Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ελληνίδες, Έλληνες,

           σε λίγες ώρες άλλο ένα μνημονιακό έτος μας αφήνει και δίνει την θέση του σε έναν καινούργιο χρόνο. Ένας χρόνος που παρά τα όσα είπε χθες στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, τίποτα δεν θα έρθει χωρίς κόπο, χωρίς αγώνα και χωρίς θέληση για αλλαγές!!!
Ο Αντώνης Σαμαράς σε μια κλασική προεκλογική του ομιλία προσπάθησε να πείσει έναν ολόκληρο λαό για το πόσο μακριά πάει το "ψέμα" με τα κοντά ποδάρια και επανέλαβε για άλλη μία φορά αυτό το καταραμένο φως στο τούνελ. Οι πολίτες σε κάθε άκρο της χώρας αλλά και στο εξωτερικό θα υποδεχθούν το νέο έτος με τις χειρότερες συνθήκες που επικρατούν σε χώρα του δυτικού κόσμου. Με κομμένο ρεύμα, με χρέη στις εφορίες, με την ανεργία να είναι προ των πυλών σε ολοένα και περισσότερα σπίτια, με κατάθεση πινακίδων των αυτοκινήτων και φυσικά με τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους. Μια χώρα που χορεύει στο ρυθμό των εκατομμυρίων που αντάλλαζαν οι εκπρόσωποι των εξοπλιστικών προγραμμάτων και οι κρατικοί λειτουργοί. Μια χώρα που βρίσκεται στο έλεος της ατιμωρησίας όλων όσων εμπλέκονται στα ουκ ολίγα σκάνδαλα σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη.
Οι πρώτες αυτές γραμμές δεν μοιάζουν για ευχητήριο μήνυμα, ωστόσο πριν ευχηθούμε σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πρέπει να του υπενθυμίσουμε και να τον πείσουμε ότι αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για αλλάξει τα πράγματα στον τόπο του.
Καθένας από εμάς πρέπει να κατανοήσει ότι η πολιτική δεν είναι κάτι ξένο από την ζωή μας. Όλοι μας έχουμε ευθύνη για αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια και όλοι μαζί θα πρέπει να αλλάξουμε τις καταστάσεις. Και το 2014 που είναι μια εκλογική χρονιά θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι στο χέρι μας είναι να σηκώσουμε μια σημαία της Αγίας Λαύρας και όλοι μαζί ο καθένας με τον δικό του τρόπο να κάνει την δίκη του επανάσταση. Ο λαός πρέπει να ξεχάσει ότι τα κόμματα είναι ποδοσφαιρικές ομάδες. Το μέλλον των παιδιών του δεν έχει χρώμα, έχει όραμα, έχει ελπίδα, έχει ένα και μόνο ένα εθνικό σχέδιο διαλόγου. 
Η Ελλήνων Πολιτεία εύχεται σε κάθε Ελληνικό σπίτι, σε κάθε Ελληνική οικογένεια, 2014 ευχές για το νέο έτος που έρχεται σε λίγες ώρες. Η Πρόεδρος του κόμματος κ. Νίνα Παυλίδου, ο επικεφαλής κ. Παναγιώτης Αποστόλου και οι λοιποί συνεργάτες και φίλοι του κόμματος εύχονται σε όλο τον κόσμο αυτή η χρονιά να έχει  περισσότερα θετικά παρά αρνητικά. Δεν θέλουμε να χαϊδέψουμε τον κόσμο, αυτή η χρονιά θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά και πως μέχρι τις εκλογές του Μαΐου ο καθένας μας πρέπει να καταλήξει για το ποια Ελλάδα θέλουμε στο μέλλον.
Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μια μακρά κατακόρυφη πτώση και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση καθώς αυτό έχει αποκοπεί από την κοινωνία. Την ημέρα που ο κόσμος μετρούσε τα χρήματα του για να πάρει μια γαλοπούλα, τα κόμματα ελάμβαναν την παχυλή τρίτη δόση από την χρηματοδότηση τους. 
Λίγες ώρες αργότερα η δικαιοσύνη έκλεινε τα μάτια της, σε κολάσιμες πράξεις εκπροσώπων αυτού του συστήματος και ο προφυλακισμένος Α. Κάντας που έχει ανοίξει το στόμα του δείχνει πόσο σάπιο είναι αυτό το σύστημα. Την ίδια ώρα μία εν ενεργεία υπάλληλος στο Υπουργείο της μίζας, σε τηλεοπτικό πάνελ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την κοινωνία. "Για ένα δάνειο που δεν μπορώ να πληρώσω δεν θα κρατήσω κλειστό το στόμα μου...."
Κυρίες και κύριοι όλοι μαζί έχουμε την ιστορική ευθύνη να αλλάξουμε την πορεία του τόπου. Αργά ή γρήγορα οι κύριοι αυτοί που τόσα χρόνια λεηλάτησαν την χώρα για έναν διορισμό στο δημόσιο θα πάρουν την άγουσα είτε για τον Κορύδαλλο είτε για τις πένες των ιστορικών του μέλλοντος και την μεγαλύτερη ευθύνη για όλα αυτά έχει η ίδια η αντιπολίτευση η οποία είναι κομμάτι αυτού του σάπιου που έχει ανδρωθεί μέσα στην κοινωνία.
Το 2014 οι πολίτες πρέπει να κάνουν μια πραγματική ξεχωριστή επανάσταση, να ψάξουν ένα νέο πολιτικό προσωπικό που πάνω από όλα θα βάλει την πατρίδα, τον άνθρωπο και την κοινωνία. Οι πολίτες με την ψήφο τους μπορούν να αλλάξουν τα πάντα και φυσικά με την συμμετοχή τους μπορούν να διαμορφώσουν μια άλλη εικόνα για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών.
Η Ελλήνων Πολιτεία είναι ένα πολιτικό κόμμα που μπαίνει στον τρίτο χρόνο ύπαρξης της και παρά το γεγονός ότι είναι αποκλεισμένη από τα μέσα ενημέρωσης έχει καταγράψει ένα έργο που δεν είναι ορατό στους πολίτες επειδή το ίδιο το σύστημα έχει την δυνατότητα να μυθοποιεί και να απομυθοποιεί τα γεγονότα και τις θέσεις που αυτή προβάλλει.
Ως πολιτικός φορέας είμαστε το μόνο Ελληνικό κόμμα που ζητήσαμε γραπτώς την παράδοση Χριστοφοράκου από την Γερμανική βουλή, είμαστε το μοναδικό κόμμα που καταθέσαμε πρόταση για σταθερό φορολογικό σύστημα, και ζητήσαμε από τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει δημοψήφισμα για την λαθρομετανάστευση. Δυστυχώς όμως αυτά που λέμε χαλάνε την σούπα σε σύστημα διεφθαρμένο και ένα σύστημα που δεν μπορεί να αποκοπεί ή να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την παρατυπία.
Η Ελλήνων Πολιτεία καλεί τον Ελληνικό λαό σε εκγρήγορση και σε μια δυναμική αντίδραση. Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν κάτι το καινούργιο και μαζί να συνδιαμορφώσουμε έναν νέο πολιτικό διάλογο, με νέο πολιτικό προσωπικό και με μια διαφορετική νοοτροπία από αυτήν που έχουμε ζήσει τρεις δεκαετίες πίσω. 
Η Ελλήνων Πολίτεια εύχεται καλή δύναμη, καλό αγώνα και μια δημιουργική χρονιά για το 2014 που σε λίγες ώρες έρχεται στην ζωή μας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου