Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΝΕΙ…
ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!
Του Μάκη Βραχιολίδη
                                               vrachiolidis@yahoo.gr
«Ξεχάστε τα λεφτά αυτά» φέρεται να έχει δηλώσει ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης σε συνάντηση  ανάμεσα σε στελέχη της Υγείας και του υπουργείου Οικονομικών. Η δήλωση-κεραυνός αφορά τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες–ιδιώτες  και πρόκειται για πολλά δις ευρώ! Συνεπώς, σύμφωνα με όσα φέρεται να δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης, γιατροί, φαρμακοποιοί, φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές, οπτικά καταστήματα, εργαστήρια, προμηθευτές αναμένεται να χάσουν τα λεφτά τους! Όπως τα έχασαν σε ένα βράδυ χιλιάδες ομολογιούχοι του Δημοσίου. Το πλιάτσικο όμως που προβλέπεται να γίνει σε βάρος των ιδιωτών είναι πολύ χειρότερο, μια και αφορά σε χρήματα 4 περίπου δις! Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωσαν από την τσέπη τους γι’ αυτά, κατέβαλαν ΦΠΑ στην εφορία και περιμένουν από τον ΕΟΠΥΥ να πληρωθούν για τις υπηρεσίες  που παρείχαν στους ασφαλισμένους! Αντί πληρωμής όμως προβλέπεται η κλοπή τους!
Τα ασφαλιστικά ταμεία ΤΥΔΚΥ, ΟΠΑΔ, Οίκος Ναύτου, ΤΑΥΤΕΚΩ Εμπορικής Τράπεζας κ.α. τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχουν συσσωρεύσει τεράστια χρέη τις πλάτες των ιδιωτών. Με τη συγχώνευση όμως των ταμείων στον γίγαντα του ΕΟΠΥΥ, δόθηκε άνωθεν εντολή να σταματήσει κάθε πληρωμή για δύο λόγους: πρώτον επειδή είχαν στεγνώσει τα ταμεία από ρευστό και δεύτερον επειδή έπρεπε να περάσει ένα διάστημα προσαρμογής και ενιαίας λειτουργίας όλων των ταμείων υπό τον ενιαίο ΕΟΠΥΥ!
Προς αυτό τον σκοπό, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με την εκλογή του τον Ιούνιο του 2012, έδωσε εντολή στον ΕΟΠΥΥ να συγκεντρώσει όλα τα οφειλόμενα προς τους ιδιώτες χρήματα. Αμέσως η κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ έβαλε τους ελεύθερους επαγγελματίες στη διαδικασία να υποβάλουν συγκεντρωτική κατάσταση όλων των τιμολογίων που είχαν εκδώσει προς τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ! Φτου κι απ’ την αρχή δηλαδή για τους πολύπαθους ελεύθερους επαγγελματίες. Τότε, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δημόσια και δήλωνε ότι «τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες θα εξοφληθούν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»! Οι ιδιώτες που μπήκαν στη χρονοβόρο διαδικασία να δώσουν στο πιάτο και μέσω ηλεκτρονικής υποβολής τα χρωστούμενα του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς, έβλεπαν ότι περνούσαν οι μέρες και οι μήνες χωρίς να ….κουνιέται φύλλο! Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε, πέρασε και το καλοκαίρι, υποτίθεται ότι θα ερχόταν η ανάπτυξη που υποσχόταν σύσσωμη η κυβέρνηση αλλά αντ’ αυτού φτάσαμε στο φθινόπωρο και στο χειμώνα με τα τιμολόγια και όλα τα αποδεικτικά που έχουν αποσταλεί από τους φορείς να είναι καταχωνιασμένα σε σάκους, περιμένοντας την εκκαθάρισή τους! Οι όπου φύγει-φύγει συνταξιοδοτήσεις και οι μετακινήσεις υπαλλήλων κατέστησαν τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ανεπαρκέστατες και ανίκανες! 
Η κυβέρνηση εξετάζει πλέον σοβαρά το plan-b που αφορά στο λουκέτο του ΕΟΠΥΥ με ταυτόχρονο πλιάτσικο στα χρήματα που χρωστά στους ιδιώτες! Θα πρόκειται για κλοπή πρωτοφανή που όπως είπαμε ξεπερνά και αυτή των ομολογιούχων του Δημοσίου. Και αυτό διότι επί τόσα χρόνια το Δημόσιο έκανε κοινωνική-ασφαλιστική πολιτική με τις πλάτες των ιδιωτών. Οι ιδιώτες πλήρωσαν από την τσέπη τους την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του Δημοσίου και τώρα το κράτος θα τους φάει τα χρήματα!
Και όχι μόνον αυτό: την ίδια ώρα που ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα μπορεί να πληρώσει τον ΦΠΑ ή το Ταμείο Εμπόρων στην ώρα τους, θα κινδυνεύει είτε με …κατάσχεση της περιουσίας του είτε στην καλύτερη περίπτωση δεν θα παίρνει φορολογική ενημερότητα για να θεωρήσει βιβλία στην εφορία! Κατά συνέπεια αργά ή γρήγορα θα οδηγείται βιαίως σε οικονομική ασφυξία με συνέπεια να κλείσει την επιχείρησή του και να καταστραφεί ολοκληρωτικά!  Κάπως έτσι θα του πάρουν και το σπίτι!
Αυτό είναι  το success story του Σαμαρά. Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του δωσιλογισμού και των υποτελών στις εντολές των τοκογλύφων.
ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ…ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ!
Η υπόθεση της απάτης του 1.141.000 ευρώ που ξέσπασε πρόσφατα στον Οίκο Ναύτου είχε και τις… παράπλευρες απώλειες! Τυχαίο; Αποκλείεται!
Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Οίκος Ναύτου έστειλε ειδοποιητήρια σε πάμπολλους ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη του προς αυτούς! Αφού προηγουμένως  τούς έβαλε να υπογράψουν ότι αποδέχονται «κούρεμα» 10% , κατόπιν τους ζήτησε εξοφλητική απόδειξη είσπραξης ότι πληρώθηκαν! Οι αρμόδιοι του Οίκου Ναύτου διαβεβαίωσαν τους φορείς ότι θα πληρωθούν μέσα σε 15 μέρες με κατάθεση του οφειλόμενου ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Δεν πληρώθηκαν όμως ποτέ διότι δόθηκε εντολή από τον ΕΟΠΥΥ (τουτέστιν από τον Άδωνι Γεωργιάδη) να σταματήσει κάθε πληρωμή μέχρι να διευθετηθεί το σκάνδαλο του Οίκου Ναύτου!       Κι έτσι οι ιδιώτες έχουν δώσει εξοφλητική απόδειξη ότι εισέπραξαν τα οφειλόμενα από τον Οίκο Ναύτου χωρίς να έχουν πάρει φράγκο! Ούτε σε αστυνομικά μυθιστορήματα δεν γίνονται αυτά!
ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Αναζητούμε πολλές μέρες τον κ. Γεωργιάδη. Στο κινητό του τηλέφωνο ούτε μήνυμα μπορείς ν αφήσεις ενώ στο γραφείο του στο Υπουργείο Υγείας δεν απαντούσε κανείς. Κύριε Υπουργέ μπορείτε να απαντήσετε τι θα γίνει με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες; Πάνε τα λεφτά στον καιάδα; 
"Ελεύθερη Ώρα"

1 σχόλιο:

  1. Ρωτήστε αν μπορείτε να μάθεται τι θα γίνει με όλους εμάς τους επαγγελματίες( οπτκούς ..) που κοντεύουμε να κλείσουμε γιατί δεν δίνουν τα χρήματά μας από τα ταμεία ..Αλλά κατά τα άλλα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή