Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Η κυβέρνηση «χάνει» το έδαφος κάτω από τα πόδια της και καταφεύγει στη βία και σε πραξικοπηματικές ενέργειες προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού έναντι των αξιώσεων της τρόικας. Η νυχτερινή «εισβολή» των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δεν είναι καθόλου τυχαία χρονικά, αφού στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των δανειστών και ζητούν νέα μέτρα «εδώ και τώρα».
Την εντολή να γίνει «ντού» στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής από οπλισμένους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του από δημοσιογράφους που είχαν στον "αέρα" εκπομή, με στοιχεία a la Πολυτεχνείο, την έδωσαν οι κ.κ. Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου παραδέχθηκε πώς «αυτοί που γνώριζαν για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ ήταν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος».
Ασφαλώς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας που συνηγορεί σε κάθε επέμβαση της Αστυνομίας σε βάρος πολιτών. Μόνο για τους εκτελεστές των δύο παλικαριών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο δεν δείχνει τέτοια σπουδή.
Ο υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Π. Καψής δήλωσε πώς «δεν ήξερε» για την επέμβαση αν και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι χωρίς το Ραδιομέγαρο και τα μηχανήματα της Αγίας Παρασκευής δεν μπορεί να λειτουργήσει η «νέα ΕΡΤ» και να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάλυψης της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης.
Ο κ. Κεδίκογλου με ανακοίνωση του υποστήριξε πώς η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε για την «αποκατάσταση της νομιμότητας που είχε παραβιάσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ».
Για ποια νομιμότητα μιλάει η κυβέρνηση όταν έχει καταλύσει το Σύνταγμα, όταν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, έχοντας καταργήσει τη Βουλή, περνάει μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού;
Η ίδια κυβέρνηση είναι που πριν πέντε μήνες επέβαλε τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ κατόπιν εντολής της τρόικας, μία ημέρα μετά το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ, αφού η Κομισιόν παρενέβη στη διαδικασία και «διέταξε» να μην δοθεί στη ρωσική Gazprom.
Τώρα, όλος τυχαίως, ενώ βρίσκεται στην Αθήνα η τρόικα και αξιώνει νέες απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο, τον «ξαφνικό θάνατο» της αμυντικής βιομηχανίας, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η κυβέρνηση προβαίνει σε πραξικοπηματικές ενέργειες και με την απειλή των όπλων εκκενώνει την ΕΡΤ.
Είναι προφανές πώς το λάδι στο «καντήλι» της κυβέρνησης τελειώνει, όπως αποδεικνύεται από την κατάρρευση της στις δημοσκοπήσεις. Στον πανικό της προβαίνει σε βίαιες πράξεις που θυμίζουν… Πολυτεχνείο με ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων εντός του ραδιοθαλάμου να διακόπτουν εκπομπή που βρίσκονταν στον «αέρα».
Μόλις δύο ημέρες πρίν ψήφισε διάταξη με την οποία εκχώρησε τις άδειες της ψηφιακής τηλεόρασης στα συμφέροντα. Διαδικασία απο την απο την οποία απείχε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση. Έχει δε καταστήσει σαφές μέσω κύκλων του πως δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα. 
Τη «νυχτερινή» επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταδίκασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιλώντας για εκτροπή, πραξικοπηματική δράση και «βρώμικη» ενέργεια.
Επι ώρες μάλιστα δεν επιτρέπονταν καν η είσοδος στο κτίριο ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως να φοβόταν η κυβέρνηση πώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Δ. Στρατούλης θα προέβαιναν σε… ανακατάληψη του Ραδιομέγαρου της ΕΡΤ.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου