Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ: "ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ"

Μείζον θέμα έχει προκύψει με όσους ανεβάζουν τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το youtube κλπ, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες βουλευτών το youtube ζητά πνευματαικά
δικαιώματα!
 Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται απίστευτο το θέμα προέκυψε έπειτα από καταγγελία εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ, οι οποίοι είδαν μετά την ανάρτηση του εθνικού ύμνου να έχουν λάβει μέιλ από ιδιωτική εταιρεία η οποία τους ενημέρωνε πως είτε θα πρέπει να αφήσουν την youtube να παίξει διαφημίσεις στο βίντεο ή να πληρώσουν για τα πνευματικά δικαιώματα στην εταιρεία ΙΟDA (νυν Orchard), η οποία έχει τα δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.
 Το αδιανόητο θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή, ενώ πριν από λίγο ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ζήτημα διαμηνύοντας ωστόσο τις ιδιωτικές εταιρείες ότι ο εθνικός ύμνος είναι έμβλημα και πως το ελληνικό κράτος δεν θα ανεχθεί άλλα τέτοια φαινόμενα που προσβάλλουν τον λαό.
 "Ο εθνικός ύμνος δεν είναι απλό εθνικό δημιούργημα. Είναι η ψυχή του έθνους. Έχει εμβληματικό χαρακτήρα και εμβληματική αξία για κάθε Έλληνα.
 Ανήκει στην εθνική ολότητα μας, στο έθνος μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξε θέμα πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε παρέμβει και ήδη οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναγνωρίσει ότι είναι δικό τους λάθος.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο εθνικός ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας και να μην έχομε τέτοια γεγονότα που ενοχλούν το σύνολο των ελλήνων, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν
».


 Ι.Δ.
  beta.parapolitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου