Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ!!!

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς σε χθεσινή του ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα σειρά ανυπόστατων και παραπλανητικών δημοσιευμάτων σχετικά με τα ανταποδοτικά οφέλη του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.
Επιθυμώντας να αποκαταστήσω την αλήθεια και να ενημερώσω υπεύθυνα τους πολίτες θα ήθελα να παραθέσω τα σχετικά στοιχεία ,τα οποία εκτιμώ ότι αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της αντικειμενικής αλήθειας.
Τα ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο μας –όπως αυτά προκύπτουν από τη σύμβαση με τον ανάδοχο και όπως εγκρίθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- περιλαμβάνουν:
- Ανάδειξη θεματικών πάρκων, στην Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Μελίνας Μερκούρη, Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πλατεία Τσακού.
- Δρώμενα και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που θα πλαισιώνουν το Πάρκο της Κεντρικής Πλατείας.
- 200 εισιτήρια τα οποία θα διαχειριστεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, προσφέροντάς τα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
- Προσφορά 500 κιλών λαδιού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
- Ηχητική κάλυψη της οδού Αγίου Ιωάννου ως το σημείο που είναι εφικτό
- Ποσό ύψους 500 ευρώ το οποίο θα κατατεθεί στο Ταμείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Για να δούμε όμως ποιος παραπλανά και λέει ανυπόστατα πράγματα.
Σχετικά με το τι εστί ανταποδοτικό όφελος αλλά και τα μέχρι στιγμής δεδομένα παραπέμπουμε στα εξής κείμενά μας καθώς εμείς δεν είμαστε πολιτικοί ούτε διεκδικούμε καμιά επανεκλογή. Το κοινό μας γνωρίζει καλά πως ότι βγάζουμε εδώ, δε γίνεται αβίαστα:
08/12/2013 – Δωρεάν παραχώρηση της πλατείας Αγίας Παρασκευής σε ιδιώτη; Ναι, υπό προϋποθέσεις όμως!(πρώτοι εμείς φέρναμε στο φως όσα μέχρι τίποτε ήταν άγνωστα ακόμη και στους δημοτικούς συμβούλους επιβραβεύοντας την ιδέα αλλά επισημαίνοντας με αίσθημα ευθύνης τα επικίνδυνα σημεία).
15/12/2013 – Διάθεση των πλατειών α λα Τσοβόλα δώστα όλα; (όπου αναλύαμε όλα αυτά τα ανταποδοτικά)
18/12/2013 – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ! Η Καψοκεφάλου ισοπέδωσε την πολιτικά απαράδεκτη Μουχτούρη (ένα από τα πρώτα -μπορεί και το μοναδικό- βιολιά του δημάρχου  στρέφεται ενάντια στην αντιδήμαρχο)
22/12/2013 – Τι…”παιχνιδάκι” ήταν αυτό με τα εισιτήρια στα παιχνίδια της πλατείας Αγίας Παρασκευής; (όταν ο επιχειρηματίας χρέωνε από το απόγευμα της Παρασκευής στις 19:00 έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής με 25% παραπάνω τους συνδημότες μας. Για αυτό όμως ο δήμαρχος δε βρήκε κάτι να σχολιάσει).
Λέει λοιπόν ο δήμαρχος:

1. Ανάδειξη θεματικών πάρκων, στην Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Μελίνας Μερκούρη, Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πλατεία Τσακού
Νάτα τα θεματικά πάρκα σήμερα το πρωί, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΤΣΑΚΟΥ): Βλέπει κανείς ΄”τρία χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δένδρα ειδικής κατασκευής στολισμένα” και 3D κατασκευές όπως λέει η απόφαση; Εμείς απεναντίας είδαμε την παιδική χαρά βανδαλισμένη.
stolismos-plateies-1
stolismos-plateies-2
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ): Βλέπει κανείς ΄”τρία χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δένδρα ειδικής κατασκευής στολισμένα” και 3D κατασκευές όπως λέει η απόφαση;
stolismos-plateies-3παιδική χαρά
stolismos-plateies-4το αίθριο
stolismos-plateies-5πανοραμική φωτογραφία της πλατείας
Μάλλον παραπλάνηση είναι να περιγράφεις πράγματα που δεν υπάρχουν εκτός κι αν είσαι πλανεμένος κι ο ίδιος.
Μάλλον ανυπόστατα είναι τα θεματικά πάρκα, όχι ότι τρία έλατα μας κάνουν ένα πάρκο, στις γειτονιές του Τσακού και του Κοντόπευκου. Σήμερα είναι παραμονή Χριστουγέννων ενώ ο επιχειρηματίας ήδη από την Παρασκευή αναπτύσσει οικονομική δραστηριότητα και μάλιστα χρεώνοντας τις πρώτες 40 ώρες με 25% καπέλο!
Πότε σκοπεύει να στολίσει τις πλατείες; Ανήμερα τα Χριστούγεννα; Δε ζουν παιδιά στις γειτονιές αυτές;
Επίσης πως είναι δυνατόν μέσα στην ίδια απόφαση ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ στη σελίδα 4 να προσφέρει δωρεάν στολισμό με 3D κατασκευές και στις τέσσερις πλατείες και στη σελίδα 9 να λέει για Τσακό και Κοντόπευκο “θα εξετάσουμε την τοποθέτηση ενός στοιχείου θεματικής ενότητας με τρία χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δένδρα ειδικής κατασκευής στολισμένα”; Τι πάει να πει θα εξετάσουμε; Αλλά από τη στιγμή που ο δήμαρχος το ανακοινώνει χθες, πάει να πει ότι εξετάστηκε και ο επιχειρηματίας οφείλει να στολίσει σήμερα, δηλαδή να πάει και να ακουμπήσει τρία έλατα και να μας απαντήσεις γιατί παραμονή Χριστουγέννων οι δύο πλατείες είναι ακόμη αστόλιστες.
2. Δρώμενα και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που θα πλαισιώνουν το Πάρκο της Κεντρικής Πλατείας.
Πού είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων; Κι όχι μόνο για την κεντρική πλατεία αλλά και για τις τέσσερις καθώς στη σελίδα 3 της απόφασης ο ανάδοχος μιλά για εκδηλώσεις σε “ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΟΥΣ”.
Πώς θα ενημερωθούν οι δημότες;
3. Ηχητική κάλυψη της οδού Αγίου Ιωάννου ως το σημείο που είναι εφικτό
Μέχρι το πρωί του Σαββάτου δεν ήταν πουθενά προφανώς εφικτό.
Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο δήμαρχος πριν συντάξει ανακοινώσεις θα ήταν να διαβάσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να επισκεφθεί τις πλατείες της πόλης – γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα -  αντί να στοχοποιεί όσους δίχως Σαββατοκύριακα και αργίες υπερασπίζονται τα συμφέροντά της την ώρα που ο ίδιος ορίζει αντικαταστάτη του για αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Οι φορολογούμενοι δημότες θα αναμένουμε την ανακοίνωσή του και για το θέμα των παραπάνω χρεώσεων στα παιχνίδια αλλά και για τις αστόλιστες πλατείες διότι όταν ο δήμαρχος μας λέει για θεματικά πάρκα, πηγαίνουμε και δεν τα βρίσκουμε, αισθανώμαστε παραπλανημένοι.
agiaparaskevi-guide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου