Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Με την ευκαιρία της παραλαβής των δύο λεωφορείων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διακοινοτική εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας,, επαναδημοσιεύω μια σημαντική πρόταση για σύνταξη επικαιροποιημένης συγκοινωνιακής μελέτης:
///Πρόταση για σύνταξη επικαιροποιημένης συγκοινωνιακής μελέτης και αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών Χολαργού
 «Ζητώ από τη διοίκηση του Δήμου να εξετάσει το πρόβλημα που υπάρχει με τις λεωφορειακές γραμμές του Χολαργού και έχει σχέση με την πλημμελή εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας προς και από τους σταθμούς του Μετρό.
Για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας και κυρίως αυτών που διαμένουν στον Άνω Χολαργό και προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση στους δύο σταθμούς του Μετρό, δηλαδή του Χολαργού και της Εθνικής Άμυνας, προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να εξεταστεί από τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών.
Όποιες προτάσεις κατατεθούν, πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά και στη συνέχεια το συγκεκριμένο θέμα να το φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί η οριστική απόφαση η οποία θα διαβιβαστεί στον ΟΑΣΑ για την απαιτούμενη σύμφωνη γνώμη.    
Επειδή η ανάπλαση της οδού Φανερωμένης προβλέπεται να περατωθεί στις 24/3/2012, προτείνω στη διοίκηση του Δήμου να ξεκινήσει άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για το σχεδιασμό και υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών του Χολαργού».    
Μετά από την παραπάνω δικιά μου παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κουτάκης Ν.  δήλωσε πως, η διοίκηση του Δήμου έχει προγραμματίσει να προμηθευτεί δύο λεωφορεία για να  λειτουργήσει δημοτική συγκοινωνία που θα καλύψει, τόσον το Χολαργό, όσον και τον Παπάγου.
Προσωπικά είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας. Επιβάλλεται όμως να προηγηθεί η σύνταξη μιας επικαιροποιημένης συγκοινωνιακής μελέτης, ώστε η προτεινόμενη αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών, σε συνδυασμό με τη λειτουργία  της δημοτικής συγκοινωνίας,  να εξυπηρετεί το σύνολο των συνδημοτών μας.
(Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε (2/02/2012) στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου)///
Δυστυχώς η διοίκηση του Δήμου την πρότασή μου για την αναγκαιότητα σύνταξης επικαιροποιημένης συγκοινωνιακής μελέτης δεν την έλαβε καθόλου υπόψη και δεν δέχτηκε  να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετική συζήτηση και να ληφθεί η απαραίτητη απόφαση.
Επίσης στον Προϋπολογισμό που εγκρίθηκε στις 14/11/2013 ενώ εγκρίθηκαν 11 μελέτες για διάφορα έργα του Δήμου μας και μάλιστα κάποιες απ΄αυτές με ενδεικτικές εγγραφές, η διοίκηση δεν συμπεριέλαβε την απολύτως απαραίτητη επικαιροποιημένη συγκοινωνιακή μελέτη.
Προσωπικά εκτιμώ πως τα δύο δημοτικά λεωφορεία που θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στο Δήμο μας με τον προηγούμενο σχεδιασμό θα πραγματοποιούν άσκοπες βόλτες χωρίς επιβάτες, όπως έκαναν ένα χρόνο τώρα τα αντίστοιχα δύο μικρότερα και φυσικά δεν θα εξυπηρετούνται οι συνδημότες μας.
      

                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου