Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
Υποψηφίου Δημάρχου

        Άρχισε σιγά-σιγά η διαμόρφωση των δημοτικών παρατάξεων και η πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.Δεν υπάρχει όμως η παραμικρή αμφιβολία  ότι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν σε ένα άγνωστο και ιδιαίτερα δύσκολο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, όσον αφορά  στην γενικότερη πολιτική κατάσταση,  αλλά και στον τρόπο εφαρμογής και λειτουργίας του «Καλλικράτη».
         Η κατάσταση παρουσιάζεται ιδιαίτερα δύσκολη και για το δικό μας δήμο. Ένα δήμο που θα πρέπει να αναζητήσουμε πιο επιτυχημένες λύσεις στα προβλήματά που απασχολούν τους δημότες  και που με καλύτερη προσέγγιση στις σημερινές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας, θα μπορούσε να γίνει πρότυπος. Για να μπορέσουμε να κάνουμε βήματα μπροστά θα πρέπει να εστιάσουμε την προσπάθειά μας σε τρία σημεία. ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.
        Σοβαρότητα
        Είναι γνωστό ότι σοβαρότητα είναι η συμπεριφορά κάποιου που ενεργεί με περίσκεψη, που αντιμετωπίζει τα πράγματα με υπευθυνότητα και που μπορείς βέβαια να τον εμπιστεύεσαι.  Υπό αυτή την έννοια, ο σοβαρός άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να παραμερίσει τις επιθυμίες του, ώστε αγαπώντας πολύ αυτό που κάνει, να εργαστεί σκληρά και να αποδώσει.
        Για μας, για την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση», σοβαρότητα σημαίνει στενή   επικοινωνία και επαφή με το δημότη. Μια επαφή που θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα έχει προηγούμενο στο Δήμο. Θα είναι ειλικρινής, σταθερή και τελικά σίγουρη και αποτελεσματική. Θα είναι μοναδική.
        Ο Δημότης θα επικοινωνεί με το Δήμαρχο την ίδια μέρα, τη μέρα δηλαδή που ο ίδιος το επιθυμεί. Με αυτό τον τρόπο ο δημότης στην καθημερινότητα του Δήμου θα  έχει την απόλυτη προτεραιότητα και δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν θα υπάρχουν μακρινά ραντεβού, αλλά άμεσες και αποτελεσματικές επαφές.
        Τα γραμματοκιβώτια που θα τοποθετήσουμε έξω από την είσοδο του Δημαρχείου, είναι ένας άλλος κατά την άποψή μας επίσης πολύ σημαντικός τρόπος αποτελεσματικής επικοινωνίας, γιατί θα μπορεί ο δημότης να θέτει το πρόβλημά του, χωρίς να είναι αναγκαίο να πάει ο ίδιος στο Δήμαρχο, εάν δεν το επιθυμεί. Για το σκοπό αυτό  ο κάθε δημότης θα μπορεί όποτε το επιθυμεί να αφήσει ένα σημείωμα με το πρόβλημα που τον απασχολεί και που σχετίζεται βέβαια με το Δήμο. Επίσης μέσα στους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας είναι και η ηλεκτρονική υποβολή των προβλημάτων στην ιστοσελίδα του Δήμου.       Με αυτό τον τρόπο τα προβλήματα θα γίνονται αμέσως γνωστά στο υψηλότερο επίπεδο Διοίκησης του Δήμου και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η επίλυσή τους θα είναι άμεση. Αυτό θα  αποτελέσει μια ακόμη πρωτοπόρο δραστηριότητα και δέσμευση της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης».
        Κοινωνική Πολιτική
       Με τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής ύφεσης που ζει η πατρίδα μας, δοκιμάζονται σκληρά τα θεμέλια της κοινωνικής μας συνοχής. Η αυξημένη κοινωνική προστασία, η αλληλεγγύη και άλλες δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής  είναι επιβεβλημένες.
       Η παράταξή μας, ως δημοτική αρχή που πιστεύουμε ότι με την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, θα εκλεγεί το Μάιο του 2014  θα αναπτύξει ένα δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών που θα συμβάλει βάσιμα στην ανακούφιση και υποστήριξη όλων των δημοτών και ειδικά θα σταθούμε κοντά, πολύ κοντά στους οικονομικά ασθενέστερους.


        Θα ήθελα όμως από όλο το Πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης» να σταθώ σε δύο μόνο δραστηριότητες, στη «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα «Δημοτικά Συσσίτια».
        Βοήθεια στο Σπίτι, ως γνωστό είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που έχει στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες, δηλαδή άτομα με αισθησιοκινητικές αναπηρίες, ψυχική νόσο και νοητική υστέρηση.
        Με βάση το Πρόγραμμα αυτό, που θα το ενισχύσουμε με μία ακόμη μονάδα και έτσι θα το διευρύνουμε σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό συνδημοτών μας, θα εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση, την παραμονή στο φυσικό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
         Τα Δημοτικά Συσσίτια θα αποτελέσουν μία ακόμη πρωτοπόρο δραστηριότητα της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης». Με αυτά θα παρέχεται δωρεάν τροφή σε αποδεδειγμένα ανήμπορους συνδημότες μας. Η προσφορά θα είναι συνεχής, πλήρης και θα καλύπτει το σύνολο των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.
        Το ανθρώπινο δυναμικό, οι δράσεις και η εξεύρεση των απαιτούμενων επί πλέον πόρων για την υλοποίηση της Κοινωνικής Πολιτικής, θα αναλυθούν με κάθε λεπτομέρεια κατά την παρουσίαση του Προγράμματος μελλοντικά και θα στηρίζονται στον εξορθολογισμό και στην ιεράρχηση των δαπανών, αλλά και στην αναζήτηση-διεκδίκηση διατιθέμενων Ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Ενοποίηση
        Στον αγώνα για τη λειτουργία του Όμορφου Δήμου μας δεν υπάρχουν δημότες Δήμου Χολαργού, ούτε δημότες Δήμου Παπάγου, ούτε προσεγγίσεις των προβλημάτων με τοπικιστική προτεραιότητα και νοοτροπία. Κάποιοι προσπαθούν να  δημιουργήσουν συνθήκες πόλωσης γιατί νομίζουν ότι εξυπηρετούνται από αυτές, νομίζουν δηλαδή ότι αν φέρουν τη μία κοινότητα απέναντι από την άλλη θα ωφεληθούν. Αυτό φυσικά και δεν είναι σωστό, αφού ο Δήμος είναι ένας και τα προβλήματα κοινά.
        Θα θέλαμε στο προτεινόμενο Πρόγραμμα της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης» για την ενοποίηση των δύο προαστίων να σταθούμε σε δύο μόνο δραστηριότητες:
          α. Στην «Αναλογική Κατανομή των Κοινών Πιστώσεων» και
          β. Στην «Ενοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητος».
         Αναλογική Κατανομή των Κοινών Πιστώσεων, με βάση την πληθυσμιακή σχέση και εδαφική αναλογία των δύο προαστίων και ανάλογα πάντοτε με τη φύση της δαπάνης. Θεωρούμε ότι αυτό το σύστημα κατανομής πιστώσεων είναι δικαιότερο, καλύπτει καλύτερα τις απαιτήσεις και των δύο προαστίων και αυτό θα εφαρμόσουμε.
        Ενοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητος. Πιστεύουμε ότι είναι το πρώτο και  ένα από τα μεγαλύτερα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε για την ουσιαστική ενοποίηση των δύο προαστίων. Μία υπηρεσία καθαριότητος, ένα πρόγραμμα αποκομιδής, κοινό προσωπικό και μηχανικά μέσα και όλα αυτά κατευθυνόμενα και συντονιζόμενα από ένα πεπειραμένο και αποτελεσματικό Αντιδήμαρχο πιστεύουμε ότι θα δώσουν το καλλίτερο αποτέλεσμα για το σύνολο του Δήμο μας που προφανώς αυτό είναι το ζητούμενο.
      ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ. Όλα όσα αναφέρθηκαν ενδεικτικά πιο πάνω αποτελούν για μας στην «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» δεσμεύσεις και έχουν πρώτη προτεραιότητα ως προς την υλοποίησή τους. Υπάρχουν στην καθημερινότητά μας, υπάρχουν στους προβληματισμούς μας, υπάρχουν στις συζητήσεις μας, υπάρχουν στο Πρόγραμμά που θα σας προτείνουμε και θα τα εφαρμόσουμε. Είναι δεσμεύσεις διαρκείς και ανταποκρίνονται με απόλυτη συμβατότητα στο λογότυπο της παράταξής μας που είναι «Στο επίκεντρο ο δημότης».

Από καρδιάς σας ευχόμαστε
για τα Χριστούγεννα και τον Καινούργιο Χρόνο
να έχετε Yγεία και «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου