Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ;


Aυτά τα ερωτήματα τα εξέτασε η κ. Καλλιοντζή πριν στείλει στον Εισαγγελέα την κ. Βαλιάνου; Όχι!!! Για εκείνη λες και ήταν προειλημμένη απόφαση να σταλεί στη Δικαιοσύνη η Ζωζώ Βαλιάνου. 
Οδηγός της ήταν το μήνυμα Στάϊκου στο facebook. Αυτό της αρκούσε.
Τα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία θα κληθεί όμως να απαντήσει στο Δικαστήριο, τα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων:

Δηλαδή τι μας λέει η κ. Καλλιοντζή. Ότι η κ. Βαλιάνου ξύπνησε ένα πρωί και πήγε στον κ. Στάικο και του πήρε ένα μεγάλο ποσό. Δεν πήγε να ζητήσει το ποσό από κάποιον στην Κοζάνη που  ίσως δεν θα το μάθαινε κανένας, αλλά πήγε στο "διπλανό τετράγωνο"  και όχι σε οποιονδήποτε τυχαίο αλλά στον κ. Στάικο, γνωστό σε όλους  για την  έντονη κοινωνική παρουσία στον Χολαργό και Παπάγο και τους άπειρους γνωστούς. Πήγε λοιπόν η κ. Βαλιάνου  μέσα στο γραφείο του όπου ο κ. Στάϊκος είχε και μάρτυρες, και δεν φοβήθηκε ότι αυτό μπορεί να γίνει γνωστό στα επόμενα 5 λεπτά, έστω και από τύχη. 
Και αφού δεν έγινε γνωστό ξαναπήγε και δεύτερη φορά όπου τότε… έβαλε στο κόλπο και τη συντάκτρια της επιστολής και της είπε: «πάμε να κλέψουμε τον κ. Στάικο». 
Ποιος ήταν η κ. Βαλιάνου κυρία Καλλιοντζή; Ο Άλ Καπόνε ή ο πανίβλακας του χωριού; Πήγε να κάνει την ...μεγάλη μπάζα χωρίς να πάρει ούτε τη στοιχειώδη προφύλαξη; ε; ε; Τι σκεφτήκατε απ'όλα αυτά; Θέλατε μόνο να συγκαλέσετε έκτακτο ΔΣ για να πείτε ότι έπρεπε να σταλεί με συνοπτικές διαδικασίες η Βαλιάνου στον Εισαγγελέα;

Όλα θα βγουν στη φόρα και θα αποκαλυφθούν πολλά.
Αυτή η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους. Όποια βρωμιά υπάρχει θα αποκαλυφθεί. 

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ "ΣΤΑΥΡΩΣΕ" ΤΗΝ ΖΩΖΩ ΒΑΛΙΑΝΟΥ

ΞΕΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΓΙΝΕ… «ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΚΟ»

Ένα μήνυμα στο facebook του Μπάμπη Στάϊκου ήταν το «καρφί» για την Ντίνα Καλλιοντζή με το οποίο «σταύρωσε»» την επί 30 χρόνια Πρόεδρο του Ιδρύματος Ζωζώ Βαλιάνου!!!
Χωρίς να έχει κανένα άλλο στοιχείο στα χέρια της, επαναλαμβάνουμε, μόνο ένα απλό μήνυμα στο facebook, η κ. Καλλιοντζή το πήρε στα χέρια της και συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ στο ίδρυμα, λέγοντας ότι «υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα και πρέπει η υπόθεση να πάει στον Εισαγγελέα». Τα μέλη του ΔΣ έμειναν εμβρόντητα από την επιμονή της κ. Καλλιοντζή να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα.
Δεν έπειθε όμως η Καλλιοντζή όλα τα μέλη του ΔΣ. Μάλιστα, η κ. Γατοπούλου πρότεινε να σταλεί μια επιστολή στην εφημερίδα «30 Μέρες» στην οποία να  τονίζεται ότι δεν προέκυψε από την τήρηση των βιβλίων καμία τέτοια δωρεά Στάϊκου, αφήνοντας στον τελευταίο να απευθυνθεί εκείνος στην Δικαιοσύνη. 

Γίνεται αντιληπτό δηλ. μέλη του ΔΣ εξέφρασαν αντιρρήσεις στην πρόταση της κ. Καλλιοντζή, δεν ήθελαν να εμπλακούν σε δικαστική περιπέτεια και τόνισαν ότι θα ήταν ανήθικο  να στείλει το ίδρυμα την επί 30 χρόνια Πρόεδρό του Βαλιάνου στον Εισαγγελέα, από την ώρα μάλιστα που δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος της. Το γεγονός μάλιστα ότι η κ. Βαλιάνου δεν ήταν μόνη της αλλά υπήρχε και γραμματέας στο ΔΣ του Ιδρύματος, με το να στείλουν στον Εισαγγελέα την κ. Βαλιάνου, εμμέσως ήταν σαν να απέδιδε το ίδρυμα, μομφή και στην γραμματέα του!!
Το ΔΣ όπως είπαμε, δεν επείσθη από την επιμονή της κ. Καλλιοντζή και χρειάσθηκε νέα συνάντηση στην οποία πλέον συμμετείχε η δικηγόρος κ. Μωραϊτου, η οποία τόνισε ότι έπρεπε πάση θυσία να στείλουν στη Δικαιοσύνη την κ. Βαλιάνου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα μέλη του ΔΣ θα βρίσκονταν νομικά μπλεγμένα!!!
Έτσι, και κάτω από αυτό το… απειλητικό ενδεχόμενο προέκυψε η… ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος. Με την επιμονή της Καλλιοντζή και την…πειθώ της κ. Μωραϊτου η κ. Βαλιάνου, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις της, τυλίχτηκε σε μια κόλλα χαρτί και την έστειλαν στον Εισαγγελέα! 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΔΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


Ὁ Βασίλης Γιαννακόπουλος συνεργάζεται ὡς ἐκπρόσωπος τῆς ΠΕΔΑ μέ φορεῖς γιά τήν ἀντιμετώπιση τῶν πυρκαγιῶν ἐν ὄψει τοῦ καλοκαιριοῦ

E-mailΕκτύπωσηPDF
Συνάντηση της επιτροπής πολιτικής προστασίας της Π.Ε.Δ.Α. με τον γ.γ. δημόσιας τάξης Πάτροκλο Γεωργιάδη

Με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Πάτροκλο Γεωργιάδη συναντήθηκε την Παρασκευή στις 19 Απριλίου η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού της Π.Ε.Δ.Α, με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία των δήμων της Αττικής  στην πρόληψη των πυρκαγιών ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της επιτροπής δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα για όλες τις σχετικές  πρωτοβουλίες της Π.Ε.Δ.Α. και της  επιτροπής, καθώς και για τις οχλήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΣΕ-ΕΥΔΑΠ- ΔΕΗ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ –ΔΗΜΟΙ) προκειμένου να προετοιμαστούν έγκαιρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι το κλειδί στην καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ο συντονισμός των φορέων  και η σωστή ενημέρωση τους, αλλά και των πολιτών, για το ρόλο που πρέπει να έχει ο καθένας σε ένα τέτοιο συμβάν. Όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχουν οι εγκύκλιοι που προβλέπουν τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο κάθε φορέας, σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να καθοδηγούνται από τον φορέα που επιχειρεί.
Επίσης πρότεινε να υπάρχει γραφείο  με στελέχη της Π.Ε.Δ.Α. στο Κέντρο Επιχειρήσεων Χαλανδρίου προκειμένου να υπάρχει άμεσος και καλύτερος συντονισμός των δήμων της Αττικής.
Στη συνάντηση την διοίκηση της Π.Ε.Δ.Α. εκπροσώπησε  το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος.
Πηγή: http://www.pedattikis.gr/home/?p=3914 (Δελτίο Τύπου)
Τη φωτό τη βρήκαμε ἀπό: http://www.agiaparaskevi-guide.gr/

ΦΑΚΕΛΛΟΣ:ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ..ΕΡΕΥΝΑ!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ..ΕΡΕΥΝΑ!

7 ΦΑΚΕΛΛΟΣ:ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ 



Γνωρίζουμε ότι το θέμα που διαχειριζόμαστε είναι ΒΟΜΒΑ!
Γνωρίζουμε ότι κανείς δεν …βγάζει κιχ… Ούτε φυσικά τα τάχα μου ελεύθερόφρονα …μπλογκς.. παρά μόνον αυτά που ανήκουν στη σφαίρα -ΔΙΚΤΥΟ της Τράπεζας Τύπου! ΟΛΟΙ , ΜΜΕ, BLOGS και λοιποί αλαφροϊσκιωτοι..δεν αγγίζουν το θέμα!
Τα συμπεράσματα δικά σας για την έγκυρη, έγκριτη και τάχα μου λεύτερη ενημέρωση που απολαμβάνετε από επαγγελματίες της θλιβερής δημοσιογραφίας μας και τους αλαφροϊσκιωτους –ερασιτέχνες …μπλογκερς!

Ως γνωστόν οι μπλόγκερς… βγήκαν λάβροι ( 2008) υπέρ της ελευθερολαλιάς μετά της δακρύβεκτης ανωνυμίας τους αλλά σήμερα έχουν ισοπεδωθεί δραματικά και καταγέλαστα!

Τερματίζουμε σήμερα… Δεν μπορούμε πια να το κάνουμε το θέμα, ανάγνωσμα α-λά Τσακιτζή- παρά το γεγονός ότι το ΘΕΜΑ ΜΑΣ υπέρ- διαβάζεται!
Σήμερα θα βρείτε απίστευτες αποκαλύψεις.. Θα απολαύσετε τον ΦΑΡΑΩ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ κι όλους τους άλλους ανεξέλεγκτους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ της κληρονομιάς Ωνάση προς το έθνος των Ελλήνων..Ο Μίστερ Παπαδημητρίου κατέχει όλες τις εξουσίες και λαμβάνει τουλάχιστον 6 μισθούς για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο ίδρυμα ..κληρονομικώ δικαιώματι!..από πατέρα!
Οι διοικούντες σήμερα το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ τρώνε τον άπατο! Και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανέναν!
Το ίδρυμα Ωνάση στήθηκε από τον μέγιστο ευεργέτη του Εθνους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ μόνον για τον Ελληνικό λαό… Για κανέναν άλλον αλήτη-πούστη διαχειριστή! Αυτά. Δείτε τη τελευταία μασ ...συνέχεια:

Η ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ  ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞ.ΩΝΑΣΗ,όπως λέει το καταστατικό!

Ο ΣΚΟΡΠΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΡΩΣΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ.. ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!

ΠΩΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ;

 
Πώς η Κατερίνα Στικούδη καταφέρνει και διατηρεί τέλειο κορμί και πώς καταφέρνει και να τρέχει για χίλιες δύο δουλειές αλλά και να μην τρώει ακατάστατα και παχυντικά! 
Διάβασε παρακάτω και μάθε όλα της τα διατροφικά μυστικά όπως τα αποκάλυψε στο shape και εφάρμοσέ τα!
Τα μυστικά της διατροφής της: 
η Κατερίνα δεν ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή αλλά φροντίζει να μένει πιστή σε ένα πολύ καλό μοντέλο διατροφής που περιλαμβάνει πάντα πρωινό, αφού ξέρει πολύ καλά ότι είναι το βασικό γεύμα της ημέρας.Το πρωινό της:
μπανάνα, γιαούρτι, μέλι, δημητριακά με γάλα. Βέβαια επειδή δεν της αρέσει η καταπίεση μπορεί να φάει τα πάντα αλλά με μέτρο.Όταν βγαίνει έξω για φαγητό:
προσέχει και εκεί πάρα πολύ τη διατροφή της αφού επιλέγει σαλάτες ή ψητό κοτόπουλο και αποφεύγει τα τηγανητά, το λάδι και τα γλυκά ενώ πιστεύει ότι το θέμα είναι η ποσότητα του φαγητού και το να μην ξεφεύγει από το μέτρο.
Μαγείρεμα ή ντελίβερι; Το κορίτσι μπορεί για αρκετό καιρό να έτρωγε απ'έξω μιας και δεν υπήρχε χρόνος για μαγείρεμα όωμς δεν της έκανε και πολύ καλό. Τώρα βρήκε το μυστικό που της έλυσε τα χέρια: και είναι ο ατμομάγειρας!
Αν θέλεις κορμάρα σαν της Κατερίνας, πάρε ατμομάγειρα: γιατί εκεί μπορείς να μαγειρέψεις όπως το Κατερινάκι τα πάντα: φιλέτο κοτόπουλου, ρύζι, λαχανικά χωρίς λάδι και πολύ γρήγορα σε μόλις 20 λεπτάκια!
Το βραδινό:
το βραδινό της είναι ελαφρύ αλλά το βασικό είναι ότι φροντίζει να μην τρώει μετά τις 9.
Και η γυμναστική κάνει τη δουλειά της: 
 εκτός από τη διατροφή όμως και η γυμναστική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να κρατιέται σε φόρμα το Κατερινάκι. Το μυστικό της είναι το spinning και το λατρεύει αφού πηγαίνει 3 φορές την εβδομάδα! Έχει δει αποτέλεσμα στο σώμα της μιας και κάνει γράμμωση ενώ την διασκεδάζει παράλληλα. Ειδικά για τους γλουτούς μιας και διατηρεί την ανόρθωση και τη σύσφιξη είναι ιδανικό όπως λέει και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε!
Η αγαπημένη της συνταγή:
φιλετάκια κοτόπουλου στον ατμό με σος γιαουρτιού που περιέχει λίγο πολτό ελιάς και συνοδεύει τέλεια τα λαχανικά της! 
Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη 

ΜΠΕΛΙΤΣΑΚΟΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛIΤΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕI O ΣΥΡΙΖΑ, ΕΙΝΑΙ...ΔΗΘΕΝ"


Άφωνο άφησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθη Παναγούλη, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Μπελιτσάκος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Παπάγου-Χολαργού! Με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στη συνεδρίαση του ΔΣ Παπάγου-Χολαργού για το λουκέτο που βάζει η κυβέρνηση στο ΙΚΑ Χολαργού, ο Άγγελος Μπελιτσάκος απευθυνόμενος με αυστηρό ύφος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: "Στον αρχηγό σας που είπε ότι δεν είμαστε υπό κατοχή, να του πείτε ότι όλη η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι υπό κατοχή. Και να του πείτε επίσης να μάθει να κάνει σωστή αντιπολίτυση. Αυτή που κάνει είναι δήθεν αντιπολίτευση. Και ο ίδιος είναι μέρος του συστήματος. Αντιπολίτευση πατριωτική ξέρετε ποια είναι; Να υποδείξει στον λαό να σταματήσει να εργάζεται στις δημόσιες υπηρεεσίες για ένα μήνα. Για λίγες μέρες δηλ. ν' αφήσουν τα στυλό κάτω, να κλείσουν τις μηχανές των οχηματών για να μην δουλεύουν. Και σας λέω εγώ για πότε πέφτει η κυβέρνηση".
Άφωνος έμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγούλης. Μόνο μειδιούσε με αυτό το αμήχανο χαμόγελο που τον χαρακτηρίζει. 
Ο Άγγελος Μπελιτσάκος είπε πώς πρέπει να είναι η πατριωτική στάση των αντιμνημονιακών κομμάτων. Όχι γιαλαντζί αντιπολίτευση. Όταν ο Τσίπρας μετά από 3 χρόνια στυγνών μέτρων που στοίχισαν τη ζωή σε 4.000 άτομα που αυτοκτόνησαν και 1.5 εκατομμύριο ανέργους, λέει ότι δεν είμαστε υπό κατοχή, καταλαβαίνετε για τι αντιπολίτευση μιλάμε: Μέρκελιστάν Νο3 μας περιμένει!

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (video)

Οργισμένοι πολίτες ζητούν να γυρίσουν στο κράτος όποια ακίνητα της οικογένειας Τσοχατζόπουλου χτίστηκαν με «μαύρα χρήματα».
Στην Κυψέλη, τον Κόρφο, το Κολωνάκι, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και τη Θεσσαλονίκη απέναντι από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, δύο οικόπεδα
Στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι η μεζονέτα των 400 τετραγωνικών ανήκει στην Αρετή Τσοχατζοπούλου. Στη γειτονιά άνθρωποι που γνώριζαν την κόρη του πρώην υπουργού ξεσπούν. «Να βγει η Αρετή από τη φυλακή. Η γυναίκα οτυ να μείνει. Είναι εξαιρετικό κορίτσι, πολύ καλό», λένε.
Ένα ακόμα διαμάντι που αγόρασε η Αρετή Τσοχατζοπούλου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και η αξία του ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.
Η βίλα του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κόρφο Κορινθίας βρίσκεται ψηλά στον οικισμό με απέραντη θέα στην θάλασσα.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:

newsbeast








ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΣΤΑΣΗ Α. ΜΠΕΛΙΤΣΑΚΟΥ ΣΤΟ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ 4.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ; ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ' ΑΛΛΕΣ;"


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΝ!
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού ο Άγγελος Μπελιτσάκος κράτησε θαρραλέα στάση. Προτίμησε να σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες-καταστηματάρχες του Χολαργού-Παπάγου μη διστάζοντας να κοντραριστεί και με συναδέλφους του, της ίδιας παρατάξεως. Η Διοίκηση του Δήμου έχει πάρει ευθεία θέση υπέρ του ξηλώματας των επιγραφών των καταστημάτων με την κ. Φασούλη (αναπληρώνει τον Δήμαρχο που ασθενεί) να λέει: "Να εφαρμοστεί ο νόμος, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, έχουν γίνει καταγγελίες για το θέμα"!
Ο Άγγελος Μπελιτσάκος όμως άσκησε επίθεση λέγοντας ότι "φαίνεται πως η τρόικα έχει κάνει πολλούς υπάκοους. Δεν σας φτάνουν 4.000 αυτοκτονίες; Θέλετε κι άλλες;"
Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ μάλιστα ερμήνευσε και τον επίμαχο νόμο, τονίζοντας ότι δεν απαγορεύει τις επιγραφές οι οποίες δεν είναι φωτιζόμενες. Επίσης, ζήτησε από το Δήμο να... κάνει το κορόϊδο για λίγο καιρό και να μην εφαρμόσει το νόμο, ζητώντας ουσιαστικά από τη Δημοτική Αρχή να σταθεί αρωγός και όχι αντίπαλος των επαγγελματιών. 
Τα δημόσια συγχαρητήρια του Γιάννη Κεχρή δέχτηκε ο Άγγελος Μπελιτσάκος, εξαίροντας τη γενναία στάση του να μη λογαριάσει το όποιο πολιτικό κόστος, προτιμώντας να σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών του δήμου. 

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ ΜΙΑ 
ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ   
  Τα… προικιά της γερμανικής εταιρείας στο πολιτικό σύστημα!


·      Ακουστικά βαρηκοΐας, πλυντήρια-στεγνωτήρια, βραστήρες αυγών, καφετιέρες έως και είδη λαϊκής-παραδοσιακής τέχνης …λάδωναν επί έτη τους πολιτικούς ολετήρες!


Η κόρη του Ιωάννη Βουλπιώτη, Ιζαμπέλα Παλάσκα εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο "Άγγελος ή Δαίμονας" το οποίο αναφέρεται στον πατέρα της, τον πρώτο Γενικό Διευθυντή της Siemens στην Ελλάδα, τον πρώτο "Χριστοφοράκο" της εποχής. Σε αυτό το βιβλίο υπάρχει ένα απόσπασμα για τους πολιτικούς που λαδώνονταν από τη Siemens. Διαβάστε το και θα καταλάβετε πολλά για τους πολιτικούς που μας διαφεντεύουν και σήμερα:  

"Αυτή η αλλοίωση της προσωπικότητας..  Έχουν αξιώσεις περίπλοκες, οι οποίες ξεκινούν από μεγάλα χρηματικά ποσά και φτάνουν μέχρι συνδυασμένα αιτήματα για παροχές ακινήτων, πακέτα μετοχών, αφανείς χρηματοδοτήσεις δράσεων, προσλήψεις στελεχών και ό,τι άλλο σκεφτούν, ακόμη και την επαγγελματική προώθηση των παιδιών τους.
Αλλά σ’ αυτά ο Βουλπιώτης είχε γίνει ειδικός, καθώς παρόμοια ίσχυαν και σε άλλες χώρες, όχι μόνο στην Ελλάδα. Του άρεσε αυτή η μετάλλαξη των γνωστών πολιτικών, που στο προσκήνιο έδειχναν βαριές κι ατσαλάκωτες προσωπικότητες, αλλά όταν διαπραγματευόταν εξωδίκως μαζί τους για το τι θα επωφεληθούν προσωπικά και βέβαια παράνομα, τους έβλεπε να γίνονται ευτελή ανθρωπάκια και να χάνουν ως διά μαγείας την αίγλη τους, την παγκοίνως αναγνωρισμένη αίγλη τους. Και αφού η δωροδοκία γινόταν πράξη, ο Βουλπιώτης επανερχόταν χαιρέκακα μ’ ένα ασήμαντο δωράκι, ‘‘συμβολικού χαρακτήρα’’, όπως τους έλεγε δήθεν για να μην τους προσβάλει: ένα ασυνήθιστο μοντέλο τηλεφωνικής συσκευής, ας πούμε, ή ένα επιτραπέζιο αντικείμενο, ένα σουμέν με μονόγραμμα, έναν πενοστάτη ή ένα ηλεκτρικό ρολόι τοίχου. Φυσικά, αν επρόκειτο για πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος, τα δώρα μπορούσαν να είναι ένα πλήρες δειγματολόγιο των ηλεκτρικών συσκευών που παρήγε το συγκρότημα".



 

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΑΓΑΓΟΝΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!



Στα «τυφλά» οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ιεραρχών, του μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Γιοχάνα Ιμπραήμ, καθώς δεν υπάρχει κανένα νεότερο, καμία ένδειξη ή συγκεκριμένη πληροφορία για το πού κρατούνται οι δύο ιεράρχες και σε ποια κατάσταση βρίσκονται.

Σήμερα είναι η πέμπτη ημέρα από την απαγωγή και κανείς από τους εμπλεκόμενους εκκλησιαστικούς φορείς (Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και Συρο-Ιακωβίτικη Εκκλησία) δεν έχει κατορθώσει να επικοινωνήσει απευθείας με τους απαγωγείς.
Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί βίντεο που αποδίδεται σε πηγή του ΝΑΤΟ και αναρτήθηκε σε ημιεπίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων με τον τίτλο «Οι βάρβαροι γιορτάζουν το Πάσχα απαγάγοντας ορθόδοξους μητροπολίτες».

Σχόλιο Πενταπόσταγμα:
Στο βίντεο φαίνεται  καθαρά ένας ισλαμιστής οπαδός και μέλος της Συριακής "αντιπολίτευσης " να λέει ότι απαγάγουν απίστους (Χριστιανούς) για τον αγώνα που κάνουν εναντίον των απίστων .
Η Συριακή "αντιπολίτευση" έχει κηρύξει διωγμό κατά τον Χριστιανών και οι δικοί μας πολιτικοί μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους έχουν αναγνωρίσει δικαιώματα και τους έχουν ανακήρυξή  σε Συριακή αντιπολίτευση.


pentapostagma.gr

ALERT! ETΣΙ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ) ΒΙΝΤΕΟ


MARKAROYN

Και όμως οι διαρρήκτες έχουν ανακαλύψει σημάδια για να ενημερώνουν ο ένας τον άλλον... Μήπως είδατε κανένα από τα σημάδια του βίντεο, στο δικό σας σπίτι ή στην πολυκατοικία σας;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»


VELOPOULOS4
«ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕΙ ΣΑΝ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ»
• «Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα δεν διαθέτει χρήματα ούτε για ανταλλακτικά των αεροσκαφών, η Τουρκία εξοπλίζεται σαν αστακός ανατρέποντας κάθε ισορροπία, στον εναέριο χώρο του Αιγαίου»
• «Αυτά που γίνονται σε βάρος της Ελλάδος δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Η σύγκρουση δεν θα αργήσει»
• «Η Ελλάδα μέσα στο ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει. Θα έχει μπροστά της χρόνια μαρασμού και κατάπτωσης»
• «Επαναλαμβάνω, ήταν λάθος μου η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. Ανέλαβα αυτή την ευθύνη των πράξεών μου»
VRACHIOLIDIS-NEWΑποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, με λόγο πατριωτικό, ακέραιο και απαλλαγμένο από όποιες κομματικές αγκυλώσεις, στέλνει σαφές μήνυμα στο πολιτικό σύστημα: «Καμία ονομασία για τα Σκόπια η οποία θα φέρει το όνομα Μακεδονία. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες». Μάλιστα ο δημοσιογράφος και εκδότης βιβλίων Κυριάκος Βελόπουλος λέει μμε απόλυτη βεβαιότητα ότι εάν το πολιτικό σύστημα αποφασίσει να κάνει το ολέθριο λάθος να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας στο Σκόπια, τότε «χιονοστιβάδα που θα τους καταπλακώσει όλους όπως δεν έγινε μέχρι τώρα με τα άθλια μέτρα που έχουν καταδικάσει οικονομικά την Ελλάδα τον ελληνικό λαό».
Ο ευπατρίδης Κ. Βελόπουλος σε αποκλειστική του συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «στόχος της Γερμανίας είναι η υπεξαίρεση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας και της Κύπρου». Γι' αυτό ακριβώς έγινε το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο. Με επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που αλλάζει κάθε τόσο, η χώρα μας διατρέχει πολλούς κινδύνους, τους οποίους επισημαίνει ο κ. Βελόπουλος, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για το μέλλον.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε Βελόπουλε, είστε άνθρωπος που έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία στα εθνικά μας θέματα. Ασχολείστε με αυτά πολύ πριν μπείτε στην πολιτική, το ίδιο κάνετε και τώρα που είστε εκτός πολιτικής κονίστρας. Πείτε μου λοιπόν για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ποιες βλέπετε να είναι οι εξελίξεις με τον ερχομό του Νίμιτς και την πρότασή του περί «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» ή «Βόρεια Μακεδονία»;

Βελόπουλος: Οι εξελίξεις στα θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος είναι μεγάλες τον τελευταίο καιρό. Ιδιαίτερα δε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κινητικότητα γύρω από αυτά τα θέματα και των Σκοπίων συμπεριλαμβανομένων, έχει μεγάλη σχέση με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών που προσπαθούν να μπουν σε μια προσπάθεια σύγκλισης με την ΕΕ, έτσι ώστε να βλέπουν μπροστά τους την προοπτική μιας μελλοντικής ένταξης. Όπως είναι λοιπόν φυσικό, οι πιέσεις αρχίζουν και εντείνονται με τελευταίο παράδειγμα το ταξίδι και τις δηλώσεις της κας Κ. Άστον στα Σκόπια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω πως το θέμα της ονομασίας είναι ακόμη ανοικτό και πως δεν θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση η οποία θα συμφωνήσει ούτε σε «βόρεια» ούτε σε «άνω» ούτε σε.. «πέρα Μακεδονία». Δεν μπορώ να δεχθώ μία άποψη που υποστηρίζει πως τα Σκόπια μπορούν να ονομαστούν Μακεδονία έχοντας έναν επιθετικό προσδιορισμό. Πολύ σύντομα πιστεύω πως θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το θέμα και εύχομαι να μην είναι στην κατεύθυνση στην οποία δείχνουν πως πηγαίνουν τα πράγματα. Θα ήταν ολέθρια υποχώρηση η οποία μακροπρόθεσμα θα εξυπηρετήσει τον διαμελισμό της χώρας μας.

Φαίνεται πως τόσο η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, συμφωνούν στο πιο κρίσιμο εθνικό θέμα που όπως είπατε απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας τα επόμενα χρόνια, σε μια σύνθετη ονομασία που περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Οδεύουμε δηλαδή σε εθνική προδοσία με τη συμμετοχή όλου του πολιτικού συστήματος;

Βελόπουλος: Αν έχουν την εντύπωση οι κρατούντες ότι θα μπορέσουν να περάσουν την λύση του ζητήματος με τα Σκόπια βάσει των νέων προτάσεων του κ Νίμιτς, αποδίδοντας ονομασία «βόρειος Μακεδονία» στο τεχνητό κράτος των Σκοπίων, τότε κάνουν λάθος. Ο Ελληνικός λαός δεν θα το συγχωρέσει και δεν θα το αποδεχτεί αυτό. Μια τέτοια εξέλιξη θα γίνει η χιονοστιβάδα που θα τους καταπλακώσει όλους όπως δεν έγινε μέχρι τώρα με τα άθλια μέτρα που έχουν καταδικάσει οικονομικά την Ελλάδα τον ελληνικό λαό.
Και αυτό το θέμα δεν άπτεται μόνο της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά αφορά και τα κόμματα της αριστεράς που θα κληθούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να πάψουν να παίζουν με τις λέξεις. Κάποιοι πρέπει να ξεγυμνωθούν μπροστά στους Έλληνες. Στο θέμα αυτό θα πέσουν οι μάσκες και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Εδώ θα φανεί ποιος πραγματικά αγωνιά για την πατρίδα του και θα αντισταθεί στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε, πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης για την Ελλάδα; Τι θα κάνατε εσείς εάν ήσασταν στη θέση του Σαμαρά;

Βελόπουλος: Δεν είμαι ο κ. Σαμαράς, δεν κυβερνώ εγώ την Ελλάδα δεν υπηρετώ εγώ την Εξωτερική πολιτική της χώρας και προπάντων δεν μπορώ εγώ να υποδείξω στον κ. Σαμαρά τι και πως θα το πράξει. Αυτοί που κυβερνούν έχουν και τους ανθρώπους και τα εργαλεία για να μπορέσουν να πιέσουν και να προασπίσουν τα ελληνικά συμφέροντα. Θέλω να πιστεύω πως ο πρωθυπουργός ο οποίος διακήρυττε πάντα την προσήλωση του στην μη αποδοχή του ονόματος Μακεδονία στο τεχνητό μόρφωμα των Σκοπίων, σε αυτό το όργανο της νέο-οθωμανικής επεκτατικότητας θα πράξει αυτό που πρέπει ως Έλλην. Εγώ, ως απλός πολίτης αν θέλετε, μένω σταθερός στην άποψή μου. Καμία ονομασία για τα Σκόπια η οποία θα φέρει το όνομα Μακεδονία.

Πριν από μερικές ημέρες Βούλγαροι αξιωματικοί, σε κοινή άσκηση με την Ελλάδα και τις ΗΠΑ παρουσίασαν την Θράκη ως Βουλγαρική, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι είναι απευθείας απόγονοι των Θρακών! Η αντίδραση της Ελλάδος ήταν ως συνήθως αναιμική. Οι εχθροί μας αυξάνονται αλλά η χώρα μας τι κάνει;

Βελόπουλος: Εδώ και πολύ καιρό μιλώ για μια μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή της Νοτιανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Το 2012 υπήρξε, δίχως αμφιβολία, χρονιά κρίσιμων εξελίξεων και σημαντικών ανατροπών σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Η εικόνα της χώρας μας βάλλεται διαρκώς από πολλούς και διαφορετικούς κάθε φορά ξένους παράγοντες. Είναι φυσικό μέσα σε μια οικονομική κρίση να ξεπροβάλλουν και απειλές και για τα εθνικά μας Θέματα. Και εδώ έρχεται αυτό που εγώ τονίζω και για το οποίο αγωνιζόμουν όταν βρισκόμουν μέσα στην Βουλή ως απλός Βουλευτής. Δεν έχουμε μια σταθερή εξωτερική πολιτική, ένα συγκεκριμένο όραμα και αυτό γίνεται ολοένα και πιο ορατό - αντιληπτό σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Έχω πει πως τα φοβικά θα μας παρασύρουν σε ανείπωτες περιπέτειες όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως κράτος. Έχουμε ισχυρά «όπλα» γεωστρατηγικά , γεωπολιτικά και γεωπολιτισμικά, σαν χώρα τα οποία για πολλά- πολλά χρόνια, για να μην ενοχλήσουμε, τα αφήνουμε αναξιοποίητα στην παγκόσμια σκακιέρα. Υπάρχει ένα έλλειμμα σχεδιασμού, στόχευσης, συνεννόησης αλλά και το σπουδαιότερο, συναίνεσης στο εσωτερικό. Είναι αδιανόητο για μια χώρα να αλλάζει η εξωτερική της πολιτική ανάλογα με την κυβέρνηση, και πολλές φορές ανάλογα και με τον εκάστοτε υπουργό της ίδιας της κυβέρνησης! Πρέπει επιτέλους αυτή η χώρα να αποκτήσει ένα συμπαγές Γεωστρατηγικό Δόγμα βάσει του οποίου θα κινείται στην παγκόσμια σκακιέρα. Δυστυχώς, αυτό συνεχίζει να αποτελεί το ζητούμενο.

Η Αλβανία συνιστά απειλεί για την Ελλάδα; Να θυμίσω ότι ο κ. Μπερίσα είχε επίσης προκαλέσει τη χώρα μας λέγοντας ότι «η Αλβανία φτάνει ως την Πρέβεζα». Όπως επίσης να τονίσω ότι το 1914 είχαμε χαρίσει στην Αλβανία τη νήσο Σάσωνα, δωρεά η οποία την βοήθησε πρόσφατα να καθορίσει την δική της ΑΟΖ.

Βελόπουλος: Χαίρομαι που με ρωτήσατε για την Σάσωνα. Είναι κάτι που πολλοί Έλληνες δεν γνωρίζουν. Δεν ξέρουν πως το νησί αυτό, όσο μικρό κι αν είναι η σημασία του είναι τεράστια. Αυτό οφείλεται στη θέση του. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του στενού του Οτράντο. Το στενό αυτό, εύρους σαράντα ναυτικών μιλίων μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας, αποτελεί την πύλη της Αδριατικής! Η Δύναμη που ελέγχει την είσοδο του στενού, ελέγχει μια από τις σημαντικότερες θάλασσες της περιοχής μας, γεγονός που αποτελεί σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο! Για τους λόγους αυτούς , τον στρατηγικό έλεγχο δηλαδή της Αδριατικής, οι Ρωμαίοι που ήξεραν την μεγάλη αξία της, έκτισαν οχυρωματικά έργα. Ιστορικά η Σάσων, το Γιβραλτάρ της Αδριατικής, ανήκει στα Ιόνια νησιά και ανήκε στις νήσους της Ιόνιας Πολιτείας. Αυτό λοιπόν το μικρό διαμάντι εμείς το χαρίσαμε στους Αλβανούς με το Νόμο 272 της 5ης Ιουνίου του 1914. Μια παραχώρηση Εθνικού εδάφους σε άλλο κράτος που μόνο εγκληματική θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε αφού δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε το στρατηγικό όφελος που θα μπορούσε να είχε η Πατρίδα μας με τη Σάσωνα δική μας. Όσοι είμαστε εξοικειωμένοι με την μελέτη και την ανάλυση των γεωπολιτικών εξελίξεων, δεν μπορούμε παρά να πάρουμε στα σοβαρά όλες τις «απειλές» και τις εκτιμήσεις για ανακατατάξεις στην περιοχή -κυρίως- αυτές των αναλυτών και στοχαστών αλλά και πολλών άλλων ξένων και Ελλήνων μελετητών. Πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας πως η προβλεπόμενη από πολλούς ειδικούς επιστήμονες δημοσιονομική χρεωκοπία της Πατρίδας μας, στο εγγύς μέλλον θα συνοδευθεί από την γεωπολιτική και γεωστρατηγική της κατάρρευση, η οποία δυστυχώς αυτή δεν είναι ανατάξιμη!

Βλέπουμε τους πολιτικούς μας ταγούς να ασχολούνται με μονομανία για το πώς θα είμαστε συνεπείς στους δανειστές μας. Αυτή η συνέπεια απαιτεί εξαθλίωση των ενόπλων δυνάμεων με συνεχείς περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες, την ώρα που η Τουρκία διαρκώς εξοπλίζεται...

Βελόπουλος: Η Τουρκία εξοπλίζεται σαν αστακός ανατρέποντας κάθε ισορροπία, ειδικά στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και συστηματικά διαδίδει και διδάσκει έναν μύθο για το στρατό της ως έναν παντοδύναμο στρατό με απεριόριστες δυνατότητες, που όμως εγώ δεν πιστεύω πως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή όμως η Ελλάδα δεν διαθέτει χρήματα ούτε για ανταλλακτικά των υπαρχόντων αεροσκαφών και από τη Πολεμική Αεροπορία χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου, που όπως φαίνεται μέσα στον πανικό που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση δεν το ακούει κανείς. Σύμφωνα με τον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό, το Αμυντικό μας Δόγμα είναι αμυντικό – αποτρεπτικό βασισμένο όμως στην αρχή της ισοδύναμης ανταπόδοσης και πρέπει να ικανοποιεί μία Εθνική Στρατηγική όχι για να προκαλέσει έναν πόλεμο αλλά να μπορεί συστηματικά και διαχρονικά να τον αποτρέπει. Αυτό βεβαίως μπορεί να διασφαλιστεί και με την κατάλληλη Στρατηγική Εξοπλισμών. Θέλω να πιστεύω πως αυτό δεν το έχουν ξεχάσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Σαμαράς προεκλογικά δήλωνε ότι θα καθορίσει την ΑΟΖ. Τελικά, με την έλευση του Γάλλου Προέδρου έσπευσε να δηλώσει ότι τα κοιτάσματα του Αιγαίου είναι ευρωπαϊκά! Πώς το σχολιάζετε;

Βελόπουλος: Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως η Αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας (Ευρώπης) είναι η ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία. Για τον λόγο αυτό έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα εξεύρεσης ενεργειακών πηγών. Το φυσικό αέριο θα είναι ο ρυθμιστής στο μακροπρόθεσμο ενεργειακό ισοζύγιο της Γερμανίας και για αυτό τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί και αυτή χρηματοπιστωτικά όπλα για την ικανοποίηση των ενεργειακών της αναγκών.
Μακροπρόθεσμος στόχος της Γερμανίας είναι η υπεξαίρεση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας και της Κύπρου. Εδώ βρίσκεται η απάντηση για την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας μας και παράλληλα τα όσα έγιναν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει η μνημονιακή διαχείριση και του δικού μας φυσικού αέριου και πετρελαίου. Σας θυμίζω τι τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο πρόσφατα: «Απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας». Αυτό πιστεύω πως απαντά και στην ερώτησή σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ: ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ
Η πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία συνδυάστηκε με διαβεβαίωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι θα φτιάξει τζαμί στην Αθήνα. Ήδη πριν από μερικές μέρες δημοσιεύτηκε και στο «Διαύγεια». Την ίδια ώρα οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν τζαμί την Αγιά Σοφιά στην Τραπεζούντα, ενώ κάτι παρόμοιο ακούγεται για την Αγιά Σοφιά στην Πόλη. Πώς τα σχολιάζετε όλα αυτά κύριε Βελόπουλε;

Βελόπουλος: Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Κατ' αρχήν δεν συνδέονται αυτά τα δύο. Το τζαμί στην Αθήνα αφορά κυρίως τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες οι οποίοι σημειωτέον αυτή την στιγμή έχουν στη διάθεσή τους 155 Τζαμιά, για την άσκηση της λατρείας τους. Επομένως δεν υπάρχει ζήτημα ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας. Το «ένα και επίσημο Τζαμί», επίσης είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει ένα και ενιαίο Ισλάμ. Δεν είναι μόνο οι διαφορές ανάμεσα στους Σιίτες και τους Σουνίτες είναι και πολλά παρακλάδια τα οποία δεν τα γνωρίζουμε καλά καλά. Επομένως δέχομαι πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να μπορεί ελεύθερα να προσέρχεται σε χώρους λατρείας της θρησκείας του, όμως όταν η Πολιτεία παίρνει τέτοιες αποφάσεις, οι αποφάσεις της πρέπει να είναι μελετημένες και με συγκεκριμένους όρους. Είναι λάθος η απόφαση να κτιστεί εντός του αστικού ιστού στον Ελαιώνα και είναι λάθος να προχωρήσουμε σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς αντίστοιχα να έχουμε κλείσει όλους τους παράνομους λατρευτικούς χώρους στις γειτονιές της Αθήνας. Οι «πολυπολιτισμικοί», δηλαδή το «συνταγματικό τόξο», οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ρεπούσεια ΔΗΜΑΡ πάνε να φτιάξουν στην καρδιά της Αθήνας, με διαδικασίες εξπρές, ένα προγεφύρωμα για κάθε λογής πράκτορες και εξτρεμιστές. Αυτό θα το πληρώσει η πατρίδα μας. Είναι τεράστιο λάθος. Όσον αφορά την τουρκική πολιτική απέναντι στις Ελληνικές εκκλησίες, είναι διαφορετικό θέμα το οποίο συνδέεται με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος.

Έχετε μετανιώσει για το Μνημόνιο που ψηφίσατε το 2010; 'Έστω για το άρθρο 1 που αφορούσε για την πληρωμή μισθών-συντάξεων;

Βελόπουλος: Έχω δημόσια δηλώσει πως ήταν λάθος μου η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. Ανέλαβα αυτή την ευθύνη των πράξεών μου. Όμως μου δίνετε την ευκαιρία να πω κάτι. Δεν μπορεί ένα λάθος μου να παραβλέπει όλα τα υπόλοιπα που έκανα για την Ελλάδα και τους Έλληνες όσο καιρό ήμουν στην Βουλή! Και για την ενημέρωση σας το 1ο μνημόνιο πότε δεν νομοθετήθηκε όπως το 2ο και 3ο στα οποία εγώ ήδη ήμουν εκτός βουλής, όταν ψηφίστηκαν! Επίσης το 1ο μνημόνιο δεν παρέδιδε εθνική κυριαρχία αλλά το 2ο, οπότε για όσους με κατηγορούν θα έπρεπε να αναζητούν την αιτία του κακού σε αυτούς που ψήφιζαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν εδώ και χρόνια και τους εκπροσωπούν αυτή την στιγμή μέσα στο Κοινοβούλιο.

ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
Μιλήστε μου γενικά, είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος; Έρχονται χειρότερα δεινά ή βλέπετε φως στο τούνελ;

Βελόπουλος: Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια βαθειά κρίση του πολιτισμού και του πολιτικού συστήματος. Είναι μια κρίση της Δημοκρατίας και της συγκρότησης της Κοινωνίας και του Κράτους. Υπάρχουν φορές που αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτή την χώρα. Ότι θα πτωχεύσει η χώρα το λέω από το 2008, δεν χρειάζεσαι να είσαι προφήτης για να δεις τα αυτονόητα. Μια οικονομία του μεγέθους της ελληνικής δεν μπορεί να αντέξει χρέος τέτοιου ύψους. Τα αναπτυξιακά μέτρα όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και η συντριβή του εργατικού εισοδήματος, δεν είναι δυνατό να οδηγήσουν σε ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Όλες αυτές οι απιθανολογίες είναι αδύνατον να οδηγήσουν σε συστηματική ανάπτυξη. Η Ελλάδα μέσα στο ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει. Θα έχει μπροστά της χρόνια μαρασμού και κατάπτωσης. Κάποια στιγμή η συρρίκνωση μπορεί να σταματήσει αλλά δεν θα ακολουθήσει η ανάπτυξη. Οι συνθήκες επιδεινώνονται όλο και περισσότερο και αυτό είναι επικίνδυνο. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο, και πολύ φοβάμαι πως η σύγκρουση δεν θα αργήσει. Αυτό, λοιπόν, που βλέπω δεν είναι η αναγέννηση του ελληνικού κράτους ούτε φως μέσα σε τούνελ. Βλέπω την διάλυση του Ελληνικού κράτους και την ελληνική κοινωνία να οδεύει σε φαινόμενα που θα φέρουν σοβαρότατα προβλήματα. Όποιος νομίζει ότι θα αντιστραφεί εύκολα και με φτηνά επικοινωνιακά κόλπα όλη αυτή η κατάσταση, πλανάται πλάνη οικτρά. Ελπίζω να μην γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.
"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"