Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο "ILISSOSHOLARGOS" ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010


Ο "ΙlissosHolargos" εμμένει στο να καταπιάνεται με τον Νικολάου, αναλύοντας  αυτή τη φορά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην εκλογική συντριβή του 2010. 

Έχουμε να πούμε όμως το εξής: Ένα blog δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται από μονομέρεια, και να ασχολείται με το ίδιο άτομο.  Διότι σε αυτή την περίπτωση, η κριτική καταντάει εμπάθεια. Η περιοχή μας έχει μπουχτίσει από συγκεκριμένο κουκουλοφορικό blog το οποίο κάθε φορά πιάνει ένα άτομο και ξερνάει εσμό και λάσπη. Το "Ilissosholargos" πρέπει να προσέξει στο εξής και να μην ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Νικολάου, διότι εμείς δεν πρόκειται να συμβάλουμε σε αυτό τον σκοπό. Έχουμε να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα και κυρίως με το παρόν και το μέλλον. Το παρελθόν ουδόλως μας απασχολεί. Με τα περσινά ξινά σταφύλια, ασχολείται το γνωστό κουκουλοφορικό blog που κοκορεύεται κιόλας ότι είναι το πρώτο μέσο ενημέρωσης στην περιοχή, επειδή αναμασάει με το τι έκανε πριν από τρία χρόνια ο ένας και πριν από 13 χρόνια ο άλλος! 

Νισάφι πια!  

Ιδού λοιπόν τι γράφει το "ilissosholargos"

"ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ 2010

Αν μελετήσει κανείς τα αποτελέσματα των εκλογών του 2010, θα καταλάβει εύκολα τους λόγους που έχασε τις εκλογές ο κ. Νικολάου το 2010 και ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να τις κερδίσει και το 2014.

Το 2010 ο κ. Νικολάου  έλαβε στον πρώτο  γύρο 1588 ψήφους από τον Παπάγο. Στον δεύτερο γύρο μόλις 1.410. Που βρίσκεται η διαφορά; Στον πρώτο γύρο που πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ποιότητα και η δυναμική των στελεχών, ο κ. Νικολάου έχοντας στο πλευρό του αξιόλογα στελέχη έλαβε τις ανωτέρω ψήφους. Στον δεύτερο όμως γύρο που μετρά  κυρίως ησύγκριση μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων, ο κ. Νικολάου έχασε 178 ψήφους, δηλαδήπάνω από το 10% της δύναμής του! Η σύγκριση μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων έκανε την πλάστιγγα να γείρει υπέρ του κ. Ξύδη και έτσι ο κ. Νικολάου ηττήθηκε.

        Ας δούμε όμως τι έγινε και στον Χολαργό. Στον πρώτο γύρο ο κ. Νικολάου κατετάγη δεύτεροςσυγκεντρώνοντας 3.952 ψήφους έναντι 4.184, που συγκέντρωσε ο κ. Δεμερτζής. Στο δεύτερο γύρο συγκέντρωσε 5.043 ψήφους, δηλαδή αύξησε κατά 1091 ψήφους τη δύναμή του. Ο κ. Ξύδης στον μεν Χολαργό υπερδιπλασίασε τις ψήφους του στο δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας 4.075 ψήφους έναντι 1.809 ψήφων στον πρώτο γύρο, ενώ στον «δικό» του  Παπάγο συγκέντρωσε 1711 ψήφους περισσότερους στο δεύτερο γύρο έναντι του πρώτου.

Με βάση τα παραπάνω συνάγεται ότι α) ο κ. Νικολάου στον Παπάγο έλαβε λιγότερες ψήφους στο δεύτερο γύρο, όταν έπαυσε να ισχύει η σταυροδότηση των στελεχών του. β) ο κ. Νικολάου δεν κατάφερε να συσπειρώσει το Χολαργό, ενώ ο αντίπαλος του κατάφερε και συγκέντρωσε  το 80% των Παπαγιωτών. Όλα τα υπόλοιπα  για ανίερες συμμαχίες, παγκόσμιες συνωμοσίες, διαπλοκή των εκδοτών και παιχνίδια με το ΠΑΣΟΚ είναι δικαιολογίες και παρηγοριές, για να συγκρατούν τα τελευταία τρία-τέσσερα στελέχη γύρω από τον πρώην δήμαρχο. Αυτά όμως δεν μπορούν να πείσουν κανέναν.
                               
ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΕΧΑΣΕ Ο  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!!
Πιστεύει κανείς άραγε πως το 2014 τα πράγματα θα αλλάξουν;
Πιστεύει κανείς πως ο κ. Νικολάου, που αποκαλεί διαρκώς τον Παπάγο «χωριό», θα αυξήσει την αποδοχή του εκεί;
Πιστεύει κανείς πως είναι δυνατόν να συσπειρώσει τον Χολαργό χωρίς τα βασικά του στελέχη και χωρίς το μηχανισμό του δήμου;
        Πιστεύει κανείς πως χωρίς καμία συμμαχία εντός και εκτός Δημοτικού συμβουλίου ο κ. Νικολάου έχει τύχη;
        Πιστεύει κανείς ακόμα σε ... «φαντάσματα»;

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡΑΣΕ!
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!"

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ!ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ


Οι Αρχές του Ιράν χρησιμοποιούν πλέον ένα μηχάνημα για τον ακρωτηριασμό των κλεφτών, σε εφαρμογή της Σαρίας, του ισλαμικού Ιερού Νόμου, όπως αυτός ερμηνεύεται από το θεοκρατικό καθεστώς της χώρας.
Το ISNA μετέδωσε πρόσφατα φωτογραφίες με την ποινή που επιβλήθηκε δημόσια σε ένα άνδρα στην πόλη Σιράζ στα νοτιοδυτικά.
Εκεί φαίνεται ότι του κόβουν το δάχτυλο με ένα μηχάνημα σαν τροχό. Τα μάτια του είναι δεμένα ενώ καλυμμένα είναι και τα πρόσωπα των ανδρών που τον οδηγούν στην τιμωρία. Οι φωτογραφίες δεν τον δείχνουν να υποφέρει, πιθανόν όμως ήταν υπό την επήρεια ουσιών.
Ο άνδρας είχε καταδικαστεί για κλοπή και μοιχεία, και πέρα από τον ακρωτηριασμό, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και 99 χτυπήματα με μαστίγιο.
Το France24 αναφέρει ότι επικοινώνησε με παρατηρητήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δήλωσαν ότι είχαν ακούσει για το μηχάνημα και οι πληροφορίες τους (καλύτερα θα λέγαμε οι φόβοι) επιβεβαιώθηκαν με την ανακοίνωση του ISNA.
Προσθέτει όμως το Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητες μαρτυρίες για την επιβολή της ποινής, μόνο οι φωτογραφίες που διανεμήθηκαν επίσημα.
Η ανατριχιαστική εξέλιξη, επισημαίνουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπίπτει χρονικά με τη σκλήρυνση της στάσης των Αρχών πριν από τις προεδρικές εκλογές του καλοκαιριού.
Η οργάνωση Iran Human Rights σημειώνει ότι οι ιρανικές Αρχές το τελευταίο καιρό καταφεύγουν όλο και περισσότερο στις δημόσιες επιβολές ποινών με σωματική τιμωρία. Ποινές αυτού του τύπου αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι εκλογές, σημειώνει ακόμη.
Οι εκλογές είναι τον Ιούνιο και η στρατηγική με τη δημοσιοποίηση των εκτελέσεων αποσκοπεί στην καλλιέργεια κλίματος φόβου, επισημαίνεται.
karfitsa.gr

Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ! Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


xatzidakis3

Δημοσιογραφική αποκάλυψη για τον Χατζηδάκη ετοιμάζει στο αυριανό της φύλλο η εφημερίδα "Το Χωνί".
Όπως λέει στο site της, ο Κ. Χατζηδάκης εξαπολύει χυδαία επίθεση στους δήθεν "βολεμένους" απεργούς του Μετρό (που μάχονται κατά της οικονομικής τους ισοπέδωσης) αλλά "ξέχασε" τη βολεμένη του αδελφή...
Μας καλούν κάθε τρεις και λίγο να πληρώνουµε τις αστοχίες τους µε νέα χαράτσια. Μας εγκαλούν διότι δεν θέλουµε τις απολύσεις εργαζόµενων και δεν προσχωρούµε στις νεοφιλελεύθερες λογικές και πρακτικές τους. Οµως, τα ίδια πρόσωπα που ευαγγελίζονται τον περιορισµό του Κράτους και τη δηµιουργία µιας ακραία καπιταλιστικής και αντεργατικής ζώνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι δήθεν οπαδοί της ελεύθερης αγοράς, µια χαρά βολεύουν τα δικά τους παιδιά σε θέσεις του ∆ηµοσίου. Χαρακτηριστικότερο παράδειγµα όλων, ο γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του και αγαπηµένο παιδί των εγχώριων βιοµηχάνων και της αγοράς, Κωστής Χατζηδάκης.
Περισσότερα στο αυριανό φύλλο της έντυπης εφημερίδας "Το Χωνί". 

ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ...


Ο Χρήστος Δασκαλόπουλος, δεν έχει δηλώσει επισήμως ότι κατεβαίνει για Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, όπως έχουν κάνει ο Γιάννης Κεχρής και Δημήτρης Νικολάου, ανήκει όμως σε αυτούς που επιθυμούν διακαώς να διεκδικήσουν την επόμενη δημαρχία. 
Ο κ. Δασκαλόπουλος περιμένει να τού ανάψουν δύο φανάρια ώστε να λάβει το μήνυμα και να προχωρήσει ως υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2014. Το ένα φανάρι το κρατάει ο νυν Δήμαρχος Β. Ξύδης και το άλλο ο Α. Πολύδωρας, δήμαρχος την περίοδο πριν τη Μεταπολίτευση. 
Εάν κι εφόσον ο κ. Ξύδης δεν κατέβει στις εκλογές και δώσει το...δαχτυλίδι της διαδοχής στον Χρήστο Δασκαλόπουλο (αξιωματικοί του στρατού και οι δύο), τότε ο νυν Αντιδήμαρχος βάζει κατευθείαν πλώρη για τις επόμενες εκλογές. 

Αυτή τη στιγμή, στον ορίζοντα διαφαίνεται ένα πολιτικό φλερτ ανάμεσα στον Χ. Δασκαλόπουλο και στον Α. Πολύδωρα. Αυτό το ...φλερτ μπορεί να ευδοκιμήσει και να οδηγήσει σε πολιτικό γάμο, έτσι ώστε στις εκλογές του 2014 ο κ. Δασκαλόπουλος να τύχει της εκλογικής υποστήριξης της οικογένειας των Πολυδωραίων. Σε μία τέτοια περίπτωση φούσκωσαν...τα πανιά και ο Χ. Δασκαλόπουλος πάει φουλ για τη Δημαρχία!
Τι θα κάνει σε μία τέτοια περίπτωση ο Η. Αποστολόπουλος; Πόσο θα επιτρέψει το πολιτικό φλέρτ Δασκαλόπουλου-Πολύδωρα να φτάσει σε γάμο; Δεν νομίζουμε ότι θα καθίσει απαθής. Κάτι θα κάνει να τον εμποδίσει..
Κυοφορείται όμως κι ένα ακόμη πολιτικό φλερτ. Ποιο είναι αυτό; 
Μην θέλτε να τα μάθετε όλα τώρα. Περιμένετε, θα το πούμε εν καιρώ...

2 ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΙΩΝΙΩΣ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΣΟΥ!


MRB ΚΑΙ ALCO
Στο τιμόνι των δημοσκοπήσεων βρίσκονται πλέον Νέα Δημοκρατία και Αντώνης Σαμαράς, μετά τους τελευταίους χειρισμούς της κυβέρνησης. Η αλλαγή του κλίματος έπειτα από την εκταμίευση της δόσης αλλά και οι στρατηγικές επιλογές στο εσωτερικό έφεραν τον πρωθυπουργό και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην πρώτη θέση των μετρήσεων της MRB για τη Real News και της Alco για το Πρώτο Θέμα. 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου της MRB η ΝΔ προηγείται με 1,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ικανότητα διακυβέρνησης ανοίγει την ψαλίδα στο 4,6%, από το 1,8% της αντίστοιχης μέτρησης του Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα η Χρυσή Αυγή σταθεροποιείται στην τρίτη θέση, ενώ τα ποσοστά τουΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωρίζουν καθίζηση.

Συγκεκριμένα η μέτρηση δίνει: Ν.Δ. 23,1%, ΣΥΡΙΖΑ 22%, Χρυσή Αυγή 9,2%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,9%, ΔΗΜΑΡ 4,4%, ΚΚΕ 4,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 21%. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς εδραιώνεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 44,4%, έναντι 26,5% του Αλέξη Τσίπρα. 

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες αξιολογούν θετικά το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς για πρώτη φορά, το 59,6% δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας, όταν τον Φεβρουάριο του 2012 το 71,9% θεωρούσε αρκετά πιθανή μια χρεωκοπία! Η ίδια αξιολόγηση γίνεται και για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ με το 75,8% να το αποκλείουν και το 19,2% να το θεωρούν πιθανό. 

Προβληματισμό θα πρέπει να δημιουργήσουν τα ευρήματα που αφορούν την υπόθεση "λίστα Λαγκάρντ": το 74,4% των πολιτών θεωρούν χαμηλό το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, ενώ στην ερώτηση σχετικά με τα οφέλη και τις απώλειες των κομμάτων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,8%. Χαμένοι εμφανίζονται το ΠΑΣΟΚ με 48%, η ΔΗΜΑΡ με 35,9% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 35,2%.

Στο 1,5% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην μέτρηση της Alco, με το πρώτο κόμμα της κυβέρνησης να έχει ως ισχυρό χαρτί τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο η ικανοποίηση των πολιτών για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, επεκτείνεται και πέραν των ψηφοφόρων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στον αντίποδα τα ταξίδια του κ. Τσίπρα σε ΗΠΑ και Γερμανία, τα οποία καταδεικνύουν υποχώρηση των θέσεών του για το μνημόνιο, πιθανότατα να ερμηνεύουν την πτωτική τάση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και τις περισσότερες αρνητικές γνώμες που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης πτώση σημειώνει και η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, στη δημοσκόπηση για το Πρώτο Θέμα είναι: ΝΔ 24,9%, ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, ΠΑΣΟΚ 8,6%, ΑΝ.ΕΛ. 6,6%, Χρυσή Αυγή 9,7%, ΔΗΜΑΡ 4,8%, ΚΚΕ 5,2%, άλλο κόμμα 5,5% και αναποφάσιστοι 11,3%. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, όπου το 65% των πολιτών έχουν την άποψη ότι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν εξαρχής αυτή την πρόθεση. Επίσης 8 στους 10 πολίτες θεωρούν σωστή την απόφαση της Βουλής για παραπομπή του πρώην υπουργού. Σχετικά με τους χειρισμούς του Νίκου Δένδια με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα και την αντιπαράθεση που αυτά προκάλεσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, 35% συμφωνούν με τη γενικότερη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και 30% δεν παίρνει θέση. Αναφορικά με τα οικονομικά ζητήματα το 62% των πολιτών δηλώνει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του σε εφορίες και τράπεζες, ενώ το 30% δεν έχει αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Και οι δύο δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 22-24 Ιανουαρίου.
nevpost.gr

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. 14 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤ ΣΑΪΝΤ. (video)


egypt

Βράζει η Αίγυπτος... Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Πορτ Σάιντ, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο.
Στο άκουσμα της απόφασης συγγενείς εκείνων που καταδικάστηκαν σε θάνατο προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή που κρατούνται οι τελευταίοι.
Άρματα μάχης του στρατού και δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στους δρόμους του Πορτ Σάιντ. Παρότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να ενισχύσουν τις αστυνομικές και να προστατεύσουν τα δημόσια κτίρια στην πόλη.
Το αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που "εστάλησαν στον μουφτή", φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.
Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το δικαστήριο.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Κάιρο έχει δεκτή με επιφωνήματα χαράς από τις οικογένειες των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα. Δείτε το βίντεο:

ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ! ΓΥΜΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Αρκετές όμορφες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στα Καλλιστεία για την ανάδειξη της «Miss Snow Universe», το περασμένο Σάββατο.
Τα καλλιστεία έλαβαν χώρα στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας, όπου είκοσι πανέμορφες κοπέλες διαγωνίστηκαν, φορώντας τα μπικίνι τους.
(Αριστερά, η νικήτρια)



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: "ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"

mitropolitis-kastorias
Σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και κληρικών και λαϊκών που την ακολουθούν, εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, μιλώντας στο Συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά», που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.
«Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα Χριστιανού ή πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει "εν ου παικτοίς". Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.
Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Παύλος, σημειώνοντας με νόημα πως : «τον Χριστό η "Χρυσή Αυγή" τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Για την Εκκλησία είναι αδιαπραγμάτευτη η αξία του ανθρώπινου προσώπου», είπε ο μητροπολίτης, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έγινε σαφής η αντίθεσή του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ!

ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΝΤΙΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ, ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟN ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!

Ο έντιμος πολιτικός, ο Χολαργιώτης Παναγιώτης Λαφαζάνης, καλά θα κάνει να πάρει τα πράγματά του και να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι οι πιρουέτες και οι κωλοτούμπες του Τσίπρα, ήδη άρχισαν να γίνονται ανυπόφορες.
Δεν τον βλέπετε τον ...αυριανό Πρωθυπουργό; Πήγε και πήρε το...πτυχίο νομιμοφροσύνης από την Γερμανία και τις ΗΠΑ κι έρχεται περιχαρής να πάρει την συκάλη από τον άλλο κωλοτούμπα-δωσίλογο Σαμαρά! 
Δεν έχουν τσίπα όλοι αυτοί κύριε Λαφαζάνη. 
Ο Αλέξης, μέχρι και το ΔΝΤ δικαιολόγησε (το καημένο ΔΝΤ!) ότι αυτό ...σέβεται τον  13ο-14ο μισθό των Ελλήνων. Μόνον η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να τον καρατομήσει!!! 
Ο Τσίπρας, δήλωσε επίσης ότι το εθνικό νόμισμα της Ελλάδος είναι το...ευρώ!!! Ό,τι δηλαδή λέει ο Σαμαράς για "λόμπυ-συμμορία της δραχμής" την ίδια καραμέλα πιπιλάει πλέον και ο Τσίπρας!

Γι' αυτό λέμε κ. Λαφαζάνη, σήκω και φύγε γιατί θα κάνεις πολλές κωλοτούμπες! 'Ηδη ψιλο-άρχισες κι εσύ τις πιρουέτες: Προχθές, αντί να πάρεις το μέρος των εργαζομένων που επιτάχθηκαν από την κυβέρνηση, καταδίκασες μεν την επιστράτευση, αλλά είπες "είμαστε υπέρ του διαλόγου"! Τι λες αγαπητέ Παναγιώτη Λαφαζάνη; Τι διάλογο να κάνουν οι εργαζόμενοι με τους επιδρομείς και καταστροφείς τους; Τα εργασιακά συνθλίβονται με το έτσι θέλω από την Κυβέρνηση! Ο Χατηδάκης δε το έχει ξεκόψει: "Δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από τη δημοσιονομική προσαρμογή"! Δεν πρόκειται να παρεκλίνουν ούτε κεραία από τις εντολές των τοκογλύφων! Για ποιο διάλογο λοιπόν μιλάς κ. Λαφαζάνη;
Φύγε όσο είναι καιρός από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα σε πουν κι εσένα κωλοτούμπα!

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ, ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ!

 ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη βρίσκεται στο λιμάνι της ΑΓΕΤ στα Αστέρια Αγριάς καθώς στο φορτίο του περιλαμβάνονται και τρία κοντέινερ το περιεχόμενο των οποίων είναι πυρομαχικά και όπλα (ΑΚ-47, Dragunov, RPG-7, πιστόλια κλπ). Όλα τα παραπάνω αν αι ανατολικής προελεύσεως βρίσκονται σε χρήση και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και της στρατοχωροφυλακή.
Το φορτηγό σκάφος “Alexandretta”, με σημαία Αγίου Βικεντίου είχε αποπλεύσει από άγνωστο ακόμη λιμάνι στην Τουρκία και σταμάτησε στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα (τράνζιτ πετρέλαιο) από τις εκεί εγκαταστάσεις της «Ελίν».
Το φορτηγό πλοίο, κι αυτό είναι που προκαλεί εντύπωση στις λιμενικές και τελωνειακές αρχές, είναι ότι είναι «τσιμεντάδικο», μεταφέρει δηλαδή χύδην φορτία τσιμέντου, στο φορτίο του όμως βρέθηκαν τα πυρομαχικά. Σχετικά ενημερώθηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας, καθώς και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος.
Οι πληροφορίες πάντως για το νόμιμο ή όχι του φορτίου του διίστανται. Το σκάφος φυλάσσεται από ειδικές δυνάμεις του Λ.Σ.
Η υπόθεσή αποκτά ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για μια υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη η οποία καταδεικνύει αφενός τους «δεσμούς» της Άγκυρας με το νέο καθεστώς της Λιβύης και αφετέρου εμπλέκεται στο περίεργο παιχνίδι μεταξύ των δύο χωρών κάτι που ανέδειξε και γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων Rand Paul κατά τη διάρκεια κατάθεσής της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton στο αμερικανικό Κογκρέσο την Πέμπτη.
Όπως είχαμε αναφέρει σχετικά ο γερουσιαστής ρώτησε την Αμερικανή υπουργό εάν γνωρίζει για παράνομα φορτία όπλων από τη Λιβύη προς την Τουρκία με τελικό πορορισμό την Συρία, εάν γνωρίζει για ανάμιξη του παραρτήματος της CIA στη Λιβύη και από εκεί αφήνοντας να εννοηθεί στους μισθοφόρους της Συρίας. Η απάντηση της Clinton ήταν μη απάντηση καθώς παρέπεμψε τον γερουσιαστή στην ... CIA για διευκρινίσεις.
Το ανάποδο δρομολόγιο με μεταφορές όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη ουσιαστικά αποδεικνύει τις δοσοληψίες μεταξύ των δύο χωρών και μάλιστα εν μέσω της Ελλάδας και η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός.
Δηλαδή είναι πολύ πιθανό, για να μην πούμε βέβαιο, ότι η Τουρκία στέλνει τα όπλα στην Συρία  στους ισλαμιστές συμμάχους της, μέσω Λιβύης, για να αποφύγει τις κατηγορίες ότι σπάει το δήθεν εμπάργκο όπλων στους εμπολέμους. Κάτι που το θεωρούν βέβαιο στςι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών άσχετα αν το end user certificate (πιστοποιητικό τελικού χρήστη) αναφέρει ως χώρα παραλαβής την Λιβύη.
Από την άλλη πλευρά το ΛΣ και σε επικοινωνία με το defencenet.gr δήλωσε ότι "Το φορτίο  διαθέτει κάποια παραστατικά έγγραφα τα οποία πιστοποιούν την ύπαρξη των όπλων και δείχνουν ως χώρα παραλαβής την Λιβύη". Από εκεί και πέρα, όπως μας δηλώθηκε από το ΛΣ το σκάφος είναι ενδεχόμενο να παραμείνει δύο ακόμη ημέρες στο λιμάνι του Βόλου καθώς την υπόθεση του απόπλου του χειρίζεται η ΕΥΠ, αλλά και η Τελωνειακή υπηρεσία.
defencenet.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


42DF036EF2484D584E5B2BAE8C55E93E
Δόθηκε στην δημοσιότητα η απόφαση για την παρακράτηση του φόρου και της εισφοράς αλληλεγγύης, στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις κλπ.
Με την αριθμ. ΠΟΛ 1010/2013 έχουμε να κάνουμε πολλές παρατηρήσεις. Για αρχή αναφέρουμε μια. Στον πίνακα που ακολουθεί τι μπορεί να παρατηρήσει κάποιος με πρώτη ματιά;
Αν έχει αύξηση στο εισόδημα του 300€ θα πληρώσει επιπλέον φόρο 166€!! Δηλαδή 55,33% επιπλέον φόρο.

21.200
4.664
2.564 (4.664-2.100)
21.500
4.730
2.730 (4.730-2.000)
21.900
4.818
2.818 (4.818-2.000)

Εγώ αδυνατώ πλέον να παρακολουθήσω το σκεπτικό εκείνων που συντάσσουν τέτοιες διατάξεις.
Πραγματικά δεν έχω λόγια να σχολιάσω. Αφήνω σε εσάς να κρίνεται.
Δυστυχώς όμως η συγκεκριμένη απόφαση όπως και άλλες που θα ακολουθήσουν, κρύβουν και άλλα δεινά. Σιγά σιγά θα σας τα αναλύσουμε όλα δίδοντας σας και συμβουλές, πώς να προστατευτείτε.
Βέβαια είναι ευκόλως αντιληπτό πως τα μέτρα δεν έχουν ίχνος ανάπτυξης ούτε είναι στοχευμένα σε όσους έχουν και μπορούν να πληρώσουν. Είναι μέτρα εξόντωσης γνωρίζοντας πως δεν θα φέρουν καθόλου έσοδα στα δημόσια ταμεία.
Καληνύχτα.
makeleio.gr

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τέτοιο πολιτικό-στούκας δεν έχει ξαναϋπάρξει στην υφήλιο.Η πείπτωση Παπανδρέου διδάσκεται πλέον στα ιατρικά και άλλα πολιτικά συνέδρια!


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΜΕΡΙΚΗ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ: "ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ"! ΤΑ...ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ


tsipras-brooking
Άλλος ένας ηγέτης που προσκυνά τους τοκογλύφους και τις ντιρεκτίβες τους!
Ο Αλέξης, πήγε στας Ευρώπας και στις ΗΠΑ, και αφού συναντήθηκε με τα μεγαλύτερα πολιτικά λαμόγια (βλέπε Σόϊμπλε), αφού έβαλε πλάτες στο ΔΝΤ (δεν φταίει αυτό για την σχεδιαζόμενη κατάργηση του 13ου-14ου μισθού αλλά η ελληνική κυβέρνηση)  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα!!! Και αυτός, προσκύνησε το ευρώ που ευθυνεται για την εθνική μας καταστροφή. Έδωσε δηλαδή τις...υπογραφές του ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην ίδια κρεατομηχανή! Και θα κάνει έτσι τον...καμπόσο στη Μέρκελ και τους άλλους τοκογλύφους! Ε ρε, τι μας περιμένει! 
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, δήλωσε: «Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε. Μπορεί να γίνει κριτική στο πώς μπήκαμε στο ευρώ, τώρα είμαστε όμως στο 2013 και εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Και η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ. Και δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή».
Τι και αν μόλις χθες 5 μεγάλοι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου για την Ελλάδα, ζητώντας να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα εάν θέλει να σωθεί; Τι και αν μεγάλα μυαλά όπως οι Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τσεχίας, ο νομπελίστας και κορυφαίος όλων των οικονομολόγων παγκοσμίως Πωλ Κρούγκμαν, ο Βέρνερ Ζιν, ο Ρουμπινί και άλλοι, υποστηρίζουν ότι μόνη οδός σωτηρίας της Ελλάδος είναι η επιστροφή της στο εθνικό της νόμισμα; Ο Α. Τσίπρας αποφαίνεται: "Το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα'!
Και η κόλαση για την Ελλάδα, συνεχίζεται και με υπογραφή Τσίπρα!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ...ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: ΑΥΞΗΣΗ 350% ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!


xatzidakis

Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ...ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ (ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ)
Κράτος απάνθρωπο, κράτος-εγκληματίας. Αυτή είναι η δημοσιονομική προσαρμογή του κ. Χατζηδάκη στην οποία θα πρέπει να υποταχθούν όλοι οι είλωτες-Έλληνες! Διαφορετικά θα έρθουν τα...τανκς! 350% αύξηση στην φορολόγηση του δύσμοιρου λαού.  Και μετά, θα έρθουν οι αλήτες για να πουν: "Δεν μπορείς να πληρώσεις τους φόρους; Σου κατάσχουμε το σπίτι για πάνω από 400 ευρώ χρέη"!

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ; "ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ"! ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ...ΤΑΝΚΣ;



xatzidakis


Μετά την...παράδοση των όπλων από τους εργαζομένοιυς στο ΜΕΤΡΟ και την επιστροφή τους στην εργασία, λόγω της επιστράτευσής τους, περιχαρής ο κ. Χατζηδάκης, δήλωσε:
"Η κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα ότι δεν κάνει εξαιρέσεις. Πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή"! Πάση θυσία λοιπόν δημοσιονομική προσαρμογή και η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης θα επιστρατεύσει όλα τα μέσα προκειμένου να πετύχει την...δημοσιονομική ισοπέδωση της κοινωνίας! 
Άρα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι εάν -αύριο-μεθαύριο- τολμήσει να κάνει αντίστοιχη απεργία άλλη κοινωνική ομάδα και δεν πιάσει τόπο η επιστράτευση, τότε μπορεί να κατεβάσει και τα τανκς η κυβέρνηση, προκειμένου να πετύχει την δημοσιονομική προσαρμογή! 
Είπατε τίποτε είλωτες; Δουλεύετε και υπομένετε την...δημοσιονομική προσαρμογή! Το είπε ο Χατζηδάκης. Και όποιος τολμήσει να τον ξαναγγίξει, όπως τότε που μερικοί άθλιοι τον χτύπησαν, θα υπάρξουν και χειρότερα για τους Έλληνες πολίτες. Ξανασκεφτείτε το λοιπόν, μην τα βάζετε με τον Χατζηδάκη, διότι θα χειροτερεύσει η...δημοσιονομική σας προσαρμογή!!!

5 ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑ!



drachmes1
Η "ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ" ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ, ΛΕΕΙ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!
Ο αρχιδωσίλογος Σαμαράς που ονομάζει «συμμορία της δραχμής» όσους τολμήσουν να υποστηρίξουν την επιστροφή της χώρας στο εθνικό της νόμισμα, τι έχει να πει τώρα, για τους 5 οικονομολόγους, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί οι οποίοι συστήνουν τον θάνατο του ευρώ και την επιστροφή των χωρών στα εθνικά τους νομίσματα; Μάλιστα ένας από τους οικονομολόγους έχει εργαστεί και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ήταν φανατικός υποστηρικτής του ευρώ. Ο άνθρωπος κατάλαβε το λάθος του. Ο Σαμαράς όμως ο οσφυοκάμπτης, κάρβουνο να γίνει απ' άκρρη σ' άκρη η Ελλάδα θα εξακολουθεί να υποστηρίζει του ευρώ. Ο οικονομολόγος της ξεφτίλας, Σαμαράς!
Συγκεκριμένα, οι 5 οικονομολόγοι εξέδωσαν μανιφέστο υπέρ της αποχώρησης των οικονομικά ισχυρότερων κρατών της Ευρώπης από τη ζώνη του ευρώ παρουσίασαν, σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης "Notre Europe" στις Βρυξέλλες, πέντε ευρωπαίοι οικονομολόγοι.
Ένας εξ αυτών, ο Hans Olaf Henkel, καθηγητής στη Γερμανία, υποστήριξε ότι το ευρώ αποτελεί μία κοινωνική καταστροφή για το νότο και μία οικονομική αποτυχία καθώς δεν μπόρεσε να επιτύχει τους κοινωνικούς του στόχους. Είναι ώρα να το αναγνωρίσουμε, είπε.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe ένας από τους οικονομολόγους, ο Alfred Steinheer, που εργαζόταν μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και έχει υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής του ευρώ, παραδέχθηκε ότι αυτό αποτελεί ένα βήμα οπισθοχώρησης. Ο ίδιος δήλωσε ότι το ευρώ προκάλεσε την κρίση και πλέον δεν μπορεί να θεωρείται ως ιδανικό καθώς η ανεργία κάνει θραύση, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους.
Το Μανιφέστο υποστηρίζει ότι στοχεύει να δώσει στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση μία ευκαιρία να βγουν από την ύφεση και να επιστρέψουν στην ανάπτυξη. Οι πέντε οικονομολόγοι υποστήριξαν ότι η εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος ήταν ένα λάθος και πρότειναν την 'ευθανασία' για το ευρώ, ως τρόπο διεξόδου από τη σημερινή κρίση.
Το νέο που παρουσίασαν οι πέντε οικονομολόγοι, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν είναι ευρωσκεπτικιστές, είναι ότι δεν προτείνουν την αποχώρηση των πιο αδύναμων κρίκων αλλά αντίθετα των πιο εύρωστων οικονομικά χώρων, καθώς αυτό θα προκαλούσε μία de facto υποτίμηση του ευρώ.
Οι πιο ισχυρές χώρες θα επέστρεφαν είτε στο παλιό τους νόμισμα ή θα υιοθετούσαν ένα κοινό νόμισμα, που θα ανταποκρινόταν καλύτερα στις ομοιογενείς οικονομίες τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!!!


GALOP123

Όπως αναφέρει το makeleio.gr πρόκειται για την απόλυτη... ανατροπή που φέρνει μεγάλη ανεξάρτητη δημοσκόπηση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της εβδομάδας....όπως πάντα η συγκεκριμένη- ανεξάρτητη ξαναλέμε και όχι εργολαβία- δημοσκόπηση έχει πάρα πολύ μεγάλο δείγμα ερωτηθέντων και θα αναταράξει το πολιτικό σκηνικό... Προφανώς πρόκειται για δημοσκόπηση από τον καθηγητή κ. Πανά, η οποία όμως δείχνει ότι η ΝΔ είναι αρκετά μπροστά και διατηρείται στην κυβέρνηση!!! Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει ανατροπή καμία, απλά εδραιώνεται στην εξουσία με μεγαλύτερη άνεση. 
Το makeleio.gr συνεχίζει: "Οι απανωτές, δυστυχώς,γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κάνουν τους Έλληνες πολίτες να γυρνούν την πλάτη στην αξιωματική αντιπολίτευση με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να καταγράφει σημαντική βουτιά στα εκλογικά του ποσόστα σε αντίθεση με τη μνημονιακή Νέα Δημοκρατία που δείχνει να κρατάει - έστω και με μικρή πτώση- τα ποσοστά που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου...Το ανεξάρτητο γκάλοπ δείχνει ότι σταθερά τρίτη δύναμη και μάλιστα με αυξητικές τάσεις παραμένει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... Περισσότερα απο τη μεγάλη και το ξανατονίζουμε ανεξάρτητη δημοσκόπηση τη Δευτέρα..."

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΦΥΓΕ" Η ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ. ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ "ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ"


"Έφυγε" σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, γνωστή στο ευρύ κοινό από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Στο Παρά Πέντε».
Η Ειρήνη Κουμαριανού νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς. 
Το «Παρά Πέντε» ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. 
Είχε γεννηθεί το 1931 στο Γαλάτσι. Μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου, η καριέρα της ξεκίνησε το 1951. Αποτέλεσε μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του 
Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές 
αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. 
Είχε συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και είχε στο ενεργητικό της 40 ταινίες, 
καθώς και συμμετοχές στο ραδιοφωνικό «Θέατρο της Δευτέρας».

Στην τηλεόραση, πέρα από το «Στο Παρά Πέντε» εμφανίστηκε σε σειρές όπως «Αναστασία», «Προδοσία», «Σαν αδελφές»,Alma libre» και 

«Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς», καθώς τις «Σαββατογεννημένες».

IΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΥΓΙΖΕΙ ΣΙΔΕΡΑ... ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΗΣ 11ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ


triantafilo

Η εγκατάλειψη και τα βάσανα που βίωσε το κοριτσάκι των φαναριών στη σύντομη ζωή του, συνεχίζονται και μετά το θάνατό του από σχολικό λεωφορείο, ενώ διέσχιζε με ποδήλατό την οδό Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τρίτης...
Όπως διαβάζουμε στο thesstoday το κορμάκι του 11χρονου κοριτσιού παραμένει στα αζήτητα του νεκροτομείου στο νοσοκομείο "Γεννηματάς".
Μια κυρία 45-50 χρόνων που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι είναι η γιαγιά του παιδιού, για να παραλάβει τη σωρό του, τελικά δεν ήταν και ψευδώς δήλωσε συγγένεια με το παιδάκι!
Η γυναίκα, Βουλγαρικής υπηκοότητας, προσήχθη στην αστυνομία και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς.
Διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία συγγενική σχέση με το παιδί. Το διαβατήριο που πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση και υποστήριξε ότι ανήκει στην 11χρονη, ήταν πλαστό ή κλεμμένο αφού είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.
Η συγκεκριμένη γυναίκα, αφέθηκε ελέυθερη. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ζει μαζί με 50χρονο συμπατριώτη της κι άλλα, τουλάχιστον, εφτά παιδιά σε ένα παράπηγμα της οδού Λαγκαδά!
Οι αρχές βάζουν τώρα στο μικροσκόπιο την ταυτότητα και προέλευση των παιδιών, όπως και τη σχέση τους με το ζευγάρι...
Ψάχνουν τα στοιχεία του παιδιού αλλά και τους γονείς του
Οι αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για να εντοπίσουν τους γονείς της 11χρονης που μέχρι σήμερα είναι άφαντοι, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κορίτσι βρέθηκε στην Ελλάδα, όπως και τις συνθήκες διαβίωσης του.
Το μεσημέρι η υποδιεύθυνση εγκληματολογικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση του παιδιού ώστε με βάση αυτά τα στοιχεία να αναζητηθεί η ταυτότητά του. Μάλιστα, θα ζητηθεί και η συνδρομή της Ίντερπόλ και του ελληνικού προξενείου στη Βουλγαρία.
Ζούσε σε τρώγλη, χωρίς ρεύμα, νερό, τουαλέτα - Κοιμόταν στο πάτωμα
Τα στοιχεία για τη ζωή του 11χρονου παιδιού, είναι ακόμα μια γροθιά στο στομάχι.
Όπως διαβάζουμε στο thesstoday ζούσε σε μία τρώγλη στην οδό Λαγκαδά, χωρίς νερό, ρεύμα και τουαλέτες, κοιμόταν σε ένα στρώμα στο τσιμεντένιο πάτωμα, μαζί με άλλα τουλάχιστον 7 παιδιά, με τη φερόμενη γιαγιά κι έναν 50χρονο.
Σε αυτή την τρώγλη δεν είχαν ούτε ασφάλεια, αφού η πόρτα δεν έκλεινε...
Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανηλίκων, ενώ πρόκειται να ενημερωθούν για την κατάσταση και οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.
Συγκίνηση έχει προκαλέσει ωστόσο, το ενδιαφέρον ενός από τα τέσσερα παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό λεωφορείο την ώρα του δυστυχήματος.
Η μικρή μαθήτρια, κάλεσε στο νοσοκομείο και με φωνή τρεμάμενη ζήτησε να μάθει, εάν το κοριτσάκι που μπήκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος κατέληξε. Δυστυχώς, έμαθε για την κατάληξη του τραγικού συμβάντος...
Η σωρός της 11χρονης θα παραμείνει στο νεκροτομείο του νοσοκομείου "Γεννηματάς" μέχρι οι αστυνομικές αρχές δώσουν την απαιτούμενη εντολή για το τι θα γίνει.
makeleio.gr

ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΒΡΕΤΑΝΩΝ: "Ο ΜΕΓΑΣ ΕΛΑΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΥΝΟΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ;"!


Προκλητική συζήτηση στο Βρετανικό Μουσείο για το αν … φορούσε φουστάνια ο κατακτητής του κόσμου
«Μέγας Αλέξανδρος: Ο κατακτητής του κόσμου φορούσε φουστάνια;», θα είναι το θέμα της αποψινής ομιλίας του Tony Spawforth στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, προγραμματίζει αυτή την προκλητική διάλεξη για να απαντήσει στο ερώτημα που «σέρνεται» από το 2004, όταν ο Όλιβερ Στόουν στην ταινία του «Alexander» περιέγραφε το Μακεδόνα βασιλιά και κατακτητή του κόσμου σαν... αμφιφιλόφυλο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου όπου ανακοινώνεται η αποψινή διάλεξη, ο καθηγητής Spawforth «χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, θα φτάσει σε συναρπαστικά συμπεράσματα για τη βασιλεία του Αλεξάνδρου και την ελεγχόμενη εσφαλμένη ανάγνωση της εικόνας του από σύγχρονους (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) εχθρούς του».
Το ερώτημα αν ο Μέγας Αλέξανδρος ντυνόταν σαν αρχαία Ελληνίδα θεά, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον συγκεκριμένο καθηγητή. Στο παρελθόν, ο κ. Spawforth έχει υποστηρίξει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, την περίοδο που είχε καταλάβει την Περσία πήγαινε για κυνήγι πάνω σε άρμα και με τόξο ντυμένος όπως οι Πέρσες.
Ορισμένοι (όπως ο σύγχρονος και κατήγορος του Μέγα Αλέξανδρου Έφιππος από την Όλυνθο) υποστήριζαν ότι ο Μακεδόνας βασιλιάς ντυνόταν σαν τη θεά Άρτεμη και προφανώς, ο ισχυρισμός αυτός έγινε «λάστιχο» από κάποιους που εξ αυτού του λόγου έφτασαν να θεωρούν τον Μέγα Αλέξανδρο.... bisexual.
Όποιο κι αν είναι το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του καθηγητή Spawforth, είναι βέβαιο ότι το θέμα της διάλεξής του έχει ιντριγκάρει τους Λονδρέζους. Θέσεις για να παρακολουθήσει κάποιος την ομιλία -που έχει εισιτήριο 5 λίρες- δεν υπάρχουν. Η διάλεξη που θα γίνει στις 18.30 (τοπική ώρα) σήμερα το απόγευμα στο Βρετανικό Μουσείου του Λονδίνου είναι «sold out». 
tragiko.net

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Τεύχος 113  25 Ιανουαρίου 2013
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα την ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, είτε μόνον εσείς, είτε και κάποια δικά σας πρόσωπα, κάνετε Εγγραφή στο Newsletter μέσα απ’ το δικτυακό μας τόπο.
 
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 – ΙΕ΄ ΛΟΥΚΑ
ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΙΩ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Ο Ἀπόστολος
Προς Εβραίους επιστολή Παύλου (ζ΄ 26 – ή 2)
     
Ἀδελφοί, τοιοῦτος γὰρ ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς, ὅσιος, ἄκακος, ἀμίαντος, κεχωρισμένος ἀπὸ τῶν ἁμαρτωλῶν καὶ ὑψηλότερος τῶν οὐρανῶν γενόμενος, ὃς οὐκ ἔχει καθ' ἡμέραν ἀνάγκην, ὥσπερ οἱ ἀρχιερεῖς, πρότερον ὑπὲρ τῶν ἰδίων ἁμαρτιῶν θυσίας ἀναφέρειν, ἔπειτα τῶν τοῦ λαοῦ· τοῦτο γὰρ ἐποίησεν ἐφάπαξ ἑαυτὸν ἀνενέγκας. Ὁ νόμος γὰρ ἀνθρώπους καθίστησιν ἀρχιερεῖς ἔχοντας ἀσθένειαν, ὁ λόγος δὲ τῆς ὁρκωμοσίας τῆς μετὰ τὸν νόμον υἱὸν εἰς τὸν αἰῶνα τετελειωμένον.
Κεφάλαιον δὲ ἐπὶ τοῖς λεγομένοις, τοιοῦτον ἔχομεν ἀρχιερέα, ὃς ἐκάθισεν ἐν δεξιᾷ τοῦ θρόνου τῆς μεγαλωσύνης ἐν τοῖς οὐρανοῖς, τῶν Ἁγίων λειτουργὸς καὶ τῆς σκηνῆς τῆς ἀληθινῆς, ἣν ἔπηξεν ὁ Κύριος, καὶ οὐκ ἄνθρωπος
.
   
Ἀπόδοση στη νεοελληνική:
  
Ἀδελφοί, τέτοιος ἀρχιερεὺς πραγματικὰ μᾶς ἔπρεπε, ἅγιος, ἄκακος, ἀμόλυντος, χωρισμένος ἀπὸ τοὺς ἁμαρτωλοὺς καὶ ὑψωμένος τώρα ἐπάνω ἀπὸ τοὺς οὐρανούς, ὁ ὁποῖος δὲν ἔχει ἀνάγκην, ὅπως οἱ ἀρχιερεῖς, νὰ προσφέρῃ θυσίας κάθε ἡμέραν, πρῶτα διὰ τὰς δικάς του ἁμαρτίας καὶ ἔπειτα διὰ τὰς ἁμαρτίας τοῦ λαοῦ· αὐτὸ τὸ ἔκανε μιὰ γιὰ πάντα, ὅταν προσέφερε τὸν ἑαυτόν του. Ὁ νόμος ἐγκαθιστᾶ ἀρχιερεῖς ἀνθρώπους, οἱ ὁποῖοι ἔχουν ἀδυναμίας. Τὰ λόγια ὅμως τοῦ ὅρκου, ποὺ ἐδόθηκε ὕστερα ἀπὸ τὸν νόμον, ἐγκαθιστοῦν αἰωνίως τὸν Υἱόν, τὸν τέλειον.
Τὸ βασικὸν σημεῖον τῶν ὅσων λέγομεν εἶναι τοῦτο: ὅτι ἔχομεν ἕνα τέτοιον ἀρχιερέα, ὁ ὁποῖος ἐκάθησε εἰς τὰ δεξιὰ τοῦ θρόνου τῆς Μεγαλωσύνης εἰς τοὺς οὐρανούς, ὅπου ὑπηρετεῖ τὰ Ἅγια τῶν ἁγίων καὶ τὴν σκηνὴν τὴν ἀληθινήν, τὴν ὁποίαν ἔστησεν ὁ Κύριος καὶ ὄχι ἄνθρωπος.
    
Το Ευαγγέλιο
Κατά Λουκάν (ιθ΄ 1-10)
 
Τῷ καιρῷ εκείνω, διήρχετο ὁ Ἰησοῦς τὴν Ἱεριχώ· καὶ ἰδοὺ ἀνὴρ ὀνόματι καλούμενος Ζακχαῖος, καὶ αὐτὸς ἦν ἀρχιτελώνης, καὶ οὗτος ἦν πλούσιος, καὶ ἐζήτει ἰδεῖν τὸν Ἰησοῦν τίς ἐστι, καὶ οὐκ ἠδύνατο ἀπὸ τοῦ ὄχλου, ὅτι τῇ ἡλικίᾳ μικρὸς ἦν. Καὶ προδραμὼν ἔμπροσθεν ἀνέβη ἐπὶ συκομορέαν, ἵνα ἴδῃ αὐτόν, ὅτι ἐκείνης ἤμελλε διέρχεσθαι. Καὶ ὡς ἦλθεν ἐπὶ τὸν τόπον, ἀναβλέψας ὁ Ἰησοῦς εἶδεν αὐτὸν καὶ εἶπε πρὸς αὐτόν· Ζακχαῖε, σπεύσας κατάβηθι· σήμερον γὰρ ἐν τῷ οἴκῳ σου δεῖ με μεῖναι. Καὶ σπεύσας κατέβη, καὶ ὑπεδέξατο αὐτὸν χαίρων.
Καὶ ἰδόντες πάντες διεγόγγυζον λέγοντες ὅτι παρὰ ἁμαρτωλῷ ἀνδρὶ εἰσῆλθε καταλῦσαι. Σταθεὶς δὲ Ζακχαῖος εἶπε πρὸς τὸν Κύριον· ἰδοὺ τὰ ἡμίση τῶν ὑπαρχόντων μου, Κύριε, δίδωμι τοῖς πτωχοῖς, καὶ εἴ τινός τι ἐσυκοφάντησα, ἀποδίδωμι τετραπλοῦν. Εἶπε δὲ πρὸς αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς ὅτι σήμερον σωτηρία τῷ οἴκῳ τούτῳ ἐγένετο, καθότι καὶ αὐτὸς υἱὸς Ἀβραάμ ἐστιν. Ἦλθε γὰρ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ζητῆσαι καὶ σῶσαι τὸ ἀπολωλός
.
   
Απόδοση στη νεοελληνική:
  
Τον καιρό εκείνο, ἐπερνοῦσε ὁ Ἰησοῦς διὰ μέσου τῆς πόλεως τῆς Ἱεριχοῦς. Ἐκεῖ ἦτο κάποιος ποὺ ὀνωμάζετο Ζακχαῖος· ἦτο ἀρχιτελώνης καὶ πλούσιος, καὶ ζητοῦσε νὰ ἰδῇ ποιός εἶναι ὁ Ἰησοῦς ἀλλὰ δὲν μποροῦσε ἀπὸ τὸ πλῆθος διότι ἦτο κοντὸς τὸ ἀνάστημα. Ἔτρεξε λοιπὸν ἐμπρὸς καὶ ἀνέβηκε ἐπάνω σὲ μιὰ μουριά, διὰ νὰ τὸν ἰδῇ, διότι ἀπὸ ἐκεῖ ἐπρόκειτο νὰ περάσῃ. Ὅταν ἔφθασε ὁ Ἰησοῦς εἰς τὸ μέρος αὐτό, ἀσήκωσε τὰ μάτια του καὶ τὸν εἶδε καὶ τοῦ εἶπε, «Ζακχαῖε, κατέβα γρήγορα, διότι πρέπει νὰ μείνω στὸ σπίτι σου σήμερα». Καὶ κατέβηκε γρήγορα καὶ τὸν ὑποδέχθηκε μὲ χαράν.
Ὅταν εἶδαν αὐτό, ὅλοι παρεπονοῦντο καὶ ἔλεγαν, «Εἰς τὸ σπίτι ἁμαρτωλοῦ ἀνθρώπου πηγαίνει νὰ μείνῃ». Ὁ Ζακχαῖος ἐστάθηκε καὶ εἶπε εἰς τὸν Κύριον, «Τὸ ἥμισυ τῆς περιουσίας μου δίνω, Κύριε, εἰς τοὺς πτωχοὺς καὶ ἐὰν μὲ δόλιον τρόπον ἐπῆρα ἀπὸ κάποιον τίποτε, θὰ τοῦ τὸ ἀποδώσω τέσσερις φορὲς περισσότερον». Ὁ Ἰησοῦς τοῦ εἶπε, «Σήμερα ἔγινε σωτηρία σὲ τοῦτο τὸ σπίτι, διότι καὶ ὁ ἄνθρωπος αὐτὸς εἶναι ἀπόγονος τοῦ Ἀβραάμ, καὶ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἦλθε νὰ ἀναζητήσῃ καὶ νὰ σώσῃ τὸ ἀπολωλός».
    
       

    
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 – ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
Ο Ἀπόστολος
Προς Εβραίους επιστολή Παύλου (ιγ΄ 7 - 16)
          
Ἀδελφοί, μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν.
Ἰησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας.
Διδαχαῖς ποικίλαις καὶ ξέναις μὴ παραφέρεσθε· καλὸν γὰρ χάριτι βεβαιοῦσθαι τὴν καρδίαν, οὐ βρώμασιν, ἐν οἷς οὐκ ὠφελήθησαν οἱ περιπατήσαντες. Ἔχομεν θυσιαστήριον ἐξ οὗ φαγεῖν οὐκ ἔχουσιν ἐξουσίαν οἱ τῇ σκηνῇ λατρεύοντες· ὧν γὰρ εἰσφέρεται ζῴων τὸ αἷμα περὶ ἁμαρτίας εἰς τὰ Ἅγια διὰ τοῦ ἀρχιερέως, τούτων τὰ σώματα κατακαίεται ἔξω τῆς παρεμβολῆς· διὸ καὶ Ἰησοῦς, ἵνα ἁγιάσῃ διὰ τοῦ ἰδίου αἵματος τὸν λαόν, ἔξω τῆς πύλης ἔπαθε.
Τοίνυν ἐξερχώμεθα πρὸς αὐτὸν ἔξω τῆς παρεμβολῆς τὸν ὀνειδισμὸν αὐτοῦ φέροντες· οὐ γὰρ ἔχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν, ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν. Δι' αὐτοῦ οὖν ἀναφέρωμεν θυσίαν αἰνέσεως διὰ παντὸς τῷ Θεῷ, τοῦτ' ἔστι καρπὸν χειλέων ὁμολογούντων τῷ ὀνόματι αὐτοῦ. Τῆς δὲ εὐποιΐας καὶ κοινωνίας μὴ ἐπιλανθάνεσθε· τοιαύταις γὰρ θυσίαις εὐαρεστεῖται ὁ Θεός
.
   
Ἀπόδοση στη νεοελληνική:
    
Ἀδελφοί, νὰ θυμᾶσθε τοὺς προϊσταμένους σας, οἱ ὁποῖοι σᾶς ἐκήρυξαν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ. Ἐξετάζετε τὴν ἔκβασιν τῆς ζωῆς των καὶ μιμεῖσθε τὴν πίστιν των.
Ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς εἶναι ὁ ἴδιος χθὲς καὶ σήμερον καὶ αἰωνίως.
Μὴ παρασύρεσθε ἀπὸ διάφορες καὶ ξένες διδασκαλίες. Εἶναι καλὸν ἡ καρδιὰ νὰ ἐνισχύεται μὲ τὴν χάριν καὶ ὄχι μὲ φαγητά, ἀπὸ τὰ ὁποῖα δὲν εἶδαν καμμίαν ὠφέλειαν ὅσοι βασίζονται σ’ αὐτά. Ἔχομεν θυσιαστήριον, ἀπὸ τὸ ὁποῖον δὲν ἔχουν δικαίωμα νὰ φάγουν ὅσοι λατρεύουν εἰς τὴν σκηνήν. Τὰ σώματα τῶν ζώων, τῶν ὁποίων τὸ αἷμα φέρεται ὑπὸ τοῦ ἀρχιερέως εἰς τὰ Ἅγια τῶν Ἁγίων διὰ τὰς ἁμαρτίας, κατακαίονται ἔξω ἀπὸ τὸ στρατόπεδον. Διὰ τοῦτο καὶ ὁ Ἰησοῦς διὰ νὰ ἁγιάσῃ τὸν λαὸν μὲ τὸ δικό του αἷμα, ἔπαθε ἔξω ἀπὸ τὴν πύλην.
Ἂς ἐξερχώμεθα λοιπὸν πρὸς αὐτὸν ἔξω ἀπὸ τὸ στρατόπεδον, βαστάζοντες τὸν ὀνειδισμόν του. Διότι δὲν ἔχομεν ἐδῶ μόνιμη πόλιν ἀλλὰ λαχταροῦμεν τὴν μέλλουσαν. Δι’ αὐτοῦ λοιπόν, ἂς προσφέρωμεν πάντοτε εἰς τὸν Θεὸν θυσίαν ἀπὸ ὕμνους, τὸν καρπὸν δηλαδὴ τῶν χειλέων μας, τὰ ὁποῖα ὁμολογοῦν τὸ ὄνομά του. Μὴ λησμονᾶτε νὰ κάνετε τὸ καλὸν καὶ νὰ διαθέτετε ἀπὸ ὅ,τι ἔχετε καὶ εἰς ἄλλους, διότι σὲ τέτοιες θυσίες εὐχαριστεῖται ὁ Θεός.
  
Το Ευαγγέλιο
Κατά Ματθαίον (ε΄ 14-19)
 
Εἶπεν ὁ Κύριος· ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου. Οὐ δύναται πόλις κρυβῆναι ἐπάνω ὄρους κειμένη· οὐδὲ καίουσι λύχνον καὶ τιθέασι αὐτὸν ὑπὸ τὸν μόδιον, ἀλλ᾿ ἐπὶ τὴν λυχνίαν, καὶ λάμπει πᾶσι τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ. Οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς.
Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι, ἀλλὰ πληρῶσαι. Ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἕως ἂν παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου ἕως ἂν πάντα γένηται. Ὅς ἐὰν οὖν λύσῃ μίαν τῶν ἐντολῶν τούτων τῶν ἐλαχίστων καὶ διδάξῃ οὕτω τοὺς ἀνθρώπους, ἐλάχιστος κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν· ὃς δ᾿ ἂν ποιήσῃ καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν.
  
Απόδοση στη νεοελληνική:
  
Εἶπεν ὁ Κύριος: Σεῖς εἶσθε τὸ φῶς τοῦ κόσμου· δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ κρυφθῇ πόλις, ποὺ βρίσκεται ἐπάνω σὲ ἕνα βουνό. Οὔτε ἀνάβουν λυχνάρι καὶ τὸ τοποθετοῦν κάτω ἀπὸ τὸ μόδι, ἀλλὰ ἐπάνω εἰς τὸν λυχνοστάτην καὶ ἔτσι λάμπει εἰς ὅλους, ποὺ βρίσκονται εἰς τὸ σπίτι. Ἔτσι πρέπει νὰ λάμψῃ τὸ φῶς σας ἐμπρὸς στοὺς ἀνθρώπους, διὰ νὰ ἰδοῦν τὰ καλά σας ἔργα καὶ νὰ δοξάσουν τὸν Πατέρα σας ποὺ εἶναι εἰς τὸν οὐρανόν».
«Μὴ νομίσετε ὅτι ἦλθα διὰ νὰ καταργήσω τὸν νόμον ἢ τοὺς προφῆτας. Δὲν ἦλθα νὰ καταργήσω, ἀλλὰ νὰ ἐκπληρώσω. Ἀλήθεια σᾶς λέγω, ἕως ὅτου παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, οὔτε ἕνα γιῶτα ἢ μικρὴ στιγμὴ δὲν θὰ καταργηθῇ ἀπὸ τὸν νόμον, μέχρις ὅτου γίνουν ὅλα. Ἐκεῖνος λοιπὸν ποὺ θὰπαραβῇ μίαν ἀπὸ τὰς ἐντολὰς αὐτὰς τὰς ἐλαχίστας καὶ διδάξῃ τοὺς ἄλλους νὰ κάνουν τὸ ἴδιο, αὐτὸς θὰ ὀνομασθῇ ἐλάχιστος εἰς τὴν βασιλεία τῶν οὐρανῶν, ἐνῷ ἐκεῖνος ποὺ τὰς ἐφαρμόζει καὶ τὰς διδάσκει, αὐτὸς θὰ ὀνομασθῇ μεγάλος εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν.
      
 

    
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 – ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Ο Ἀπόστολος
Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (ζ΄ 7-17)
          
Ἀδελφοί, χωρὶς πάσης ἀντιλογίας τὸ ἔλαττον ὑπὸ τοῦ κρείττονος εὐλογεῖται. Καὶ ὧδε μὲν δεκάτας ἀποθνήσκοντες ἄνθρωποι λαμβάνουσιν, ἐκεῖ δὲ μαρτυρούμενος ὅτι ζῇ. Καὶ ὡς ἔπος εἰπεῖν, διὰ Ἀβραὰμ καὶ Λευῒ ὁ δεκάτας λαμβάνων δεδεκάτωται· ἔτι γὰρ ἐν τῇ ὀσφύϊ τοῦ πατρὸς ἦν ὅτε συνήντησεν αὐτῷ ὁ Μελχισεδέκ.
Εἰ μὲν οὖν τελείωσις διὰ τῆς Λευϊτικῆς ἱερωσύνης ἦν· ὁ λαὸς γὰρ ἐπ' αὐτῇ νενομοθέτητο· τίς ἔτι χρεία κατὰ τὴν τάξιν Μελχισεδὲκ ἕτερον ἀνίστασθαι ἱερέα καὶ οὐ κατὰ τὴν τάξιν Ἀαρὼν λέγεσθαι; Μετατιθεμένης γὰρ τῆς ἱερωσύνης ἐξ ἀνάγκης καὶ νόμου μετάθεσις γίνεται. Ἐφ' ὃν γὰρ λέγεται ταῦτα, φυλῆς ἑτέρας μετέσχηκεν, ἀφ' ἧς οὐδεὶς προσέσχηκε τῷ θυσιαστηρίῳ. Πρόδηλον γὰρ ὅτι ἐξ ᾿Ιούδα ἀνατέταλκεν ὁ Κύριος ἡμῶν, εἰς ἣν φυλὴν οὐδὲν περὶ ἱερωσύνης Μωϋσῆς ἐλάλησε. Καὶ περισσότερον ἔτι κατάδηλόν ἐστιν, εἰ κατὰ τὴν ὁμοιότητα Μελχισεδὲκ ἀνίσταται ἱερεὺς ἕτερος, ὃς οὐ κατὰ νόμον ἐντολῆς σαρκικῆς γέγονεν, ἀλλὰ κατὰ δύναμιν ζωῆς ἀκαταλύτου· μαρτυρεῖ γὰρ ὅτι σὺ ἱερεὺς εἰς τὸν αἰῶνα κατὰ τὴν τάξιν Μελχισεδέκ
.
   
Ἀπόδοση στη νεοελληνική:
    
Ἀδελφοί, ἀναντιρρήτως τὸ μικρότερον εὐλογεῖται ἀπὸ τὸ μεγαλύτερον. Εἰς τὴν μίαν περίπτωσιν παίρνουν τὰ δέκατα ἄνθρωποι ποὺ πεθαίνουν, εἰς τὴν ἄλλην τὰ ἐπῆρε ἐκεῖνος, ποὺ μαρτυρεῖται ὅτι ζῆ. Θὰ μποροῦσε μάλιστα, νὰ πῇ κανείς, ὅτι καὶ ὁ Λευΐ, ὁ ὁποῖος παίνρει δέκατα, ἔχει δώσει καὶ αὐτὸς δέκατα διὰ τοῦ Ἀβραάμ, διότι ὁ Λευΐ ἦτο ἀκόμη εἰς τὰ σπλάγχνα τοῦ προπάτορός του Ἀβραὰμ ὅταν τὸν συνήντησε ὁ Μελχισεδέκ.
Ἐὰν λοιπόν, ἦτο κατορθωτὴ ἡ τελιότης διὰ τῆς Λευϊτικῆς ἱερωσύνης – διότι μὲ αὐτὴν ὡς βάσιν εἶχε δοθῆ εἰς τὸν λαὸν ὁ νόμος – ποιά ἐπὶ πλέον ἀνάγκη θὰ ὑπῆρχε νὰ παρουσιασθῇ ἄλλου εἴδους ἀρχιερεύς, κατὰ τὴν τάξιν Μελχισεδέκ, καὶ νὰ μὴ λέγεται κατὰ τὴν τάξιν Ἀαρών; Διότι ὅταν γίνεται μετάθεσις τῆς ἱερωσύνης, τότε κατ’ ἀνάγκην γίνεται καὶ μετάθεσις τοῦ νόμου. Ἐκεῖνος, διὰ τῶν ὁποίων λέγονται αὐτά, ἀνῆκεν εἰς ἄλλην φυλήν, ἀπὸ τὴν ὁποίαν κανεὶς δὲν ἔχει ὑπηρετήσει εἰς τὸ θυσιαστήριον, διότι εἶναι φανερὸν ὅτι ὁ Κύριός μας προῆλθε ἀπὸ τὴν φυλὴν τοῦ Ἰούδα, εἰς τὴν ὁποίαν ὁ Μωϋσῆς δὲν εἶπε τίποτε περὶ ἱερωσύνης. Καὶ γίνεται ἀκόμη περισσότερον φανερόν, ὅταν παρουσιάζεται ἄλλου εἴδους ἱερεύς, ὅμοιος πρὸς τὸν Μελχισεδέκ, ὁ ὁποῖος ἔγινε ὄχι κατ’ ἀπαίτησιν ἐντολῆς ποὺ ἰσχύει δι’ ἀνθρώπους, ἀλλὰ μὲ τὴν δύναμιν ζωῆς ποὺ δὲν καταλύεται, διότι δίδεται ἡ μαρτυρία: Σὺ εἶσαι αἰώνιος ἱερεὺς κατὰ τὴν τάξιν Μελχισεδέκ.
  
Το Ευαγγέλιο
Κατά Λουκάν (β΄ 22-40)
 
Τω καιρῷ εκείνω, ὅτε ἐπλήσθησαν αἱ ἡμέραι τοῦ καθαρισμοῦ αὐτῶν κατὰ τὸν νόμον Μωυσέως, ἀνήγαγον αὐτὸν εἰς Ἱεροσόλυμα παραστῆσαι τῷ Κυρίῳ, καθὼς γέγραπται ἐν νόμῳ Κυρίου ὅτι πᾶν ἄρσεν διανοῖγον μήτραν ἅγιον τῷ Κυρίῳ κληθήσεται, καὶ τοῦ δοῦναι θυσίαν κατὰ τὸ εἰρημένον ἐν νόμῳ Κυρίου, ζεῦγος τρυγόνων ἢ δύο νεοσσοὺς περιστερῶν.
Καὶ ἰδοὺ ἦν ἄνθρωπος ἐν Ἱεροσολύμοις ᾧ ὄνομα Συμεών, καὶ ὁ ἄνθρωπος οὗτος δίκαιος καὶ εὐλαβής, προσδεχόμενος παράκλησιν τοῦ Ἰσραήλ, καὶ Πνεῦμα ἦν Ἅγιον ἐπ᾿ αὐτόν· καὶ ἦν αὐτῷ κεχρηματισμένον ὑπὸ τοῦ Πνεύματος τοῦ Ἁγίου μὴ ἰδεῖν θάνατον πρὶν ἢ ἴδῃ τὸν Χριστὸν Κυρίου. Καὶ ἦλθεν ἐν τῷ Πνεύματι εἰς τὸ ἱερόν· καὶ ἐν τῷ εἰσαγαγεῖν τοὺς γονεῖς τὸ παιδίον Ἰησοῦν τοῦ ποιῆσαι αὐτοὺς κατὰ τὸ εἰθισμένον τοῦ νόμου περὶ αὐτοῦ, καὶ αὐτὸς ἐδέξατο αὐτὸν εἰς τὰς ἀγκάλας αὐτοῦ καὶ εὐλόγησε τὸν Θεὸν καὶ εἶπε· νῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, δέσποτα, κατὰ τὸ ρῆμά σου ἐν εἰρήνῃ, ὅτι εἶδον οἱ ὀφθαλμοί μου τὸ σωτήριόν σου, ὃ ἡτοίμασας κατὰ πρόσωπον πάντων τῶν λαῶν. Φῶς εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν καὶ δόξαν λαοῦ σου Ἰσραήλ.
Καὶ ἦν Ἰωσὴφ καὶ ἡ μήτηρ αὐτοῦ θαυμάζοντες ἐπὶ τοῖς λαλουμένοις περὶ αὐτοῦ. Καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς Συμεὼν καὶ εἶπε πρὸς Μαριὰμ τὴν μητέρα αὐτοῦ· ἰδοὺ οὗτος κεῖται εἰς πτῶσιν καὶ ἀνάστασιν πολλῶν ἐν τῷ Ἰσραὴλ καὶ εἰς σημεῖον ἀντιλεγόμενον. Καὶ σοῦ δὲ αὐτῆς τὴν ψυχὴν διελεύσεται ρομφαία, ὅπως ἂν ἀποκαλυφθῶσιν ἐκ πολλῶν καρδιῶν διαλογισμοί.
Καὶ ἦν Ἄννα προφῆτις, θυγάτηρ Φανουήλ, ἐκ φυλῆς Ἀσήρ· αὕτη προβεβηκυῖα ἐν ἡμέραις πολλαῖς, ζήσασα ἔτη μετὰ ἀνδρὸς ἑπτὰ ἀπὸ τῆς παρθενίας αὐτῆς, καὶ αὐτὴ χήρα ὡς ἐτῶν ὀγδοήκοντα τεσσάρων, ἣ οὐκ ἀφίστατο ἀπὸ τοῦ ἱεροῦ νηστείαις καὶ δεήσεσι λατρεύουσα νύκτα καὶ ἡμέραν· καὶ αὕτη αὐτῇ τῇ ὥρᾳ ἐπιστᾶσα ἀνθωμολογεῖτο τῷ Κυρίῳ καὶ ἐλάλει περὶ αὐτοῦ πᾶσι τοῖς προσδεχομένοις λύτρωσιν ἐν Ἱερουσαλήμ.
Καὶ ὡς ἐτέλεσαν ἅπαντα τὰ κατὰ τὸν νόμον Κυρίου, ὑπέστρεψαν εἰς τὴν Γαλιλαίαν εἰς τὴν πόλιν ἑαυτῶν Ναζαρέτ. Τὸ δὲ παιδίον ηὔξανε καὶ ἐκραταιοῦτο πνεύματι πληρούμενον σοφίας, καὶ χάρις Θεοῦ ἦν ἐπ᾿ αὐτό.
  
Απόδοση στη νεοελληνική:
  
Τον καιρό εκείνο, ὅταν συμπληρώθηκαν οἱ ἡμέρες τοῦ καθαρισμοῦ, σύμφωνα πρὸς τὸν Μωσαϊκὸν νόμον, ἔφεραν τὸν Ἱησοῦν εἰς τὰ Ἱεροσόλυμα, διὰ νὰ τὸν παρουσιάσουν εἰς τὸν Κύριον, ὅπως εἶναι γραμμένο εἰς τὸν νόμον τοῦ Κυρίου, ὅτι Κάθε ἀρσενικὸν ποὺ ἀνοίγει μήτραν, πρέπει νὰ θεωρηθῇ ὡς ἀφιερωμένον εἰς τὸν Κύριον καὶ νὰ προσφέρουν θυσίαν, σύμφωνα πρὸς ἐκεῖνο ποὺ λέγει ὁ νόμος τοῦ Κυρίου: Ἕνα ζεῦγος τρυγόνια ἢ δύο μικρὰ περιστέρια.
Ὑπῆρχε εἰς τὰ Ἱεροσόλυμα ἄνθρωπος ποὺ ὠνομάζετο Συμεών, καὶ ὁ ἄνθρωπος αὐτὸς ἦτο δίκαιος καὶ εὐλαβὴς καὶ ἐπερίμενε τὴν παρηγορίαν τοῦ Ἰσραὴλ καὶ Πνεῦμα Ἅγιον ἦτο ἐπάνω του. Καὶ τοῦ εἶχε προφητευθῆ ἀπὸ τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ὅτι δὲν θὰ ἰδῇ θάνατον πρὶν ἰδῇ τὸν Χριστὸν τοῦ Κυρίου. Καὶ ἦλθε κατ’ ἔμπνευσιν τοὺ Πνεύματος εἰς τὸν ναόν. Καὶ ὅταν οἱ γονεῖς ἔφεραν τὸ παιδὶ Ἰησοῦν διὰ νὰ ἐκτελέσουν δι’ αὐτὸν τὰ ἔθιμα τοῦ νόμου, αὐτὸς τότε τὸ ἐδέχθηκε στὴν ἀγκαλιά του καὶ εὐλόγησε τὸν Θεὸν καὶ εἶπε: «Τώρα ἀπολύεις, Δέσποτα, τὸν δοῦλον σου ἐν εἰρήνῃ σύμφωνα μὲ τὸν λόγον σου, διότι εἶδα μὲ τὰ μάτια μου τὴν σωτηρίαν σου ποὺ ἐτοίμασες δι’ ὅλους τοὺς λαούς, ἕνα φῶς ποὺ θὰ εἶναι ἀποκάλυψις διὰ τοὺς ἐθνικοὺς καὶ δόξα διὰ τὸν λαόν σου τὸν Ἰσραήλ».
Καὶ ἐθαύμαζαν ὁ Ἰωσὴφ καὶ ἡ μητέρα του γιὰ ὅσα ἐλέγοντο δι’ αὐτόν. Καὶ ὁ Συμεὼν τοὺς εὐλόγησε καὶ εἶπε εἰς τὴν Μαριάμ, τὴν μητέρα του, «Αὐτὸς εἶναι προωρισμένος διὰ τὴν πτῶσιν καὶ ἀνύψωσιν πολλῶν μεταξὺ τοῦ Ἰσραὴλ καὶ ὡς σημεῖον διὰ τὸ ὁποῖον θὰ ὑπάρχῃ ἀντιλογία, διὰ νὰ φανερωθοῦν αἱ σκέψεις πολλῶν καρδιῶν, καὶ τὴν ἰδικήν σου ψυχὴν ἐπίσης θὰ διαπεράσῃ ρομφαῖα».
Ἐκεῖ ἦτο κάποια προφῆτις Ἄννα, θυγατέρα τοῦ Φανουήλ, ἀπὸ τὴν φυλὴν τοῦ Ἀσήρ. Ἦτο πολὺ προχωρημένης ἡλικίας, καὶ εἶχε ζήσει ἑπτὰ χρόνια μὲ τὸν ἄνδρα της μετὰ τὸν γάμον της καὶ κατόπιν ὡς χήρα μέχρι ἠλικίας ὀγδόντα τεσσάρων ἐτῶν. Δὲν ἀπεμακρύνετο ἀπὸ τὸν ναὸν ἀλλὰ ἐλάτρευε τὸν Θεὸν μὲ νηστείας καὶ προσευχὰς νύχτα καὶ ἡμέραν. Κατ’ ἐκείνην ἀκριβῶς τὴν ὥραν παρουσιάσθηκε καὶ δοξολογοῦσε τὸν Θεὸν καὶ μιλοῦσε διὰ τὸ παιδὶ εἰς ὅλους, ὅσοι ἀνέμεναν λύτρωσιν τῆς Ἱερουσαλήμ.
Καὶ ὅταν ἔκαναν ὅλα, ὅσα ὥριζε ὁ νόμος τοῦ Κυρίου, ἐγύρισαν εἰς τὴν Γαλιλαίαν, εἰς τὴν πόλιν τους Ναζαρέτ. Τὸ δὲ παιδὶ ἐμεγάλωνε καὶ ἐδυνάμωνε κατὰ τὸ πνεῦμα ἐπειδὴ ἐγέμιζε ἀπὸ σοφίαν καὶ ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ ἦτο ἐπάνω του.
    
     
     
      
            
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ζῆλος καί πραγματικότης
(Του Ἀρχιμανδρίτου Ἰωήλ Γιαννακόπουλου)
       
Κατά κόρον ἀκούομεν, ὅτι δέν πρέπει νά παίρνωμεν τά ἄκρα καί ὅτι ἡ μέση ὁδός εἶναι ἡ βασιλική. Καί ὅμως ὑπάρχουν περιστάσεις, κατά τάς ὁποίας ἡ μέση λεγομένη ὁδός εἶναι δεῖγμα ἐλλείψεως ζήλου ἤ ἱκανότητός μας, εἰς τήν ὁποίαν βαδίζουν οἱ ἄβουλοι, ἀναποφάσιστοι. Τά δέ ἄκρα, ὅταν γνωρίζωμεν ποῦ νά τά τοποθετήσωμεν, εἶναι εἰς πλείστας περιπτώσεις τῆς ζωῆς μας τά μόνα τά ὁποῖα δεικνύουν ἄνθρωπον ζῶντα, ζηλωτήν. Παράδειγμα τοιοῦτον παρέχει ἡ περικοπή αὕτη τοῦ Εὐαγγελίου. Ἄς ἴδωμεν ταύτην καί βάσει ταύτης τόν ἡμέτερόν βίον.
Α’. Ο Ζακχαῖος: Ὁ Ζακχαῖος ὑπῆρξε ζηλωτής. Ὁ ζῆλός του συνίστατο εἰς τά δύο αὐτά ἄκρα, εἰς μεγάλην ἀδιαφορίαν ἔναντι τοῦ κόσμου καί μεγάλον ἐνδιαφέρον του διά τόν κόσμον. Ἡ ἀδιαφορία του διά τόν κόσμον ἦτο ἡ ἑξῆς. Κατά τάς πανηγύρεις, τούς ἐκκλησιασμούς ἐπισήμων ἡμερῶν καί λοιπάς κοσμοσυρροάς οἱ πλεῖστοι πηγαίνουν εἰς ἐκκλησίας καί πανηγύρεις, ἐπειδή παρασύρονται ὑπό τοῦ κοσμικοῦ ρεύματος, ἵνα ἴδωσιν ἄλλους καί ἄλλοι ἴδωσιν αὐτούς. Ὀλίγοι μεταβαίνουσιν, ἵνα ὠφεληθῶσιν. Ὁ Ζακχαῖος ὅμως δέν ἦτο σταγών ἐν τῇ θαλάσσῃ τοῦ κόσμου, ὥστε νά ἄγεται ὑπ’ αὐτοῦ. Ξεχωρίζει ἀπό τόν κόσμον, γίνεται ἀνώτερος τοπικῶς καί ψυχικῶς τοῦ πλήθους, διότι ἀναβαίνει εἰς συκομορέαν, ἵνα ἐπικοινωνήσῃ ὄχι ἐρωτῶν τούς ἄλλους διά τόν Χριστόν, ἄλλα νά ἴδη ἀπ’ εὐθείας διά τῶν ὀφθαλμῶν του καί νά ἀκούσῃ διά τῶν αὐτιῶν τοῦ Αὐτόν. Πόσην ἀδιαφορίαν δεικνύει διά τόν κόσμον!
Ὁ Ζακχαῖος ἦτο ὄχι ἁπλοῦς Τελώνης, ἀλλά καί Ἀρχιτελώνης. Δεδομένου δέ ὅτι οἱ Τελῶναι ἐθεωροῦντο ἁμαρτωλοί, διότι οἱ πλεῖστοι ἐξ αὐτῶν ἦσαν κλέπται, οὗτος ὡς Ἀρχιτελώνης θά ἐθεωρεῖτο λωποδύτης. Πόσοι μορφασμοί, ἄδικοι κρίσεις τοῦ πλήθους περί ὑποκρισίας τοῦ Ζακχαίου θά ἐξετοξεύοντο κατά τοῦ μικροσώμου Ζακχαίου καί τούς ὁποίους θά ἔβλεπεν ἤ ἐμάντευεν ὁ ἐπί τῆς συκομορέας ἀρχιτελώνης ! Θά ἔλεγον ἰδού ὁ κλέπτης ! Τώρα μᾶς κάμνει τόν εὐσεβῆ! Τά γόνατά του ὅμως δέν ἐλύγισαν. Ὁ Τελώνης ἀδιαφορεῖ εἰς τό ρεῦμα καί εἰς τήν κρίσιν τοῦ κόσμου. Τόν ἐνδιαφέρει ὁ Χριστός καί ἡ συνείδησίς του. Πόσην ἀδιαφορίαν ἔχει διά τόν κόσμον!
Ὁ Ζακχαῖος δέν ἀδιαφορεῖ μόνον εἰς τό ἄφωνον ρεῦμα καί εἰς τά ὑπονοούμενα λόγια τοῦ κόσμου, ἀλλά καί εἰς τά φαρμακερά μειδιάματα, τά σκώμματα τοῦ πλήθους, τά ὁποῖα θα προεκάλει τό μικρόσωμον αὐτοῦ ἐπί τοῦ δένδρου φαινομένου ὡς χαλκομανία εἰς τόν τοῖχον. Ἀδιαφορεῖ εἰς τό ῥεῦμα τό βουβό, εἰς τούς ψιθύρους, εἰς τά λόγια, εἰς τά κρύφια μειδιάματα τοῦ κόσμου. Τόν ἔχει συναρπάσει κυριολεκτικῶς ἡ συνείδησις του καί ὁ Χριστός. Ὁ ζῆλος του τόν κάμνει, ὥστε νά πε-ριφρονῇ τόν κόσμον !
Μέ αὐτά θά ἐπερίμενε κανείς τελείαν ἀδιαφορίαν εἰς τόν κόσμον, ὥστε νά γίνεται ὁ Ζακχαῖος ἀεροπλάνον χωρίς προσγείωσιν, πούπουλον εἰς τόν ἄνεμον ; Καί ὅμως ! Οὗτος δεικνύει μεγάλο ἐνδιαφέρον διά τόν κόσμον. Εἰς τόν κόσμον ἔχει ὑποχρεώσεις νομικάς καί ἠθικάς. Ὑποχρεώσεις, τάς ὁποίας ἐπιβάλλει ἡ στοιχειώδης δικαιοσύνη, ὑποχρεώσεις τάς ὁποίας ἐπιβάλλει ἡ ἀγάπη.Ὡς Τελώνης θά εἶχεν ὑποπέσει εἰς ἀδικίας. Ὁ νόμος καί ἡ θέσις, τήν ὁποίαν κατεῖχε, ἴσως νά τόν ἐσκέπαζον. Ἡ φωνή ὅμως τῆς συνειδήσεως διεμαρτύρετο. Δία τοῦτο ἀκούομεν «εἴ τινος ἠδίκησα, ἐσυκοφάντησα, ἀποδίδωμι τετραπλοῦν». Τό δέ μεγάλον του ἐνδιαφέρον, ὁ ζῆλός του τόν ὠθοῦν νά δηλώσῃ, ὅτι ἡ ἀπόδοσις δέν θά εἶναι μόνον εἰς τό ἀκέραιον ἁπλῆ, ἀλλά τετραπλῆ˙ «Ἀποδίδωμι τό τετραπλοῦν».
Μή ἀρκούμενος δέ εἰς τό ὑποχρεωτικόν νομικόν καθῆκον τῆς δικαιοσύνης, προβαίνει μόνος του εἰς τό προαιρετικόν θετικόν καθῆκον τῆς ἀγάπης. « Τά ἡμίση τῶν ὑπαρχόντων δίδωμι τοῖς πτωχοῖς ». Ὁ Φαρισαῖος τῆς παραβολῆς ἐκαυχησιολόγει, διότι ἀπεδεκάτει πάντα ὅσα ἀπέκτα. Ὁ Ζακχαῖος ὅμῶς ἔδιδεν ὄχι 1/10 ἀλλά 5/10 ὡς ἐλεημοσύνην ! Ὁ ζῆλός του, τό μεγάλον ἐνδιαφέρον του διά τόν κόσμον τόν ὠθεῖ, ὥστε νά ξεπεράσῃ τόν νόμον καί τόν Φαρισαῖον, τόν τηρητήν τοῦ νόμου. Ἰδού τό μεγάλον του ἐνδιαφέρον διά τόν κόσμον. Ἰδού τά δύο ἄκρα τοῦ Ζακχαίου : Ζῆλος καί πραγματικότης. Ἀλλά καί ὁ Χριστός τόν ἤμειψε, διότι ἐνώπιον τόσου πλήθους, αὐτόν εἶδε, πρός αὐτόν ὡμίλησε, μετ’ αὐτοῦ συνέφαγε καί δι’ αὐτόν ἐβεβαίωσεν, ὅτι ἐν τῷ οἴκῳ του σωτηρία ἐγένετο.
Β.’ Ἡμεῖς: Πόσον ὡραῖον πρᾶγμα εἶναι νά μάθῃ κανείς νά ἐνδιαφέρεται διά τόν κόσμον καί ν’ ἀδιαφορῇ διά τόν κόσμον ! Ν’ ἀδιαφορῇς διά τό ρεῦμα, τούς ψιθύρους, τά γέλοια τοῦ κόσμου, ὅταν αὐτά στρέφωνται κατά τῆς ἀληθείας, τῆς συνειδήσεώς σου καί τοῦ Χριστοῦ. Νά ἐνδιαφέρεσαι δέ διά τάς πρός τόν κόσμον ὑποχρεώσεις σου.
Ἀδιαφορία. Πηγαίνεις εἰς τήν ἐκκλησίαν, ἐπειδή παρασύρεσαι ὑπό τοῦ κόσμου, διά νά ἵδῃς καί νά σέ ἵδουν ἤ διά νά ἵδῃς καί ἀκούσῃς τόν Χριστόν ὁμιλοῦντα διά τοῦ ἱερέως, τοῦ ψάλτου, τοῦ ἱεροκήρυκος; Ἐάν πηγαίνῃς παρασυρόμενος ὑπό τοῦ κόσμου εἶσαι ὄχι ξεχωριστή ὀντότης, ὅπως ὁ Ζακχαῖος ὑπεράνω τοῦ κόσμου, ἀλλά σταγών ἤ κῦμα, τό ὁποῖον παρασύρει τό ρεῦμα τοῦ κόσμου, χαλίκι τό ὁποῖον ἰσοπέδωσεν ὁ ὁδοστρωτήρ τοῦ κόσμου. Ἐάν πηγαίνῃς διά νά ἀκούσῃς τά λόγια τοῦ Χριστοῦ, ἐνθυμεῖσαι τό Εὐαγγέλιον, τόν Ἀπόστολον, τόν ὁποῖον εἶπε τήν Κυριακήν ὁ ἱερεύς καί ὁ ψάλτης ; Ἐπρόσεξες τί ὡμίλησεν ὁ ἱεροκήρυξ ; Δέν σέ βοηθεῖ ἡ μνήμη σου ; Ἐνίσχυσέ τήν διά τῆς προσοχῆς !
Παρασυρόμενος ὑπό τοῦ κόσμου κατακρίνεις τόν ἄλλον, διότι τόν ζῆλον τόν ὀνομάζεις ὑποκρισίαν, ὅπως θά ἔλεγεν ὁ κόσμος διά τόν Ζακχαῖον. Ἤ κατακρίνεσαι, ὅτι ὑποκρίνεσαι καί ἐπηρεαζόμενος ὑπό τοῦ κόσμου χάνεις τήν εἰρήνην σου. Μειδιοῦν ἄλλοι εἰς βάρος σου διά τήν δῆθεν ψυχικήν σου ὑποκρισίαν καί τήν σωματικήν σου ἀναπηρίαν. Μή στενοχωρεῖσαι. Κύτταξε τήν συνείδησίν σου καί τόν Θεόν. Ἀπεφάσισες ν’ ἀναβῇς ὑψηλότερον τοῦ ἐπιπέδου, ὅπου εἶναι ὁ ἄλλος κόσμος, ν’ ἀναβῇς εἰς τό δένδρον τῆς ζωῆς, διά νά ἴδῃς τόν Χριστόν. Ἀδιαφόρησε εἰς τά ρεύματα τοῦ κόσμου τά βωβά, τά ὑπονοούμενα, τούς ψιθύρους, τά σκώμματα, τά γέλοια. Τράβα ἐμπρός ἔχων τήν συνείδησίν σου καί τόν Θεόν σου.
Ἐνδιαφέρον. Δέν πρέπει ὅμως νά ξεχάσῃς καί τάς πρός τόν κόσμον ὑποχρεώσεις σου νομικάς καί ἠθικάς. Ἀφῄρεσες χρήματα ἤ πράγματα διά διαφόρων τρόπων καί μέ διάφορα προσωπεῖα, ὡς ὑπάλληλος, ὡς προϊστάμενος, ὡς ὑπηρέτης, ὡς ὑπηρέτρια. Πρέπει νά τά ἐπιστρέψῃς τουλάχιστον εἰς τό ἁπλοῦν. Ὤφειλες προπολεμικῶς χρήματα καί κατά τήν πολεμικήν περίοδον, κατά τήν ὁποίαν τό χρῆμα ἠχρηστεύθη, προστατευόμενος ὑπό τοῦ νόμου δίδεις τά αὐτά χρήματα. Νομικῶς εἶσαι ἐν τάξει. Ἠθικῶς ὅμως δέν εἶσαι. Ἔχεις ἐνοικιάσει σπίτι μέ προπολεμικόν ἐνοίκιον. Σήμερον ὁ μέν νόμος σοῦ δίδει τό δικαίωμα τοῦ 15πλασιασμοῦ, ἐνῷ τά ἰδικά σου ἔσοδα ἔχουν χιλιοπλασιασθῆ.
Ἔχεις ἠθικήν ὑποχρέωσιν νά ἱκανοποιήσῃς τόν ἀδικούμενον ὑπό σοῦ ἰδιοκτήτην σου. Δέν ὀφείλεις χρήματα. Ὀφείλεις ὅμως συνεξήγησιν, βοήθειαν, ἀγάπην εἴς τινά. Κατά τῶν τοιούτων οὐκ ἔστι νόμος. Εἶσαι ὑποχρεωμένος νά ἐνδιαφερθῇς εἰς τήν ἐξόφλησιν τῶν ὀφειλῶν τούτων δίδων ἐξήγησιν, διευκόλυνσιν καί ἀγάπην, τό ἀνεξόφλητον τοῦτο χρέος. « Μηδενί μηδέν ὀφείλετε εἰμή τό ἀγαπᾶν ἀλλήλους ».
Ἀμοιβή. Τότε ὁ Χριστός θά συνδειπνήσῃ μαζί σου, θά ἀκούσῃς τήν φωνήν Του « σωτηρία τῷ οἴκῳ τούτῳ γέγονε », τότε μέσα εἰς τό πλῆθος θά ἀμειφθῇς ἀπό τόν Χριστόν. Ἰδού τά ἄκρα καλῶς τοποθετημένα ζήλος καί πραγματικότης.
Σπουδαῖον παράδειγμα ζήλου καί πραγματικότητος εἶναι ἡ ἐπιστροφή τοῦ Ἁγίου Παχωμίου εἰς τόν Χριστιανισμόν. Ὁ Παχώμιος ὑπηρετεῖ εἰς τά αὐτοκρατορικά στρατεύματα ὡς στρατιώτης. Ἔφθασε μετ’ ἄλλων συναδέλφων του κάποτε εἰς μίαν πόλιν, τῆς ὁποίας οἱ κάτοικοι περιεποιήθησαν φιλικώτατα αὐτόν καί τούς συναδέλφους του. Ἡ φιλοξενία ὑπῆρξεν εἰλικρινής καί θερμή. Ὁ Παχώμιος ἔκπληκτος εἰς τάς ἐκδηλώσεις αὐτάς ἠρώτησε, ποῖοι εἶναι αὐτοί οἱ ἄνθρωποι, οἱ ὁποῖοι ἐφάνησαν τόσον πρόθυμοι εἰς τήν περιποίησιν. Ἔμαθεν, ὅτι ὀνομάζονται Χριστιανοί, οἱ ὁποῖοι ἀγαποῦν ὅλους τούς ἀνθρώπους, ἀκόμα καί τούς διώκτας των καί οἱ ὁποῖοι πιστεύουσιν εἰς τόν Ἰησοῦν Χριστόν. Ὁ Παχώμιος συνεκινήθη, ἔγινε Χριστιανός. Μετ’ ὀλίγον μετέβη εἰς τήν ἔρημον, ὅπου ἔζησε ζωήν ἀγγελικήν. Πόσος ζῆλος, πόση πραγματικότης Χριστιανῶν καί Παχωμίου !
Ἄς ἱπτάμεθα μέ τόν ζῆλον, ἀλλά καί ἄς προσγειούμεθα εἰς τήν πραγματικότητα τῶν ὑποχρεώσεών μας. Ἄς ἔχωμεν ζῆλον, ἀλλά καί θετικότητα.
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών. Υπάρχει λόγος;
  
       
Ομιλία προς εκπαιδευτικούς του αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνου,
προϊσταμένου του Ιερού Ναού μας, σε εκδήλωση του Δήμου Χολαργού
την ημέρα των Τριών Ιεραρχών
 
Τιμούμε τον μήνα αυτό τη μνήμη των Τριών Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών, των προστατών και εφόρων της παιδείας τού γένους μας. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την ημέρα εκείνη με τη συμμετοχή(;) των μαθητών, εκδηλώσεις τιμής για τους εκπαιδευτικούς, για εκείνους που αγωνίζονται φιλότιμα στο σχολείο να διδάξουν στη νέα γενιά αρετή και μόρφωση, το κάλλος της ψυχής και την ομορφιά της γνώσης.
Τιμούμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, των προστατών της παιδείας του γένους μας. Όμως, έχει νόημα σήμερα αυτός ο εορτασμός, σε καιρούς που επικρατεί ένας τεράστιος προβληματισμός γύρω από τα θέματα της παιδείας μας; Έχει νόημα αυτός ο εορτασμός στη νεοελληνική κοινωνία μας, με νωπά στη μνήμη μας τα τελευταία δραματικά γεγονότα, που ζήσαμε έντονα, που είδαμε στις οθόνες των τηλεοράσεών μας, που μας απογοήτευσαν και μας προβλημάτισαν σε μέγιστο βαθμό; Ή μήπως στον γενικότερο αποπροσανατολισμό μας, φαντάζει η εορτή απλώς ως μία φολκλορική φιέστα, χωρίς νόημα και ουσιαστικό περιεχόμενο, που μας έρχεται μάλιστα από το πολύ μακρινό μακρινό παρελθόν, καθώς οι Τρεις μεγάλοι της Εκκλησίας μας Πατέρες έζησαν πριν από 17 αιώνες τουλάχιστον; Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της μετανεωτερικότητας, στην κοινωνία των νέων ταχυτήτων του Διαδικτύου και της σύγχρονης τεχνολογίας, σ’ έναν καινούριο κόσμο που ανατέλλει χάρις στα επιτεύγματα της βιοτεχνολογίας, μπορεί να έχει νόημα η εορτή των Τριών Ιεραρχών;
   

     

Κυριακή 27 Ιανουαρίου
 
     

 
Δευτέρα 28 Ιανουαρίου
        

 
Τρίτη 29 Ιανουαρίου
     
                     

   
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου
       
   

 
Πέμπτη 31 Ιανουαρίου
         
      

   
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου
          
                     

 
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου
          
             

  
Επιμέλεια- Διανομή: Καθεδρικός Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Design : ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