Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ!

ΠΡΟΛΟΓΙΚΑ: Σήμερα στο διαδίκτυο γίνεται χαμός για το αίτημα των εγκλείστων της Χ.Α. στον Κορυδαλλό να υψώσουν στα κελιά τους ελληνική σημαία! Λέμε με τον ορθοτόμο λόγο μας τούτο: Λίαν καλώς έγινε η απαγόρευση.. Οι φυλακές διέπονται από κάποιους στάνταρ κανόνες. Ο νοήμων αναγνώστης, θα μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν αν ικανοποιούταν το αίτημα; Λαμβανομένου υπόψιν ότι η πλειοψηφία των φυλακσιμένων στον Κορυδαλλό είναι αλλοδαποί... θα βλέπαμε το θέμα να υπερυψούνται πάσης φύσεως σημαίες από τις φυλές των φυλακισμένων! Χώρια βέβαια όλα τα άλλα συμπαρομαρτούντα! Και εννοούμε κυρίως τον άμεσο κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν τα κοντάρια για οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια.
Διαβάστε την είδηση: 

Αίτημα να αναρτηθεί η ελληνική σημαία μέσα στα κελιά τους υπέβαλλαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε.
 
«Η Ελληνική Σημαία βρίσκεται αναρτημένη σε ιστούς σε περίοπτη θέση τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό περίβολο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, όπως προβλέπεται για τις δημόσιες υπηρεσίες», αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός για την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών να επιτρέψουν την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας εντός των χώρων κράτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 
Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο που υπογράφεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου: «επειδή και στο παρελθόν η ανάρτηση εθνικών ή άλλων συμβόλων στους χώρους κράτησης έχει οδηγήσει σε ομαδικές συμπλοκές, πάγια τακτική της διεύθυνσης, του συγκεκριμένου καταστήματος κράτησης, είναι να μην επιτρέπει την ανάρτηση οποιουδήποτε συμβόλου τόσο στους κοινόχρηστους όσο και στο εσωτερικό των κελιών».
 
Ο κ. Αθανασίου μάλιστα αναφέρει επιπλέον ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 του Σωφρονιστικού Κώδικα «η διακόσμηση των ατομικών κελιών ή του ανάλογου ατομικού χώρου στους θαλάμους γίνεται ελεύθερα από τους κρατούμενους, εφόσον κατά την κρίση της διεύθυνσης του καταστήματος δεν διαταράσσεται η συμβίωση και δεν παρακωλύεται ο έλεγχος προς τήρηση των όρων της ασφάλειας του καταστήματος».  
 
Αλλά και σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας Γενικών Καταστημάτων Κράτησης Τύπου Α και Β, οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα «να διακοσμούν τον ατομικό τους χώρο ελεύθερα εφ΄όσον δεν διαταράσσουν τη συμβίωση και δεν παρακωλύουν τον έλεγχο προς τήρηση των κανόνων ασφαλείας».
hellasnews-agency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου