Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΣΤΑ 1962. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ

Ο Απόστολος Βραχιολίδης, ο ιδρυτής αυτής της εφημερίδος (1969) υπήρξε ένας από τους μεγάλους ρεπόρτερς. Κυνηγός της είδησης, ακόμη και με ...αποβάσεις σε νησί προκειμένου να φέρει την αποκλειστικότητα. Σήμερα, αυτού του είδους οι ρεπόρτερς εκλίπουν. Η τεχνολογία του διαδικτύου και η τηλεόραση βγάζουν με την σέσουλα δημοσιογράφους τους οποίους ...απολαμβάνουμε όλοι και καταλαβαίνουμε τις δυνατότητές τους! 
Δημοσιογράφοι-σχολιαστές σαν τον Πρετεντέρη ή τον Τσίμα που μπορούν να υποκαθιστούν ακόμη και την δικαιοσύνη βγάζοντας την ετυμηγορία τους χωρίς να χρειάζονται δικαστήρια! Μέσα από το στούντιο της TV γίνονται αστέρες. Αστέρες, χωρίς πραγματική λάμψη όμως! 
Εμείς εδώ στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" είμαστε περήφανοι για τον Απόστολο Βραχιολίδη και για τα ρεπορτάζ-αποκλειστικότητές του, που από μόνα τους αποτελούν ολόκληρο σχολείο. Μάθημα ζωής και σωστής δημοσιογραφίας. Αυτή η παρακαταθήκη μένει σε μας ως σταθερή πυξίδα για το πώς πρέπει να βγαίνει και να γράφεται η είδηση. 
Το παραπάνω ρεπορτάζ που έγινε για λογαριασμό του "Ελληνικού Βορρά", αφορά την έλευση στη χώρα μας της τότε ντίβας του Γαλλικού κινηματογράφου Μαρίνας Βλαντύ. Όπως φαίνεται από την ημερομηνία που αναγράφει στο αρχείο του ο ρεπόρτερ, η συνέντευξη πάρθηκε τον Ιανουάριο του 1962. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η Βλαντύ είχε έρθει στην Αθήνα μαζί με τον Σαν Κασσέλ, επίσης ηθοποιό. 
Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Απόστολο Βραχιολίδη με την δημοφιλή ηθοποιό (δείτε τη πιο κάτω όπως είναι σήμερα). Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Απόστολος Βραχιολίδης κρατά στα χέρια του ένα μωρό, το οποίο χαϊδεύει η Γαλλίδα σταρ. 
"Ο γιος μου Μάκης, είναι στη φωτογραφία", λέει ο Απόστολος. 
Μάλλον κάποιος λάθος έχει γίνει. Είτε στην ημερομηνία, μια και ο μεγάλος του γιος Μάκης γεννήθηκε το 1963 είτε το μωρό που κρατάει ο Απόστολος είναι κάποιου άλλου. Σημασία πάντως έχει ότι ο Απόστολος Βρχαιολίδης δεν ...κόλωνε. Ακόμη και μωρό να είχε μαζί του, το ρεπορτάζ θα το έφερνε σε πέρας ό,τι και να γινόταν! 
Τα γράφουμε και συγκινούμαστε, γαμώτο!  

1 σχόλιο:

  1. MAKH ...Επικήδειους δεν θέλω... Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά ξέρεις καλά πως δεν τα θέλω... Τέλος πάντων μην κολλάς στην ημερομηνία.. Τα αρχεία μου τα έχεις εσύ... Το 1962 πρέπει να είναι λάθος ...δια χειρός μου.... Από το Ιανουάριος που γράφει η ανταπόκριση πρέπει να είναι το 1963 ή και 1964.. Τό σίγουρο είναι ότι στη φωτό είσαι εσύ... Και ήσουν τότε τριών μηνών! Αν ψάξεις στις φωτογραφίες σου της εποχής εκείνη που είναι πολλές όπως ξέρεις θα δεις πως είσαι φτυστός... Θυμάμαι πολύ καλά πως ήσουν τότε τριών μηνών... και σε βγάλαμε βόλτα με τη μητέρα σου στο Σύνταγμα... και όταν ξάφνου είδα τη διάσημη Γαλλίδα στάρ, μπούκαρα στο ξενοδοχείο KING GEORGE , έχοντας εσένα στην αγκαλιά..Η δε μητέρα σου που με ακολουθούσε ζήτησε κι έλαβε κι αυτόγραφο από τη ηθοποιό. Κάπου την έχουμε κι αυτήν...
    Ποιό άλλο μωρό θα κρατούσα στην αγκαλιά μου τότε;..Μη με κάνεις και γελάω τώρα μέρες Σαμαρικές που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή