Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ



του
Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα 
Υποψηφίου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού

      Όπως είναι γνωστό οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή σταθμοί βάσης όπως αλλιώς λέγονται εξασφαλίζουν την επικοινωνία μεταξύ των κινητών τηλεφώνων και εκπέμπουν συνεχώς ασύρματη ακτινοβολία πολύ  υψηλών συχνοτήτων. Δυστυχώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι επιβαρύνουν πολύ σοβαρά  την υγεία.

            Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε τόσο στον Παπάγο όσο και στο Χολαργό, ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Αλλού καμουφλαρισμένες μέσα σε θερμοσίφωνες, σε καμινάδες, σε τζάκια, ακόμη καλυμμένες  και με  πινακίδες. Έτσι μετά από περίπου δέκα μηνών σκληρό αγώνα για την κεραία στον Άνω Παπάγο, μας προέκυψαν κεραίες   στην Εθνικής Αμύνης 34 και Ταϋγέτου 12. 
            Μάλιστα με την τελευταία τροποποίηση του νόμου  ουσιαστικά καταργείται και η Γνωμοδοτικού χαρακτήρα παρέμβαση του Δήμου και πλέον δεν περνά κανένα σχετικό έγγραφο από το Δήμο. Τούτο στην πράξη έχει ως συνέπεια να μην έχουμε πληροφόρηση για επικείμενη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να μην προλάβουμε να κινητοποιηθούμε ανάλογα.
            Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απαιτούνται κατά τη γνώμη μου οι παρακάτω επείγουσες και συντονισμένες ενέργειες για τις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις, από πλευράς Δήμου και κατοίκων.

             Ο Δήμος θα πρέπει να:
            α. Ζητήσει από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) το Μητρώο των Εγκατεστημένων Κεραιών, ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στο Δήμο μας και να ενεργήσουμε ανάλογα.
            β. Συμμετάσχει μαζί με άλλους Δήμους, που είναι αρκετοί, στη διαμόρφωση ενός αυστηρότερου νομικού πλαισίου που θα προστατεύει επί τέλους την υγεία του πολίτη και θα δίνει αποφασιστική αρμοδιότητα στο Δήμο.
            γ. Συνεργάζεται στενά σε όλες τις δικαστικές διεκδικήσεις των κατοίκων και να συνεχίσει να τις υποστηρίζει όπως μέχρι τώρα με κάθε δυνατό τρόπο.

            Οι κάτοικοι θα πρέπει να:
            α. Καταθέσουν άμεσα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.
              β. Επικοινωνήσουν με τους ιδιοκτήτες των οικημάτων που τοποθετήθηκαν οι κεραίες, σε μια ύστατη προσπάθεια να καταλάβουν επί τέλους το ΛΑΘΟΣ τους.
            γ. Συνεχίσουν τις μαζικές και ολοένα διογκούμενες κινητοποιήσεις τόσο στην Εθνικής Αμύνης όσο και στην Ταϋγέτου.
            Οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι ανάστατοι και αναρωτιούνται πότε επί τέλους να καταλάβουν αυτοί που βάζουν τις κεραίες στα σπίτια τους, ότι έναντι όσων χρημάτων και αν παίρνουν δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να βλάπτουν τη ζωή των άλλων.
            Είναι αυτονόητο πως στις δραστηριότητες αυτές θα είμαστε όλοι παρόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου