Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΝΔ; Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ...

Το παρακάτω δημοσίευμα από το defencenet.gr που αφορά σε διαρροή μυστικής δημοσκόπησης της Βρεταννικής πρεεσβείας επιβεβαιώνει το δικό μας δημοσίευμα για την οριστική και αμετάκλητη κατάρρευση της ΝΔ σε επίπεδα διαρκώς πτωτικά και το ότι το ΠΑΣΟΚ ίσα και μετα βίας μπαίνει στην βουλή. Μας κυβερνά το 18%!
Ιδού τι γράφαμε και μετά ακολουθεί το δημοσίευμα του  defencenet.gr

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΝΔ! 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ! ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

Νέα διαρροή μυστικής δημοσκόπησης σημειώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από αγγλοσαξωνική πρεσβεία - μετά από αυτή της αμερικανικής - και πιο συγκεκριμένα της βρετανικής πρεσβείας. Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση των Βρετανών που διαρρέεται την τελευταία εβδομάδα.

Η διαρροή έγινε με τον ίδιο τόπο, σε ιστότοπο γεωστρατηγικού αναλυτή με καλές σχέσεις και με τις δύο πρεσβείες, τον δρ. Α.Δρούγο και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά αφού φαίνεται να παγιώνει την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή!.
Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση εμφανίζει στην εκλογική επιρροή να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,5%, να ακολουθεί η ΧΑ με 18%, τρίτο κόμμα η ΝΔ με 17%, οι ΑΝΕΛ στο 5.5%,το ΚΚΕ στο 7,5% και το ΠΑΣΟΚ να εισέρχεται οριακά στην Βουλή με 3,5%.
Είναι γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις των πρεσβειών είναι πολύ πιο έγκυρες από τις έρευνες - ανέκδοτα που πραγματοποιούνται κατόπιν παραγγελιών από τα κανάλια και τις εφημερίδες γιατί δεν έχουν το κίνητρο να "φορμαριστούν" τα αποτελέσματα.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση όλοι συμφωνούν στο διψήφιο νούμερο σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή της ΧΑ όποτε και αν γίνουν εκλογές από τώρα μέχρι τον Μάϊο.
Το κόμμα δεν δείχνει να κάμπτεται, αν και θα πρέπει να δούμε στο επόμενο κύμα προφυλακίσεων που πιθανότατα θα έρθει και στην πρσπάθεια να τεθούν εκτός νόμου κόμμα και υποψήφιοι πώς θα αντιδράσει...
Το ερώτημα είναι αν όντως η ΧΑ είναι σε τέτοια υψηλά επίπεδα ή αν επίτηδες διαρρέεται μια τέτοια εικόνα για να συναπιστούν οι συνητηρητικοί ψηφοφόροι, όχι τόσο από την άνοδο της ΧΑ, αλλά από την τεράστια διαφορά που καταγράφεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως μια τέτοια Βουλή θα είχε μόνο μία διέξοδο: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Πάντως, έτσι όπως διαγράφεται η κατάσταση (το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις σοβαρές δημοσκοπήσεις παρουσιάζει εκλογική επιρροή από το 3 μέχρι το 5% μάξιμουμ). Με την ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής, το βέβαιο είναι ότι θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια σύμπλευση.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει τί είδους σύμπλευση θα υπάρξει και με ποιον. Γιατί η ΔΗΜΑΡ είναι διχασμένη: Η μισή θέλει να πάει με το ΠΑΣΟΚ και η άλλη μισή με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εν πάση περιπτώσει, είναι πολύ πιθανό τα ποσοστά να είναι έτσι από την στιγμή που η ΝΔ έχει τεράστια πίεση σε ότι αφορά την εκλογική της επιρροή ότι και να λένε οι "επί παραγγελία" δημοσκοπήσεις
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας εμφανιζόταν το ΠΑΣΟΚ στο 2,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,5% στην πρόθεση ψήφου, επίσης δεύτερο κόμμα ο Λαϊκός Σύνδεσμος, με ποσοτό 17,5%, με την ΝΔ να ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζόταν στο 5,5% και οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαινόταν και τότε η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου