Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨAN ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...


ΙΔΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!

Ευρηματικό, από τον Κυριάκο Τόμπρα

Ο ΚΕΧΡΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ!

ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Δεν έχει πάρει τα όρη και τα βουνά ο Γιάννης Κεχρής όπως έκανε πριν από χρόνια στο Μαραθώνιο του Ολύμπου ούτε τρέχει στον Υμηττό προπονούμενος για τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τρέχει σε έναν άλλο Μαραθώνιο, αυτό των δημοτικών εκλογών. Και ιδρώνει κυριολεκτικά. Τον είδαμε σήμερα εντελώς τυχαία και ήταν κυριολεκτικά... μούσκεμα. Και όπως ο δρομέας σου κάνει νεύμα χαιρετισμού και φεύγει, κάπως έτσι είδαμε και τον Γιάννη Κεχρή. Ίσα που μας είπε ένα "γειά, θα τα πούμε άλλη ώρα γιατί βιάζομαι" κι έφυγε σχεδόν τρέχοντας για τις συναντήσεις που είχε προγραμματίσει για σήμερα Σάββατο. 
Γνωρίζοντας από Μαραθώνιους και καθημερινές προπονήσεις, ο Γιάννης έχει εφαρμόσει το πρόγραμμα των σκληρών, καθημερινών προπονήσεων του αθλητισμού. 
Γνωρίζει ότι για να φτάσεις στο τέρμα του Μαραθώνιου και να κερδίσεις χρειάζεται συνεχής αγώνας και κανένας εφησυχασμός.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ, ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΦΥΓΑΝ!

Δείτε αυτή τη σημαντική όσο και συμβολική φωτογραφία: Οι λαθρομετανάστες, μετά το λουκέτο που επεβλήθη στη  Δημοτική Αστυνομία επιστρέφουν δριμύτεροι και μάλιστα αυξάνονται. Οι επιγραφές των καταστημάτων που φαίνονται πίσω από τους λαθρομετανάστες (Μικροβιολογικό Ιατρείο, Σχολή Οδηγών), δεν υπάρχουν πια μετά το κατέβασμα που τους επέβαλε ο τροϊκανικός νόμος, τον οποίο προθύμως και με σπουδή εφήρμοσε ο Δήμαρχος κ. Ξύδης.
Δεν υπάρχει όμως πια ούτε η Δημοτική Αστυνομία που απλά πρόλαβε και κατέβασε τις επιγραφές πριν εκδιωχθεί και η ίδια. 
Στην πραγματικότητα όμως, ψαλιδίστηκαν και οι αρμοδιότητες του ίδιου του Δημάρχου μετά την ετσιθελική απόφαση για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι αρμοδιότητες του Δημάρχου, σύμφωνα με το σχέδιο των οικονομικών δολοφόνων και των δωσιλόγων, θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο. 
Οι μόνοι που δεν θα πειραχτούν είναι οι λαθρομετανάστες. Και όχι μόνον αυτό: αυτοί θα ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο μια και ως γνωστόν σε λίγο θα έχουν και το δικό τους μουσουλμανικό τέμενος.
Οι Έλληνες λοιπόν είναι ή δεν είναι διωγμένοι από τον ίδιο τους τον τόπο; Αποτελούν ή όχι μειοψηφία;

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ!

Το αιφνίδιο λουκέτο στη δημοτική Αστυνομία που επέβαλε η άθλια κυβέρνηση των δωσιλόγων και των προδοτών, οι οποίοι υπακούουν στους εχθρούς της χώρας και όχι στις ανάγκες του λαού, φέρνει πίσω τους παράνομους μικροπωλητές-λαθρομετανάστες. 
Ήδη στην Αθήνα γίνεται το "έλα να δει". Οι παράνομοι μικροπωλητές ελλείψει δημοτικής Αστυνομίας έχουν στήσει ολόκληρη λαϊκή αγορά στην οδό Φυλής και Μιχαήλ Βόδα. Οι λαθρομετανάστες τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τίποτε έχουν ...συμπαραστάτη τους την ίδια την κυβέρνηση Σαμαρά η οποία με το λουκέτο στη δημοτική Αστυνομία ουσιαστικά προσκαλεί τους λαθρομετανάστες να ρημάξουν τα τελευταία εναπομείμαντα καταστήματα. 
Οι παράνομοι μικροπωλητές έχουν στήσει λαϊκή αγορά στο κέντρο της Αθήνας ενώ το...σύρμα δόθηκε από όλες τις ομάδες λαθρομεταναστών: "Πηγαίνετε και κατακλύστε και τα προάστια της Αττικής. Είναι δικές μας πλέον οι περιοχές", λένε μεταξύ τους. 

Ας περιμένουμε λοιπόν το επόμενο διάστημα και στον Χολαργό-Παπάγου να ξαναβιώσουμε τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις όπως αυτές που αποτύπωνε ο φακός του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" πριν από 2-3 χρόνια έξω από τη στάση Μετρό-Χολαργός. 
Η ανυπαρξία δημοτικής Αστυνομίας θα φέρει ως επικυρίαρχους στο προσκήνιο της αγοράς τους παράνομους μικροπωλητές-λαθρομετανάστες! 
Περαστικά μας!

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΟΛΑΡΗ

Αύριο Κυριακή 21 Ιουλόυ θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο 40 ημερών από τον θάνατο του μεγάλου δάσκαλου του Taekwondo, Μιχάλη Βόλαρη. 
Το μνημόσυνο θα γίνει στο κοιμητήριο του Χολαργού στις 11.00 το μεσημέρι.

Ο ΠΑΝΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΣΤΗΝ "ALBANIA PRESS". ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΛΒΑΝΟ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ



 Στο χθεσινό φύλλο της "ALBANIA PRESS" φιγουράρει ο Πάνος Δεμερτζής ο οποίος σε συνέντευξή του λέει πολλά και διάφορα. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη σωτήρια περέμβαση του γιατρού με την οποία έσωσε τη ζωή ενός Αλβανού ο οποίος δεν μπόρεσε να θεραπευτεί στην πατρίδα του. 
Τη μετάφραση της συνέντευξης την κάναμε μόνοι μας με τη βοήθεια του google, τα κυριότερα σημεία της οποίας είναι τα παρακάτω.  Αναζητήσαμε τον ίδιο τον Πάνο Δεμερτζή να μας κάνει δηλώσεις, αφήσαμε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο αλλά ο Πάνος ...δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής. 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΔΕΜΕΡΤΖΉ ΣΤΗΝ ALBANIA PRESS
Το Νοσοκομείο "Σωτηρία" είναι το πιο δημοφιλές στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το
1902 και είναι  το μεγαλύτερο στη χώρα, αλλά και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης δεν διαχωρίζει τους ασθενείς σε ντόπιους και ξένους, αλλά αντιμετωπίζονται όλοι όμοια. Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του νοσοκομείου είναι του Πάνου Δεμερτζή γιατρός, ο οποίος είναι σήμερα ο διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου αυτού του αριθμού τρία. Έλληνας γιατρός που έγινε γνωστός από τους συμπατριώτες μας, όταν ανέλαβε τη θεραπεία του ασθενούς, ο οποίος δε θεραπεύτηκε στην Αλβανία απόμια σοβαρή ασθένεια. Χάρη σε μια τεράστια δουλειά, ο Αλβανός ασθενής αντιμετωπίστηκε πολύ καλά από τον Έλληνα γιατρό και είναι πλέον σε καλή κατάσταση.
Ο γιατρός Δεμερτζής μιλώντας στο "ΑΛΒΑΝΙΑ PRESS ", έδειξε μερικά από τα μυστικά των άλλων συναδέλφων του και το έργο τους, και ο ίδιος είπε τις σκέψεις για τους ντόπιους και ξένους και για το έργο που γίνεται στο νοσοκομείο, κυρίως για την υποστήριξη των Αλβανών ασθενών.

Πάνος Δεμερτζής. Ο γιατρός που μιλάει ακόμη και σε υπερθετικό βαθμό για τους συναδέλφους του που εργάζονται σε αυτό το ίδρυμα, για το πώς να προφυλαχθούν από τη θανατηφόρο ασθένεια του καρκίνου και δείχνει ότι ειδικά σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, πολλές από τις εξετάσεις στο νοσοκομείο που διευθύνει, γίνονται δωρεάν .


Γεια σας, γιατρέ. Επειδή συνομίλησα με τον ασθενή σας που ήρθε από την Αλβανία. Πάσχει από μια ασθένεια επικίνδυνη για τη ζωή και γύρισε πλέον πίσω στα Τίρανα, και η ασθένειά του έχει ήδη επουλωθεί. Δύο λόγια για αυτή την εμπειρία


Πάνος Δεμερτζής: Έκανα το καθήκον μου ως γιατρός. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω έναν ασθενή αλβανικής καταγωγής. Καλύπτουμε τις καθημερινές εργασίες μας με δεκάδες από αυτούς, όχι μόνο οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα, αλλά άλλοι έχουν τους ανθρώπους έρχονται εδώ και εκτός από την Αλβανία, για το σκοπό αυτό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. O πατέρας του ήταν γιατρός, έζησε για αρκετά χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και στις Φιλιάτες.


Είστε σήμερα διευθυντής της κλινικής νοσοκομείου Σωτηρίας. Πόσα χρόνια ασκείτε το επάγγελμά σας στο νοσοκομείο;



Δεμερτζής:  Είμαι στην Σωτηρία από το 1989. Αλλά παράλληλα έχω συνεργαστεί μαζί με το νοσοκομείο «Γιώργο Γεννηματάς».


Έχετε Αλβανούς συναδέλφους στο νοσοκομείο σας; Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτούς;



Δεμερτζής:  Σίγουρα. Αλβανούς γιατρούς αλλά και νοσηλευτές. Είναι πολύ έξυπνοι και εξαιρετικoί στο επάγγελμά τους. Εμείς, στην ανάνηψη για παράδειγμα, έχουμε ένα πολύ καλό γιατρό, τον Niko  Lolo.


Γιατρέ, θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την ασθένεια του καρκίνου που έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ. Ποια είναι τα σημάδια που μας προειδοποιούν για να γυρίσει στο νοσοκομείο;



Δεμερτζής:  Οι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν στον επίμονο βήχα ή αν δουν ίχνη αίματος από το στόμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας. Δεδομένου ότι αυτή η ασθένεια είναι πολύ ύπουλη, πρέπει όλοι να γίνεται μία φορά το χρόνο εξετάσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να αρκεί και μόνο μια ακτινογραφία θώρακος. Πάντως, θα ήθελα να τονίσω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτή την ασθένεια είναι καπνιστές.

Είναι γνωστά τα προβλήματα σχετικά με την κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Έτσι, έχουμε πάρα πολλή ανεργία, η οποία μεγαλώνει και ο αριθμός των ανθρώπων που δεν κάνουν εξετάσεις γιατί δεν έχουν ασφάλιση υγείας. Όμως μπορούν να απευθύνονται στο νοσοκομείο για εξετάσεις που είναι απαραίτητες. Είμαστε το μόνο νοσοκομείο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, όπου η ανάλυση και οι συμβουλές από τους γιατρούς δεν χρεώνονται.


Το 1991 ήμουν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στο Δήμο Χολαργού. Σήμερα είναι γνωστό ως το δημοτικό Πολυϊατρείο. Ήταν το πρώτο κέντρο σε όλη την Αθήνα. Αφιερώθηκα χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Επίσης, το 1995, ως Αντιδήμαρχος Χολαργού, άρχισα να προβάλω για πρώτη φορά συμβουλευτικά κέντρα για τους νέους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, προβλήματα με το αλκοόλ ή ακόμα και τα ναρκωτικά.



Ήταν μια μεγάλη χαρά να σας γνωρίσουμε τον κ. Δεμερτζή από κοντά και να δεχτεί να δώσει αυτή τη συνέντευξη σην εφημερίδα "Albania PRESS».


ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Προσπάθησαν να ανατινάξουν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο – Εκτεταμένες ζημιές σε πάνω από 50 διαμερίσματα και καταστήματα σε ακτίνα 80 μέτρων – Στην πολυκατοικία διαμένει εισαγγελέας που έχει ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού – Μυστήριο και με την προσαγωγή υπόπτου

Έκρηξη μυστήριο μεγάλης ισχύος και με τεράστιες υλικές ζημιές σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα αναστατώνοντας μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης. Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, και ο θόρυβος ήταν τόσο εκκωφαντικός ώστε έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη συνοικία υποχρεώνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν λόγω πολυκατοικία μένει εισαγγελέας η οποία είχε ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Ωστόσο, να σημειωθεί πως την ώρα της έκρηξης δε βρισκόταν στο σπίτι της καθώς έλειπε με άδεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας, ο οποίος αποτελούταν από περίπου 5 κιλά δυναμίτιδα.

Οι πρώτες μετά την τρομακτική έκρηξη εικόνες θύμιζαν βομβαρδισμένη πόλη. Ζημιές σημειώθηκαν δε σε ακτίνα 80 μέτρων, αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Τοίχοι στην πολυκατοικία κατέρρευσαν, σπασμένες τζαμαρίες στα καταστήματα και τα σπίτια ολόκληρης της περιοχής, κατεστραμένα κουφώματα και αυτοκίνητα από τις γύρω πολυκατοικίες με τους συγκεντρωμένους κατοίκους να προσπαθούν να καταλάβουν τι είχε συμβεί, ενώ σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας εκκενώθηκε και η πολυκατοικία στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία  κρίθηκε ακατάλληλη.

Στο σημείο της έκρηξης δίπλα σε εσωτερικό υποσταθμό της ΔΕΗ έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες στο χώρο της κατεστραμμένης εισόδου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Συνεργεία της ΔΕΗ και της εταιρίας φυσικού αερίου κλήθηκαν να ελέγξουν τα δίκτυά τους προκειμένου να ερευνηθεί πιθανή σύνδεση της έκρηξης με κάποιο δίκτυο κοινής ωφέλειας.

Αποκλείοντας οι τελευταίοι κάθε περίπτωση σύνδεσης της έκρηξης με τα δίκτυα της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου και σε συνδυασμό με ερωτηματικά από τα πρώτα ευρήματα των ερευνών στην αποκλεισθείσα περιοχή έσπευσαν πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που βρίσκονται στο σημείο και συγκεντρώνουν υλικό αναζητώντας μάλιστα πιθανές κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με την eleftheria.gr στο κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας προσήχθη άγνωστος προκειμένου να ερευνηθεί η παρουσία του στην περιοχή λίγο πριν την έκρηξη. Στο μεταξύ από τους αστυνομικούς και τους περίοικους ειδοποιήθηκαν οι καταστηματάρχες, των οποίων τα καταστήματα υπέστησαν ζημιές καθώς και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, που έλειπαν για διακοπές, ενώ έκδηλος ήταν ο προβληματισμός και η αγωνία των ενοίκων για τα σοβαρά προβλήματα στη στατικότητα της πολυκατοικίας ενώ άγνωστη παραμένει η έκταση των καταστροφών στα δεκάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου.
protothema
Δείτε φωτογραφίες: 






















Πηγή φωτογραφιών: larissanet.gr

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ…ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!



Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙ…ΠΕΘΑΜΕΝΟ, ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ!
«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ Ν΄ΑΡΝΗΘΩ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ»
·        «Με αυτό που μας έχουν κάνει δεν μπορείς να ζήσεις στην Ελλάδα»
·       «Θα υποχρεώσουν όλο τον κόσμο που κρατά τις παλαιές ταυτότητες που φέρουν το θρήσκευμα, να τις αλλάξουν»
·       «Τους ζήτησα να μου βγάλουν διαβατήριο με το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου αλλά αρνήθηκαν. Μου ζήτησαν να βγάλω υποχρεωτικά καινούργια αστυνομική ταυτότητα. Όσα όμως κάνουν είναι παράνομα»
·       «Την απόφαση του Θεού την τήρησα αλλά και ο Θεός με εξύψωσε. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα που το κράτος με θεωρεί ανύπαρκτο απ’ ότι ήμουν πριν από 4 χρόνια που ήμουν ένα υπαλληλάκι»

Ο Παναγιώτης Μπαλαγιάννης με τη βοήθεια του Θεού επιβιώνει άνετα χωρίς να έχει ανάγκη το κράτος που επιδιώκει να τον εξοντώσει βιολογικά!
 
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolididis@yahoo.gr
Ποιος είπε ότι το χάραγμα του Αντίχριστου είναι μακριά; Αντιθέτως, είναι εδώ, στην Ελλάδα. Τη χώρα –υποτίθεται- του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας η οποία εξολοθρεύει όποιον αρνείται να παραλάβει αστυνομική ταυτότητα!!! Ως γνωστόν, ο Κώστας Σημίτης κατάργησε τις παλαιές ταυτότητες που ανέγραφαν το θρήσκευμα και επέβαλε τις καινούργιες που το απαλείφουν. «Η λέξη “ταυτότητα” ως έννοια σημαίνει ότι ο κάτοχός της ταυτίζεται πλήρως με το δελτίο ταυτότητας. Με αυτά όμως που περιγράφει η ταυτότητα που απαλείφει το θρήσκευμά μας δεν ταυτίζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οπότε, αυτό το κάνουν για να μας οδηγήσουν βιαίως στην άρνηση της πίστεώς μας», επισημαίνει ο Παναγιώτης Μπαλαγιάννης.  Ο 43χρονος Χριστιανός πολίτης, εδώ και 4 χρόνια επιβιώνει χωρίς αστυνομική ταυτότητα. Αποκλεισμένος από κάθε ασφάλεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς ΑΦΜ, αποκλεισμένος και από το να ταξιδέψει στο εξωτερικό, μια και δεν του χορηγούν ούτε διαβατήριο, στερείται της δυνατότητας ακόμη και να παντρευτεί! Ο Π. Μπαλαγιάννης θεωρείται από την Πολιτεία κάτι σαν πεθαμένος, εάν όμως του ζητηθούν από τυχαίο έλεγχο αστυνομικών τα στοιχεία, μπορεί και να οδηγηθεί στη φυλακή! «Μέχρι στιγμής ήμουν τυχερός και δεν με σταμάτησαν για έλεγχο», λέει, «αλλά αν με πιάσουν ας με πάνε φυλακή»! Μοιάζει με έναν σύγχρονο φυγά, διωγμένος από το ελληνικό κράτος που θέλει να λέγεται δημοκρατικό αλλά με αυτά που επιβάλλει μοιάζει περισσότερο με τυραννικό καθεστώς, τύπου Διοκλητιανού!
Εκπληκτικά είναι τα όσα μας αποκαλύπτει ο 43χρονος χριστιανός Παναγιώτης, κυρίως για το πώς καταφέρνει και επιβιώνει με τη βοήθεια του Θεού, τονίζοντας μάλιστα ότι τώρα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι ήταν πριν από 4 χρόνια!  
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πώς ξεκίνησε η περιπέτειά σας;

Μπαλαγιάννης: Πριν από 4 χρόνια. Η παλιά μου ταυτότητα είχε χαλάσει και ήμουν αναγκασμένος να βγάλω καινούργια. Αρνήθηκα όμως κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις που με υποχρέωναν ντε και καλά να παραλάβω και να υπογράψω ένα έντυπο που δεν ανταποκρίνεται στην ταυτότητά μου, αλλά αντιθέτως την προσβάλει.  Το έντυπο της αστυνομικής ταυτότητας μετά τη διαγραφή του θρησκεύματος, προσβάλλει τον ορθόδοξο χριστιανό. Και σας εξηγώ γιατί: η «ταυτότητα» ως έννοια σημαίνει «το αυτό» δηλαδή «το ίδιο». Άρα ο κάτοχός της ταυτίζεται πλήρως με το δελτίο ταυτότητας! Εγώ όμως αλλά κι εσείς, δεν ταυτιζόμαστε με αυτά που περιγράφει η ταυτότητα διότι απαλείφεται το θρήσκευμά μας από αυτή. Θέλουν συνεπώς να μας οδηγήσουν βιαίως στην άρνηση της πίστεώς μας. 

Έχετε οικογένεια;

Μπαλαγιάννης: Όχι. Αλλά και να θέλω να κάνω οικογένεια, δεν μπορώ. Διότι θα με υποχρεώσουν να βγάλω ταυτότητα που δεν θα έχει μέσα το θρήσκευμά μου. Επιπλέον, οικογένεια, σημαίνει παιδί. Σε ποιο κόσμο να φέρω τα παιδί μου; Και τι θα του απαντήσω του παιδιού μου που θα σε ρωτήσει «σε ποιο κόσμο μ’ έφερες πατέρα; Εδώ μου απαγορεύουν να δηλώσω την πίστη μου στον Χριστό». Με αυτό που μας έχουν κάνει δεν μπορείς να ζήσεις στην Ελλάδα. 

Αυτή τη στιγμή θεωρείστε από το κράτος …μηδέν, ανύπαρκτος;

Μπαλαγιάννης: Ναι. Ούτε ασφάλεια μπορώ να έχω ούτε τίποτε. Γι’ αυτούς δεν έχω ΙΚΑ. Πηγαίνω όμως μόνος μου στους γιατρούς και πληρώνω.
Εάν σας σταματήσουν στο δρόμο και σας ζητήσουν ταυτότητα, τι γίνεται; Σας οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων;
Μπαλαγιάννης: Δεν με έχουν σταματήσει γιατί δεν έτυχε. Αλλά εάν με συλλάβουν θα τους πω να με πάνε φυλακή. Τους ζήτησα να μου βγάλουν διαβατήριο με το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου αλλά αρνήθηκαν. Μου ζήτησαν να βγάλω υποχρεωτικά καινούργια αστυνομική ταυτότητα. Όσα όμως κάνουν είναι παράνομα!

Γιατί είναι παράνομα;

Μπαλαγιάννης: Θα σας εξηγήσω. Η απόφαση 510/17/2000 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υπερισχύει των Νόμων. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό αλλά έτσι είναι το Σύνταγμα πλέον. Τι λέει λοιπόν  σε αυτή την απόφαση που καταργεί την αναγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες; «Αυτονόητο είναι ότι ανάλογη ισχύ με το δελτίο ταυτότητας μπορεί ο νομοθέτης να δώσει και σε άλλα δημόσια έγγραφα, όπως για παράδειγμα το διαβατήριο, το δίπλωμα οδηγήσεως το πιστοποιητικό γέννησης κλπ.». Παρά το ότι λοιπόν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υιοθετεί την άποψη της Εκκλησίας ότι δηλ. ανάλογη ισχύ με την ταυτότητα έχει και το πιστοποιητικό γέννησης, η Πολιτεία αρνείται να εκδώσει διαβατήριο με το πιστοποιητικό γέννησης! 
 
Με λίγα λόγια, χωρίς το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας o Έλληνας πολίτης σήμερα δεν μπορεί να επιβιώσει, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνετε τίποτα. Μοιάζει με φυγά!

Μπαλαγιάννης: Ασφαλώς. Θα σας πω όμως το θαύμα που συντελέστηκε με μένα. Ο Θεός πάντα ανταμείβει όποιον είναι υπό την καθοδήγησή του. Την απόφαση του Θεού την τήρησα αλλά και ο Θεός με εξύψωσε. Σας πληροφορώ ότι τώρα είμαι πολύ καλύτερα που το κράτος με θεωρεί ανύπαρκτο και δεν με κυνηγάει απ’ ότι ήμουν πριν από 4 χρόνια που ήμουν ένα υπαλληλάκι. 

Πώς καταφέρνετε κι επιβιώνετε δηλαδή;

Μπαλαγιάννης: Μέσω …τρίτων. Δραστηριότητες έντιμες και υπό τη σκέπη του Θεού. Υπάρχουν λύσεις στη ζωή, αυτές αναζήτησα και δόξα τω Θεώ περνάω πολύ καλά. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το θαύμα του Θεού είναι τέτοιο ώστε ό,τι κακό και να θέλουν να σου κάνουν εάν δεν το επιτρέψει ο Θεός δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Αν θέλει Εκείνος μπορεί να σε κάνει τον πιο πλούσιο άνθρωπο της γης. Ο Κύριός μας δεν τους έχει ανάγκη, αυτοί τον έχουν ανάγκη. Ο Θεός δεν θα αφήσει ποτέ το ποίμνιό Του χωρίς να το προειδοποιήσει τι πρέπει να κάνει. Όταν υπάρχει λοιπόν κάποιο θέμα, η Εκκλησία είναι πρώτη που θα μιλήσει.  

Μιλάει όμως η Εκκλησία;

Μπαλαγιάννης: Βεβαίως. Ως θεσμός, έχει κάνει τα πάντα. Το θέμα των αστυνομικών ταυτοτήτων έχει καταδικάσει και η Συνοδική απόφαση. Θυμόμαστε όλοι τον μακαριστό Χριστόδουλο που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης στο Σύνταγμα, λέγοντας «Όχι», εναντιώμενος σε αυτό το έντυπο ταυτότητας;  ‘Ήταν θέμα Ιεράς Συνόδου που τότε είχε αποδεχθεί ομόφωνα να αρνηθεί την ταυτότητα από την οποία είχε απαλειφθεί το θρήσκευμα. Προσβάλλει την πίστη η διαγραφή του θρησκεύματος, προσβάλλει το δόγμα του χριστιανισμού και παραμένει εν ισχύ η αίτηση που έχει κάνει η Εκκλησία προς το κράτος να διορθώσει το λάθος.  Η Εκκλησία αντιστέκεται και έχει καταφύγει και στα δικαστήρια γι’ αυτό το θέμα και το έχει περιγράψει και στις δικογραφίες. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αρνήθηκα να πάρω την καινούργια ταυτότητα. 

