Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ H KOΡΗ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος Στη τσιμπίδα πιάστηκε η κόρη του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, Ευτυχία, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η περιουσία της παρουσίασε προσαύξηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παραγγελία του πρώην οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, σύμφωνα με την οποία τα στελέχη του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο διερεύνησης του σκανδάλου των στημένων αγώνων, κλήθηκαν να διενεργήσουν εκτενείς ελέγχους σε όλους τους βασικούς εμπλεκομένους αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους.
Όπως εξηγούν στελέχη της Δίωξης, μιλώντας στο zougla.gr «στο πλαίσιο της έρευνας για τους στημένους αγώνες, ο οικονομικός εισαγγελέας είχε διατάξει να ερευνηθούν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βασικών εμπλεκομένων αλλά και των κοντινών τους προσώπων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι δηλωμένα και αν προέρχονται από νόμιμες πηγές. Πρόκειται για φορολογικούς ελέγχους σε βάθος 10ετίας».

Διαφορά ύψους… 1.000.000 ευρώ
Ένα από αυτά τα πρόσωπα ήταν και η κόρη του Αχιλλέα Μπέου, Ευτυχία. Οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι κόρη του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, είχε κατατεθειμένο ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο δεν εμφανιζόταν στις δηλώσεις που είχε καταθέσει στην εφορία.

«Από την έρευνα προέκυψε διαφορά ενός εκατομμυρίου ευρώ μεταξύ των φορολογικών δηλώσεων και των καταθέσεων που διατηρούσε στην τράπεζα. Μπορεί να μην ανήκουν στην ίδια, αλλά κάποιο κοντινό της πρόσωπο να κατέθεσε ένα εκατομμύριο ευρώ στον λογαριασμό της» εξηγούν οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.

Ο πλαστικός και ο μαιευτήρας
Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα… «ξεχασιάρηδες» αποδείχθηκαν γνωστός πλαστικός του οποίου το όνομα είναι Α. Κασίμης. αλλά και ο μαιευτήρας-γυναικολόγος (ο οποίος μάλιστα είναι διευθύνων σύμβουλος μεγάλου ιατρικού ομίλου), ονόματι Ε. Μπίκος, καθώς αμέλησαν να εκδώσουν αποδείξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
«Μετά από έλεγχο που έγινε στα παραστατικά που προσκόμισαν οι γιατροί και στις υπηρεσίες που είχαν προσφέρει, διαπιστώθηκε ότι για μερικές από αυτές δεν είχαν εκδοθεί καθόλου φορολογικά παραστατικά. Με αυτόν τον τρόπο το Δημόσιο έχασε φόρους χιλιάδων ευρώ» επισημαίνουν στελέχη της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ο πλαστικός χειρουργός, ο οποίος διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι, ενώ διατείνεται μέσω της ιστοσελίδας του ότι είναι ιδιαίτερα σχολαστικός στη δουλειά του, καθώς μελετά το πρόσωπο και το σώμα του πελάτη από πολλές οπτικές γωνίες, όπως φαίνεται στα μαθηματικά δεν τα καταφέρνει τόσο καλά αφού… «ξέχασε» να εκδώσει αποδείξεις ύψους 1.356.000 ευρώ!

Ασθενή μνήμη όμως είχε και ο συνάδελφος του, μαιευτήρας, διευθύνων σύμβουλος ιατρικού ομίλου ο οποίος, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, δεν εξέδωσε αποδείξεις για υπηρεσίες αξίας 595.000 ευρώ.

Ξηλώνεται το κουβάρι των εξοπλιστικών
Εν τω μεταξύ ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις γύρω από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό εμπλεκομένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ήδη, στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκε υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος δεν δήλωνε στις φορολογικές δηλώσεις του, χρηματικό ποσό ύψους 250.000 ευρώ. Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι, όπως και στην περίπτωση του Αχιλλέα Μπέου και της κόρης του, συγγενικό πρόσωπο σχετιζόμενου με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 230.000 ευρώ.

«Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα διαπιστώθηκε ότι ενώ διατηρούσαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους 250.000 ευρώ και 230.000 ευρώ, δεν τα είχαν δηλώσει ποτέ στην εφορία. Η έρευνα συνεχίζεται και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ που συμμετείχε στο πάρτι των εξοπλιστικών είναι μεγάλος», σημειώνουν στελέχη της υπηρεσίας.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου