Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΨΕΥΤΗ", KAI "ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ" ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΝΑΟΥ!


ΔΡΙΜΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω δριμύτατη ανακοίνωση-επιστολή του Συλλόγου ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου, του οποίου Πρόεδρος είναι η κα Κούτρα, σε βάρος του ιερατικώς προϊσταμένου του Ναού, αρχιμανδρίτη Αλέξιου Γιαννιού. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ
Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
ΟΔΟΣ ΚΑΡΝΑΒΙΑ 14
ΤΗΛ. 2110135651 κιν. 6934 003 995
ΑΦΜ 999574038
Αριθ. Πρωτ. 26
Παπάγου 19/11/2013

Προς:

α)Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων
κ. Αντώνιο

β) Ενορίτες και ενορίτισσες Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Παπάγου

Κοιν.: α) Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.
          β) Προμηθευτές

Την Κυριακή 17/11/2013 ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παπάγου, σε ανακοίνωση από την Ωραία Πύλη, ζήτησε από το Εκκλησίασμα οικονομική ενίσχυση για τον Ιερό Ναό. Μεταξύ άλλων ανέφερε περίπου τα εξής: «…. αυτοί που είχαν αναλάβει τα χρέη, έχουν παραιτηθεί και στέλνουν στους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αυτούς που τους χρωστάνε….» φωτογραφίζοντας έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Παπάγου.
Τα παραπάνω λόγια του εν λόγω κληρικού όχι μόνο είναι παραπλανητικά και ψευδή, αλλά εξόχως συκοφαντικά.

Η αλήθεια είναι:

α) Ο Σύλλογος Ανεγέρσεως δεν παραιτήθηκε, είναι ΕΔΩ, παρ’ ότι ο π. Αλέξιος τον πολεμά και επιδιώκει με κάθε τρόπο και μέσο τη διάλυσή του, χωρίς να δώσει απάντηση στο ΓΙΑΤΙ, αν και πολλές φορές ο Σύλλογος τον προκάλεσε.
Εύλογη η απορία πολλών μελών, γιατί επιμένει τόσο πολύ; Ποια είναι τα κίνητρα των ενεργειών του; Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά του;
β) Ο Σύλλογος είναι εδώ, συνεπής για να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις με τη βοήθεια των ενοριτών, καθώς γίνεται από 40ετίας. Το υπολοιπόμενο χρηματικό ποσό είναι 30.000,00 ευρώ περίπου.
γ) Τα χρήματα που ανέφερε παραπάνω ο π. Αλέξιος δεν αφορούν οφειλές του Συλλόγου Ανεγέρσεως, αλλά οφειλές τις οποίες δημιούργησε ο ίδιος, αυθαίρετα, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση, ούτε του Συλλόγου αλλά ούτε και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Εξυπακούεται, ότι τις προμήθειες αυτές τις πραγματοποίησε ο π. Αλέξιος, χωρίς να γίνουν μειοδοτικοί διαγωνισμοί.
δ) Γνωστό σε όλη την ενορία είναι ότι ο Σύλλογος με τον οβολό των ενοριτών, είναι ο βασικός και κύριος συντελεστής της ανεγέρσεως του περικαλλούς Ναού του Αγ. Γεωργίου για τον οποίο όλοι μας είμαστε υπερήφανοι. Από ιδρύσεως του Συλλόγου και επί τριάντα εννέα (39) έτη, ουδέποτε υπήρξε αντιπαλότητα μεταξύ Συλλόγου και κληρικών, απεναντίας υπήρχε πάντοτε αρμονική και αγαστή συνεργασία. Με την ανατολή του 40ου έτους (2013) ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, φαινόμενο, δήλωσε «Θα διαλύσω το Σύλλογο Ανεγέρσεως», με αποτέλεσμα να έχει κάνει μια ενορία ΑΝΩ – ΚΑΤΩ.
Με την ευκαιρία αυτή, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Α. Κούτρα ενημερώνει τους ενορίτες, ότι δεν υπέβαλλε φορολογικές δηλώσεις του Συλλόγου, γιατί και τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια δεν είχαν υποβάλλει. Τελικά οι φορολογικές δηλώσεις υποβλήθηκαν κανονικά, αναδρομικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός του προστίμου λόγω καθυστερήσεως.
Όλα τα όργανα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους, γιατί εκτελούν τα καθήκοντά τους με συνέπεια και έχουν καθαρά χέρια. Η ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ…. Ο νοών νοείτω και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.
Πανοσιολογιότατε, η ανεκτικότητα έχει τα όριά της, μην εξωθείτε το Σύλλογο να φθάσει στα άκρα….

                           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                          Α. ΚΟΥΤΡΑ


7 σχόλια:

  1. αν το σκανδαλο με τις σπανακοπιτες και τα τυροπιτακια της προσφατης αιμοδοσιας που κατεληξαν σε λαθος χερια συγκλονισε σε μεγαλο βαθμό την ησυχη ενορια μας , οι συκοφαντιες του προισταμενου του ναου ξεχειλισαν την καραβανα καθε παπαγιωτη . μετα και την εξελιξη αυτη , η επεμβαση του αρχιεπισκοπου , του πατριαρχη και της δικης μας χριστινας πολυκαλα , κρινεται πιο αναγκαια απο ποτε .

    Ομαδα Αγανακτισμενων & Συμπαραστατουμενων στην Αγια Ηγουμενη Ενοριτων Αγιου Γεωργιου Παπαγου "Οι Αγιοι Ταξιαρχες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να γίνεις ηγούμενος πρέπει να ευλογήσει ο προηγούμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος σπερνει ανεμους θεριζει καταιγιδες
    σκεφτειτε την ενορια και μη διχαζετε το ποιμνιο.
    Ας σταματησει επιτελους το κακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μου επιτραπεί ενα μικρό σχόλιο και αυτό ως του πλέον αναρμοδίου.Προσωπικά δεν μου προξενεί εντύπωσει η συμπεριφορά του προισταμένου την οποία έχω βιώσει και προσωπικά.Εάν παραμείνει στην ενορία σας να είσται έτοιμοι και για χειρότερες συμπεριφορές οι οποίες πλέον δεν θα στηρίζονται από τόν τέως πρωτοσύγγελο της Αρχιεπισκοπής. Πληροφορίες θέλουν τον Νεοεκλεγέντα Επίσκοπο Ιωαννίνων να παίρνει μαζί του τον κατα τα άλλα δραστήριο π.Αλέξιο Γιαννιό. Ισως έτσι θα ησυχάσετε και όταν ώ μή γένοιτο θα ακουστούν τα καμώματα του εκεί που θα πάει(σιγουρα θα φαει ξυλο εκει) τότε θα βεβαιωθούν και οι πλέον δύσπιστοι περί τί είδος ανθρώπου μιλάγατε. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΔΩ ΤΑ ΒΟΛΕΨΑΤΕ ΚΑΛΑ! ΠΑΝΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ... ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ... ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΟΛΑΣΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΠΙΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ. ΝΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙ ΟΙ ΠΑΝΩ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΑΠΙΣΤΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΔΕΛΦΕ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.\ ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ!!11

    ΑπάντησηΔιαγραφή