Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

STATE DEPARTMENT: ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!
Για «συμψηφισμό» στο θέμα των παρακολουθήσεων από τις μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο οι Αμερικανοί μετά τις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου ότι και η ΕΥΠ κατασκόπευε τους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Άγκυρα. Το γεγονός ότι το Στειτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε αμέσως να εκμεταλλευτεί τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δείχνει τις «πολύτιμες υπηρεσίες» που προσέφερε στις ΗΠΑ ο κ. Πάγκαλος σε βάρος ασφαλώς της εθνικής μας ασφάλειας.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου είπε ότι, «οι δύο χώρες βρίσκονται σε διάλογο για μία σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων της συνεργασίας για τη συγκέντρωση πληροφοριών. Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί».
Στο ερώτημα εάν η Ουάσιγκτον διαμαρτυρήθηκε στην Αθήνα ή η Αθήνα στην Ουάσιγκτον για το ζήτημα των παρακολουθήσεων η κ. Ψάκι σημείωσε πώς, «αν η ελληνική πλευρά επιθυμεί να έχουμε συνάντηση υψηλού επιπέδου είμαστε ανοιχτεί σε αυτό».
Από τις επίσημες δηλώσεις της κ. Ψάκι, αλλά και από πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκύπτει πως οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις του κ. Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων των δύο διπλωματών είναι ίδιο θέμα με αυτό των παρακολουθήσεων που έκαναν στην Ελλάδα οι ΗΠΑ στήνοντας έναν από τα μεγαλύτερα κέντρα της NSA στην πρεσβεία της Βασιλίσσης Σοφίας.
Ευθέως δηλαδή μιλούν για «συμψηφισμό» των ευθυνών, όταν η Ελλάδα επ’ ουδενί έχει τον τεχνολογικό εξοπλισμό να προβεί σε κατασκοπεία Αμερικανών σπάζοντας της συστήματα των μυστικών υπηρεσιών της NSA και της CIA.
Από την άλλη, οι ΗΠΑ υπέκλεπταν τις συνομιλίες ακόμη και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κ. Καραμανλή και ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου, τις οποίες βέβαια και χρησιμοποιούσαν για να εκβιάσουν και περάσουν αυτά που ήθελαν.
Χάριν του κ. Πάγκαλου η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που απώλεσε ένα σημαντικό χαρτί που είχε στα χέρια της (ανεξάρτητα αν θα το χρησιμοποιούσε ποτέ) για τις παρακολουθήσεις από τις ΗΠΑ, όταν όλες οι Ευρωπαικές χώρες δημιουργούν μέτωπο κατά των Αμερικανών. 
Ο κ. Πάγκαλος δηλαδή, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στις ΗΠΑ (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά), κλείνοντας το «στόμα» της Ελλάδας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και βάζοντας τη χώρα αντιμέτωπη με την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού η ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν τις δηλώσεις του για να ισχυριστούν πώς και αυτές παρακολουθούνται από Ευρωπαικές χώρες.
Και η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει για ένα τόσο σοβαρό θέμα που εκθέτει τη χώρα διεθνώς.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου