Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


Τα παιδιά είναι να τα χαίρεσαι. Αγόρια και κορίτσια του Λυκείου  Χολαργού μετά τη δύσκολη σχολική χρονιά και τις Πανελλήνιες εξετάσεις, αυτή την ώρα διασκεδάζουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου (οδός Καραϊσκάκη) έχοντας στήσει εξέδρα με τη συμμετοχή εκπληκτικών μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων. 
Είχαμε όμως και εντυπωσιακούς χορούς από ντουέτα.
Τα παιδιά μας είναι φανταστικά. Έχουν μέσα τους νεανική φλόγα, αγάπη για ζωή, δημιουργικότητα και πολύ ταλέντο. 
Τα λαμόγια όμως της πολιτικής και οι δωσίλογοι που μας κυβερνούν θέλουν να τους κόψουν τα φτερά! Δεν θα το μπορέσουν όμως οι άθλιοι...

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΙΝΔΟΥ



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί, ο Δ.Ο.Π.Α.Π., η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., και ο ΟΚΑΝΑ συνεχίζουν την συνεργασία τους και καθαρίζουν τα χόρτα της οδού Πίνδου. 
          

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ & ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ & ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ



Δελτίο Τύπου για την
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ & ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ –
ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ & ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ
Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 8,30’μμ, στο ανοικτό
θέατρο της πλατείας Αγίας Παρασκευής.


Επειδή η αύξηση του αριθμού των υπερχρεωμένων νοικοκυριών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αναδεικνύεται ως το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα μετά την ανεργία.
Επειδή, οι περισσότερες μέχρι χθες υγιείς μικρές επιχειρήσεις οδηγούνται υπερχρεωμένες στο λουκέτο, με οφειλές στην αγορά ή τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
          Επειδή, οι δόσεις των δανείων και γενικότερα τα χρέη γίνονται ‘‘θηλιά’’ για την ψυχική και σωματική υγεία των συμπολιτών μας καθώς, λόγω οικονομικής κρίσης, αδυνατούν αποδεδειγμένα ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
          Επειδή η ενδεχόμενη κατάσχεση της πρώτης κατοικίας δεν είναι απλώς κατάσχεση ‘‘των κόπων μιας ζωής’’! Είναι κατάσχεση της ίδιας της ζωής: Η κατοικία είναι η εστία, η οικειότητα, ο τόπος της ατομική μας ασφάλειας, είναι η ταυτότητα, η μνήμη και οι πολύτιμες προσωπικές μας σχέσεις. Η κατάσχεση είναι προσωπική κατάρρευση, είναι απόγνωση και ξεριζωμός.
 Γι’ αυτούς τους λόγους η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή», σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών Ελλάδος» (Σ.ΥΠ.Ν.Ε.), σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά & Μικρές Επιχειρήσεις – Μέθοδοι Αντίδρασης & Υπεράσπισης».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 8,30’μμ, στο ανοικτό θέατρο της πλατείας Αγίας Παρασκευής.
Τοποθετήσεις, απαντήσεις και συμβουλευτική υποστήριξη θα δοθούν από τους:
-       Καλαντζή Γιάννη, πρόεδρο του Σ.ΥΠ.Ν.Ε.
-       Γιώργο Καβαθά, πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
-       Χαράλαμπο Βικάτο, οικονομολόγο καθηγητή ΤΕΙ Πατρών
-       Λένα Βακαλοπούλου – Παπαμιχαήλ, δικηγόρο
-       Γιώργο Φωτόπουλο, δικηγόρο
-       Διονυσία Λόξα, δικηγόρο
 Ενδεικτικά, θα ενημερωθούμε, θα ρωτήσουμε και θα συζητήσουμε:
-       Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για ένταξη στο νόμο «Κατσέλη»,
-       Ποιοι εξαιρούνται από την κατάσχεση/ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας,
-       Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ρυθμιστούν χρέη από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια & κάρτες προς όφελος των καταναλωτών, και όχι των τραπεζών, αλλά και/ή ακόμα και να απαλλαγούμε από τα χρέη,
-       Πως εξελίσσονται οι υποθέσεις στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στις δικαστικές αποφάσεις,
-       Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εισπρακτικές εταιρίες ως καταναλωτές και τέλος
-       Πως θα κάνουμε την αλληλεγγύη μας δύναμη δημιουργίας και ασπίδα προστασίας από τη μοναξιά, τη κατάθλιψη και την ανθρωποφάγα επιθετικότητα των κερδοσκόπων που λεηλατούν τις ζωές μας.
  Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»

ΔΗΜΙΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ





Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού


Η Δημιουργική Απασχόληση των μαθητών Δημοτικού κατά τους θερινούς μήνες, όπου δεν λειτουργούν τα σχολεία, συμβάλλει στην αποδέσμευση της εργαζόμενης μητέρας και στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής της στο δύσκολο διάστημα των θερινών διακοπών.

Επί πλέον το πρόγραμμα προσφέρει εργασία σε άνεργους Εκπαιδευτικούς, αλλά δίνει και τη μεγάλη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά σε ένα χώρο με ασφάλεια όπως αυτό του Σχολείου.

Οι μικροί μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περνούν δημιουργικά το χρόνο τους από Δευτέρα έως Παρασκευή και τους δίνεται η δυνατότητα με την καθοδήγηση επιλεγμένων Εκπαιδευτικών να απασχοληθούν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως αθλητικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, μουσική, χορό κλπ.

Στον πρώην Δήμο Χολαργού το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία το 2006 και συνεχίζεται και στον ενοποιημένο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδιά εργαζομένων γονέων δημοτών-κατοίκων. Προτεραιότητα έχει δοθεί σε πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ και ανέργους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται και φέτος με μεγάλη επιτυχία στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού – Τήνου 4 τις εργάσιμες ημέρες από 07.30 έως 15.30.


ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΕΝΤΟΝΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΠΝΟΥ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λουμπάρδα στην Αγία Μαρίνα.
Στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα με δέκα πυροσβέστες ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε οικισμούς.
newsbomb

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΡΑΙΟ; ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΕΚ ΧΟΛΑΡΓΟΥ;



  Είπαμε ότι το ΚΕΚ Χολαργού αποτελεί θέμα για τον Δήμο, με αφορμή το πόρισμα των ορκωτών Λογιστών. Κι εμείς όσο μπορούμε θα το ψάχνουμε. 
  Ανάμεσα στα άλλα που γράφει το πόρισμα, σταθήκαμε στο όνομα Μάνος Θηραίος. 
   Δείτε τι ακριβώς αναφέρει το πόρισμα: 
   "Κατά τον έλεγχο των δαπανών, ζητήσαμε εάν τηρήθηκαν διαδικασίες ανάθεσης, εάν υπάρχουν πρωτόκολλα παραλαβής, του έργου, είτε το αποτέλεσμα του έργου (π.χ. Κείμενα, Μελέτη), είτε σχετικές συμβάσεις που να δικαιολογούν το σκοπό/πραγματοποίηση της δαπάνης αλλά δεν τέθηκαν υπόψη μας. 
    Παραθέτουμε αναλυτικότερα:


1) Αμοιβή ποσού €2.550,00 (ως Α.Π.Υ 99/20.6.2008) σε Εμμανουήλ Θηραίο. Η επαγγελματική του ιδιότητα είναι Δημοσιογράφος και οι υπηρεσίες που προσέφερε είναι κείμενα και επιμέλεια παραγωγής εντύπου «Περιβαλλοντική Πολιτική Δήμου Χολαργού».
Ρωτάμε τον πρώην Πρόεδρο του ΚΕΚ Χολαργού κ. Αναγνωστόπουλο:
1. Είναι αλήθεια ότι ο νυν Δήμρχος κ. Ξύδης σας έχει ζητήσει να του στείλετε τη σχετική σύμβαση που είχατε κάνει με τον κ. Θηραίο; Του την στείλατε;
2. Είναι αλήθεια ότι έχετε εταιρεία από κοινού με τον κ. Θηραίο; Και εάν ναι, βάλατε τον συνεταίρο σας στο ΚΕΚ;

Εάν μπορείτε, παρακαλούμε πολύ στείλατε την απάντησή σας ώστε να μην αιωρούνται ασαφείς πληροφορίες.