Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ: Ο ΡΙΤΖΑΕΙ ΚΡΑΤΕΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

- Συναγερμός τώρα στις φυλακές Μαλανδρίνου
- Ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι εκτός από την χειροβομβίδα υποστηρίζει πως έχει πάνω του 200γρ. εκτηκτικά
- Κρατάει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απειλεί για να τον αφήσουν να φύγει
- ΕΚΑΜ ετοιμάζονται να μπουν στις φυλακές
- Τεράστιος κίνδυνος! Ο Ριζάι φαίνεται να είναι υπό την επήρεια ουσιών
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σκηνές από ταινία θρίλερ διαδραματίζονται αυτήν την ώρα στις φυλακές Μαλανδρίνου! Ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι έχει δύο χειροβομβίδες και υποστηρίζει πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Κρατάει ομήρους 6 σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους οποίους χρησιμοποιεί ως ασπίδα και προσπαθεί να φτάσει σ΄ενα σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται στην είσοδο των φυλακών.

Ζητάει να τον αφήσουν ελέυθερο αλλιώς απειλεί να τινάξει στον αέρα τις φυλακές.

Ήδη στην περιοχή κατευθύνονται ισχυρές αστυνομικές ενώ έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στην εργασία τους και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη καθώς φαίνεται πως ο κακοποιός είναι υπό την επήρεια ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες ΕΚΑΜ βρίσκονται ήδη στο σημείο και περιμένουν εντολή να εισβάλουν στις φυλακές.
newsit.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΕΚΕΡΗΣ (μπατζανάκης του Σαμαρά) ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Η διαπλοκή SIEMENS-ελληνικού κράτους εξαιτίας της οποίας η χώρα πήρε καταστροφική πορεία, εξακολουθεί να καταδυναστεύει τον τόπο. Το «θα κάτσουμε στα τέσσερα» του Α. Σαμαρά (όπως αποκάλυψε ο πρώην βουλευτής του Ν. Νικολόπουλος), που δόθηκε ως μετεκλογική ντιρεκτίβα για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, έχει τις ρίζες του στην εξάρτηση που εξακολουθεί να έχει το πολιτικό σύστημα από τη Siemens. Ο σημερινός Πρωθυπουργός, όπως φαίνεται είναι δεμένος πισθάγκωνα από την Μέρκελ, λόγω της μακρόχρονης σχέσης του με τη Siemens. Ο Ευάγγελος Σέκερης, σημαίνον στέλεχος της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας, είναι ο μπατζανάκης του Α. Σαμαρά (έχει παντρευτεί την μικρότερη αδερφή της συζύγου του Γεωργίας) που κρατάει στα χέρια του σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποτελή εξάρτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την Siemens. Εάν ο Σέκερης ανοίξει το στόμα του, τότε θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους ο Σαμαράς συνεχίζει να εξαθλιώνει τον λαό. Θα αποκαλυφθεί γιατί ο Μεσσήνιος πολιτικός εξαπάτησε τον λαό με το «όχι άλλα μέτρα», για να αποδειχθεί τελικά προθυμότερος όλων να «καρφώσει το μαχαίρι στην πλάτη του λαού» και  να ξεπουλήσει τον τόπο. Η σχέση Siemens-Σαμαρά θα αποκαλύψει πολλά για το αμαρτωλό παρελθόν του Έλληνα Πρωθυπουργού και θα καταδείξει γιατί η γερμανική μπότα συντρίβει τον ελληνικό λαό. Ο Ε. Σέκερης εάν μιλήσει, θα ρίξει τη κυβέρνηση. Η ελληνική Δικαιοσύνη όμως, καθεύδει!

Η ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS,  ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ! ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΕΚΕΡΗ!!!

Τουλάχιστον ως περίεργη χαρακτηρίζεται η στάση της ειδικής ανακρίτριας- εφέτου κ. Μαρίας Νικολακέα, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της Siemens. Πήρε στα χέρια της το σχετικό φάκελο από τον συνάδελφό της Ν. Ζαγοριανό (ο ανακριτής που άφησε τους Καραβέλα-Χριστοφοράκο να αποδράσουν), συνεχίζοντας τη διερεύνηση της υπόθεσης με βραδύτατους ρυθμούς . Ουσιαστικά την έχει βάλει στο… ψυγείο και δείχνει να την έχει ξεχάσει εκεί. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η κ. Νικολακέα  κάλεσε στις 17 Μαΐου 2010 τον Ευάγγελο Σέκερη να τον εξετάσει ως μάρτυρα, μετά από λίγο ειδοποίησε τηλεφωνικά την γραμματέα του Χριστοφοράκου (ο οποίος το είχε ήδη σκάσει στη Γερμανία), να μην πάει για κατάθεση!!!  «Θα τον ειδοποιήσω εγώ πότε θα έρθει», είπε η ανακριτής. Μέχρι σήμερα κι ενώ συμπληρώνονται 3 χρόνια από την κλήση της κ. Νικολακέα προς τον Σέκερη, ο τελευταίος δεν έχει κληθεί να καταθέσει!  Ποια… αναλαμπή ήταν αυτή που υπαγόρευσε στην τακτική ανακρίτρια να μετανιώσει για την κλήση που απέστειλε προς τον κ. Σέκερη; Ήταν μόνον η …αναλαμπή που απέτρεψε την κατάθεση Σέκερη ή προέκυψε κάτι άλλο; Και γιατί τέλος πάντων επί 3 χρόνια δεν ξανακλήθηκε από την ανακρίτρια ο Σέκερης; Δεν είναι ουσιώδης μάρτυρας; Ε λοιπόν, εμείς αποδεικνύουμε στην κ. Νικολακέα ότι ο Σέκερης έχει να πει πολλά και πρέπει να τον καλέσει.
Ιδού για ποιους λόγους:
1.   ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΣΕΚΕΡΗ: «Ο Κιουλάφας ( Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής ΟΤΕ) μας ζήτησε γύρω στο 1’-2’ (εκατομμύρια) δρχ» !
Ο Ηλίας Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens (επί Χριστοφοράκου), ο οποίος ήδη για την υπόθεση είναι υπόδικος και κατέβαλε 700.000 ευρώ ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος,  όταν βρισκόταν στη γερμανική εταιρεία  απέστειλε τον Οκτώβριο του 1997 ιδιόχειρο σημείωμα στον Ευάγγελο Σέκερη, ο οποίος τότε ήταν επιφορτισμένος με το θέμα των συμβάσεων ΟΤΕ-SIEMENS-INTRACOM (Kόκκαλης). Το σημείωμα αυτό, ο Γεωργίου το γνωστοποιούσε και στους Καραβέλα –Σταυριανό. Ο μεν Καραβέλας, εκείνο το διάστημα ήταν Οικονομικός Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών της Siemens, ο δε Σταυριανός, Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας. Σήμερα, ο Καραβέλας είναι φυγόδικος στο εξωτερικό, ενώ ο Σταυριανός υπόδικος.
Το ενημερωτικό σημείωμα προς τον Σέκερη, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και το διαβάζουμε με προσοχή:

«Υποβοηθητικές ενέργειες του κ. Κιουλάφα (βλέπε συνημμένα).
          Μου έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στενός κορσές. Πάντως είναι αλήθεια ότι με τις ενέργειές του βοηθά στην γενικότερη διαμόρφωση του κλίματος. Γι’ αυτό το Συνέδριο (Ημερίδα) στη Σάμο την ουσιαστική βοήθεια θα την έχει στο χωριό. Από μας ζήτησε γύρω στο 1’-2’ Δρχ.
Φρονώ ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε.
          Υπογραφή Γεωργίου 06.10.97».

          Η ανακριτής κ. Νικολακέα γνωρίζει το συγκεκριμένο memo; Ενδιαφέρθηκε να μάθει τι σόι χρήματα ήταν αυτά που απαιτούσε ο Κιουλάφας από τη Siemens; Γιατί απαιτούσε ο Κιουλάφας το ποσό αυτό και τι ήθελε να το κάνει; Μίζες ήταν; Τι ήταν αυτά τα διαπλεκόμενα εκατομμύρια; Γιατί ο Γεωργίου συμβουλευόταν τον  Σέκερη να τα δώσει ή όχι; Ο ίδιος μάλιστα ο Γεωργίου «φρονούσε» ότι έπρεπε να δώσουν τα χρήματα στον Κιουλάφα, διότι «με τις ενέργειές του βοηθά στην γενικότερη διαμόρφωση του κλίματος»!!! Ενώ, όπως συμπληρώνει  ο Γεωργίου, ο Κιουλάφας θα «έχει ουσιαστικότερη βοήθεια από το χωριό»! Ποια… «ουσιαστικότερη βοήθεια» εννοούσε; Υλική; Και ποιο είναι το… χωριό; Μήπως έχει σχέση με την INTRACOM, το χωριό; Εύλογες απορίες διατυπώνουμε, για τις οποίες η κ. Νικολακέα δεν γνωρίζουμε τι απαντά. Ή αν την ενδιαφέρει να πάρει απάντηση. Γιατί αυτό που γνωρίζουμε έως τώρα, είναι ότι έχει κλειδώσει την υπόθεση Siemens στο ψυγείο χωρίς να καλεί τον Ευάγγελο  Σέκερη ούτε τον κ. Κόκκαλη! Ή κάνουμε λάθος κυρία Νικολακέα;

2.   Ο ΣΕΚΕΡΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens επιτροπή της βουλής, κάλεσε και εξέτασε δύο φορές τον Ε. Σέκερη και όπως προκύπτει από τα πρακτικά τον θεώρησε αξιόπιστο μάρτυρα.
Στο παρακάτω έγγραφο, τόσο ο Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής κ. Βαλυράκης, όσο και το μέλος Θανάσης Παφίλης, απονέμουν τα εύσημα για την αξιοπιστία του μάρτυρα:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ναι, μου δώσατε και έναυσμα. Γιατί το ρωτούσαμε συνεχώς και μάλλον τώρα έχουμε οριστική απάντηση, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε φάει τα σαμάρια-όπως λέμε στο χωριό μου-να ρωτάμε συνέχεια ποιος πλήρωνε τη PRICE WATERHOUSE ενάμισι με δυο μήνες και τελικά έρχεται σήμερα να μας μιλήσει έγκυρα και υπεύθυνα ο κ. Σέκερης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μας έδωσε και μια άλλη πληροφορία, ότι στο διαγωνισμό του 1.000.000 προσέφεραν και άλλοι.
Και ενώ ο κ. Σέκερης κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής δύο φορές, η ανακρίτρια κ. Νικολακέα αν και κάλεσε τον μάρτυρα, ξαφνικά μετάνιωσε. Και ακόμη, τρία χρόνια μετά, παραμένει… μετανιωμένη!!!

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΠΡΟΗΧΘΗ ΣΕ… ΥΠΟΥΡΓΟ!

Διαολεμένη σύμπτωση; Ο μέχρι πρότινος φυσικός προϊστάμενος της ανακρίτριας στην υπόθεση Siemens κ. Χρήστος Αθανασίου (Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ), όχι μόνον δεν έλεγξε για τη βραδύτητά της την κ. Νικολακέα, αλλά όλως συμπτωματικώς, πριν από λίγο καιρό τον πήρε ο Α. Σαμαράς στην ΝΔ τον έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας και σήμερα είναι Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών! Σημειώνεται ότι ο κ. Αθανασίου, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, είναι συγγενής του κ. Σικέλη, υπεύθυνου διαφάνειας της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή. Ο κ. Σικέλης, είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό-χάρισμα υπέρ της Siemens, που κανόνισε ο Σαμαράς! Περιέργως και ο κ. Σικέλης δεν εκλήθη να καταθέσει, ούτε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ούτε στην κ. Νικολακέα! Κοίτα κάτι συμπτώσεις; 

ΜIZA SIEMENS ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ!
Το ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης (κυκλοφορεί και σε youtube στο διαδίκτυο) ότι η Siemens μιζάρησε με 870.000 μάρκα μικρό κεντροδεξιό κόμμα την περίοδο 1999-2000 το οποίο δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή. Ποιο κόμμα ήταν αυτό άραγε; Για την ιστορία αναφέρουμε ότι την περίοδο εκείνη δεν μπήκαν στην Βουλή η «ΠΟΛ.ΑΝ» και το κόμμα του Στέφανου Μάνου.


Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΤΗΣ SIEMENS ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!
Ο Πρωθυπουργός δείχνει δέσμιος της Siemens, φοβούμενος χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία πάντως, εμφανίζουν στοιχεία σχέσης διαπλοκής του κ. Σαμαρά με την γερμανική εταιρεία.  
Ιδού πού φαίνεται να εμπλέκεται το όνομα του Σαμαρά με τη Siemens:
1.     Κουκούλωσε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens. Ενώ, η ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής καταλόγισε το ποσό των 2 δις ευρώ στην SIEMENS ως χρηματική αποζημίωση για την ζημιά που προκάλεσε στο δημόσιο, ο κ. Σαμαράς στις 23/8/2012 «κούρεψε» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δια του Στουρνάρα, στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ!!! Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Σαμαράς προκάλεσε το κοινό αίσθημα και ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο. Ενήργησε υπέρ των συμφερόντων της Siemens, την ώρα μάλιστα που είχε έτοιμη την ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής, η οποία είχε ήδη καταλογίσει το ποσό των 2 δις ευρώ στην γερμανική εταιρεία! Να επισημανθεί ότι την επομένη του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με την Μέρκελ! Προφανώς, με την ενέργειά του αυτή θέλησε να δώσει τα διαπιστευτήρια της αξιοπιστίας του στη γερμανίδα καγκελάριο!!!  Μέχρι σήμερα όμως, αν και έχουν περάσει 7 μήνες από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να διεκδικεί ούτε καν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Μήπως η Siemens θα μας αποζημιώσει όπως μας …αποπλήρωσαν οι Γερμανοί το κατοχικό δάνειο;
2.     Καρατζαφέρης: «Ο Σαμαράς είναι στις λίστες της Siemens». Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει επί λέξει, σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται μέσα στις λίστες της SIEMENS. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από ‘κει και πέρα η οποιαδήποτε δικαιολογία δική του, δεν πείθει. Είπε ο κ. Σαμαράς ότι “ενδιαφερόμουνα για κάποιον συγγενή μου που ήταν στέλεχος της SIEMENS για να προωθηθεί”». Για να κληθεί ο Σαμαράς από συγγενή του να τον προωθήσει στη Siemens, αν μη τι άλλο σημαίνει ότι επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενα στελέχη της γερμανικής εταιρείας ώστε να επιτύχει τον σκοπό του. Άρα, γνώριζε πρόσωπα και πράγματα μέσα στην Siemens.
3.     Ο σύμβουλος του Σαμαρά, σε στενές σχέσεις με τη Siemens! Αλλά και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου, που φέρεται να είναι συνδιαχειριστής του επενδυτικού fund 550 εκατομμυρίων δολαρίων, φαίνεται πως έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Siemens, σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ   ότι έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η διερεύνηση του προέλευσης των 550 εκατομμυρίων δολαρίων!
4.     Καραβέλας: Χρηματοδότης της ΠΟΛ.ΑΝ;
Ο Καραβέλας, από τα σημαντικότερα στελέχη της SIEMENS λέγεται ότι υπήρξε χρηματοδότης της Πολιτικής Άνοιξης του κόμματος που ίδρυσε ο Σαμαράς μετά την αποχώρησή του από την ΝΔ.

5.     Δώρα από τη Siemens κατευθείαν στο σπίτι του Σαμαρά
Ήδη το έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ για τα δώρα που έφταναν  στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στη Κηφισιά, από την Siemens, όταν ήταν επικεφαλής της Πολιτικής Άνοιξης! Τα δώρα έστελνε τακτικά από τα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι, ο γιος του Μιχάλη Χριστοφοράκου!  Τα δελτία αποστολής έφευγαν από την Siemens Ελλάς με την υπογραφή της Γραμματέως του Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου!

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"





ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ι. ΚΕΧΡΗ



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΕΧΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ
                Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας, τα πευκάκια που φυτεύτηκαν στην αναδάσωση μετά την πυρκαγιά του 2007, ξεριζώθηκαν και αντικαταστάθηκαν με ελιές. Η συγκεκριμένη είδηση μάλιστα με τις σχετικές φωτογραφίες προβλήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Ανεξάρτητου Παρατηρητή.

                Πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια κάποιων επίδοξων καταπατητών, που διεκδικούν κομμάτια της ευρύτερης περιοχής, που ορίζεται από τις οδούς Ναυαρίνου – Ανατολής - Χατζηκωνσταντή, Αναστάσεως και Αττικής Οδού.

                Θα αναφερθώ με συντομία στην ευρύτερη περιοχή.

                Η πυρκαγιά της 25ης Αυγούστου 2007 ξεκίνησε από την περιοχή του «Τένις Club» του Χολαργού, επεκτάθηκε νότιο-δυτικά στην περιοχή της Αγ. Ελεούσας κάτω από την Αττική Οδό, πέρασε απέναντι διαμέσου της Αναστάσεως στην περιοχή του Παπάγου καίγοντας το «Τένις Club» του Παπάγου και έφτασε στα όρια του οικιστικού ιστού.

                Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ βρίσκονται νοτίως της Ανατολής και ανατολικά της Αναστάσεως. Η ΕΥΔΑΠ έχει επεκταθεί παρανόμως καταπατώντας έκταση περίπου 10 στρεμμάτων από έναν χώρο 1650 τ.μ., που της παρεχωρήθη από το Υπουργείο Γεωργίας την δεκαετία του 1960. Επίσης, έχει μπαζώσει το ρέμα των πηγών του Ιλισού συμβάλλοντας στο να στερέψει η πηγή του.

                Νότια της ΕΥΔΑΠ βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγ. Ελεούσας. Η περιοχή γύρω από το εκκλησάκι διεκδικείται από εκκλησιαστικούς παράγοντες. Στο παρελθόν μάλιστα είχε εκφραστεί η σκέψη για δημιουργία Συνοδικού Εκκλησιαστικού Κέντρου. Σε αυτό το σημείο ξεριζώθηκαν τα πευκάκια της αναδάσωσης.

                Υπάρχουν αναφορές για πηγή του Ιλισού δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας. Μαρτυρίες παλαιών Χολαργιωτών επιβεβαιώνουν αυτές τις αναφορές.


                Μεταξύ της Αττικής Οδού και της Αγ. Ελεούσας η περιοχή διεκδικείται από ιδιώτες. Μάλιστα υπήρξαν δικαστικές αντεγκλήσεις μεταξύ του Δήμου Χολαργού και των επίδοξων διεκδικητών.

                Παράνομες περιφράξεις με συρματοπλέγματα «τεμάχιζουν»  την περιοχή. Στις 17 Οκτωβρίου 2007 ο Δήμος Χολαργού απομάκρυνε τις περισσότερες από αυτές τις περιφράξεις συμπεριλαμβανόμενης και της περίφραξης γύρω από το εκκλησάκι της Αγ. Ελεούσας. Δικαστική αντιπαράθεση υπήρξε στην συνέχεια μεταξύ του πρώην Δημάρχου Χολαργού κ. Νικολάου, των καλογριών της Αγ. Ελεούσης και κάποιων επίδοξων διεκδικητών της περιοχής.

                Η ίδια περιοχή χρησιμοποιείται συχνά για προπόνηση και αυτοσχέδιους αγώνες μηχανοκίνητης δίτροχης οδήγησης (motocross).  

                Παραδόξως, είχε επίσης προταθεί η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου από κάποια μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Χολαργού.

                Η περιοχή Αγ. Ελεούσα – Κορακοβούνι  έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Κατά τις έρευνες των αρχαιολόγων από την Β' εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων έχουν εντοπιστεί λαξευτά ορύγματα, που σχετίζονται με αρχαία υδραυλικά έργα. Επίσης, στην κορυφή του λόφου Κορακοβούνι σώζονται τοίχοι και ενδείξεις κατοίκησης της πρωτοελλαδικής περιόδου, ενώ διακρίνονται ερείπια από κτήρια της βυζαντινής ή της μεταβυζαντινής περιόδου. Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι τα υδραυλικά έργα ήταν σύστημα περισυλλογής υδάτων και συνδέονται με τον αρχαίο ποταμό Ιλισό. Υπήρχαν προτάσεις Βουλευτών της περιοχής μας να αναγνωριστούν και να κηρυχθούν οι περιοχές αυτές ως αρχαιολογικό και οικολογικό πάρκο.

                Μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τον «καθορισμό μέτρων προστασίας του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων» (ΦΕΚ Δ’ 187/16-6-2011) η περιοχή νοτίως των οδών Χατζηκωνσταντή, Ανατολής και Ναυαρίνου βρίσκεται εντός της «Ζώνης Α, ζώνης απολύτου προστασίας της φύσης και των μνημείων του Υμηττού». Στην «ζώνη Α» επιδιώκεται και εξασφαλίζεται η απόλυτη προστασία της φύσης, των οικοτόπων, των ειδών χλωρίδας και πανίδας και η οικολογικά συμβατή ανάδειξη των ιδιαίτερων φυσικών, γεωλογικών και ιστορικών χαρακτηριστικών του Υμηττού. Στη «ζώνη Α» επιτρέπονται μόνο χρήσεις που είναι συμβατές ή κρίνονται απαραίτητες για τις ανάγκες προστασίας της περιοχής, όπως ιδίως έργα αντιπυρικής προστασίας, πυροσβεστικοί κρουνοί, εργασίες δασικής διαχείρισης, χάραξη μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών. Εντός της «ζώνης Α» απαγορεύεται κάθε είδους δόμηση.

                Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η συνολική περιοχή έχει υποβαθμιστεί περιβαλλοντολογικά και κινδυνεύει μελλοντικά με τσιμεντοποίηση.   Έτσι επιβάλλονται τα ακόλουθα:

·         Άμεση επιστροφή των καταπατημένων εκτάσεων της ΕΥΔΑΠ.  Η ΕΥΔΑΠ, όπως αναφέρθηκε, έχει επεκταθεί παρανόμως καταπατώντας έκταση περίπου 10 στρεμμάτων από έναν χώρο 1650 τ.μ. που της παρεχωρήθη από το Υπουργείο Γεωργίας την δεκαετία του 1960. Η ΕΥΔΑΠ είναι πλέον μια ιδιωτική εταιρία ενταγμένη στο Χρηματιστήριο και οι καταπατημένες περιοχές αυξάνουν παρανόμως την περιουσία της εταιρίας. Η έκταση που έχει καταπατήσει, δεν χρησιμοποιείται άμεσα για την ύδρευση αλλά για γραφεία, αποθήκες κλπ. Ο Δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει τις καταπατημένες εκτάσεις τις ΕΥΔΑΠ χρησιμοποιώντας κάθε μορφή νόμιμης διεκδίκησης.

·         Άμεση απομάκρυνση όλων των παράνομων περιφράξεων. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο Δήμος Χολαργού απομάκρυνε το 2007 τις περισσότερες από αυτές τις περιφράξεις. Συνεχίζουν όμως να υπάρχουν σε διάφορα σημεία τμήματα περιφράξεων (συρματοπλέγματα), που  θα πρέπει να απομακρυνθούν.

·         Αποκατάσταση της παράνομης εκρίζωσης των πευκακίων που έχουν αντικατάσταθεί με ελιές και καταγγελία της παράνομης ενέργειας στους αρμόδιους φορείς  (Δασαρχείο, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δικαστικές Αρχές)

·         Εξυγίανση της περιοχής. Θα πρέπει να καθαριστεί η περιοχή από μπάζα και άλλα σκουπίδια.

·         Ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής με ταυτόχρονη κήρυξη της σε αρχαιολογικό και οικολογικό πάρκο.

·         Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο εκκλησάκι της Αγ. Ελεούσας συμβατή με το φυσικό περιβάλλον και την νομοθεσία για την ζώνη απολύτου προστασίας.

·         Εντοπισμός και ενεργοποίηση της πηγής του Ιλισού λίγα μέτρα ανατολικά από το εκκλησάκι της Αγ. Ελεούσης. Η ανάδειξη αυτής της πηγής με ταυτόχρονη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Αγ. Ελεούσας θα αναπλάσει την περιοχή της Αγ. Ελεούσας.

·         Απαγόρευση των αυτοσχέδιων αγώνων και προπονήσεων μηχανοκίνητης δίτροχης οδήγησης (motocross) που γίνονται στην περιοχή.

·         Ευρεία αναδάσωση και δεντροφύτευση όλης της περιοχής ώστε να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 και να αποκατασταθεί η βλάστηση στα σημεία που λείπει.

                Είναι απαραίτητο η Δημοτική Αρχή να αναλάβει μια συντονισμένη προσπάθεια παρέμβασης στην περιοχή που θα περιλαμβάνει νομικές – δικαστικές ενέργειες, ενημέρωση και κινητοποίηση του κόσμου, συντονισμό με άλλους φορείς όπως το Δασαρχείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

                Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προτίθεμαι να φέρω το θέμα για συζήτηση και καλώ την Δημοτική Αρχή, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους να συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας πολιτικής προστασίας και αναβάθμισης αυτής της περιοχής.

Γιάννης Κεχρής

Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου Χολαργού

               








ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS...

 ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ
Αυτό το φωτογραφικό ρεπορτάζ για τους πολιτικούς και την Ζήμενς δεν θα το δείτε πουθενά αλλού
Τσουκάτος - Βαλυράκης - Παπανδρέου
Μητσοτάκης - Χριστοφοράκος στα 100 χρόνια της Ζήμενς στην Ελλάδα
Στιγμιότυπα απο τον εορτασμό των 100ων γενεθλίων της Ζήμενς στο Μέγαρο Μουσικής (φυσικά)







"Οικουμενική Ζολώτα: Μητσοτάκης - Παπανδρέου - Φλωράκης παραδίδουν τον ΟΤΕ στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ
Ημερολόγιο Χριστοφοράκου





Μητσοτάκης - Γιουνγκ (ο τρίτος που το έσκασε)


Τι να σου κάνει και η Εξεταστική ....
antinews.gr

Ο ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΡΤΙΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ



Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα (φωτο), πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συνολικού συγγραφικού  έργου του  λογοτέχνη - ποιητή Γιώργου Κιουρτίδη. Για το λογοτέχνη-ποιητή και το έργο του μίλησαν οι  κ.κ.: Λένα Παντοπούλου,  εκπρόσωπος των εκδόσεων «Οσελότος»

Μάρα Χαντζάκου, Πρόεδρος του  Πολιτιστικού Κέντρου ΑΤΕ  &

Βάλια Λουτριανάκη,  φιλόλογος-εκπ/κός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης
 για την προώθηση της 
Ρητορικής στην Εκπαίδευση.


Προβλήθηκε video  
για τη ζωή και το έργο του 
 και διαβάστηκαν 
αποσπάσματα από όλα 
τα έργα του (ποίηση 
και πεζογραφία),  με 
έμφαση στο τελευταίο 
του μυθιστόρημα “Τα τριαντάφυλλα είναι μαύρα”.