Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ! "ΜΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ" ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΙΔΩΝ"!

Το κατώφλι της ανακρίτριας Διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη περνά ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση διαφημιστικής εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου. Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος βρέθηκε με 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν τα χρήματα στα χέρια του. 
Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία. Ο κ. Τομπούλογλου αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.  Μάλιστα ο ίδιος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους χθες τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει».
Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι που προκύπτουν από την ογκωδέστατη δικογραφία εις βάρος του. «Εγώ δεν είμαι ο μ@@@@ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω». Τη φράση αυτή ακούγεται να λέει στον ενδιάμεσο, ο Χ. Τομπούλογλου προκειμένου να πετύχει να πάρει χρήματα από την εταιρεία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό.
Από τα στοιχεία που καταγράφηκαν, τόσο με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τού κατηγορουμένου για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου, όσο και από βιντεοσκόπησή του, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο απειλούσε την εν λόγω εταιρεία με έκπτωσή της από το έργο αν δεν του κατέβαλε 30.000 ευρώ -που εν συνεχεία έγιναν 25.000 - ως «δώρο», αλλά και υποσχόταν ότι εφόσον πάρει χρήματα θα έδινε κι άλλες δουλειές.
Αυτό εξάλλου ανέφερε και  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τη δράση του Χάρη Τομπούλογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή Mega.
Ο κ. Γκιάτης περιέγραψε αναλυτικά τα στάδια της σύλληψης του Χάρη Τομπούλογλου και έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα ραντεβού τους.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου