Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΣΠΟΥΔΕΣ ¨Η MODELING;


Η εντυπωσιακή Νατάσα Λυμπερίδου αυτές τις μέρες πρέπει να πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και έτοιμη να διευρύνω τις γνώσεις μου και σε ανώτερα επίπεδα σπουδών. Κατ’ αρχάς, σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και στη συνέχεια και στο εξωτερικό, αν βεβαίως μου δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα κάνω υπερήφανους τους γονείς μου, γιατί ήταν κάτι που το περίμεναν πώς και πώς. Κάποια στιγμή, έδωσα άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου και καθυστέρησα λίγο το πτυχίο. Αλλά τους τελευταίους δύο μήνες έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου και τα κατάφερα. Αυτό είναι το βραβείο μου!» δηλώνει το μοντέλο ενώ δεν αποκλείει στο μέλλον να ασχοληθεί με το επάγγελμα το οποίο σπούδασε αφήνοντας το modeling. 
Αυτά αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Espresso, ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Η γοητεία του modeling και των χρημάτων που αυτό φέρνει είναι τέτοια που κάνει τις νεαρές κοπέλες να εγκαταλείπουν τα όνειρα τους για σπουδές και μόρφωση χάριν της εφήμερης δόξας ή ματαιοδοξίας που προσφέρει η showbiz. Τώραα δε που η κρίση βαθαίνει μέρα με τη μέρα, χιλιάδες ελληνίδες κι Έλληνες εγκαταλείπουν σπουδές και όνειρα και φιλοδοξίες πνευματικές, για να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά. Κατά συνέπεια, το μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πέσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΝΟΣ 25ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΜΙΑ 13ΧΡΟΝΗ!!

thrania
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
Την ώρα που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη την υπόθεση αρπαγής της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά από τον 23χρονο Αλβανό, Μάριο Αγιάζι και το ειδύλλιο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, τα παιδιά στο σχολείο... μεγαλώνουν με τέτοιες σχέσεις πρότυπα χάρη σε αυτά που διδάσκονται και είναι υποχρεωμένα να διαβάζουν στα σχολικά βιβλία!
kaklamanaki-apospasmsa
Όπως μπορείτε να δείτε στο απόσπασμα από το τετράδιο εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ά Γυμνασίου σελ.16, που διδάσκεται δηλαδή σε παιδιά ηλικίας 13 χρονών ο... Σάκης (25 χρονών και ηλεκτρολόγος) τα «έχει» με την 15χρονη μαθήτρια Αλέκα!!!
Μάλιστα, είναι ο πρώτος έρωτας της τάξης, σύμφωνα με το απόσπασμα που προκαλεί πολλά ερωτήματα, για το πώς επιτράπηκε να «μπει» σε σχολικό βιβλίο τέτοιων ηλικιών...
star
Σοκ: Διδάσκουν τον έρωτα 25χρονου ηλεκτρολόγου με 15 μαθήτρια στην Α’ Γυμνασίου (ΦΩΤΟ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2013 19:32 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λύκειο-σχολείο Θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες μέρες ένα κείμενο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α’ Γυμνασίου, το οποίο περιγράφει τη σχέση της 15χρονης Αλέκας με τον 25χρονο Σάκη. Το κείμενο αυτό, δηλαδή, διδάσκεται σε παιδιά ηλικίας 13 ετών, συνομήλικα της Χριστίνας από τα Σπάτα. Ο μέσος αναγνώστης του συγκεκριμένου τετραδίου Εργασιών αντιλαμβάνεται ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα από το βιβλίο της Ρούλας Κακλαμανάκη «Γραφές Αθωότητας» τοποθετήθηκε εκεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του εγχειριδίου, που δεν είναι άλλος από το να γίνουν αντιληπτές από τους μαθητές οι διαφορές ανάμεσα στο γραπτό και τον προφορικό λόγο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο απόσπασμα που περιγράφει τη σχέση της 15χρονης Αλέκας με τον 25χρονο Σάκη, τον ηλεκτρολόγο, τον πρώτο έρωτα της τάξης τον οποίο κρυφοξέρουν όλοι οι μαθητές και σχολιάζουν προκαλεί αίσθηση και συζητήσεις για το κατά πόσο έπρεπε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο. Πηγή: www.paraskhnio.gr

ABC AUSTRALIA: ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

AYSTRALIA
Ρεπορτάζ του αυστραλέζικου καναλιού, αναλύει με εκπληκτικό τρόπο τα γεγονότα στη Τουρκία!
"Στόχος είναι η Ελλάδα και ο ενεργειακός της πλούτος", απάντησε ο Ντέιβιντ Κοβάλσκι, απεσταλμένος του ABC Australia στη Κων/πολη, σε ερώτηση της Αλισον Μαδερς, κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων του σταθμού!
Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του Κοβάλσκι έχει ως εξής:
"Από πολλά μέτρα μακριά μυρίζει οτι το σκηνικό που λαμβάνει χώρα από προχτές το βράδυ, μυρίζει προβοκάτσια του Στρατού προς τη κυβέρνηση Ερτογάν! Πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, αναφέρουν οτι οι λόγοι που έχει στηθεί αυτό το σκηνικό, είναι να αναγκάσουν σε παραίτηση τη κυβέρνηση οι στρατιωτικοί, για να μπορέσουν έτσι να επανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας, να αναδείξουν δικούς τους ανθρώπους στα κυβερνητικά πόστα και να βρούν την αφορμή που επιθυμούν, ούτως ώστε να επιτεθούν άμεσα και γρήγορα στην Ελλάδα, με σκοπό να αλλάξουν το στάτους στο Αιγαίο και να ελέγξουν τον ενεργειακό της πλούτο!
Είναι γνωστό ότι οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ισλαμιστή Ερτογάν. Τον θεωρούν άμεσα υπεύθυνο για την απώλεια του ελέγχου της χώρας και παραβάτη της παρακαταθήκης του Κεμάλ Ατατούρκ, που θέτει ως εγγυητή τον Στρατό για το πολίτευμα της χώρας και την εξωτερική της πολιτική. Είναι επίσης γνωστό σε όλο το πολιτικό φάσμα της Τουρκίας, ότι ο Ρατζίπ Ερτογάν ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τον εαυτό του ως πρώτο Σουλτάνο μετά τον Αμντουλ Χαμίτ πριν 100 χρόνια και έπρεπε να βάλει το άκρως διεφθαρμένο πλέον Στρατό στην άκρη για να εκπληρώσει το όραμά του. Όμως, οι στρατιωτικοί τον περιμένουν στη γωνία κυριολεκτικά, έχοντας, όπως λένε σχετικές πηγές, το δικαίωμα ακόμη και της πραξικοπηματικής ανατροπής του, για να επαναφέρουν το προηγούμενο πολιτικό στάτους. Δηλαδή τη περίφημη "Θεματοφυλακή" του Στρατού, έναντι του "απαγορευμένου" ισλαμισμού από τον Πατέρα των Τούρκων"!
Ο στόχος όμως είναι άλλος. Οι στρατιωτικοί θεωρούν τον Ερτογάν ως ...ανίκανο να χειριστεί επαρκώς τα θέματα που αφορούν τη κατάσταση στα εξωτερικά της χώρας και ως άτολμο στο να προχωρήσει δυναμικά στη διεκδίκηση των δικαίων της και των συμφερόντων της. Εδώ φυσικά υπονοείται ότι ο Ερτογάν δεν τολμάει να τα βάλει ανοιχτά με τους Έλληνες διεκδικώντας αυτό που η Τουρκία θεωρεί αποκλειστικά δικό της, δηλαδή τον φερόμενο ως τεράστιο ενεργειακό πλούτο ο οποίος κρύβεται στα σπλάχνα της Ανατολικής Μεσογείου και της θάλασσας του Αιγαίου! Προσπαθούν να βρουν εναγωνίως την αφορμή για να τον ανατρέψουν, να επαναφέρουν και πάλι το προηγούμενο πολιτικό στάτους και να εφαρμόσουν το σχέδιο "Βαριοπούλα", το οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τον ανοιχτό πόλεμο με την Ελλάδα και την Κύπρο.
Τα επεισόδια που συντελούνται εδώ στη Κων/πολη, τη "μητέρα" (όπως τη χαρακτηρίζει ο Κοβάλσκι) του δυτικού προσανατολισμού και της κοσμικότητας της Τουρκίας, δεν θεωρούνται τυχαία. Δεν εξεγείρεται έτσι ο κόσμος, με ...απλά την αιτία της... καταστροφής του περιβάλλοντος ή την απαγόρευση του αλκοόλ. Εδώ το τοπίο θυμίζει έντονα "Λαϊκή Επανάσταση", η οποία είναι φανερό οτι δεν είναι απλώς αυθόρμητη. Κάποιοι κινούν τα νήματα. Ούτε είναι τυχαία η παρέμβαση του Αρχηγού του Στρατού ότι ...εάν δε σταματήσουν άμεσα οι δολοφονικές επιθέσεις της Αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, θα υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση υπέρ των!
Όπως και να έχει το πράγμα, η επόμενη μέρα στη Τουρκία δεν θα είναι καθόλου ίδια με τη προηγούμενη και θα έχει το μέτρο εκείνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλη τη μουσουλμανική Μέση Ανατολή..."
Παρέμβαση του... Μπρούς Γουίλις!
Άνθρωποι με σημαντική επιρροή στις ΗΠΑ και στην παγκόσμια κοινότητα και την ικανότητα νε επικοινωνήσουν με ισχυρό τρόπο το μήνυμά τους, όπως ο διάσημος ηθοποιός του Μπρους Γουίλις, ανακαλύπτουν ξαφνικά το πραγματικό πρόσωπο της τουρκικής "δημοκρατίας".
Η οποία "δημοκρατία" σκοτώνει διαδηλωτές γιατί διαμαρτύρονται για την ανέγερση ενός εμπορικού συγκροτήματος κι ενός ξενοδοχείου στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.
Σημειώνεται ότι πέρα από την αστυνομία η οποία έκανε χρήση πραγματικών πυρών, βολές εκτελέστηκαν και από ... ελεύθερους σκοπευτές τους οποίους η τουρκική κυβέρνηση είχε αναπτύξει περιμετρικά της πλατείας Ταξίμ!
Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Μπρους Γουίλις μαθαίνοντας για την σφαγή των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, έσπευσε να εκφράσει την υποστήριξή του στους Τούρκους πολίτες.
«Πρέπει όλοι να γνωρίζουν. Ο Τύπος στην Τουρκία δεν λειτουργεί. Ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους, η Τουρκία υποφέρει», έγραψε στο tweet του ο αστέρας του Χόλιγουντ, προσκαλώντας τους followers του να αναπαράγουν την είδηση.
Σε πλήρη σύγχυση ο Ερτογάν, μαίνονται οι οδομαχίες!
Την ίδια στιγμή ο Ρ.Τ.Ερντογάν παραμένει ασυγκίνητος από τους νεκρούς και τους τραυματίες και δηλώνει ότι τα έργα ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη θα συνεχιστούν παρά τις αντιδράσεις. Αντιδράσεις, βέβαια, οι οποίες υποκρύπτουν πέρα από τις "οικολογικές" ανησυχίες και άλλα πράγματα: Η ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας απαγόρευσε ακόμα και το αλκοόλ...
Αν και σημείωσε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν στη χώρα, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κατάληψη και να προκαλεί εντάσεις «υποστηρίζοντας ότι το κάνει επειδή κόβονται κάποια δέντρα».
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως ήταν λάθος η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία και ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης από τον υπουργό Εσωτερικών.
«Ήταν λάθος η χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία. Οκ. Διέταξα έρευνα από τον υπουργό Εσωτερικών. Ήταν υπερβολικό», είπε.
Δηλαδή το μόνο που τον πείραξε από την σφαγή ήταν η χρήση ... σπρέι πιπεριού. To ότι τοποθέτησε ελεύθερους σκοπευτές και κτυπούσαν το πλήθος σα να έκαναν σκοποβολή στο ... λούνα-παρκ, δεν το θεώρησε σημαντικό.
Ας τα βλέπουν και ας τα αναλύουν αυτά οι δικοί μας. Γιατί καταδεικνύει την σκληρότητα και μέχρι ποίου σημείου μπορεί να φτάσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν για να εφαρμόσει αυτό που πιστεύει σωστό.
Στη συνέχεια κάλεσε τη χώρα να δει «Τα παιχνίδια που κάποιοι παίζουν στην Τουρκία». Δηλαδή υπαινίσσεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης!.
ΠHΓΕΣ
ABC Australia
CNN online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ



Ο νόμος αυτός ταιριάζει στους φανατικούς ισλαμιστές μουτζαχεντίν, όχι στους Έλληνες!
 ·       «Οφείλουμε να συμφιλιωθούμε με το θάνατο, χωρίς να θέλουμε να βιαιοπραγούμε κατά συνανθρώπων μας για να κρατηθούμε λίγο ακόμη στη ζωή»
·       «Η διοικούσα ιεραρχία έκρινε σκόπιμο να προσθέσει κάτι, που άπτεται της διαφημιζόμενης "προσωπικής ελευθερίας". Δηλαδή, όποιος θέλει μπορεί να δωρίζει τα όργανά του συναινούσης και της οικογενείας, και όποιος θέλει όχι»
·       «Φαλκιδεύουν την Χριστιανοσύνη. Εφαρμόζουν τα θρησκευτικά τους "πρωτόλεια" ενίοτε με χριστιανική επένδυση, ώστε να μη φαίνεται το αρχαϊκό απάνθρωπο κίνητρο της ανθρωποθυσίας για την σωτηρία ασθενών».
·       «Το δίκαιον εικάζεται πλέον και ανάλογα με το τι εικάζει ο νομοθέτης. Το δίκαιον όμως δεν είναι ανυπόστατο, δεν αποτελεί εικασία, ακριβώς, όπως δεν ισχύουν αυτά και για την αλήθεια».


ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΑΣΣΟΥ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ; ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ;
 
Ο ανδριάντας του Καρατάσου στο πάρκο ακριβώς απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή  της Θεσσαλονίκης, μερικά μέτρα βορειότερα από την προτομή του Αθανασίου Διάκου.
Δημιουργός του ανδριάντα είναι ο γλύπτης Γεώργιος Δημητριάδης ο Αθηναίος.  Ο Καρατάσος αναπαρίσταται σε προχωρημένη ηλικία, με πολεμική ενδυμασία: πουκάμισο, γιλέκο, φουστανέλα, τσαρούχια στα πόδια και φέσι στο κεφάλι. Στο στήθος και το λαιμό του κρέμονται παράσημα. Το δεξί του χέρι ακουμπάει τη μέση του ενώ το αριστερό του χέρι κρατάει την λαβή του γιαταγανίου το οποίο ακουμπάει στο έδαφος. 
 
Για όσους τυχόνς θέλεουν να μάθουν ποιος ήταν ο γερο-Καρατάσος, ιδού και η βιογραφία του:
ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ
Περίφημος οπλαρχηγός της δυτικής Μακεδονίας που αγωνίσθηκε εναντίων των Τούρκων και του οποίου τα κατορθώματα εξυμνούν πολλά δημοτικά τραγούδια.
Γεννήθηκε το 1764 στη Δόβρα της Βέροιας. Μετά την καταστροφή του χωριού του εγκαταστάθηκε στο Διχαλεύρι της Νάουσας. Μόλις δεκαοχτώ ετών, εγκατέλειψε το Διχαλεύρι και βγήκε κλέφτης στο Βέρμιο. Γρήγορα έγινε πρωτοπαλίκαρο του καπετάν Ρομφαία και σε δύο χρόνια έγινε καπετάνιος και τέλος οπλαρχηγός. Ύστερα από την αναγνώρισή του από την Πύλη, ανέλαβε την υπεράσπιση των Χριστιανών και των φιλήσυχων Τούρκων, που υπέφεραν τα πάνδεινα από τους Κονιάρους. Το 1822 με την έκρηξη της επαναστάσεως στη Μακεδονία, ο Καρατάσος έγινε αρχιστράτηγος, γιατί εκτιμήθηκε ιδιαίτερα, όχι μόνο για τη γενναιότητα του, αλλά και για τη φρόνηση αλλά και στρατηγική  του ικανότητα. Μετά την αποτυχία του κινήματος της Μακεδονίας, ο ηρωικός οπλαρχηγός, που στο διάστημα αυτό είχε χάσει το γιο του Ιωάννη στη μάχη και η γυναίκα του με τις δύο θυγατέρες του πιάστηκαν αιχμάλωτες μαζί με τους γιους τους Δημήτριο και Κωνσταντίνο και άλλους Μακεδόνες, κατέβηκε στην μαχόμενη Ελλάδα. Εκεί πολέμησε με μεγάλη ανδρεία και διακρίθηκε στις μάχες του Πέτα, της Αλοννήσου και του Τρίκερι. Στη Σκιάθο, μάλιστα, κατόρθωσε να εμποδίσει τον Χοσρέφ πασά να καταλάβει το νησί. Αγνός πολεμιστής, ο ήρωας αυτός, που έμεινε στην ιστορία γνωστός σαν Γερο – Καρατάσος, δεν μπορούσε να καταλάβει τις διενέξεις ανάμεσα στους Έλληνες. Πιστός στην Κυβέρνηση, πολέμησε στην Πελοπόννησο τους αντικυβερνητικούς. Αλλά η μεγαλύτερη νίκη του, ήταν αυτή κατά την οποία νίκησε τον αήττητο μέχρι τη στιγμή αυτή, Ιμβραήμ πασά. Μετά την απελευθέρωση έγινε διοικητής της 7ης χιλιαρχίας. Πέθανε το 1830 στη Ναύπακτο αφήνοντας το γιο του Δημήτριο να συνεχίσει το έργο του και να εκπληρώσει το μεγάλο ιδανικό του, την απελευθέρωση ολόκληρης της Ελλάδας.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

¨Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ;

erntogan-stratos
Άγρια επεισόδια τη νύχτα στη Κων/πολη και σε άλλες πόλεις! - Τέσσερις νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες!Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον εκατοντάδες (τουλάχιστον 400) τραυματίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Τουρκία -κυρίως στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σε άλλες πόλεις.
Εν μέσω απαγόρευσης, από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, της μετάδοσης ειδήσεων σχετικών με τα επεισόδια ή της προβολής εικόνων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η τουρκική αστυνομία έπνιξε στο αίμα τις ογκώδεις διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων, που ακολούθησαν τη βίαιη απομάκρυνση διαδηλωτών από το Πάρκο Γκεζί, στην περίφημη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τα σχέδια της κυβέρνησης να ισοπεδώσει το πάρκο, μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή, και να προχωρήσει στην ανέγερση ενός ακόμη εμπορικού κέντρου, από αυτά που «κατακλύζουν» την πλατεία Ταξίμ.
Έπειτα από τέσσερις ημέρες παραμονής στο πάρκο, η αστυνομία επενέβη, κάνοντας χρήση υπέρμετρης βίας. Αυτό εξόργισε τους κατοίκους όχι μόνο της Κωνσταντινούπολης, αλλά και άλλων τουρκικών πόλεων, που βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους.
Το αποτέλεσμα ήταν, εκτός των τεσσάρων νεκρών, να υπάρξουν και περισσότεροι από 400 τραυματίες, πέντε εκ των οποίων νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αληθινών σφαιρών κατά των διαδηλωτών, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία πέριξ της πλατείας Ταξίμ, ανοίγοντας πυρ κατά του πλήθους
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και νοσοκομειακές πηγές, δέκα διαδηλωτές έφεραν εγκεφαλικά τραύματα, ενώ άλλοι τρεις τυφλώθηκαν από τα βίαια χτυπήματα των δυνάμεων καταστολής, στις μάχες σώμα με σώμα που σημειώθηκαν κυρίως στην πλατεία Ταξίμ.
Οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονταν με κάθε επιφύλαξη, καθώς επίσημη ενημέρωση δεν υπήρχε, αφού η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε στα μέσα ενημέρωσης να μεταδώσουν οτιδήποτε σχετικά με τα επεισόδια. Όπως ήταν φυσικό, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, πήραν «φωτιά», με τη ροή πληροφοριών, αλλά και φωτογραφιών, να αποκαλύπτει το μέγεθος της αστυνομιλής θηριωδίας.
Κάνοντας χρήση χημικών, αλλά και με αντλίες νερού, οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας. Στην Άγκυρα δε, η αστυνομία απομάκρυνε με τη βία ένα ογκώδες πλήθος διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, AKP.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και για την απαγόρευση του αλκοόλ από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.
Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, το κλίμα ήταν έκρυθμο, με τις πληροφορίες μάλιστα να θέλουν νέες ογκώδεις διαδηλώσεις να προγραμματίζονται για σήμερα σε διάφορες πόλεις ανά τη χώρα. Στο Twitter, συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις διαδηλωτών, αλλά και απλών πολιτών, για μετάδοση των ειδήσεων από κάθε δυνατή πηγή, προκειμένου να μάθει ο κόσμος τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας τρόμου στην Τουρκία.
Φωτογραφίες με ματωμένους δρόμους και αφηγήσεις διαδηλωτών που χτυπήθηκαν από αστυνομικούς, με συνέπεια να χρειαστεί να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, «κατέκλυσαν» τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πληροφορίες ήθελαν ακόμα και το στρατό της χώρας να απειλεί να βγει στους δρόμους και να τεθεί αντιμέτωπος με τις δυνάμεις καταστολής, εάν η αστυνομία δεν σταματούσε τις ανηλεείς επιθέσεις κατά διαδηλωτών.
Την ίδια ώρα, σε Λευκό Οίκο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Αμερικανικό Πεντάγωνο, πραγματοποιούνταν συνεχείς συσκέψεις για τη διαχείριση της κρίσης στην Τουρκία, η οποία πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει και την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Ερντογάν...
http://antigrafakias.blogspot.gr

ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ!!!

 Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας κ. Γιάννη Νέστορα για τις φωτογραφίες που μας έστειλε. Αποτελούν ντροπή τέτοιες εικόνες. Αυτά τα...καλόπαιδα πρέπει να συλληφθούν και κάποιος να τους στείλει σε στρατόπεδο να σπάνε πέτρες. Τούς χρειάζεται ένα μάθημα...
"Aγαπητη εφημεριδα,
πριν απο 2 κ πλεον μηνες επαναληφθηκε το φαινομενο της εμφανισης νεαρων βανδαλων(πιθανώς ανηλικοι) στο ΑΛΣΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ, οι οποιοι εσπασαν κ κατεστρεψαν πανω απο 10 κολονες φωτισμου, με αποτελεσμα το αλσος να ναι χωρις φωτισμο μετα τη δυση ηλιου. Ο δημαρχος κ.ΞΥΔΗΣ δεν φροντισε ν αποκατασταθει η ζημια.
 
 
 Σας στελνω μερικες ενδεικτικες φωτογραφιες που αποτυπωνουν το μεγεθος της καταστροφης. Ας το δουνε οι αρμοδιοι του Δημου, των οποιων οπως φαινεται δεν ιδρωνει το αυτι τους για την αποκατασταση των ζημιων. Επιπλεον ο χωρος γυρω απο το VERDE εχει μετατραπει σε σκουπιδοτοπο.
Παρακαλω να δημοσιευτει,
Ευχαριστω,
με εκτιμηση
Νεστορας Ιωαννης
Περιβαλλοντολογος μηχανικος
 
 

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΠΤΩΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΠΕΠΛΕΕ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ(ΒΙΝΤΕΟ)




potami
Νεκρή βρέθηκε χθες στο ποτάμι του Λούρου η 32χρονη που έπεσε στο ποτάμι το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης...
Τα ίχνη της άτυχης 32χρονης, μητέρας δύο παιδιών είχαν χαθεί από εκείνο το απόγευμα. Η τελευταία φορά που την είδαν ήταν στην γέφυρα του ποταμού Λούρου στην Φιλιππιάδα.
Το πρωί, κλιμάκια της 1ης ΕΜΑΚ με 5 δύτες και της 5ης ΕΜΑΚ με 5 δύτες επίσης, έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν λίγο πριν τις 09:00 τις έρευνες. Επίσης στην όλη επιχείρηση συμετείχαν άντρες της αστυνομίας από την Φιλιππιάδα καθώς και 15 περίπου άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλιππιάδας με 5 οχήματα.
Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, βρέθηκε να επιπλέει το άψυχο σώμα της 32χρονης στην αριστερή κύτη του ποταμού, 800 περίπου μέτρα από το σημείο όπου φέρεται να έπεσε (από την γέφυρα) κοντά σε καλαμιές .H 32χρονη είχε αφήσει σημείωμα που από τα όσα περιγράφει άφηνε την εντύπωση ότι θα προχωρούσε στο απονενοημένο διάβημα.
Η σωρός θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων για νεκροψία νεκροτομή.
Δείτε το βίντεο:
periergaa





ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΖΗΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ)



ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΑΜΕΣΑ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ 

 
Οι δικαστές του ΣτΕ καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κηρύξουν παράνομη και αντισυνταγματική την αρπαγή των αποταμιεύσεων χιλιάδων Ελλήνων

Ο Ι. ΤΣΟΛΙΑΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
·        ΣΟΚ! Η νομική εταιρεία που σχεδίασε το PSI για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ζήτησε να εξαιρεθούν οι ομολογιούχοι από το «κούρεμα». Το ίδιο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους! Η κυβέρνηση Παπαδήμου όμως, «έσφαξε» 15.000 οικογένειες!

·        «Μας έκλεψαν τις αποταμιεύσεις  χωρίς να συναινέσουμε ούτε σε διαδικασία ούτε σε ψηφοφορία»

·        «Αυτό που έγινε με τους ομολογιούχους του Δημοσίου είναι η μεγαλύτερη κλοπή αποταμιεύσεων που έχει γίνει ποτέ.  Ό,τι πιο αντισυνταγματικό και παράνομο απέναντι σε φυσικά πρόσωπα»

·        «Η Πολιτεία κατέστρεψε περισσότερο από 60.000 ανθρώπους»

·        «Στέλνουν ψευδομάρτυρες στα δικαστήρια όπου μας χαρακτηρίζουν στυγνούς κερδοσκόπους και εκβιαστές» 





 







Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
                                                           vrachiolidis@yahoo.gr
Αυτοί είναι οι μεγάλοι υπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος των ομολογιούχων του Δημοσίου. Είναι αυτοί που συναίνεσαν στην κλοπή των αποταμιεύσεων δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που πείστηκαν από την πρόσκληση του Δημοσίου κι εμπιστεύθηκαν τους κόπους μιας ζωής στην ελληνική Πολιτεία. Ο Γιάννης Τσολιάς, εκπρόσωπος των ομολογιούχων του Δημοσίου στη Β. Ελλάδα, ονοματίζει έναν προς έναν τους υπεύθυνους της «μεγαλύτερης κλοπής αποταμιεύσεων που έγινε ποτέ», όπως την χαρακτηρίζει. Σε συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη, ο κ. Τσολιάς υπογραμμίζει ότι έχουν ήδη αυτοκτονήσει 14 ομολογιούχοι, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν πολλοί ανάπηροι, παραπληγικοί και καρκινοπαθείς που δεν μπορούν πλέον ν’  αγοράσουν τα φάρμακά τους! Ο κ. Τσολιάς αποκαλύπτει στοιχεία που πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φανερώνουν το μέγεθος του εγκλήματος σε βάρος των αποταμιευτών, εναντίον των οποίων παρίσταται στα δικαστήρια το Δημόσιο,  «φέρνοντας ψευδομάρτυρες που μας αποκαλούν στυγνούς κερδοσκόπους και εκβιαστές».

Τα όσα λέει ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων είναι συγκλονιστικά. Εμείς, καλούμε τους δικαστές να αποδώσουν δικαιοσύνη απέναντι σε αυτούς ανθρώπους, τους οποίους καταλήστευσε το κράτος.   
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που έγινε το περιβόητο «κούρεμα», η κλοπή των αποταμιεύσεών σας.

Τσολιάς: Αυτό που έγινε με τους ομολογιούχους του Δημοσίου δεν έχει προηγούμενο στην ευρωπαϊκή ιστορία. Είναι η μεγαλύτερη κλοπή αποταμιεύσεων που έχει γίνει ποτέ. Έχει γίνει ένα «κούρεμα» της τάξεως του 85% γιατί ένα ποσό 31,5% μας το έχουν δώσει με ομόλογα που λήγουν το 2042! Ο μέσος όρος της ηλικίας ων ομολογιούχων είναι πάνω από 60 ετών σύμφωνα με μελέτη που έχει κάνει ο Σύλλογος πράγμα που σημαίνει ότι έχει χαθεί το 85% των αποταμιεύσεών τους.

Το «κούρεμα» που έγινε στην Κύπρο είναι παρόμοιο με το δικό σας;

Τσολιάς: Στην Κύπρο που πολλοί παρομοιάζουν το γεγονός, έχει γίνει το εξής: εκεί πτώχευσε η Τράπεζα, μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης κι έγιναν αυτά που έγιναν.

Στην Κύπρο επίσης προστατεύθηκαν οι καταθέσεις από 100.000 ευρώ και κάτω, ενώ εσάς «κουρεύτηκαν» καταθέσεις από το πρώτο ευρώ. Έτσι δεν είναι;

Τσολιάς: Ακριβώς, όπως το λέτε. Σε μας, η χώρα –τυπικά- δεν πτώχευσε διότι δεν έγινε καμία στάση πληρωμών. Πληρώνονται μισθοί, συντάξεις, τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πριν από λίγες μέρες πληρώσαμε το ομόλογο της ΕΚΤ που έληγε στις 20 Μαΐου και ήταν 5,6 δις. Αυτό που έγινε με μας ήταν ό,τι πιο αντισυνταγματικό και παράνομο έχει γίνει ποτέ απέναντι σε φυσικά πρόσωπα. Ούτε στην πραγματική χρεωκοπία της Αργεντινής δεν έγινε τέτοια μεταχείριση απέναντι στα φυσικά πρόσωπα, όπου εκεί τα ομόλογά τους πληρώθηκαν.

Πόσες είναι οι οικογένειες που έχουν αποταμιεύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου;

Τσολιάς: Περισσότερες από 15.000 οικογένειες. Επειδή πρόκειται για οικογενειακές αποταμιεύσεις κι επειδή σε μια αγορά ομολόγου ήταν παραπάνω του ενός δικαιούχου, με έναν πρόχειρο και γρήγορο υπολογισμό, σας λέμε ότι πρόκειται για παραπάνω από 60.000 ανθρώπους . Έχουν γίνει οικογενειακές τοποθετήσεις, άλλωστε η πρόταση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, στις προσκλήσεις του προς το αποταμιευτικό κοινό, έγραφε με μεγάλα γράμματα: «Καλούμε τα φυσικά πρόσωπα-ιδιώτες-αποταμιευτές να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου».

Και σήμερα πώς σας χαρακτηρίζουν; Τζογαδόρους;

Τσολιάς: Είναι πλέον χαρακτηριστικές οι εκφράσεις τους: μας είπαν άκρατους κερδοσκόπους και κοινούς εκβιαστές.  Αυτό έγινε στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 22 Μαρτίου. Έχουμε το εξής οξύμωρο: οι εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας, από κυβερνητικά και μη κόμματα,  βγαίνουν σε όλα τα κανάλια και τα ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι οι ομολογιούχοι έχουν δίκιο και πρέπει να δικαιωθούν και όταν φτάνει η ώρα του δικαστηρίου αντί ν’ αφήσουν το ΣτΕ ν’ αποφασίσει απερίσπαστο, προσπαθούν να επηρεάσουν τους δικαστές χρησιμοποιώντας σε βάρος των ομολογιούχων εκφράσεις που δεν συνάδουν με αυτό που είναι.

ΚΑΙ Η ΞΕΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΟ ΤΟ PSI ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!
Ουσιαστικά σας εξαπατούν για δεύτερη φορά. Πιστεύετε ότι το Δημόσιο βάζει εγκάθετους για να θολώσει τα νερά και να κερδίσει τις δικαστικές υποθέσεις;

Τσολιάς: Το Δημόσιο έχει κάνει εγκλήματα σε βάρος των ομολογιούχων. Θέλω να σας πω κάτι που για πρώτη φορά αποκαλύπτεται στην υπόθεση των ομολογιούχων. Η νομική εταιρεία που ανέλαβε το PSI για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, η εταιρία δηλαδή που σχεδίασε για την ελληνική κυβέρνηση την αναδιάρθρωση του χρέους μέσω του PSI, στη γνωμοδότηση  του Ιουλίου 2010 για το πώς θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος , στη σελ. 8 αναφέρει επί λέξει: «ένα ενδιαφέρον ερώτημα θα ήταν εάν θα μπορούσε να εξευρεθεί τρόπος να εξαιρεθούν από την αναδιάρθρωση, τα ομόλογα που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα ή τουλάχιστον οι όροι αναδιάρθρωσής τους, να είναι πιο ήπιοι. Αυτό εξαρτάται: 1ον.  Από Το συνολικό ποσό ομολόγων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα να είναι σχετικά μικρό», πράγμα που στη δική μας περίπτωση ισχύει. 206 δις ευρώ είναι αυτά που αναδιαρθρωθήκαν και το δικό μας το ποσό ήταν 2,2 δις.

Αγαπητέ κύριε Τσολιά. η νομική εταιρεία που σχεδίασε το PSI, όλα αυτά τα έλεγε ενάμισι χρόνο πριν το «κούρεμα»;  

Τσολιάς: Βεβαίως. Και είπε και άλλα στη γνωμοδότησή της. Σας διαβάζω: «Οι θεσμικοί κάτοχοι ομολόγων, θα αναγνωρίζουν το όφελος  από άποψη δημοσίων σχέσεων για να μην υπάρξουν χήρες και ορφανά που θα παραπονούνται στα δελτία των βραδινών ειδήσεων».  Είχε πει λοιπόν ξεκάθαρα ότι τα ομόλογα των φυσικών προσώπων έπρεπε να εξαιρεθούν από τη διαδικασία του PSI.

Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι η νομική εταιρεία σκέφτηκε τις χήρες και τα ορφανά κάτι που δεν έκανε κανείς από την κυβέρνηση.

Τσολιάς: Ακριβώς. Η ελληνική κυβέρνηση, παρά το ότι είχε τη γνωμοδότηση της νομικής εταιρείας που ανέλαβε το PSI και παρά το ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την υπογραφή Σαχινίδη, εισηγείτο προς το υπουργικό συμβούλιο «τα ομόλογα των φυσικών προσώπων να εξαιρεθούν γιατί είναι Έλληνες οικογενειάρχες αλλά εκτός των άλλων θα καταστραφεί και ο εσωτερικός δανεισμός της χώρας», αυτοί μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί. Και χωρίς να συμμετάσχουμε σε καμιά ψηφοφορία , με μια διαδικασία αδιαφανή ώστε να διαμορφώσουν την απαραίτητη απαρτία και πλειοψηφία, έτσι ώστε να συναινέσουν στην τροποποίηση των ρητρών δράσης και στην ανταλλαγή των ομολόγων.  Εμείς, που ήμασταν οι τελικοί δικαιούχοι, δεν συμμετείχαμε πουθενά.

Εσάς απλά σας… κόψανε το κεφάλι!

Τσολιάς: Εμάς μας πήραν εν ψυχρώ τα λεφτά.

Πείτε μου πόσοι και ποιοι ήταν αυτοί που συμμετείχαν στην ψηφοφορία;

Τσολιάς: Συμμετείχαν μόνο θεσμικοί επενδυτές και αυτό έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο. Ψήφισαν 100 tablets!  Κανένας δεν είχε εξουσιοδότηση από τα φυσικά πρόσωπα να ψηφίσει για τα φυσικά πρόσωπα. Μας άρπαξαν τα λεφτά χωρίς να συναινέσουμε ούτε σε διαδικασία ούτε σε ψηφοφορία.  

Ποιους θεωρείτε υπεύθυνους αυτού του εγκλήματος; Ονοματίστε φυσικά πρόσωπα παρακαλώ.

Τσολιάς: Φυσικά είναι ο κ. Βενιζέλος που ήταν υπουργός τότε, ο κ. Χριστοδούλου που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αλλά εκτός από αυτούς, ευθύνες έχουν και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης και φυσικά ο κ. Παπαδήμος. Και βεβαίως ο κ. Παπανδρέου, να μην τον ξεχάσω, δεν έχει σημασία που έχει φύγει από την κεντρική πολιτική σκηνή, έχει τεράστιες ευθύνες. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Παπάδημο. Όλοι αυτοί, ενώ είχαν ένα σωρό εισηγήσεις για τα φυσικά πρόσωπα, πουλήσανε και προδώσανε τους πολίτες της ίδιας της Πατρίδας τους. Και τώρα καλούμαστε στα δικαστήρια ν’ αποδείξουμε το αυτονόητο.  

Έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ή μήπως φοβάστε ότι το ΣτΕ μπορεί να ενεργήσει , όπως παλαιότερα που ο κ. Πικραμένος είχε πει ότι το Μνημόνιο είναι νόμιμο;

Τσολιάς: Υπάρχουν κάποιες προηγούμενες αποφάσεις του Στε που κάνουν τους ομολογιούχους διστακτικούς. Στη δική μας όμως περίπτωση, είναι τόσο ακράδαντα τα επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με παραβίαση βασικών άρθρων του ελληνικού Συντάγματος και της ευρωπαϊκής σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα και υπάρχουν τέτοια αδιάσειστα στοιχεία που έχουμε κατεβάσει μέσω των νομικών μας στο ΣτΕ , που θεωρώ ότι το ΣτΕ όποιες πιέσεις έμμεσες και να του ασκηθούν από πολιτικά πρόσωπα, δεν μπορεί παρά να αποφασίσει σύμφωνα με το νόμο και το Σύνταγμα. Σύμφωνα λοιπόν με το Σύνταγμα, πρέπει να ακυρωθεί το PSI για τα φυσικά πρόσωπα διότι ήταν αντισυνταγματικό και παράνομο. Πιστεύουμε λοιπόν ότι το ΣτΕ θα δικάσει δίκαια και ανεπηρέαστα γιατί αν ο μη γένοιτο βγάλει οποιαδήποτε άλλη απόφαση, θα γίνει ο δούρειος ίππος για τη δήμευση των περιουσιών στην Ελλάδα.

Περιμένετε ότι εάν δικαιωθείτε, θα σας επιστρέψουν τα λεφτά; Αφού αυτά πάνε, πετάξανε προς τους δανειστές.

Τσολιάς: Αν δικαιωθούμε απ’ το ΣτΕ υποχρεούται το κράτος, το αργότερο μέσα σε 6 μήνες να μας δώσει πίσω τα παλιά μας ομόλογα, κρατώντας τη διαφορά. Σε σχέση με τα λεγόμενα /δικαιολογίες ορισμένων ότι δήθεν το πρόβλημα συνίσταται στο κίνδυνο να κριθεί ότι υπάρχει discrimination (διάκριση) σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες,  εάν η Ελλάδα επιστρέψει τα ομόλογα που ακύρωσε  μόνο στους Έλληνες ομολογιούχους , θα ήθελα να σας ενημερώσω περιληπτικά ότι πολύ πρόσφατα το  ευρωπαϊκό δικαστήριο EFTA δικαίωσε την Ισλανδία, γιατί μεταχειρίστηκε προνομιακά τους πολίτες της σε σχέση με πολίτες της Αγγλίας και Ολλανδίας σε θέμα προστασίας καταθέσεω. Το σκεπτικό ήταν ότι η εξαιρετικά δυσμενής οικονομικά κατάσταση της Ισλανδίας επιτρέπει λόγω force majeur να βοηθήσει και μεταχειριστεί προνομιακά τους καταθέτες πολίτες της και όχι τους καταθέτες κατοίκους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Άρα και στην περίπτωση της Ελλάδας θα μπορούσε  να ισχύσει το ίδιο σκεπτικό, διότι υπέρτατο καθήκον της κάθε χώρας είναι να προστατεύει τους πολίτες της και αυτό το υιοθέτησε  με την παραπάνω απόφαση και η Ευρώπη.

Φαντάζομαι ότι κάποιοι από τους ομολογιούχους από τους οποίους  έκλεψαν τις αποταμιεύσεις μπορεί να κινδυνέψουν να μπουν φυλακή γιατί θα χρωστούσαν χρήματα στο δημόσιο και τώρα δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Είναι έτσι;

Τσολιάς: Υπάρχουν πολλές χαρακτηριστικές περιπτώσεις ομολογιούχων. Κατά αρχήν 14 ομολογιούχοι αυτοκτόνησαν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει  ομολογιούχος με ολική τύφλωση από την περιοχή της Θράκης, ο οποίος είχε πάρει με δάνειο το σπίτι του και είχε πάρει κάποιες αποταμιεύσεις και περίμενε με το κουπόνι των ομολόγων, το επιτόκιο, να πληρώνει κάθε φορά τις δόσεις του δανείου. Τώρα του ανθρώπου του έχουν πάρει τα λεφτά, δεν του έχει μείνει τίποτε στην άκρη, κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του. Υπάρχουν ομολογιούχοι που είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Ανάπηροι, παραπληγικοί, πολλοί καρκινοπαθείς που δεν μπορούν πλέον να εκτελέσουν τις θεραπείες τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς είναι δυνατόν οι δικαστές να βγάλουν μια άλλη απόφαση και να δουν στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους.

Κύριε Τσολιά, η Πολιτεία μοιάζει να ενήργησε κυβέρνηση προς τους ομολογιούχους περισσότερο με μαφιόζικο τρόπο παρά ως κράτος που νοιάζεται για τους πολίτες του. Ελπίζετε κάτι από το παρόν πολιτικό σύστημα;  Πώς χαρακτηρίζετε τους πολιτικούς;

Τσολιάς: Αναξιόπιστους. Όταν ο κ. Σαμαράς στην προεκλογική του εμφάνιση στο Ζάππειο αναφέρει 18 σημεία και στο 3ο σημείο υπόσχεται την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι ομολογιούχοι, όταν στην προγραμματική συμφωνία που κάνουν τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) , προβλεπόταν η αποκατάσταση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων και μετά από ένα χρόνο το μόνο που κάνουν είναι ευχολόγια και να βγαίνουν στα κανάλια να λένε ότι έρχεται η ανάπτυξη και οι επενδύσεις…

Ή να στέλνουν στα δικαστήρια ψευδομάρτυρες…

Τσολιάς: Ακριβώς, Ή να στέλνουν στα δικαστήρια ψευδομάρτυρες, απέναντι σε συνταξιούχους , σε ανθρώπους που πολέμησαν για να είναι αυτοί ελεύθεροι και να παίρνουν μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Κι ευτυχώς που υπάρχουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης όπως είναι το δικό σας, που δεν αφήνουν αυτή την αλήθεια να κουκουλωθεί. Γιατί αν δεν βγαίναμε όλοι εμείς μπροστά, το θέμα θα το κουκουλώνανε. Αυτό το θέμα είναι ντροπή για την ίδια την ελληνική Δημοκρατία . Είναι ντροπή γι ένα κρότος να μην σέβεται, να εξαπατά και να κλέβει τους ίδιους του τους πολίτες. Ελπίζω το θέμα αυτό να μην γίνει ντροπή και για την ελληνική δικαιοσύνη.




 .
 ΦΟΒΕΡΟ!!!!!! Ακόμη και εκείνοι που σχεδίασαν το PSI από το  2010, και συγκεκριμένα η νομική εταιρεία Cleary Gottlieb είχαν την άποψη να εξαιρεθούν τα φυσικά πρόσωπα και βέβαια η άποψή τους να είναι σχετικά μικρό το ποσό ομολόγων που αυτά κατέχουν ανταποκρίνεται στην αλήθεια , αφού οι Έλληνες φυσικά πρόσωπα είχαν ομόλογα αξίας 2,3 δις και τα αλλοδαπά λιγότερα, άρα το σύνολο σε σχέση με το συνολικό χρέος των 206 δις που αναδιαρθρώθηκε, ήταν αστείο.



ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ! 

H Ευρωπαϊκή  Κεντρική Τράπεζα στη γνώμη που εξέφρασε , λόγω του θεσμικού της ρόλου , στις 17-2-2012 (λίγες μέρες πριν τη θεσμοθέτηση του PSI plus) σε σχέση με το σχέδιο νόμου 4050/12,  κάνει ρητή και σαφή αναφορά στην αδιαφάνεια της διαδικασίας ψηφοφορίας και στην λόγω αυτής παραβίαση των συνταγματικών αρχών της ασφαλείας του δικαίου και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των κατόχων των ομολόγων.

Το ελληνικό Δημόσιο, δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της ΕΚΤ. Αντίθετα, όχι μόνο δεν ακολούθησε τις υποδείξεις της ΕΚΤ, αλλά επέλεξε εξουσιαστικά -άγνωστο ακολουθώντας τίνος τις υποδείξεις- να χρησιμοποιήσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα ηλεκτρονική ψηφοφορία, παρότι το αποτέλεσμά της θα επηρέαζε με δυσμενή τρόπο και τους μη συναινέσαντες κατόχους ομολόγων, χωρίς διαφανείς  και συγκεκριμένους κανόνες, αναθέτοντας στην κοινοπραξία «Ελληνικά χρηματιστήρια»  και bondholders communications group llc, το σχεδιασμό και διαχείριση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας , www.greekbonds.gr .

Προφανώς η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία! Η Τράπεζα της Ελλάδας, σε ένα πρωτοφανές για το θεσμικό της ρόλο ατόπημα, συμμετείχε στη διαδικασία, χωρίς να διασφαλίζεται η «ασφάλεια» της διαδικασίας , «διαπιστώνοντας»  απλά την ύπαρξη (!)  της απαιτούμενης για το «κούρεμα απαρτίας και πλειοψηφίας», και χωρίς να επικαλείται ή να προσκομίζει ή να δημοσιεύει ούτε και στο υπόμνημά της προς το ΣτΕ, οποιοδήποτε  στοιχείο σχετικό με την ψηφοφορία και το αποτέλεσμα. Ο Οι ομολογιούχοι υποστηρίζουν ότι για τον τρόπο διεξαγωγής και ασφάλειας της ψηφοφορίας και του αποτελέσματος δεν ακολουθήθηκαν ούτε καν τα προβλεπόμενα στο μοντέλο των ρητρών συλλογικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα ομόλογα εκδόσεως 1-1-2013 και μετά, μοντέλο που υποχρεωτικά υιοθέτησε και  η Ελλάδα με τη απόφαση 2/25248/0023 Α/7-3-2012 του Υπ. Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 583/13-3-2013.

 "Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"