Είπατε ότι υπάρχει στρατηγική να αλλάξουν όλοι οι Έλληνες την ταυτότητά τους και να απαλειφθεί έτσι το θρήσκευμα από αυτές;

Μπαλαγιάννης: Ναι. Θα υποχρεώσουν κι εσάς και όλο τον κόσμο που κρατά τις παλαιές ταυτότητες που φέρουν το θρήσκευμα, να τις αλλάξουν. Υπάρχει νόμος που λέει ότι για 10 χρόνια ισχύει η αστυνομική ταυτότητα. Ακόμη και στην εφορία για να σας δώσουν τον κλειδάριθμο, υπάρχουν υπάλληλοι που ζητούν την καινούργια ταυτότητα. Υπάρχει συντονισμός και ξέρουν γιατί το κάνανε όταν απάλειφαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες. 

Αντίστοιχη περίπτωση με τη δική σας είναι και αυτοί που αρνούνται να παραλάβουν το ΑΜΚΑ. Έτσι δεν είναι;

Μπαλαγιάννης: Όχι ακριβώς. Εγώ δεν συμφωνώ με τη στάση που κρατούν για το ΑΜΚΑ κάποιοι συμπολίτες μας, που ισχυρίζονται ότι υπάρχει ηλεκτρονικό φακέλωμα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το έχει διαβεβαιώσει και η Εκκλησία μας. Δεν είναι όμως το θέμα αυτό ούτε να τους πείσω εγώ τι είναι σωστό να κάνουν ή όχι. Το θέμα είναι να σεβαστεί η Πολιτεία την άποψη αυτών των ανθρώπων, να προασπίσει την ελευθερία τους και κυρίως τη ζωή τους. Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και αυτό δεν το κάνει, αφήνοντάς τους να πεθάνουν. Το κράτος οφείλει να προστατεύει τη ζωή ανθρώπων ειδικά για θέματα που δημιουργούνται εξαιτίας του και όχι εξαιτίας του κόσμου. 

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ!
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
Δείτε τι ισχύει στην ΕΕ και πώς έχουν στρεβλώσει τους νόμους στην Ελλάδα, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν το διωγμό των χριστιανών.
Ιδού τι ορίζει η ΕΕ:
«ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
Άρθρο 8
ΟΔΗΓΙΑ 95/46/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
της 24ης Οκτωβρίου 1995
Επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων
1. Τα κράτη μέλη απαγορεύουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παρέχουν πληροφορίες για τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και την υγεία και τη σεξουαλική ζωή.
2. Η παράγραφος 1 δεν ισχύει εφόσον:
α) το πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα έχει δώσει ρητά τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία, εκτός αν η νομοθεσία του κράτους μέλους ορίζει ότι η συγκατάθεση δεν αίρει την απαγόρευση της παραγράφου 1…».
Τι λέει με λίγα λόγια; Ότι απαγορεύεται η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων εκτός και αν δοθεί η ρητή συγκατάθεση του ενδιαφερόμενου. Εάν δηλ. ο ενδιαφερόμενος πει: «θέλω να αναγράψετε το θρήσκευμά μου στην ταυτότητα», τότε η Πολιτεία οφείλει να το αναγράψει. Εκτός και αν υπάρχει νομοθεσία του κράτους που καταργεί και αυτό το δικαίωμα του ενδιαφερόμενου πολίτη.
Για να δούμε τι λέει η ελληνική νομοθεσία επ’ αυτού;

«Ν.2472/97
Άρθρο 7
Επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων
1. Απαγορεύεται η συλλογή και η επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων.
2. Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η συλλογή και η επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων, καθώς και η ίδρυση και λειτουργία σχετικού αρχείου, ύστερα από άδεια της Αρχής*»
Το κράτος δηλ. μεταβίβασε την εξουσία στην Αρχή Δεδομένων, νίπτοντας τας χείρας του. Η Αρχή Δεδομένων απαγορεύει μεν την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, δίνει όμως άλλες διεξόδους σε όσους αρνούνται να παραλάβουν το δελτίο, όπως ο Π. Μπαλαγιάννης.  Ιδού τι προβλέπει η Αρχή Δεδομένων:
«ΑΡΧΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
510/17/2000
4.      Αυτονόητο είναι ότι ανάλογη ισχύ με το δελτίο ταυτότητας μπορεί ο νομοθέτης να δώσει και σε άλλα δημόσια έγγραφα, όπως για παράδειγμα το διαβατήριο, το δίπλωμα οδηγήσεως το εκλογικό βιβλιάριο κλπ. Έτσι σε τρεις χώρες μέλη της ΕΕ (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Δανία) δεν προβλέπεται δελτίο ταυτότητας».

Ενώ η Αρχή Δεδομένων λέει ρητώς ότι μπορεί ο ενδιαφερόμενος να χρησιμοποιήσει το διαβατήριο ή το πιστοποιητικό γέννησης αντί την αστυνομική ταυτότητα, το κράτος επιβάλλει ως μόνο έγγραφο την αστυνομική ταυτότητα, υποχρεώνοντας τους πάντες να σβήσουν από την ταυτότητά τους το θρήσκευμα! Παρανομεί 100%!

 
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
Ο ΑΝΕΝΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, μολονότι η εκκλησία αναγνωρίζει πως "οι ρόλοι Εκκλησίας και κυβερνήσεως είναι απολύτως διακριτοί αλλά και αμοιβαίως σεβαστοί", ωστόσο το γεγονός αυτό "δεν δύναται να σημαίνει και να οδηγεί εις προκλητικήν παραθεώρησιν και αγνόησιν της εκκλησίας κατά της διαδικασίας λήψεως κυβερνητικών αποφάσεων οι οποίες την ενδιαφέρουν αμέσως."
Παράλληλα, η Σύνοδος, τονίζοντας πως σέβεται απόλυτα τη θρησκευτική πίστη του κάθε πολίτη τάσσεται υπέρ της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, γεγονός το οποίο, όπως υποστηρίζει, δεν προσκρούει στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ούτε στην ελληνική νομοθεσία.
Η Εκκλησία, προστίθεται στην ανακοίνωση, θεωρεί ότι η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες "συναρτάται αμέσως με την ελληνορθόδοξον ιδιοπροσωπεία του έθνους μας, η οποία αποτελεί βασικό ιστορικό στοιχείο της ουσιαστικής μας επιβιώσεως και απαραίτητον έρεισμα του λαού".
Η Σύνοδος κατηγορεί, ωστόσο, "εσωγενείς και εξωγενείς" κύκλους ότι στοχεύουν "εις τον θρησκευτικόν αποχρωματισμόν της κοινωνικής και εθνικής μας ζωής αλλά και ενδεχομένως εις την παραπλάνησιν και τον αποπροσανατολισμόν του λαού μας και εις την ταυτόχρονον αποδυνάμωσιν της Εκκλησίας".
Τέλος, η Σύνοδος προειδοποιεί πως η Εκκλησία "δεν διανοείται να συμβιβαστεί έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος και οιασδήποτε απειλής και να προδώσει την εμπιστοσύνην με την οποίαν την τιμά και την περιβάλλει ο ελληνικός λαός" και θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο όχι μόνο για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως το λεγόμενο "ηλεκτρονικό" φακέλωμα.

"Ελεύθερη Ώρα-Νέοι Άνθρωποι"

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ! ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΒΟΛΕΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

 
Αύξηση περίπου 18 ευρώ ανά τετράμηνο θα δούμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα εξαιτίας της αύξησης του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο (προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%). Έγιναν ωστόσο και μειώσεις για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης.
Ένας μέσος καταναλωτής επιβαρύνεται 18 ευρώ ανά τετράμηνο (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο). Η αύξηση, σύμφωνα με την ΡΑΕ είναι χαμηλότερη από αυτήν που προέκυπτε με βάση τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ), η οποία έφθανε μεστοσταθμικά στα 23,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με γνώμονα την ανάγκη (που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση) να μηδενιστεί ως το τέλος του 2014 το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών.
Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:
Υψηλής Τάσης 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).
Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση) 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).
Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).
Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%)
Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%)
Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).
newsbomb