Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Ν.ΒΙΤΑΛΗ! ΞΑΝΑΧΑΛΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ;

Πώς είναι δυνατόν στο συγκεκριμένο έργο στο οποίο, όπως είπαμε δεν υπάρχει επιβλέπων, ενώ  έχουν ασφαλτοστρώσει το δρόμο, να τον χαλάνε σήμερα πουρνό-πουρνό και φτου κι από την αρχή να τον ξανασφαλτοστρώνουν;
Ιδού η απορία! 
Όπως μάθαμε, το μείγμα με το οποίο ασφαλτόστρωσαν προ ημερών το δρόμο, κρίθηκε ακατάλληλο, από το αρμόδιο κρατικό εργαστήριο, με συνέπεια να δοθεί εντολή να ...φτιαχτεί νέο υλικό και να στωθεί εκ νέου η οδός Βιτάλη! 
Εμείς όμως που είμαστε υποψιασμένοι ρωτάμε: 
1. Ποιος πήγε το δείγμα στο αρμόδιο εργαστήριο προς εξέταση, αφού δεν υπήρχε επιβλέπων; Ο εργολάβος από μόνος του; Ο υπεύθυνος αρχιτέκτονας δεν έπρεπε να το πάει;
2. Επειδή οι εργολάβοι είναι πονηροί σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν θα μπορούσε να πάει ένα καλό δείγμα από άλλη δουλειά, να το βαφτίσει μείγμα της οδού Βιτάλη και να πάρει απευθείας έγκριση; Ε, γιατί δεν το έκανε;
3. Και ξαναρωτάμε: Μήπως ο εργολάβος ανέλαβε να δικαιολογήσει και το έργο του απόντος επιβλέποντα ώστε όλοι να είμαστε ευτυχισμένοι και να αναφωνήσουμε περιχαρείς: "Ιδού, ιδού υπάρχει επιβλέπων και το έργο γίνεται σωστά. Και οι όποιες ατέλειες διορθώνονται πάραυτα"!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η FEMA ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ REX84;; ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;;

undefined


Τι είναι η FEMA και το πρόγραμμα REX84;;
 
Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ;;
 
Στρατόπεδα φυκακές και σύγχρονα Γκουλάγκ;;
 
Οι τεράστιες φυλακές τι ρόλο παίζουν;

Γιατί σχεδιάστηκαν για ένα τόσο μεγάλο αριθμό κρατουμένων;

Γιατί παραμένουν σε αχρηστία;

Τι περιμένουν η μάλλον, ποιους περιμένουν;

Τα χιλιάδες πλαστικά φέρετρα για ποιους είναι;

Τι ετοιμάζουν;

Τυφώνα;

Καταστροφικό σεισμό;

Ακραίες κλιματολογικές αλλαγές;

Τρομοκρατική επίθεση με χημικά;

Πανδημία;
 
Εξέγερση λόγω “οικονομικού κραχ ή μήπως την “τελική λύση” για τους “μη συμμορφούμενους” στην Νέα Παγκόσμια Τάξη και στον επερχόμενο Παγκόσμιο Ηγέτη;

 

 ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ;


Δημιουργία 800 στρατοπέδων συγκέντρωσης, παραγγελία εκατοντάδων χιλιάδων φέρετρων και παραγγελίες προμηθειών διαφόρων ειδών, είναι μερικές από τις προετοιμασίες της F.E.M.A εδώ και αρκετό καιρό. Γιατί άραγε; Τι είναι η F.E.M.A; Τι είναι το Πρόγραμμα REX 84

See Google Map of Campsby ToddF.E.M.A. (Federal Emergency Management Agency), είναι η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών» και εδρεύει στο Fort Meade τoυ Maryland, στην έδρα της περιβόητης NSA…Επίσημη αποστολή της είναι να διαχειρίζεται έκτακτες ανάγκες, όπως καταστροφές από σεισμούς, τυφώνες, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ… Αρχικά υπό την διοίκηση της FEMA εγκρίθηκε η ίδρυση 23 στρατοπέδων κράτησης. Αυτά διεσπάρησαν σε όλη την έκταση των ΗΠΑ.

Επί πλέον, ιδρύθηκαν….. είκοσι συμπληρωματικά στρατόπεδα. Υπάρχουν επομένως τώρα 43 στρατόπεδα κράτησης που είναι έτοιμα σε όλη την έκταση των ΗΠΑ. Η Επιχείρηση αυτή ονομάστηκε REX-84 και υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε με το σκεπτικό ότι, σε περίπτωση μαζικής εξόδου αλλοδαπών μεταναστών από τα σύνορα Μεξικού Αμερικής, αυτοί θα πρέπει γρήγορα να μαζευτούν και να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης της F.E.M.A. Το πρόγραμμα αυτό, επιτρέπει πολλά στρατόπεδα συγκέντρωσης να μετατραπούν σε φυλακές.

Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα REX84, αποτελεί ένα τεράστιο Γκουλάγκ στο οποίο σκοπεύουν να φυλακίσουν όλους τους πολίτες που θα θεωρηθούν “εν δυνάμει ανατρεπτικοί” ( όσοι δηλαδή αντιστέκονται στη Νέα Παγκόσμια Τάξη ). Από την στιγμή που θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και επιβληθεί Στρατιωτικός Νόμος σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, κάθε αντιφρονών θα μετονομασθεί απλούστατα σε “εγκληματία”, “ύποπτο τρομοκράτη” και επικίνδυνο πρόσωπο για την δημόσια “τάξη και ασφάλεια”.


Η κυβέρνηση, έχοντας στα χέρια της έκτακτες εξουσίες θα προσπαθήσει να επιβάλλει το νόμο χρησιμοποιώντας τις πολυάριθμες Ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.

To REX84 έχει δύο υπο-προγράμματα: Το Garden Plot, που είναι το υπο-πρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού και, Το Cable Splicer , που είναι το υπο-πρόγραμμα κατά το οποίο, τη διακυβέρνηση των Πολιτειακών και Τοπικών κυβερνήσεων θα αναλάβει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.


Τα Στρατόπεδα-Φυλακές. Το “American’s Bulletin” το Νοέμβριο του 1992, έγραψε:

«Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια Ντιρεκτίβα για την Εθνική Ασφάλεια, Υψηλής Διαβάθμισης (NSDD – National Security Decision Directive). Αυτή η Ντιρεκτίβα έδινε επείγουσες Οδηγίες για την ενεργοποίηση δέκα τεράστιων στρατοπέδων-φυλακών σε καίριες στρατηγικές Θέσεις σε ολόκληρη τη έκταση των ΗΠΑ.

Τέσσερις από αυτές τις εγκαταστάσεις κράτησης έχουν σχεδιασθεί για την κράτηση τουλάχιστον 25.000 πολιτικών κρατουμένων. Βρίσκονται στα εξής σημεία: Fort Chaffee, Αλάσκα Fort Drum, Στρατιωτική Περιοχή Νέας Υόρκης Indiantown, Στρατιωτική Περιοχή Πενσυλβάνιας Camp Hill, Πενσυλβάνια.

Οι επιπλέον έξη εγκαταστάσεις κράτησης έκτακτης ανάγκης, όπως ονομάζονται κατ’ ευφημισμό, συγκροτήθηκαν σιωπηλά σε υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Αυτές είναι οι εξής: Fort Benning, Γεωργία Fort Huachua, Αριζόνα Αεροπορική Βάση Elgin, Φλόριδα Oakdale, Καλιφόρνια Fort McCoy, Ουαϊόμινγκ Αεροπορική Βάση Vandenberg, Καλιφόρνια.

Όλα τα στρατόπεδα έχουν σιδηροδρομικές γραμμές και αρκετά από αυτά έχουν κοντά τους και αεροδρόμιο. Πλαστικά Φέρετρα! Η F.E.M.A από ότι φαίνεται, έχει φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες για την επίτευξη του σχεδίου της Αμερικανικής Κυβέρνησης όποιο κι αν είναι αυτό. Σε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη Georgia, υπάρχουν αποθηκευμένα εκατοντάδες χιλιάδες πλαστικά φέρετρα!


 


Κατασκευάστηκαν από την εταιρία PolyGuard Vaults η οποία περιγράφει το «προϊόν» της ως εξής: Η νεκρική κρύπτη, είναι ένα κιβώτιο, μέσα στο οποίο τοποθετούνται το φέρετρο και τα λείψανα την ώρα της ταφής.

Αυτό, βοηθάει στη διατήρηση της αισθητικής του εδάφους στην τοποθεσία που βρίσκεται ο τάφος. Κατασκευάζεται με τη διαδικασία έκχυσης του καλουπιού από νερό, πολυμερή ανθεκτικά σε χημικά και είναι ΜΗ-βιοδιασπώμενο..

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.500.00 τέτοια φέρετρα!
Η ερώτηση είναι εύλογη: Γιατί; Ακόμη κι αν σχεδιάζεται μαζική εξόντωση πληθυσμού, ακόμη κι αν προετοιμάζονται για κάποιο είδος φυσικής καταστροφής, γιατί η F.E.M.A έπρεπε να παραγγείλει τα αξίας εκατομυρίων δολλαρίων φέρετρα;

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η κατασκευή τους στοίχισε περίπου 110.000.000 δολάρια. Δεν δίνει κάποιος τόσα χρήματα μόνο και μόνο για περίπτωση που «κάτι συμβεί», τα δίνει όμως όταν ξέρει οτι πρόκειται να συμβεί… Θα ακουστεί κυνικό αλλά, το πιο απλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν μαζικούς τάφους ή πλαστικές σακούλες. Ποιος ο λόγος λοιπόν για τέτοια προληπτική μέριμνα με τόση ‘φροντίδα’ και ‘στοργή’ από την F.E.M.A, τη στιγμή μάλιστα που εκατομμύρια Αμερικανών είναι άστεγοι και πεινασμένοι;

Εκτός αν, παίζει ρόλο το ότι, τα αεροστεγή αυτά φέρετρα είναι ιδανικά για να μεταφέρουν θύματα πανούκλας ή βιολογικού πολέμου. Η Οργάνωση Συνεχίζεται….

Εκτός των παραπάνω, η F.E.M.A φαίνεται πως προχωράει και σε άλλου είδους λεπτομέρειες, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα οτι, ξέρει πολύ καλά τι είναι αυτό που πρόκειται να συμβεί.

Μόλις στις 24/1/11, δημοσιοποίησε στο σάιτ της διαγωνισμό ανάθεσης παραγγελίας για 140.000.000 συσκευασμένα γεύματα με διάρκεια ζωής 36 μηνών!

Πριν από αυτό, προμηθεύτηκε 14.000.000 κουβέρτες.

Η F.E.M.A, προσομοίωσε τη φύση ενός μεγάλου σεισμού στην κεντρική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στην σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης τον Μάϊο του 2011.

Το σκηνικό θυμίζει μάλλον false flag operation που προφανώς έγινε για να δικαιολογήσει όλα τα παραπάνω, όμως τα ερωτήματα παραμένουν και είναι πολλά:

Οι τεράστιες φυλακές τι ρόλο παίζουν;

Γιατί σχεδιάστηκαν για ένα τόσο μεγάλο αριθμό κρατουμένων;

Γιατί παραμένουν σε αχρηστία;

Τι περιμένουν η μάλλον, ποιους περιμένουν;

Τα χιλιάδες πλαστικά φέρετρα για ποιους είναι;

Τι ετοιμάζουν;

Τυφώνα;

Καταστροφικό σεισμό;

Ακραίες κλιματολογικές αλλαγές;

Τρομοκρατική επίθεση με χημικά;

Πανδημία;

Εξέγερση λόγω “οικονομικού κραχ ή μήπως την “τελική λύση” για τους “μη συμμορφούμενους” στην Νέα Παγκόσμια Τάξη και στον επερχόμενο Παγκόσμιο Ηγέτη;

Ο Άλεξ Τζόουνς και η ομάδα του ερευνούν το θέμα των πλαστικών φέρετρων στις ΗΠΑ,τα οποία ανήκουν στην FEMA και είναι αρκετά εκατομμύρια.Να σημειώσουμε ότι η FEMA είναι μια κυβερνητική οργάνωση που όταν συμβεί μια μεγάλη καταστροφή ή επιδημία αναλαμβάνει την διοίκηση στην Αμερική και βάζει στο περιθώριο τον Πρόεδρο και το Σύνταγμα.

Εγκαθιδρύει με λίγα λόγια δικτατορία….

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ!

Αττική Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Καφέ Χολαργού

Ένα ντοκουμέντο αποκλειστικό που αφορά στο δημοτικό αναψυκτήριο Χολαργού και που φέρνει τα πάνω κάτω στην περιοχή, θέτοντας προ των ευθυνών τους τόσο τον κ. Νικολάου όσο και τον κ. Ξύδη. 
Θα γίνει χαμός!!!

ΝΕΟΣ-ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νέος υποψήφιος Δημαρχος αναμένεται  να διεκδικήσει τη Δημαρχία Παπάγου-Χολαργού. 
Πρόκειται για Χολαργτιώτη γνωστό δικηγόρο ο οποίος διαμένει στον άνω Χολαργό και του οποίου ο εκλογικός πυρήνας των υποστηρικτών του βρίσκεται στο τμήμα αυτό του Χολαργού. 
Έχει θερμούς υποστηρικτές από Χολαργιώτες που έλκουν την καταγωγή τους από την Βόρειο Ελλάδα και τη Θράκη. 
Όπως μας είπε υποστηρικτής του γνωστού δικηγόρου, εντός των ερχόμενων ημερών αναμένεται να καταθέσει στο Πρωτοδικείο το καταστατικό ίδρυσης της νέας δημοτικής παράταξης! 

Επειδή ως εφημερίδα κρατάμε ...μικρό καλάθι, πριν συμβεί η επίσημη ίδρυση της δημοτικής παράταξης, δεν προβαίνουμε στη δημοσιοποίηση του ονόματος του επίδοξου νέου υποψηφίου Δημάρχου. 
Αναμένουμε στο...ακουστικό μας!

ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ! ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000!
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου μετέδωσε πως 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.500 τραυματίσθηκαν στα πρωϊνά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στα περιθώρια ολονύκτιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οπαδοί του Μόρσι κοντά σε τέμενος του Καΐρου.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, τουλάχιστον 10 υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν σε επίθεση που δέχτηκαν το πρωί του Σαββάτου στο δρόμο προς το αεροδρόμιο του Καΐρου. Την πληροφορία αυτή ανακοίνωσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, αλλά δεν μπορεί να διασταυρωθεί από ανεξάρτητες πηγές.
Συγκρούσεις ξέσπασαν με το πρώτο φως της ημέρας ανάμεσα σε διαδηλωτές, που εκτόξευαν πέτρες και την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα, μετέδωσε το ΜΕΝΑ, το οποίο πρόσθεσε πως ακούστηκαν και ριπές όπλου από άγνωστη πλευρά.
Από την πλευρά τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν πως «οι δυνάμεις ασφαλείας διέπραξαν ένα νέο έγκλημα σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες μπροστά από το μνημείο στον αυτοκινητόδρομο» που οδηγεί στο αεροδρόμιο.
Μετά τη ρίψη δακρυγόνων στους διαδηλωτές, «άρχισαν να πυροβολούν, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους, από τους οποίους οι επτά βρήκαν τον θάνατο από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ τραυματίσθηκαν πάνω από 100 άλλοι» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
 

defencenet.gr

ΘΡΑΣΣΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Δείτε φωτογραφία στην πλατεία Παλαμά για να καταλάβετε τι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά στη μεση του δρόμου. Εαν δεν γίνει κάποιο ατύχημα, θα είναι από τύχη.
Αυτοκίνητα μπαίνουν στη σειρά στο άνοιγμα της πλατείας και δημιουργούν παράνομα θέσεις πάρκιγκ! Στη μέση του δρόμου! 
Πού θα το δεις αυτό το θράσσος; Μόνο στην Ελλάδα. Στην Ιταλία για παράδειγμα ούτε να το διανοηθεί κανείς κάτι τέτοιο. 
Εδώ, στη σειρά μπαίνουν 3-4 αυτοκίνητα και σταθμεύουν στη μέση του οδοστρώματος! Κάποιος πρέπει να τους ρίξει μερικές κλήσεις μπας και συνέλθουν. Τώρα όμως που καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, ποιος θα βάλει κλήσεις; Ελλάς κωλοχανείο!

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Προγράμματα  ΕΣΠΑ η Προγράμματα ΟΚΑΝΑ?

Οι Άνεργοι δεν είναι άτομα με ψυχικές διαταραχές η προβλήματα εξάρτησης χημικών ουσιών, συνεπώς, δεν χρειάζεται να συμμετέχουν σε κανένα «πρόγραμμα» , αντίστοιχο του ΟΚΑΝΑ ….Οι Άνεργοι είναι Ενεργοί πολίτες που μέχρι χτες «συμμετείχαν ενεργά « στο όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια Ελεύθερη οικονομία…
Από τις κυβερνήσεις των Κρατών Μελών της Ε.Ε εκατομμύρια  άνεργοι πολίτες , περιμένουν μια σταθερή εργασία που θα τους επιτρέπει να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή διαβίωση μέσα στην Ευρωζώνη, και όχι,  Συνεχής Επιδοτούμενα προγράμματα 5 μήνης η οκτάμηνης σύμβασης ….

Οι Άνεργοι της Ευρώπης δεν αντέχουν πλέον να γελούν ευτυχισμένα μόνο 6 μήνες το χρόνο ..
Οι διαστάσεις της Κατάθλιψης σε όλη την Ευρώπη έχει πάρει τρομερές διαστάσεις και είναι ένα επείγον θέμα προς ερεύνα από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές επιτροπές .

Αν θέλουμε να έχει ΜΕΛΛΟΝ μια  Ευρώπη των Λαών και των Εθνών πρέπει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να μπει ένα τέλος στην Ανεργία…
Φώτης Αλεξόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίας Παρασκευής

Η ΔΕΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ! Η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ΚΑΤΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
(Ε.ΤΕ-ΔΕΗ)

Τ Δ Ε  ΡΟΥΦ
Αρ. Πρωτ.:                                                                     ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 24/7/13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 4
Συνάδελφοι – σες
Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την πρόθεση του να παραιτηθεί από το πηδάλιο της ομοσπονδίας, καταφερόμενος προς πάντες.
Η πραγματικότητα είναι ότι όντος τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν συσπειρώνονται πλέων γύρω από την ομοσπονδία.
Είναι δυνατόν να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την ηγεσία της ομοσπονδίας;
Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνάδελφοι πλέον δεν συμμετέχουν στις απεργίες, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος.
Ποιες όμως είναι οι πραγματικές αιτίες της κόπωσης και οδηγούνται οι συνάδελφοι σ’ αυτές τις απαξιωτικές συμπεριφορές;
Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν συνδικαλιστές τεμπέληδες όπως αναφέρει ο πρόεδρος, και απεργοσπάστες.
Ποιοι όμως σήμερα βρίσκονται γύρω του, ποιοι τον στελεχώνουν, με ποιους κατέβηκε συνυποψήφιος στις εκλογές της ΕΤΕ;
ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ
Συνάδελφοι - σες
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στις 22/4/13 ανακοινώσε την παραίτηση του από την ηγεσία της, προαναγγέλλοντας και την διάλυση της, τη στιγμή μάλιστα που πριν λίγο καιρό μας καλούσε σε συστράτευση εμπρός στα δύσκολα που έρχονται.
Και τα δύσκολα ήρθαν
Σήμερα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου 15/24-7-13 ΦΕΚ168 καλείται η ΔΕΗ σε πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ και το ΤΑΙΠΕΔ σε πρωτοβουλίες για την ιδιωτικοποίηση του.
Οι ημερομηνίες σημαδιακές  
Την μια μέρα ο πρόεδρος που όλοι πιστέψαμε πετά την ασπίδα (φεύγω τέλος οι αγώνες) την άλλη μέρα ακριβώς η κυβέρνηση περνά πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Προφανώς ο πρόεδρος θεωρεί ότι είμαστε βλαμμένοι, του κάνουμε γνωστό λοιπόν ότι είμαστε μαχητές και θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Τον καλούμε εδώ και τώρα να παραιτηθεί από την διοίκηση και όχι από τους αγώνες.
Του θυμίζουμε ότι ένας ταξικός αγωνιστής δεν μπορεί να είναι και γρανάζι της διοίκησης.
Δυστυχώς για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ καταλαβαίνουμε ότι έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και προσπαθεί να σωθεί πατώντας σε πολλές βάρκες. Και στην βάρκα του συνδικάτου και στην βάρκα της διοίκησης, και στην βάρκα του ΠΑΣΟΚ και στην βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
 ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/7/13 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ

             Ο                                                                                                   Ο
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Ν. ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ                                                                        Δ. Χ’ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
 

ΤΡΟΪΚΑ: "ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ"! ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΑΝΩ ΣΥΝΕΠΗΣ"!

ΔΕΙΤΕ ΦΑΤΣΑ ΕΛΛΗΝΑ "ΗΓΕΤΗ" ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ! ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΣ;
Πρόκειται περί αστικού θρύλου αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με τις εξοργιστικές-εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας, στις οποίες υποκλίνεται ο Σαμαράς, να μην αποκλείεται ούτε τους αστικούς θρύλους. 
Η τρόικα επέβαλε τη μη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank και τώρα έρχεται και απαιτεί την πώληση της Eurobank σε ξένους. 

Η τρόικα έχει ζητήσει την πώληση της δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ευρώ, έχει απαιτήσει από τους Έλληνες να μείνουν χωρίς αυτοκίνητο (να το ξεπουλήσουν) για να ρυθμίσουν το δάνειό τους, η τρόικα επιβάλλει τις κατασχέσεις ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Η τρόικα επιβάλλει όλους τους νόμους, αυτή ζήτησε την εκκένωση των νησιών κάτω από 150 κατοίκους, η τρόικα αποψιλώνει τις ένοπλες δυνάμεις και η ίδια βάζει λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς, εξοντώνοντας χιλιάδες υπαλλήλους. 
Σε όλα τα παραπάνω εγκληματικά για τον λαό και τη χώρα, ο Σαμαράς δηλώνει πλήρη συνέπεια και ζητάει από τους υπουργούς του να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους οικονομικούς δολοφόνους-κατακτητές της χώρας. Πολιτικά ανδρείκελα, υποταγμένοι στους χαρτογιακάδες εκπροσώπους των δανειστών!
Ο ...καταλληλότερος, σύμφωνα με τα γκάλοπ Πρωθυπουργός, δεν έχει πει ούτε ένα ΟΧΙ! Ούτε ένα! Ακόμη και όταν  το ΔΝΤ δημοσίως παραδέχθηκε τη λάθος συνταγή που εφαρμόζει στην Ελλάδα, ο Σαμαράς δεν εκστόμισε ούτε μια λέξη αντίρρησης! Συνεχίζει την ίδια συνταγή και μάλιστα ζητεί την επιτάχυνση των διαδικασιών θανάτου της Ελλάδος και του λαού! 
Πόσο λοιπόν απέχει από το να του ζητήσουν οι τροϊκανοί το ξεπούλημα της Ελλάδος στους ξένους; Και πόσο, όσα πράττει ο σημερινός Πρωθυπουργός, απέχουν από το οριστικό ξεπούλημα της Πατρίδας μας;

Δοξάστε τον όσοι τον ψηφίσατε και να τον ξαναψηφίσετε για να αποδείξετε πόσο μ@@@κας είναι ο Έλληνας!

Η EUROBANK ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΡΟΪΚΑΣ!!! ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ....

Η τρόικα επιβάλει την πώληση της Eurobank μόνο σε ξένο επενδυτή. Η αναφορά στο επικαιροποιημένο μνημόνιο είναι σαφής και αποκλείει τυχόν ενδιαφερόμενους Ελληνες επενδυτές, δικαιώνοντας όσυς εξέφραζαν... υπόνοιες για αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος.
Επισημαίνει επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινη" ότι η πώληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου 2014.
Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επιλεγούν μέχρι το τέλος Αυγούστου σύμβουλοι οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτές, βήμα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Κατόπιν οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα πρέπει όχι αργότερα από το τέλος Νοεμβρίου (2013) να μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες οικονομικού και νομικού ελέγχου της Eurobank (due diligence). Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κινήτρων για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τράπεζας σε βάθος χρόνου. Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η ρητή αναφορά σε ξένο στρατηγικό επενδυτή γίνεται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία άλλης εγχώριας τράπεζας, ουσιαστικά για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα αναβίωσης της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank. Σε άλλο σημείο του Mνημονίου επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για την ύπαρξη τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίες θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά - εμπορικά κριτήρια.
Στο Μνημόνιο γίνεται αναφορά και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημειώνοντας ότι ώς τα μέσα Σεπτεμβρίου θα επανεξεταστεί ο ρόλος του σε συνεργασία με την τρόικα. Για το stress test αναφέρεται ότι η άσκηση έχει αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει κανένα δημοσιονομικό μέτρο που θα υπονομεύσει την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών. Οπως τονίζεται, οι τράπεζες δεν θα υποχρεωθούν σε καμία καταβολή μερίσματος για τις προνομιούχες μετοχές ή ειδικές αμοιβές ή φόρους εκτός αν διανείμουν κέρδη στους μετόχους τους. Από τα κέρδη εξαιρούνται έκτακτα κέρδη που μπορεί να προκύψουν από συγχωνεύσεις ή πώληση θυγατρικών στο εξωτερικό.


