Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΧΑΡΙΖΟΥΝ 5,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΡΑΓΚΟ!
Η ARTUME SA δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ από τον Ειδικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2009, ύψους 5,4 εκατ. ευρώ. Ζήτησε μάλιστα από το υπουργείο Οικονομικών και τις φορολογικές αρχές να εξαιρεθεί.
Η ARTUME SA ανήκει στο διεθνές επενδυτικό fund MPGA, που το καλοκαίρι εξαγοράστηκε από την BlackRock.
 Οι οικονομικές καταστάσεις της Αrtume SA για το 2012  "Η διοίκηση θεωρεί ότι οι φορολογικές αρχές και το Υπουργείο Οικονομικων θα αποδεχθούν την εξαίρεση της εταιρείας (...) Σε αυτή τη βάση καμία πρόβλεψη δεν έχει γίνει στις Οικονομικές Καταστάσεις για τον Ειδικό Φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος ανέρχεται σε 5,4 εκατ., εξαιρουμένων πρόσθετων φόρων και ποινών που ενδέχεται να επιβληθούν".
Οι οικονομικές καταστάσεις της Αrtume SA για το 2012
«Η διοίκηση θεωρεί ότι οι φορολογικές αρχές και το Υπουργείο Οικονομικων θα αποδεχθούν την εξαίρεση της εταιρείας (…) Σε αυτή τη βάση καμία πρόβλεψη δεν έχει γίνει στις Οικονομικές Καταστάσεις για τον Ειδικό Φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος ανέρχεται σε 5,4 εκατ., εξαιρουμένων πρόσθετων φόρων και ποινών που ενδέχεται να επιβληθούν».
Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι μια εταιρεία που υπόσχεται ότι θα κάνει μια τεράστια επένδυση κόστους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να μην έχει πληρώσει oύτε σεντ από τον Ειδικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2009, ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών και τις φορολογικές αρχές να εξαιρεθεί.

Η εξαίρεση προφανώς αφορά και τα επόμενα φορολογικά έτη, διεκδικώντας συνολικές φοροαπαλλαγές ύψους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, εφόσον με την απόκτηση άδειας οικοδόμησης αυξάνεται σημαντικά και ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

Στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2012, που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο, αναφέρεται ότι «η Εταιρεία υπέβαλε μηδενική δήλωση για τον Ειδικό Φόρο ακίνητης περιουσίας 2009» και ότι «με βάση νομικές συμβουλές που έλαβε η Εταιρεία είναι πιθανό ότι η Εφορία και το υπουργείο Οικονομικών θα διαπιστώσουν ότι η Εταιρεία απαλλάσσεται από τον φόρο».

Η σιγουριά της ARTUME SΑ ότι θα εξαιρεθεί από τον φόρο οφείλεται στην ίδια βεβαιότητα με την οποία κινείται μέχρι τώρα, ζητώντας και κερδίζοντας χαριστικές ρυθμίσεις με επιστολές στον πρωθυπουργό.
 Μάλιστα ο δήμαρχος Αθηναίων έχει υπογράψει με την εταιρεία εδώ και ένα χρόνο «Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων», εν κρυπτώ από το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο, προκαλώντας την οργή των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, που αποκαλούν τις υποσχέσεις της εταιρείας «χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς».
 Ως «αναβάθμιση του αστικού ιστού» υπόσχεται μεταξύ άλλων ότι θα βάψει δύο σχολεία, θα γκρεμίσει μια μάντρα (για να ανοίξει δρόμο στο Mall) και θα διαμορφώσει μια παιδική χαρά. Η θυγατρική της BlackRock βάζει μερικά λίτρα μπογιά και δυο τραμπάλες και ως αντάλλαγμα ζητά φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων και λευκή επιταγή να τσιμεντώσει την Ακαδημία Πλάτωνος.
 Ενώ η εταιρεία υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει 2.000 προσωρινές και 1.600 μόνιμες θέσεις εργασίας στο συγκρότημα, χωρίς να παρουσιάζει καμία μελέτη που το δικαιολογεί, εμπορικοί σύλλογοι υπολογίζουν τις χαμένες θέσεις εργασίας από τα μικρομάγαζα που θα κλείσουν σε 6.000 με 7.000.
 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου