Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ! Ο ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ

Νεκρή βρέθηκε τελικά και δεύτερη γυναίκα στη Ρόδο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Πρόκειται για την 30χρονη δασκάλα, μια από τους τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το νησί.. Ο 30χρονος δάσκαλος σώθηκε και περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο 50χρονος καθηγητής αγγλικών.
Το βράδυ της Παρασκευής είχε ανασυρθεί από κοίτη χειμάρρου στη Γέφυρα Μαριτσών -μεταξύ Παστίδας προς Κρεμαστή- στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, 40χρονη γυναίκα.
Η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή δεν οδηγούσε αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν τους αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που ασχολούνται με την υπόθεση στην εκτίμηση ότι βρέθηκε στο σημείο κοντά στο ποτάμι με τα πόδια και παρασύσθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.


Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα της εφημερίδας ΡΟΔΙΑΚΗ, το αυτοκίνητο με τους τρεις εκπαιδευτικούς στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου, ένα ασημί ΝΙΣΣΑΝ ALMERA επέστρεφε από το χωριό κοντά στο αεροδρόμειο στην πόλη της Ρόδου, στις 4 και μισή το απόγευμα.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 50χρονος καθηγητής αγγλικών, η 30χρονη δασκάλα και ένας ακόμα δάσκαλος επίσης 30 ετών ο οποίος διεσώθη από θαύμα.

Στην κατάθεσή του στο ΑΤ Ιαλυσού που μεταφέρθηκε, ο 30 χρόνος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έγινε το κακό:
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ ο 30χρονος φανερά σοκαρισμένος, είπε ότι στις 4.30 όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού που το νερό φαίνονταν να είναι χαμηλό. Σε κάποια στιγμή το όχημα άρχισε να παρασύρεται και τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.

Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν… από τα μάτια του!

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διεθυντής του σχολείου που από κοινού ζητούσαν εναγωνίως να γίνουν έρευνες για την διάσωση των ανθρώπων αυτών.

Ένα ακόμα αυτοκίνητο πιστεύεται ότι παρασύρθηκε και στην περιοχή Αρχάγγελος

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική στη Ρόδο έχει δεχθεί 140 κλήσεις για παροχή βοήθειας για άντληση υδάτων και παράλληλα έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής σήμανε συναγερμός και εξετάστηκε το ενδεχόμενο αποστολής πυροσβεστών στο νησί, ωστόσο ο διοικητής της Πυροσβεστικής στη Ρόδο ανέφερε πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει και έτσι δεν κρίνει απαραίτητη τη μεταφορά ενισχύσεων.

Όμως στη συνέχεια αποφασίστηκε τελικά αύριο Σάββατο, τις πρώτες πρωινές ώρες, να μεταβεί στη Ρόδο με ελικόπτερο Σουπερ Πουμα ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Στο νησί θα πάει και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου.

Επιπλέον έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του Δημάρχου της Ρόδου κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας στο Vima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος το πρόβλημα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν είναι η λάσπη και οι ζημιές στους κεντρικούς δρόμους. Τα μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από εκτεταμένες κατολισθήσεις ενώ γίνεται αγώνας να προλάβουν άλλες, σε περίπτωση που τη νύχτα επιστρέψουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οπως τόνισε επλήγει αστική περιοχή. Σε επτά χιλιόμετρα απόσταση είναι τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του νησιού.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για παρασύρσεις αυτοκινήτων σταθμευμένων ή εν κινήσει από τα ορμητικά νερά και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό των επιβατών οχημάτων.

Στην περιοχή Ιαλυσός πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα ενώ λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ζημιές στο οδικό δίκτυο σε αρκετές περιοχές του νησιού.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου