Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

«ΒΟΜΒΕΣ» ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: «Ο ΣΕΚΕΡΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΗΣ SIEMENS…»



«ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ. ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ»!!!
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ:
«ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS»
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΩΣ ΧΑΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Κυρία Νικολακέα γιατί δεν καλείτε τον Σέκερη να καταθεσει; Ούτε η δήλωση του υφυπουργού  σας "κάνει";

ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ SIEMENS; 
Μόλις ο καπερνάρος τόλμησε να κάνει ερώτηση για τη Siemens και τον Χριστοφοράκο, όλως τυχαίως τον "βάφτισαν" μεγαλο-φοροφυγά!


Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου έριξε «βόμβες» στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, ρίχνει «βόμβες» και σήμερα! Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές. Το 2010 ο κ. Κεγκέρογλου ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, κατέθεσε φοβερά στοιχεία για το σκάνδαλο τα οποία όμως δεν ελήφθησαν υπόψη και …θάφτηκαν από τον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη. Σήμερα με δηλώσεις του, ουσιαστικά επανέρχεται ζητώντας να στηθεί νέα Εξεταστική Επιτροπή αλλά και να ερωτηθεί ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σήφης Βαλυράκης με ποια κριτήρια δεν αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του και δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες. «Ούτε ο κ. Σημίτης κλήθηκε να καταθέσει», επισημαίνει με νόημα ο υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος απαντά και στο καυτό ερώτημα εάν η τοποθέτησή του στην θέση του υφυπουργού Εργασίας σήμερα, αποτελεί εξαργύρωση πολιτικής επιταγής του κ. Σαμαρά προς το πρόσωπό του.

Έχουμε στα χέρια μας όλη την μαρτυρία του κ. Κεγκέρογλου ο οποίος ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής ζητούσε επιμόνως να κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο μάρτυρας Σέκερης διότι, όπως υποστήριζε, «γνωρίζει πάρα πολλά για τις βρωμιές της Siemens και έχει κρατήσει το στόμα του κλειστό γιατί έχει δεχτεί εκβιασμό που έχει πιάσει τόπο»!  Μάλιστα, ο κ. Κεγκέρογλου σύστηνε στην Εξεταστική Επιτροπή να καλέσει και τον Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι θα «καταθέσω τα έγγραφα για να κοπούν λίγο τα γέλια από κάποιους»! 
Όμως, όπως ειπώθηκε, η Εξεταστική Επιτροπή έγραψε στα …παλαιά της υποδήματα τα στοιχεία και τα έγγραφα που προσκόμισε ο κ. Κεγκέρογλου, μια και δεν ξανακάλεσε ποτέ ούτε τον Σέκερη ούτε βεβαίως κάλεσε τον κ. Σαμαρά να καταθέσει!!!  
Καταδεικνύεται λοιπόν ότι η Εξεταστική Επιτροπή υπό τον Σήφη Βαλυράκη αν και είχε στα χέρια της τις… βόμβες Κεγκέρογλου, ενήργησε με στόχο όχι την αποκάλυψη του σκανδάλου Siemens σε όλες τις διαστάσεις του αλλά το, με συνοπτικές διαδικασίες κουκούλωμά του. Από τα στοιχεία που κατέθεσε ο σημερινός υφυπουργός Εργασίας και από την επιμονή του να επανακληθεί ο μάρτυρας Σέκερης, διαπιστώνεται ότι ο κ. Κεγκέρογλου έδινε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκάνδαλο Siemens από αυτές που  έδινε η Εξεταστική Επιτροπή. Ζητούσε δε από την αρμόδια Επιτροπή να αξιολογήσει το σοβαρό e-mail που έστειλε ο Ε. Σέκερης στον Α. Σαμαρά, μια και από αυτό προέκυπτε ότι ο πρώτος γνώριζε πολλά για τις βρωμιές της Siemens και ο σημερινός πρωθυπουργός γνώριζε πρόσωπα και πράγματα  στα ενδότερα της γερμανικής εταιρείας.  
Προσέξτε τον διάλογο που είχε ο κ. Κεγκέρογλου με τον κ. Βαλυράκη, πρόεδρο της Εξεταστικής για το σκάνδαλο της Siemens, για τα στοιχεία που προσκόμισε ο πρώτος:   
        
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Θεωρώ ότι αυτό που δημοσιεύεται σήμερα, κύριε Πρόεδρε, στην «Ελευθεροτυπία»... 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Τι δημοσιεύεται, κύριε συνάδελφε; 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: ...από την κυρία Μπουγάτσου σε σχέση με λογαριασμούς που έχουν και καταθέσεις από τις παρένθετες εταιρίες από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS, νομίζω ότι είναι το σημαντικό. Θεωρώ ότι ανεξάρτητα από την εξέταση του μάρτυρα, θα πρέπει... 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αφορά το μάρτυρα; 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: ...ανεξάρτητα από τα στοιχεία του μάρτυρα, θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσουμε στη περαιτέρω διερεύνηση των στοιχείων που παραθέτει η κυρία Μπουγάτσου. Πέρα από αυτό, επειδή πήρα το λόγο, θα ήθελα να προτείνω επανάκληση μάρτυρα για δεύτερη φορά. Προτείνω την επανάκληση του κ. Ευάγγελου Σέκερη, ο οποίος είχε εξετασθεί από την Επιτροπή μας... 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μα, δε μας είπε τίποτα ο κ. Σέκερης. 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Από έγγραφα που ήρθαν στη διάθεση της Επιτροπής, από το αρχείο της SIEMENS, προκύπτει ότι ο κ. Σέκερης, ο οποίος πράγματι δεν είπε τίποτα στην Επιτροπή, γνωρίζει πάρα πολλά. 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Από πού προκύπτει αυτό, κύριε συνάδελφε; 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Υπάρχει ένα έγγραφο του κ. Σέκερη προς τον κ. Χριστοφοράκο, στον οποίο εκθέτει τα ζητήματα που διεκδικεί μέσα από την εταιρία και ταυτόχρονα... 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Τι έγγραφο είναι αυτό; 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είναι έγγραφο του κ. Σέκερη προς τον κ. Χριστοφοράκο.  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν το έχω εγώ αυτό το έγγραφο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Θα σας τα καταθέσω. Είναι έγγραφα από το αρχείο της SIEMENS, αυτά που μας ήρθαν την Πέμπτη, αν δε κάνω λάθος. Υπάρχει μέσα και έγγραφο που αφορά mail που έστειλε ο κ. Σέκερης προς τον κ. Σαμαρά, στον οποίο εκθέτει την κατάσταση και από τον οποίο ζητάει να παρέμβει στο κρίσιμο πρόσωπο, το κλειδί, προκειμένου να ικανοποιηθεί... 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ποιος είναι το κλειδί;  
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ο Χριστοφοράκος.
...το αίτημα του κ. Σέκερη. Αν θέλετε, για να μη σας διαβάσω όλο το έγγραφο, θα διαβάσω πως καταλήγει. Λέει ο κ. Σέκερης στον κ. Σαμαρά: «Γενικά δε χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του. Τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις πάρα πολλά. Σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει. Σε ευχαριστώ πολύ.».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν κατάλαβα. (σ.σ. Ο κ. Κεγκέρογλου δίνει στον κ. Βαλυράκη την «βόμβα» και ο τελευταίος, δεν κατάλαβε, δεν είδε, δεν ξέρει)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Έχουμε τρία έγγραφα που δείχνουν τι; Ότι ο κ. Σέκερης, ο οποίος εξετάσθηκε από την Επιτροπή, μας απέκρυψε στοιχεία, γιατί όταν ρωτήθηκε —όπως μελέτησα την κατάθεση του και από τον κ. Παφίλη και από άλλους συναδέλφους- είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σε σχέση με παράνομες πράξεις της SIEMENS. Προκύπτει από εδώ ότι γνωρίζει πάρα πολλά για τις βρωμιές τους και έχει κρατήσει το στόμα του κλειστό. Το ότι κράτησε τη θέση του και ανέβηκε κιόλας, σημαίνει ότι ο «εκβιασμός» -εντός ή εκτός εισαγωγικών- έπιασε τόπο.

Επιπλέον νομίζω ότι και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έγινε κοινωνός αυτών των ζητημάτων που έθεσε ο κ. Σέκερης, είναι πρόσωπο το οποίο στην ώρα του πρέπει να κληθεί από την Επιτροπή. Θα σας δώσω τα έγγραφα αυτά για να κοπούν λίγο τα γέλια από κάποιους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Να μοιραστεί. Αν δε το δω, δεν μπορώ να σας πω τίποτα.



Ο κ. Κεγκέρογλου κατέθεσε τα έγγραφα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, έγγραφα τα οποία όπως έλεγε θα έκοβαν τα γέλια από κάποιους! Και αυτό διότι σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου υπήρχαν μέλη της Επιτροπής που έβλεπαν ως χαβαλέ την υπόθεση και ήθελαν να τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες με το σκάνδαλο Siemens.




ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: «ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS. NA ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο κ. ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ»!

Κύριε υφυπουργέ, δώσατε σημαντικά στοιχεία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens ωστόσο αυτά δεν αξιολογήθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Βαλυράκη, με αποτέλεσμα να μην καταθέσει εκ νέου ο κ, Σέκερης ενώ δεν εκλήθη καν να καταθέσει ο κ. Σαμαράς.

Κεγκέρογλου: Τον Αύγουστο του 2010 εγώ αποχώρησα από την Εξεταστική Επιτροπή της οποίας μέχρι τότε ήμουν μέλος προκειμένου να αναλάβω θέση στο υπουργείο εργασίας (και πάλι) στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Από ‘κει και πέρα δεν την παρακολούθησα.

Θυμάστε τι είχατε πει τότε;

Κεγκέρογλου: Με ακρίβεια δεν θυμάμαι. Γνωρίζω όμως ότι τα έγγραφα που μας διαβιβάζανε οι ανακριτικές αρχές αξιοποιούνταν στην διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής. Ανάμεσα σε αυτά τα έγγραφα υπήρχαν και κάποια mail. Με βάση αυτά είχαμε πει να κληθούν ως μάρτυρες.

Τότε λοιπόν επιμένατε ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να επανακληθεί διότι όπως λέγατε είχε δεχτεί εκβιασμό από την  Siemens ο οποίος έπιασε τόπο! Μάλιστα δηλώσατε ότι θα καταθέσετε τα έγγραφα και «σε κάποιους θα κοπούν τα γέλια».

Κεγκέρογλου: Προφανώς γελούσαν κάποιοι στην Επιτροπή και τους είπα μ΄ αυτά που θα δείτε θα κοπούν τα γέλια, ναι. 

Τελικά όμως τα στοιχεία σας δεν αξιοποιήθηκαν από την Επιτροπή κύριε Υπουργέ.

Κεγκέρογλου: Σου είπα, έφυγα από μέλος της Επιτροπής.

Σήμερα, κάποιοι ενδεχομένως να κάνουν τον παραλληλισμό και να πουν ότι ο κ. Σαμαράς σας έβαλε στην θέση του υφυπουργού για να εξαργυρώσει ένα γραμμάτιο…

Κεγκέρογλου: Αυτό ήδη γράφτηκε την ημέρα του ανασχηματισμού.

Δώσατε απάντηση επ’ αυτού;

Κεγκέρογλου: Σας ξαναλέω, δεν ήμουν τότε μέλος της Επιτροπής. Είχα φύγει τέλη Αυγούστου για ν’ αναλάβω θέση στο υπουργείο Εργασίας. Άρα, δεν ήμουν στην Επιτροπή για να υποστηρίξω με επιμονή αυτά που είχα προτείνει για την κλήση των μαρτύρων.

Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για ποιο λόγο η Εξεταστική Επιτροπή δεν αξιοποίησε τα δικά σας έγγραφα; Δεν κλήθηκε από την Επιτροπή ούτε ο Σέκερης, ούτε ο κ. Σαμαράς.

Κεγκέρογλου: Όπως δεν καλέσανε ούτε τον κ. Σημίτη. Η Επιτροπή έκρινε κατά πλειοψηφία ποιους καλούσε.

Δηλαδή η Επιτροπή δεν αξιοποίησε σωστά τους μάρτυρες και τα στοιχεία για το σκάνδαλο της Siemens.

Κεγκέρογλου: Να στηθεί μια νέα Εξεταστική. Ας βρεθεί ο κ. Βαλυράκης στο τηλέφωνο για να διαφωτίσει περισσότερο για ποιο λόγο δεν κάλεσε τους μάρτυρες αυτούς.

Το ότι ο κ. Σαμαράς σας έκανε υφυπουργό Εργασίας έχει να κάνει με την υπόθεση Siemens;

Κεγκέρογλου: Δεν κάνει ο Σαμαράς υπουργούς. Τους προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ όποιους πρότεινε, μπήκαν στα υπουργεία. Εμένα μ’ έκανε υπουργό το ΠΑΣΟΚ και ως ΠΑΣΟΚ μένω στην κυβέρνηση. Δεν μ έκανε κανείς κύριος Σαμαράς και αυτό έχω να πω.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS


Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, ζητεί να γίνει γνωστό στον Ελληνικό λαό αν η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ασχοληθεί με την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένα πρόσωπα έπαιρναν μίζες από την Siemens για λογαριασμό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.
Όπως ο ίδιος δηλώνει: «Την ώρα που όλοι οι Έλληνες απειλούνται με νέα μνημόνια και νέα μέτρα, θεωρώ απαράδεκτο να μην έχουμε μάθει την τύχη αυτής της απόφασης που δείχνει το μέγεθος της σήψης των δύο κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα».

Η ερώτηση του βουλευτού των ΑΝΕΛ έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τις ποινικές ευθύνες προσώπων, μέσω των οποίων δωροδοκήθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από την SIEMENS, κατόπιν της ομολογίας Χριστοφοράκου.»

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Cs402Js 3943/09 απόφαση του Ειρηνοδικείου Μονάχου, Τμήμα ΙΙ – Φορολογικών και Οικονομικών Υποθέσεων, ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, Γενικός Διευθυντής της SIEMENS A.E. στην Ελλάδα, κρίθηκε ένοχος για δύο κατά συρροή περιπτώσεις δωροδοκίας δημοσίων λειτουργών ενός άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά συναυτουργία.

Η ανωτέρω απόφαση δέχθηκε, συγκεκριμένα, ότι σκοπός του Χριστοφοράκου, στην Ελλάδα, ήταν να προωθήσει τις πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας SIEMENS A.E., δωροδοκώντας τα δύο δεσπόζοντα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δηλαδή, την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Για το ύψος των «δωρεών» έπρεπε να υπάρξει βάση υπολογισμού και για τον λόγο αυτόν, επιλέχθηκε, ως γνώμονας η τρέχουσα σύμβαση κάποιου, εν εξελίξει, έργου. Έτσι, λοιπόν, το ύψος των «δωρεών» σε αυτά τα δύο κόμματα, προσδιορίσθηκε να είναι το 2% του τζίρου κάποιας σύμβασης της SIEMENS A.E. με τον ελληνικό ΟΤΕ. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνταν συνεχώς τέτοιου είδους συμβάσεις, με αποκορύφωμα τις συμβάσεις για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, από τις οποίες το κέρδος που αποκόμισε η SIEMENS ανήλθε στα 183 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα επεκτάσεων.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν διορίσει, ως ταμίες των «δωρεών», έμπιστα πρόσωπα, τα οποία προέρχονταν από τον κομματικό πυρήνα. Τα πρόσωπα αυτά ήταν για την Νέα Δημοκρατία ο εκλιπών Βαρθολομαίος και για το ΠΑΣΟΚ ο Κωνσταντίνος Γείτονας. Τα δύο αυτά πρόσωπα, εκτός από το καθήκον τους, να εκταμιεύουν τις «δωρεές», είχαν και την υποχρέωση να ασκούν πιέσεις, όπου έδει, ώστε σε όλες τις περιπτώσεις, να λαμβάνονται αποφάσεις συνεργασίας του Ελληνικού Κράτους με την SIEMENS.

Επειδή πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη
Επειδή ο Ελληνικός Λαός δεν θα ανεχθεί άλλα μέτρα, εξαιτίας των δύο δωροδοκηθέντων κυβερνησάντων κομμάτων

Ερωτάσθε:
1) Έχετε λάβει γνώση, ως οφείλατε άλλωστε, της ανωτέρω απόφασης του Ειρηνοδικείου του Μονάχου; Αν ναι, για ποιόν λόγο δεν έχει επιληφθεί του θέματος η Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να τιμωρηθούν όσοι – μετά των συνεργών τους – κριθούν ένοχοι;

2) Έχει διεξαχθεί έρευνα, με σκοπό να διαπιστωθεί με πόσα, ακριβώς, χρήματα δωροδοκήθηκαν τα δύο αυτά ελληνικά κόμματα, από το σχέδιο του 2%; Αν όχι, που οφείλεται αυτή η ασύγγνωστη αδράνεια;
Αθήνα, 14/10/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Καπερνάρος

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου