Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



21.735 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ Β. ΖΟΡΜΠΑ

Παρά το ότι ουδεμία παράταξη σχολίασε το πρόστιμο 21.735 ευρώ που επεβλήθη στον Δήμαρχο Β. Ζορμπά και τον συνδυασμό του, από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων για οικονομικές παρατυπίες στον προεκλογικό αγώνα του 2010, εντύπωση προκαλεί ότι εξέδωσε ο ίδιος ανακοίνωση καταφερόμενος κατά πάντων χωρίς όμως να δίνει σαφείς διευκρινήσεις για τους λόγους που του επεβλήθη αυτό το «τσουχτερό» χρηματικό πρόστιμο. Όποιος συμμετείχε στις εκλογές εύκολα συμπεραίνει ότι οι εξηγήσεις του είναι έωλες.
Το νομικό πλαίσιο των εκλογών του 2010 ήταν αυστηρό και δυσλειτουργικό, όμως το γεγονός ότι οι επεξηγήσεις του οικονομικού υπεύθυνου της παράταξης του Δημάρχου απερρίφθησαν και τελικώς επεβλήθη υψηλή χρηματική ποινή,φανερώνει ότι σαφέστατα παραβίασε τη νομοθεσία.
Δεν θα αναλύσουμε τις αρκετές παρατυπίες που περιγράφει η Επιτροπή. Θα απαιτήσουμε όμως σεβασμό ιδιαίτερα στις παρατάξεις που ελέγχθησαν και ευρέθησαν νόμιμες καθ’ όλα.
Ο Δήμαρχος «συνελήφθη κλέπτων οπώρας» μη τηρώντας τον νόμο σε σημαντικά σημεία και δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της νομιμότητας και της εντιμότητας.

 Το Γραφείο Τύπου
 της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»
07/11/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου