Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Με την ευκαιρία της11ης Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα του Βουνού, είναι κρίσιμο να τονιστεί η αναγκαιότητα προστασίας αλλά και αξιοποίησης του ορεινού όγκου του Υμηττού και η ανάδειξή του ως κεντρικό μητροπολιτικό πάρκο στο κέντρο σχεδόν της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Σύλλογος Κατοίκων Παπάγου Χολαργού «Εν Δράσει», εκφράζει κατ΄ αρχήν τις ευχαριστίες του και την βαθιά ευγνωμοσύνη του, στους εθελοντές που στελεχώνουν την Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού. Μετά από αρκετές περιπέτειες εκτιμούμε ότι η σημερινή της οργάνωση βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση και ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα διαμόρφωσης κλίματος όπως της αξίζει και όπως πρέπει να λειτουργεί μια εθελοντική οργάνωση.

Ο Υμηττός χρειάζεται διοικητική και κοινωνική υποστήριξη, διότι είναι ο μεγάλος κήπος των σπιτιών μας και το παράθυρό μας στην φύση.
Ο Υμηττός μας χρειάζεται:  1. Συνεχείς δράσεις που να αναπτύσσουν την επισκεψιμότητα και την κοινή συνείδηση για την προστασία του και την αξιοποίησή του.
2. Ένταξη σε ένα ευρύτερο δίκτυο βιώσιμης αστικής κινητικότητας που θα περιέχει και ένα κομμάτι της φύσης.
3. Αξιοποίηση των μελετών του ΣΠΑΥ, του Μητροπολιτικού Πάρκου και του Πολυτεχνείου για την χρηματοδότηση μιας άλλης πολύ πιο φιλικής και λειτουργικής διαμόρφωσης.
4. Δημιουργία υποδομών φιλικών προς την φύση, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την φιλοξενία αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων.
5. Σύνδεση των σχολείων μας και των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που εκτελούνται σ’ αυτά, ως στοιχείο της Χωρικής Ταυτότητας του Δήμου.
6. Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πληροφοριακών γεωγραφικών συστημάτων και πυρανίχνευσης.
7. Επέκταση της καθαριότητας και στο βουνό.

Και τέλος
8. Αυτονόμηση του εθελοντικού κινήματος των δασοπυροσβεστών, αποδέσμευση από τις διοικητικές αγκυλώσεις και ανάπτυξη ενός συνολικού σχεδιασμού εθελοντικών περιβαλλοντικών δράσεων. 
Ο Υμηττός δεν είναι ένας παραπάνω μπελάς για τον δήμο. Είναι πεδίο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου