Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

SIEMENS: Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!!! ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS!



Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι φοβούνται να αναφερθούν ακόμη και στο όνομα της Siemens όπως ο διάολος τρέμει το λιβάνι! Γιατί άραγε;  Μήπως γιατί βγαίνουν στην επιφάνεια όλο και νεώτερα ντοκουμέντα για τους δεσμούς που είχε η γερμανική εταιρεία με τον Χίτλερ; Κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής εξουσίας έσπευσαν να στείλουν με συνοπτικές διαδικασίες στην φυλακή βουλευτές εκλεγμένου κόμματος, επειδή όπως λένε είναι «νεοναζιστές εγκληματικής οργάνωσης»! Μήπως όμως οι …δεσμοί που είχαν οι ίδιοι  με την γερμανική εταιρεία, ήταν δεσμοί με μία επίσημη χορηγό του ναζισμού; Λέτε γι’ αυτό να μην αγγίζουν το σκάνδαλο Siemens; Ε κύριε Σαμαρά;

Για δείτε από ποια εταιρεία παίρνατε δωράκια στο σπίτι σας! Δείτε  ποιας εταιρείας τα συμφέροντα εξυπηρετούσατε όταν ρίχνατε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993.

Ας δει ο κ. Σημίτης και ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ κ. Τσουκάτος από ποια εταιρεία κουβαλούσε τα τσουβάλια με το ένα εκατομμύριο μάρκα για να τα καταθέσει στο ταμείο του κόμματος: από την επίσημη χορηγό του Χίτλερ! 

      H Siemens χορηγός του Χίτλερ στην προεκλογική περίοδο

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει την Siemens να φιγουράρει την διαφήμισή της σε φορτηγάκι του Χίτλερ κατά την προεκλογική περίοδο του ναζιστή που αργότερα αιματοκύλισε την Ευρώπη!

Γι’ αυτό και ο κ. Δημήτρης Αβράμπος, «άνθρωπος-κλειδί» στο σκάνδαλο Siemens, την περασμένη Κυριακή δεν θυμόταν ή δεν ήθελε να θυμάται τίποτε για τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος ως «υπαρχηγός» σε πόστο της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα; 

Θα του θυμίσουμε λοιπόν εμείς όσα έχει ξεχάσει και συστήνουμε για μια ακόμη φορά στην ανακρίτρια κ. Νικολακέα που χειρίζεται την υπόθεση, να τον καλέσει άμεσα να καταθέσει! Διότι ο κ. Αβράμπος ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε στο γερό μπάσιμο της γερμανικής εταιρείας με συμφωνίες που τελικά άλωσαν την χώρα!


Για να δούμε, τι μας έλεγε την περασμένη Κυριακή ο κ. Αβράμπος:
«Δεν ήσασταν σε θέσεις-κλειδιά της εταιρείας; Ήσασταν παρών στον διαγωνισμό 7753/92 που κατέληξε σε σύμβαση μετά το 1994, άρα γνωρίζετε πράγματα και καταστάσεις.

Αβράμπος: Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκα σε κάποια θέση-κλειδί. Εγώ ήμουν ουσιαστικά ένας νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας τότε.

Είχατε όμως γνωριμία με έναν σημαντικό άνθρωπο, τον Γερμανό Κούτσενρότϊτερ τον οποίο κάλεσε η ανακρίτρια κα Νικολακέα αλλά δεν προσήλθε.

Αβράμπος: Τότε, ναι, σαφώς έπρεπε να έχω και επαφή με τους Γερμανούς συναδέλφους. Τώρα, συγκεκριμένα ονόματα δεν θυμάμαι, αλλά νομίζω ότι το όνομα αυτό που αναφέρετε κάτι μου λέει».

  

Δεν «ανήκα» λοιπόν σε θέση «κλειδί» λέει ο κ. Αβράμπος και «δεν θυμάμαι τον Κούτσενρόιτερ αλλά νομίζω ότι το όνομα κάτι μου λέει».

Για δείτε κύριε Αβράμπο το παρακάτω έγγραφο:

 




Ώπα! Στο ίδιο επίσημο έγγραφο της Siemens δεσπόζουν τα ονόματα Κούτσενρόιτερ και Αβράμπου. Πλάι-πλάι. Δείτε τα καλά. Ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995. Στην αριστερή στήλη το όνομα του Κούτσενρόιτερ για λογαριασμό της SIEMENS A.G και στην δεξιά στήλη το όνομα του κυρίου Αβράμπου για λογαριασμό της SIEMENS A.E.

Δείτε τώρα ολόκληρο το έγγραφο της  γερμανικής εταιρείας το οποίο κοι9νοποιείται και στον φυγόδικο σήμερα, Καραβέλα.



Πρόκειται για έγγραφο-επιστολή που στέλνει ο κ. Αβράμπος προς τον Κούτσενρόϊτερ (ναι, αυτόν που δεν θυμάται ή κάτι… του λέει το όνομα). Το κείμενο γραμμένο  στα γερμανικά κοινοποιεί την έγκριση της χρηματοδότησης του ΟΤΕ από την Siemens!


 Ο κ. Κούτσενρόιτερ τον οποίο κάλεσε η ανακρίτρια κ. Νικολακέα αλλά ο ίδιος δεν προσήλθε να καταθέσει, είναι ο άνθρωπος που χειριζόταν την χρηματοδότηση για το διαγωνισμό ενός εκατομμυρίου ψηφιακών παροχών, για τον οποίο διαγωνισμό δόθηκαν πάνω από 12 παρατάσεις. Ξεκίνησε το 1992 επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη αλλά ολοκληρώθηκε (δεν ολοκληρωνόταν με την τότε κυβέρνηση) το 1994 επί Ανδρέα Παπανδρέου, αφού προηγουμένως ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Μια μέρα πριν την υπογραφή της σύμβασης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδινε συνέντευξη στα ΝΕΑ και δήλωνε ότι «ο ΟΤΕ δεν πρέπει να πωληθεί σε ξένο επενδυτή». Ουσιαστικά σηματοδοτούσε την κυριαρχία του Σωκράτη Κόκκαλη και του συνεταιρισμού Intracom-Siemens.

Ο κ. Αβράμπος λοιπόν, ο οποίος δεν θυμάται ή κάνει πως δεν θυμάται τίποτε, βλέπουμε να διατηρεί αλληλογραφία με τον κ. Κούτσενρόϊτερ  στο περιβόητο “connection”  ανάμεσα στον ΟΤΕ και την Siemens και στην απορρέουσα από αυτό,  χρηματοδότηση του πρώτου από την γερμανική εταιρεία.

Ιδού και η απόδειξη:




     « SIEMENS

       ΟΤΕ Α.Ε.

Σύμβουλο Γεν. Δ/ντή

για θέματα Επενδύσεων και Διεθνών Σχέσεων

κ. Γ.Σπαρπέλη

               



7430 18.01.1995

Σύμβαση 7430 - Σύμβαση Δανείου



Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια της σύμβασης 7430 πρόκειται να παραδοθεί κατά την διάρκεια της τρίτης φάσης παραδόσεων (01.95 έως 03.95) υλικό αξίας 3.600.000.000,- δρχ.

Η σχετική σύμβαση Δανείου αξίας 3.600.000.000,- δρχ. 8α υπογραφεί, όπως συμφωνήθηκε προφορικά, στις 30.01.95 στο Μόναχο .

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τους εκπροσώπους του Οργανισμού, οι οποίοι θα μεταβούν στο Μόναχο για την υπογραφή του εν λόγω Δανείου». 
Την σύμβαση δανείου υπογράφουν οι Η. Γεωργίου και Χ. Καραβέλας, ο πρώτος υπόδικος και ο δεύτερος φυγόδικος! Κατά τα άλλα ο κ. Αβράμπος δεν θυμάται σχεδόν τίποτε και ότι ο ρόλος του ήταν σχεδόν διακοσμητικός!

Όχι, όμως. Ο κ. Αβράμπος είχε ενεργό συμμετοχή και στον διαγωνισμό 7753 όσο και στην μετέπειτα υλοποίηση της απορρέουσας από αυτό το διαγωνισμό σύμβασης 7430.   

Δείτε λοιπόν το νέο ντοκουμέντο:

Υπογραφή της σύμβασης 7430. Από αριστερά βλέπουμε τον Χρήστο Καραβέλα,
Γενικό Οικονομικό Διευθυντή τομέα Επικοινωνιών. Όρθιο τον Bernard Dombek, Γενικό
Διευθυντή της Siemens, δίπλα του έτοιμο να σηκωθεί τον Ηλία Γεωργίου, Γενικό Διευθυντή
Επικοινωνιών και πίσω του διακρίνεται  χαμογελαστός, σχεδόν ευτυχής, ο Δημήτρης Αβράμπος! Ευτυχής, διότι ολοκληρώθηκε η σύμβαση 7430 και ο ίδιος από θέση καίρια έπαιξε τον ρόλο του σε αυτή.

Γι’ αυτό, η κυρί Νικολακέα καλά θα κάνει να συμπεριλάβει στον κατάλογο των μαρτύρων και τον κ. Αβράμπο. Τον «Νο 2» μετά τον Καραβέλα. Είναι δυνατόν κυρία Νικολακέα να ψάχνετε τον Καραβέλα που διέφυγε στο εξωτερικό και να μην καλείτε τον «Νο 2» μετά τον Καραβέλα; Θυμίζουμε ότι ο Καραβέλας ήταν Εμπορικός Διευθυντής Επικοινωνιών της Siemens και ο Δ. Αβράμπος Υποδιευθυντής Επικοινωνιών της  γερμανικής εταιρείας! Σίγουρα, εάν τον καλέσει θα θυμηθεί αρκετά!


ΠΑΝΕ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ;
ΕΘΕΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗ SIEMENS ΠΟΥ …ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!
Την περασμένη Τρίτη εθεάθη στην Αθήνα ο Dr Brachert, ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Siemens για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Είναι ο… άνθρωπος-μάγος, γνωστός από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις που είχε στο παρελθόν, τόσο με τον Α/πρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης κ. Βενιζέλο όσο και με τον τότε εξουσιοδοτημένο συνομιλητή της Siemens για την επίτευξη της συμφωνίας, Ευάγγελου Γιαννακόπουλου.

Ο  Dr Brachert θεωρείται άνθρωπος-μάγος επειδή κατάφερε να συντρίψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Δημοσίου-Siemens από τα 2 δις ευρώ στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Μήπως λοιπόν η εδώ εμφάνισή του έχει να κάνει με νέα… μαγικά που επιφυλάσσει υπέρ της γερμανικής εταιρείας; Μήπως προμηνύεται …θάψιμο και αυτών των 200 εκατομμυρίων ευρώ, υπέρ της Siemens; Ρωτάμε!

Εμείς πάντως, από την «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» επιδιώξαμε να συνομιλήσουμε με τον Dr Brachert αναζητώντας τον στο ξενοδοχείο Hilton όπου διέμενε αλλά αποτύχαμε! Δεν τον εμφάνισαν! Μήπως είχε λάβει συγκεκριμένες οδηγίες να αποφύγει τους δημοσιογράφους;

 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου