Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΧΘΕΙΣΕΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΜΟΝΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ

 
Οι απαχθείσες από ισλαμιστές αντάρτες Ελληνορθόδοξες μοναχές της μονής της Αγίας Θέκλας, που βρίσκεται στην χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας εμφανίζονται σε ένα βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ισλαμιστές (πιθανότατα Τσετσένοι)  απαγωγείς τους στην δημοσιότητα και απαντώντας στις ερωτήσεις ενός άνδρα λένε αυτό που τους υπαγορεύουν: Ότι "Δεν απήχθησαν".
Το βίντεο μεταδόθηκε από το δίκτυο του Κατάρ, Αλ Τζαζίρα (καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η δυναστεία αλ Θάνι είναι  "σκληροί" ισλαμιστές).
Το βίντεο αυτό δείχνει τις μοναχές να είναι καλά στην υγεία τους, να κάθονται σε καναπέδες, αλλά φυσικά δεν διευκρινίζεται ποιος το γύρισε, ούτε η τοποθεσία στην οποία τραβήχτηκε.
Οι μοναχές απαντούν στις ερωτήσεις ενός άνδρα, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο και ορισμένες χαμηλώνουν το κεφάλι όταν περνάει η κάμερα. "Μια ομάδα μας οδήγησε εδώ και μας προστάτευσε και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένες από αυτούς", λέει μία μοναχή. 
Μια άλλη εξηγεί ότι έχουν εγκατασταθεί σε "μια πάρα πολύ ωραία έπαυλη" και καθ'υπαγόρευσιν λένε ότι "Δεν έχουν απαχθεί" ενώ άλλες λένε ότι "Διέφυγαν από έναν σφοδρό βομβαρδισμό της Μααλούλα".
Καλή η προσπάθεια των ισλαμιστών απαγωγέων (προφανώς απαντούν στις ανησυχίες της Μόσχας που έχει προειδοποιήσει "Να μην πειραχθεί ούτε τρίχα από το κεφάλι των μοναχών", αλλά ξέχασαν ότι κάτι σημαντικό: Οτι οι μοναχές δεν εγκαταλείπουν τις μονές παρά μόνο νεκρές. Ούτε καν για να γλιτώσουν από βομβαρδισμούς...
Η απαγωγή των μοναχών από τη μονή τους έγινε γνωστή τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, όταν οι ισλαμιστές της αλ Νούσρα, συνεργαζόμενης ομάδας με την αλ Κάϊντα τις απήγαγαν.
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου θρησκευτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι 12 μοναχές, συνοδευόμενες από τρία μέλη προσωπικού, βρισκόντουσαν στην Γιάμπρουντ, μια τοποθεσία βορειοανατολικά της Μααλούλα, κοντά στη μεθόριο με το Λίβανο.
Στο βίντεο που μεταδόθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου από το Αλ Τζαζίρα, η μια από τις μοναχές μιλάει για "13 καλόγριες και τρεις πολίτες".

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου