Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

AYΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ"


Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Η Ανακύκλωση έχει εδώ και χρόνια μπει στη ζωή μας. Γνωρίζουμε όμως πως πρέπει να ανακυκλώνουμε;
Το Σύστημα των μπλε κάδων βρίσκεται σε όλους τους δρόμους του Δήμου μας. Ανακυκλώνουμε όμως σωστά;
Ας δούμε τα βασικά «μυστικά» στην Ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων:
·         Όλες οι πλαστικές συσκευασίες πρέπει απαραιτήτως να καταλήγουν στην Ανακύκλωση. Οι μπλε κάδοι δέχονται όλες τις πλαστικές συσκευασίες: Μπουκάλια (από νερό, αναψυκτικά, απορρυπαντικά κ.ά.), πλαστικές σακούλες, κεσεδάκια από γιαούρτι, φιλμ περιτυλίγματος, κ.λπ.
·         Μπορούμε να ανακυκλώνουμε μπουκάλια, βαζάκια και κάθε είδους γυάλινη συσκευασία. Όχι όμως τα ποτήρια, τα τζάμια και τους καθρέπτες που δεν είναι και δεν ανήκουν στον μπλε κάδο.
·         Οι κάθε είδους χάρτινες συσκευασίες είναι ευπρόσδεκτες, όπως τα κουτιά από γάλα και χυμούς και τα χαρτόκουτα. Όχι όμως τα χαρτιά κουζίνας.
·         Συσκευασίες από λευκοσίδηρο, όπως οι κονσέρβες, ανακυκλώνουμε κανονικά,  αρκεί να είναι εντελώς άδειες από υπολείμματα.
·         Οι αλουμινένιες συσκευασίες ανήκουν κι αυτές στον μπλε κάδο, όπως τα κουτάκια των αναψυκτικών ή της μπύρας.
ΠΩΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ;
·         Διαχωρίζουμε σε χωριστό κάδο στο σπίτι τις συσκευασίες που πρόκειται να ανακυκλώσουμε από τα κοινά σκουπίδια.
·         Αδειάζουμε τις συσκευασίες από τα υπολείμματα.
·         Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.
·         Ρίχνουμε τα προς ανακύκλωση υλικά χύμα στον μπλε κάδο και όχι σε δεμένες σακούλες.
·         Στα μπουκάλια, γυάλινα ή πλαστικά, καλό είναι να αφαιρούμε το καπάκι και να το ρίχνουμε και αυτό στον μπλε κάδο.
Προσοχή!
Δεν ρίχνουμε ποτέ κοινά σκουπίδια μέσα στους μπλε κάδους.  
Πηγή: www.herrco.gr

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε Αυγουρόπουλε καλησπέρα σας.
    Πολύ καλά κάνετε και δίνετε οδηγίες στους πολίτες για να ανακυκλώνουν σωστά τα απορρίμματα τους αλλά πρέπει να κάνετε και ένα διαχωρισμό.Στους πολίτες που ήδη γνωρίζουν πως να το κάνουν και στους πολίτες που για κάποιο όλο και ανεξάρτητα από το ποσοστό εγκεφαλικής ουσίας που διαθέτουν είτε επειδή κάποιοι δεν φρόντισαν ουσιαστικά να τους πληροφορήσουν στο παρελθόν είπε επειδή δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν ή αυτά που τους λένε οι άλλοι ,εξακολουθούν να ρίχνουν τα οικιακά τους απορρίμματα οπουδήποτε είτε σε κάδους πράσινους είτε σε κάδους μπλε.

    Επίσης , εξίσου βασικό είναι να γράψετε και ένα άρθρο για τους πάσης φύσεως πακιστανούς,τσιγγανόγυφτους και άλλους που ψάχνουν και μπαίνουν μέσα στους κάδους για να αρπάξουν ανακυκλούμενα απορρίμματα έτσι ώστε μετά να τα πουλήσουν στον μεγαλοχονδρέμπορα γύφτο και να βγάλουν από 5 ευρώ μέχρι ......!

    Φαντάζομαι θα τους έχετε δει και εσείς να ψάχνουν τους κάδους ανακύκλωσης ειδικά και δεν είναι μόνο άνθρωποι φτωχοί που ψάχνουν απλά για να φάνε από τα σκουπίδια διότι δυστυχώς έχουμε και από αυτούς στη κοινωνία μας.
    Αναφέρομαι σε αυτούς που απλά νομίζουν ότι οι κάδοι ανακύκλωσης είναι δικοί τους και όχι μόνο τους ψάχνουν μετά μανίας (έχουν επιστρατευτεί και μερικές κυρίες γι αυτό,κυρίως από Βαλκανικές χώρες) και μετά ακολουθούν οι άντρες που ως πιο χειροδύναμοι παίρνουν τα προϊόντα.
    Μιλάμε για επιστήμη πλέον και όχι για ανθρώπους που πάνε να βγάλουν ένα μερομάκατο .
    Με κινητά στα χέρια και πλήρη εξοπλισμό ,από καρότσια μέχρι ειδικά άγκιστρα και από συννενόηση με τους άλλους μέσω κινητών.
    Όλοι αυτοί συν τοις άλλοις βρωμίζουν το χώρο περιξ των κάδων που ενώ βγάζουν τα απορρίμματα ,μετά τα παρατούν απ' έξω για να τα βλέπουμε εμείς και να "χαιρόμαστε" ιδιαιτέρως πανηγυρίζοντας τα αντιρατσιστικά συναισθήματα που προσπαθούν κάποιοι να πείσουν όλους τους άλλους ότι ρατιστές είμαστε εμείς και όχι όλοι αυτοί οι γύφτουλες που κάνουν και την περιοχή μας σαν τα μούτρα τους στις γειτονιές της Καμπούλ αλλά και άλλων συναφών πόλεων με αυτήν και όπως βλέπετε δεν αναφέρω καν αφρικανικές χώρες γιατί πολλές εξ αυτών είναι πολύ πιο προηγμένες σε τέτοια θέματα από τη δική μας χώρα .
    Επομένως οι παραινέσεις προς τους πολίτες λίγο πριν και τις εκλογές,μήνες πριν,καλό είναι να "ζωντανεύουν" πάντα λίγους μήνες πριν από αυτές κάθε φορά , μόνο που θα πρέπει να θέτονται να σχετικά θέματα στη σωστή τους διάσταση και όχι μόνο στη διάσταση της απλής ενημέρωσης των πολιτών και την κοινωνική κριτική που κάθε φορά υπάρχει για τους ανενημέρωτους "χαζούς" ή ανεγκέφαλους πολίτες που ανεξαρτήτως ηλικίας και λειτουργίας μυαλού, κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΟΛΟ ....


    Το αναφέρω αυτό διότι έχω δει ηλικιωμένους να εξετάζουν με περισσότερη προσοχή τα απορρίμματα που θα ανακυκλώσουν από μερικούς νέους και απαίδευτους συμπολίτες μας οι οποίοι στους κάδους ανακύκλωσης ,πετούν μέχρι και ....ψόφιες γάτες !
    Ασφαλώς συμβαίνει και το αντίθετο.
    Περιμένω λοιπόν ως συμπολίτης σας, να δω αν θα γράψετε ένα άρθρο για τους κακόμοιρους λαθρομετανάστες κατά πλειοψηφία, που αφήνουν αυτή τη "γραφική" εικόνα στις γραφικές "σκουπιδογωνίες" των γειτονιών του Παπάγου - Χολαργού καθώς και το τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος και εσείς προσωπικά για να ενημερώσετε επιτέλους τους πολίτες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους γι αυτό το θέμα.
    Οι ανενημέρωτοι συμπολίτες μας είδαν κάποια στιγμή τους μπλέ κάδους στις γειτονιές τους ,μετά ή και πριν από την εγκατάσταση τους είχαν κυκλοφορήσει και κάποιες ωραίες πολυτελείς μπλε σακούλες ανακύκλωσης σε κάθε σχεδόν σπίτι και έτσι κάποιοι θεώρησαν ότι το πρόβλημα λύθηκε.
    Κονδύλια διατέθηκαν γι αυτό το σκοπό κύριε Αυγουρόπουλε σε όλη την Ελλάδα και αναρωτιέμαι πόσα ήταν , που πήγαν και αν έφτασε έστω το 10% αυτών των κονδυλίων στους πολίτες της χώρας.
    Πείτε μας λοιπόν και απαντήστε στις ερωτήσεις μου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

    1) ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

    2) ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΑΚΙ ΣΕ ΕΝΑ BLOG ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ.

    Σας ευχαριστώ

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ

    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΛΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΔΡΟΜΟ (ΕΥΤΕΡΠΗΣ) ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ......ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ......ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΦΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ .....

    ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε φορά , εξι μήνες πριν από τις εκλογές είτε αυτές είναι δημοτικές είτε βουλευτικές , θυμούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας ότι υπάρχουν και πολίτες και θέματα που τους απασχολούν σε επίπεδο γειτονιάς και πόλης αλλά και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας.
    Επειδή συμφωνώ με τα δύο παραπάνω σχόλια μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο και επειδή αυτή η γραφική κατάσταση που συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει καταντήσει τουλάχιστον γελοία , στις εκλογές μην σας φανεί παράξενο για το τι και ποιούς θα ψηφίσουν οι πολίτες.
    Σε επίπεδο Δήμου , σε κάθε περίοδο μετά τις εκλογές,ακόμα και κάποιες δράσεις όταν κάνετε,μετά τις αφήνετε στη τύχη τους,ούτε επιθεωρητές υπάρχουν ούτε ο καφετζής του Δημαρχείου δεν κάνει μια βόλτα για να δει αν όλα λειτουργούν σωστά.Παραδείγματα ουκ ολίγα.
    Από τα παρατημένα αυτοκίνητα(μολυσματικές βόμβες) που ακόμα να τα μαζέψετε μέχρι κάδους άχρηστους , έργα , κώνους σε γωνίες που καλώς τοποθετήθηκαν αλλά κανείς δεν περνάει για να δει τη κατάσταση τους και ότι θέλουν αντικατάσταση γιατί μερικοί ΜΑΛΑΚΕΣ συμπολίτες μας παρκάρουν με περισσή μαγκιά τα αυτοκίνητα τους και τους καταστρέφουν και πολλά πολλά άλλα.
    Ναι ,κάτι κάνετε και μετά το ΧΑΟΣ.
    Βάζετε τη καρδάρα στα μεμέ της αγελάδας και μετά ρίχνετε μια κλωτσιά και καταστρέφετε τα πάντα υπό την έννοια της πλήρους απουσίας ελέγχου.
    Βρήκατε τώρα θέμα πριν τις εκλογές να βάζουν οι πολίτες τα σωστά απορρίμματα στους κάδους ανακύκλωσης.
    Σωστά και συμφωνώ 1000% αλλά που ήσασταν 3,5 χρόνια για να δει κάποιος τους κάδους, τα σαμαράκια, τους κώνους,τα έργα και όλα αυτά που είναι σήμερα υπό διάλυση ;
    Ουδείς ! Αυτό εγώ στο χωριό μου το λέω υποκρισία προς τους πολίτες ακόμα και αν έχει ο φορέας τα καλύτερα αισθήματα και τις καλύτερες προθέσεις, απλά τις χάνει.

    Μας θυμάστε κάθε 4 χρόνια λίγους μήνες πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση και γι αυτό θέλετε από εμάς τους πολίτες να πανηγυρίζουμε και να αισθανόμαστε την ανάγκη να σας λέμε κάθε φορά "ευχαριστούμε" για ότι κάνετε και που θυμάστε λίγο πριν τις εκλογές να το κάνετε !
    Όχι κύριε Αυγουρόπουλε .
    Σας εκτιμούμε ως άνθρωπο απεριόριστα ,σας σεβόμαστε επίσης όπως κάθε άνθρωπο αλλά στο θέμα της δημοτικής πολιτικής προσωπικά δεν σας ευχαριστώ καθόλου μα καθόλου .
    Θα ευχαριστούσα κάποιον αν συμπεριφέρονταν και τα τέσσερα χρόνια της δημοτικής του εργασίας και παροχής υπηρεσιών σε εμένα τον πολίτη όπως κανονικά θα έπρεπε και όπως συμπεριφέρονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι σε ολόκληρη την πολιτισμένη Ευρώπη και σας το λέω όχι τόσο επί προσωπικού όσο επειδή σας "παίρνει όλους η μπάλλα".
    Τρία χρόνια άφαντοι και πριν τις εκλογές ξεκινάτε τα "όργανα" , κάθε φορά είτε δήμαρχος είναι ο Νικολάου είτε ο Σκούρτης ,είτε ο Ξύδης είτε ο Λάδης ,είτε ο Λεμονάκης είτε ο Πορτοκαλάκης είτε ο Μπάρμπα Μήτσος ο Νερουλάς.
    Όλοι είστε ίδιοι .Το χρώμα και το συμφέρον αλλάζει .
    Εσείς περνάτε καθόλου από το άλσος πάνω και κάτω του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού για να δείτε ότι δεν θα βλέπετε ούτε τη μύτη σας επειδή δεν υπάρχει φωτισμός και αυτός που υπάρχει είναι του 1960 ;
    Για ελάτε βράδυ να δείτε τα χάλια τα μαύρα που έχει το σκοτεινό άλσος που ξεκινάει από τον δρόμο του Verde ,μέχρι και την παιδική χαρά κάτω από τους τάφους των έξι .
    ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ,ΠΙΣΣΑ .
    ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΑΛΣΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΤΑΓΩΓΙΣΕΙ.
    Μόνο κάτι προβολάκια της εκκλησίας τα οποία καίγονται και αυτά και μέχρι να αντικατασταθούν οι λάμπες περνάει ένας χρόνος.
    Μας μάραναν οι κάδοι ανακύκλωσης μετά και να βάζουν οι πολίτες τα σωστά σκουπίδια για να "σχίζονται" για το καημένο περιβάλλον όπου μετά οι γύφτοι κανονίζουν για τα υπόλοιπα.
    Καλά σας τα λένε έξω από τα δόντια .

    Δείτε και τη Μαλάμω τώρα για να γελάσετε

    http://www.youtube.com/watch?v=v_MCNluI-UM

    ΑπάντησηΔιαγραφή