Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ 32528 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!!

Λιμοκτονούν οι μαθητές και λιποθυμούν στα θρανία των σχολικών τους τάξεων. Τα στοιχεία του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής» προκαλούν σοκ.

Tο 60% 16.000 οικογενειών -συνολικά δηλαδή 32.358 μαθητές- αντιμετωπίσαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ' αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας κατά το έτος 2012.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ολοένα και περισσότεροι μαθητές πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι και οι γονείς τους δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε λίγο ψωμί...
Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής» και συγκλονίζουν. Απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, και φέτος είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά στην καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωινό) σε 206 σχολεία όπου φοιτούν 32.358 μαθητές.
Το πολιτικό μας σύστημα κατάφερε να επαναφέρει την χώρα υπό γερμανική κατοχή ακριβώς όπως το 1941. Με όλες τις συνέπειες, που είχε επιφέρει η τότεκατοχή, δηλαδή οικονομική ανέχεια, αφαίμαξη των πολιτών, και πείνα. Οι άνθρωποι και τα παιδιά, πεινάνε ξανά, συντελείται εκ νέου μια νέα γενοκτονία. Την ίδια ώρα ακούστηκε από στόμα βουλευτή η φράση όνειδος "οι βουλευτές κάνουν το σκατό τους παξιμάδι" όταν η βουλευτική αποζημίωση κυμαίνεται από 7644,79 ευρώ έως 8178,79 ευρώ ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια.
Οι περισσότεροι εξ'ημών τόσα χρήματα μηνιαίως δεν θα τα δούμε ούτε στον...ύπνο μας. Αντίθετα δεν γνωρίζουμε εάν αύριο θα έχουμε λίγα ευρώ για τον...επιούσιο.
katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου