Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΔΑΠΑΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

 ΔΟΠΑΠ
Ο Διοικητής του 4ου  Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ζαγγανάς τίμησε τη ΔΑΠΑΧΟ για την προσφορά της στην αντιπυρική περίοδο όπως και τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για την στήριξη του.
            Ο Διοικητής του 4ου  Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ζαγγανάς ανέφερε τα παρακάτω:
«….Καλέσαμε την ομάδα ΔΑΠΑΧΟ να την ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή στην αντιπυρική περίοδο, που πριν λίγες μέρες έληξε. Βέβαια οι εγκαταστάσεις εδώ του σταθμού μας, όπως και εσείς διαπιστώνετε δεν μας επέτρεψαν να έχουμε το σύνολον της ομάδας σας μαζί μας και γι’ αυτό κύριε Στογιάννη, θα θέλαμε να μεταβιβάσετε τις ευχαριστίες μας σε όλους ανεξαιρέτως, από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο.
            Μόλις πριν από έναν χρόνο περίπου, στις 26 του μηνός κλείνω και εγώ έναν χρόνο που ανέλαβα την διοίκηση του 4ου σταθμού Αθηνών, και ενημερωνόμουνα από τους συναδέλφους, για τα προβλήματά του , ένα από αυτά το οποίο κατείχε υψηλή θέση στην ιεραρχία των προβλημάτων ήταν αυτό των εθελοντικών ομάδων των πρώην Δήμων Παπάγου και Χολαργού.  Ευτυχώς ταυτόχρονα σχεδόν εκείνη την περίοδο δέχθηκα την επίσκεψη του επικεφαλής της ενωμένης πλέον ομάδας του κου Στογιάννη, ο οποίος και εκ μέρους του Προέδρου του ΔΟΠΑΠ, με ενημέρωσε ότι το παρελθόν έχει διαγραφεί οριστικά και ότι η ομάδα με την επωνυμία ΔΑΠΑΧΟ, είναι έτοιμη να βοηθήσει ουσιαστικά.
            Για να επανέλθουμε τώρα στα της περασμένης αντιπυρικής περιόδου, οι εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ, κύριε υποδιοικητή, αγαπητοί συνάδελφοι, εκτέλεσαν σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού δράσης της, τον οποίο μας υπέβαλαν: 2.871 βάρδιες επιτήρησης του δάσους, συνολικής διάρκειας 16.651 ωρών. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν – υπάρχουν και άλλα διαθέσιμα στοιχεία -, αντιλαμβάνεσθε από αυτούς τους δύο αριθμούς ότι θα χαρακτηρίζαμε την ομάδα ΔΑΠΑΧΟ, ως μία δυναμική ομάδα που μπορεί κανείς να στηρίζετε, και αυτό το πιστεύω, εγώ προσωπικά το πιστεύω ακράδαντα. Βέβαια θα ήταν παράληψη μας να μην ευχαριστήσουμε και τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, τον ενωμένο πλέον Δήμο, αλλά και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, κύριο Μπελιτσάκο, για την στήριξη τους. Χαρακτηριστικό, εκτός όλων των άλλων θα αναφέρω την επάνδρωση από τον Δήμο του παρατηρητήριου, στον λόφο Τσακού, το οποίο Εγώ προσωπικά θεωρώ ως ένα εξαίρετο παρατηρητήριο για όλον τον Υμηττό. Όχι μόνον για το κομμάτι το δικό μας, αλλά για όλον τον Υμηττό γενικότερα. Βέβαια καλοί είναι οι αριθμοί, τα στοιχεία, οι ευχαριστίες καλά είναι, όμως θα μου επιτρέψετε να σταθώ με μία δύο προτάσεις στο ποιόν αυτής της ομάδας, γιατί για μένα είναι η ποιότητα. Αυτή κάνει την διαφορά.  Η  ΔΑΠΑΧΟ είχε απόλυτη συναίσθηση, αγαπητοί συνάδελφοι εμείς που γυρνάμε στο βουνό αλλά και εσείς με τα περιπολικά θα το διαπιστώσατε, είχε απόλυτη συναίσθηση του ρόλου της ως εθελοντική ομάδα, πολύ σημαντικό για εμάς. Δεν προσπάθησε σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσει ή να παρακάμψει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως δυστυχώς έγινε σε πολλές άλλες  περιπτώσεις, με άλλες εθελοντικές ομάδες. Σε συναντήσεις που έγιναν αυτό το θέμα αναφέρθη εκτενώς. Επέδειξε μία υψηλού βαθμού κατανόηση  του ρόλου της, ως εθελοντική ομάδα. Ήταν πάντοτε σε απόλυτη συνεργασία μαζί μας και κάτω από τις δικές μας εντολές, όποια ώρα και κυριολεκτώ με αυτό, ζητήθηκε η συμβολή της, ανταποκρίθηκε άμεσα.
Κλείνοντας αυτή τη σύντομη αναφορά μου, θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου και εκ μέρους όλων των συναδέλφων του 4ου , να ευχαριστήσω την ομάδα ΔΑΠΑΧΟ για την προσφορά της, η οποία αν αναλογιστούμε πως προσφέρεται ανιδιοτελώς και με μόνο γνώμονα την αγάπη για τον συμπολίτη και το περιβάλλον, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.
     Τελειώνοντας καλούμε  τον κο Στογιάννη εκ μέρους της ΔΑΠΑΧΟ, να  παραλάβει μία αναμνηστική πλακέτα και να τον ευχαριστήσουμε όχι μόνον με τα λόγια.
Στον  κύριο Μπελιτσάκο, ο οποίος εκπροσωπεί το Δήμο Παπάγου – Χολαργού και το ΔΟΠΑΠ,  για την βοήθεια του, παρά τη μετριοφροσύνη του, θα του κάνουμε δώρο ένα στυλό, ως αναμνηστικό, με το λογότυπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.»     
            Η εκδήλωση έκλεισε σε αυτό το όμορφο κλίμα, με ένα ποτήρι χυμό και συζήτηση.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου