Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ!!!

Για "παρενόχληση" των τουρκικών αεροσκαφών που πέρασαν επάνω από το ελληνικό έδαφος (που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει ότι είναι ελληνικό εθνικό έδαφος το σύμπλεγμα των νήων Φούρνων) την περασμένη Τρίτη μιλά ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Levent Gümrükçü και προειδοποιεί ότι τέτοιε συμπεριφορές δεν θα γίνουν αποδεκτές στο μέλοον.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι "Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναφερόμενος στις παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών από ελληνικά στο Αιγαίο είπε πως κατά διαστήματα συμβαίνουν τέτοια ανεπιθύμητα γεγονότα" και μάλιστα παραλληλίζει τις "ελληνικές προκλήσεις" με τις αντίστοιχες "ρωσικές προκλήσεις" υπογραμμίζοντας:
"Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της - συνέχισε - και  στο θέμα που αφορά τις πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών παράλληλα με τον τουρκικό Εναέριο Χώρο, στις οποίες παρατηρείται αύξηση το τελευταίο διάστημα και σχετικά με τις τελευταίες παρενοχλήσεις των τουρκικών μαχητικών από ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο. 'Οταν παρατηρούνται πτήσεις αεροσκαφών άλλης χώρας σε περιοχή κοντά στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, απογειώνονται τουρκικά μαχητικά και σπεύδουν στη περιοχή ανεξάρτητα από την εθνικότητα των εν λόγο αεροσκαφών, ως προληπτικό μέτρο. Αυτό συνέβη και με τα ρωσικά αεροσκάφη. Με τα ελληνικά ισχύει αυτό που ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο".
Τι είχε ανακοινώσει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο: "Τουρκικά εκσυγχρονισμένα Φάντομ F-4E/2020 εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τη θάλασσα του Αιγαίου μεταξύ Ικαρίας και Σάμου όταν «παρενοχλήθηκαν» (σ.σ. harassed) από ελληνικά F-16 τα οποία απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Σκύρου. Τα ελληνικά μαχητικά ''κλείδωσαν'' ( ''λόκαραν'') τα τουρκικά με τα ραντάρ τους για 4 λεπτά το καθένα".
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Επιχειρούν να "βάλουν στο ίδιο καλάθι" Ελλάδα και Ρωσία ("κακό του κεφαλιού τους", βέβαια) και φτάνουν να απειλούν και τις δύο χώρες με τελεσιγραφικές δηλώσεις. Θα έχει συνέχεια αυτή η υπόθεση. Και μόνο ότι χαρακτηρίζουν το ελληνικό έδαφος και τον ελληνικό εναέριο χώρο ως "διεθνή", λέει πολλά.

Υπενθυμίζετια ότι την Τρίτη 5/11/2013 σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 2 F-16, εισήλθε στις 15:34 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ Νότια Χίου. 

Τα 4 F-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:48 υπέρπτηση άνωθεν νήσου Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων στα  500 έως 2500 πόδια, ενώ τα 2 F-16 του σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:52 υπέρπτηση άνωθεν νήσου Στρογγυλή του ίδιου νησιωτικού συμπλέγματος στα 4.000 έως 5.000 πόδια.
Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:53 νότια Σάμου.Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.
defencenet


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου