Ο Σύλλογος Κατοίκων Παπάγου Χολαργού «Εν δράσει» καλεί το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους να αντιδράσουν άμεσα και πριν να είναι αργά, στην επιχείρηση νέου προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών ερήμην των δήμων.
 Σε μια εποχή όπου επικρατεί υστερία φορολαγνίας με την επιβολή έμμεσων και άδικων φόρων, όπου παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα αποσυνδέοντας ουσιαστικά τους φόρους και τα χαράτσια από τις εισοδηματικές ικανότητες του Ελληνα φορολογούμενου.
 Σε μια εποχή όπου τα εισοδήματα επαγγελματιών μισθωτών και συνταξιούχων έχουν μειωθεί κατά 50% και πλέον.
 Σε μια εποχή όπου το πάγωμα της αγοράς έχει ρίξει στο ναδίρ τις εμπορικές αξίες των ακινήτων.
Σε  μια εποχή όπου τιμωρούνται όσοι ήταν νοικοκύρηδες και έκαναν οικονομίες μιας ζωής για ν’ αποκτήσουν δική τους στέγη και να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.
Το Υπουργείο Οικονομικών έρχεται για μια ακόμη φορά να εισπράξει από τους μη έχοντες και να ανεβάσει πλασματικά τις αντικειμενικές αξίες στην κατεύθυνση της δημιουργίας φορολογικών ομήρων.
Είναι άμεση ανάγκη και απόλυτο καθήκον του Δήμου να προστατεύσει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κατοίκων του και των ελάχιστων επαγγελματιών που  ακόμη αντέχουν και έχουν απομείνει στην τοπική μας αγορά.

Ο Σύλλογος Κατοίκων Παπάγου Χολαργού «Εν Δράσει», καλεί την δημοτική αρχή να συλλέξει άμεσα τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς, που επικρατούν στον Παπάγου και στο Χολαργό.
Να συλλέξει στοιχεία από τους τοπικούς μεσίτες, για την πτώση της ζήτησης τα τελευταία πέντε χρόνια.
Να συλλέξει στοιχεία για την πτώση των τιμών και για το πραγματικό κέρδος που έχει ένας ιδιοκτήτης με την συντήρηση του ακινήτου, τους φόρους που είδη πληρώνει και την φθορά παλαιότητας.
Να συγκεντρώσει μια πραγματική και σοβαρή τεκμηρίωση και να υποβάλει σχετική έκθεση εγκαίρως στο Υπουργείο Οικονομικών.
 Ταυτόχρονα να προετοιμάσει τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε ακόμη και με την συλλογή υπογραφών, να ενώσει τις δυνάμεις του με άλλους δήμους και να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσβάλλοντας την όποια απόφαση αυθαίρετων αυξήσεων.