fimotro.blogspot.gr

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

Η εκκαθάριση των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οδηγεί σε εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις για πάνω από 3,3 εκατ. φορολογουμένους. Περίπου 1,3 εκατ. άνεργοι και άλλοι 2.000.000 χαμηλόμισθοι με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν εξωπραγματικούς φόρους με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς τα φορολογητέα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των 5.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα καταλογίζει αυτόματα, σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους, το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι ή των 5.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμοι και στη συνέχεια θα προσαυξάνει το τεκμαρτό εισόδημα και με τα άλλα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία αφορούν στις κατοικίες στις οποίες αυτοί διέμειναν καθώς και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια του 2012. Ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι αυτοί θα εμφανίζονται με τεκμαρτά εισοδήματα πολύ υψηλότερα των πραγματικών και θα υπερφορολογούνται.
Όσοι από τους φορολογούμενους αυτούς έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια όπως οι περίπου 990.000 άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, έχουν την ελπίδα να γλιτώσουν από την πληρωμή. Οι υπόλοιποι, όπως 320.000 άνεργοι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δεν έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν στις αρμόδιες ΔΥΟ συγκεκριμένα δικαιολογητικά για να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια και να γλιτώσουν από τους υπέρογκους φόρους.
Επίσης, περίπου 2.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με ετήσια εισοδήματα έτους 2012 χαμηλότερα των 5.000 ευρώ που θα θελήσουν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια θα πρέπει να μεταβούν αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΥΟ μετά των εκκαθάριση των αρχικών δηλώσεων που θα έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά και να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά με τα οποία θα αποδεικνύεται το ύψος των πραγματικών εισοδημάτων τους.
Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους με πραγματικά εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ κατέχουν ακόμα Ι.Χ. αυτοκίνητα, αφού οι συγκεκριμένοι θα επιβαρύνονται και με επιπλέον τεκμήρια για τα οχήματά τους!!!
 
Με άλλα λόγια, στην πυρά όσοι πολίτες κατορθώνουν ακόμα να επιβιώνουν με νύχια και με δόντια...
defencenet.gr

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ!

Τελειωμό δεν έχει η κόλαση που φτιάχνουν για τον λαό οι προδότες! 
Μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, το λουκέτο στη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες, το λουκέτο σε δεκάδες Τεχνικά-Επαγγελματικά Λύκεια και το πέταγμα στον καιάδα χιλιάδων εργαζομένων, αναμένεται το λουκέτο σε νοσοκομεία, πέταγμα γιατρών και νοσηλευτών στην ανεργία αλλά και ξεπουπούλιασμα των ενόπλων δυνάμεων από τους στρατιωτικούς! 
Η Ελλάδα διαλύεται από τους δωσίλογους. 
Όπως αναφέρει ο  πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΕΘΑ Χρήστος Μουστάκαςπου μίλησε στο Onalert. εκτός από τους πολιτικούς υπαλλήλους τους οποίους εκπροσωπεί, δεν αποκλείει να τεθούν σε διαθεσιμότητα απόλυσης πολλοί στρατιωτικοί. 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΕΘΑ επισημαίνει ότι από τους 7500 υπαλλήλους που υπηρετούν σ΄ όλη την Ελλάδα μόλις το 15% είναι διοικητικοί και δεν φθάνουν σε καμία περίπτωση για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες του ΥΠΕΘΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί υπάλληλοι στελεχώνουν μόλις το 52% των θέσεων που προβλέπονται!

Ενδιαφέροντα είναι όσα λέει ο κ.Μουστάκας και για τους στρατιωτικούς.


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ONALERT

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ο ΞΥΔΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!!! ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;


Πολλοί Χολαργιώτες κατηγορούν εδώ και καιρό τον Ξύδη ότι έχει εγκαταλείψει τον Χολαργό για χάρη του Παπάγου, ότι θεωρεί το Χολαργό ...παρακατιανό και άλλα πολλά παρόμοια. 

Το τελευταίο όμως διάστημα βλέπουμε ότι επικρατεί αναβρασμός έργων στο προάστιο του Περικλή. Ασφαλτοστρώσεις σε πολλούς δρόμους και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, διαδέχονται η μία την άλλη. 
Μην τα βλέπετε τόσο αθώα όλα αυτά. Είπαμε ότι ο Ξύδης είναι...γάτα. Μπορεί να ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη διεκδίκηση της επόμενης δημαρχίας, μπορεί να διένειμε στον τύπο σχετική δήλωση αλλά το...μπαλάκι των έργων που πετάει ξαφνικά μπορεί να σχετίζεται και με ενδεχόμενη νέα κάθοδό του στις επόμενες εκλογές. 
Ήδη, οι εκλογικά άστεγοι δημοτικοί του σύμβουλοι και άλλοι φανατικοί ψηφοφόροι του τον πιέζουν αφόρητα να ξανακατέβει για Δήμαρχος. Φασούλη, Ίσκος και άλλοι σύμβουλοι φαίνεται ότι μένουν ορφανοί με την αποχώρηση του Ξύδη, γι' αυτό του ζητούν να επαναδιεκδικήσει τη Δημαρχία. 
Με δεδομένο δε ότι το κλίμα είναι τελίως θολό και οι υποψηφιότητες των άλλων επίδοξων Δημάρχων δεν έχουν ξεκαθαρίσει, μην παραξενευτείτε εάν η υποψηφιότητα Ξύδη ξαναπέσει στο...τραπέζι. 
Ο Ξύδης είναι καλός... τενίστας και ξέρει από τέτοια παιχνίσια!

ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 2.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ 27.000 ΜΑΘΗΤΕΣ!



Απαίτησαν από τους εκπαιδευτικούς να πετύχουν στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τους ζήτησαν πτυχίο από το Παιδαγωγικό τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ, και τώρα τους έδιωξαν…κλοτσηδόν!
Αποκαλυπτική συνέντευξη του Προέδρου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ)  και του Γενικού Ταμία της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
  Τι λέει απολυμένη εκπαιδευτικός
Η Ευγενία Ψαρρά είναι Αισθητικός, εκπαιδευτικός η οποία μόλις απολύθηκε από το ΕΠΑΣ Ζωγράφου όπου εργαζόταν. Δίπλα της, ο Φώτης Δανάσκος Γενικός Ταμίας της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. , Φυσικοθεραπευτής. Σύμφωνα με αιφνίδια τροπολογία της κυβέρνησης, αν και καθηγητής με μεταπτυχιακό, είναι και αυτός απολυμένος! 
Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης- Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

·         Από τους 80.177 ΕΝΕΡΓΟΥΣ μαθητές/τριες των ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ., σύρονται εκτός εκπαίδευσης 26.721 ΕΝΕΡΓΟΙ μαθητές!
  • 248 από τα 392 ΕΠΑ.Λ. (ποσοστό 63 %) ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ και πολλά από αυτά διαλύονται
  • 96 από τις 109 ΕΠΑ.Σ. (ποσοστό 88 %) αποδεκατίζονται και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ
·         «Η κυβέρνηση ενήργησε παράνομα κι αντισυνταγματικά. Εγκεκριμένοι νομικοί έχουν αναλάβει τις μελλοντικές κινήσεις μας»
·         «Όχι μόνο δεν μας είχαν προειδοποιήσει για απολύσεις αλλά καλούσαν για διάλογο τους φορείς της ΟΛΤΕΕ για την αναμόρφωση και παρουσίαση του Νέου Τεχνολογικού Λυκείου»
·         Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό φορέα πρέπει ενωμένοι σαν μια γροθιά να αντιμετωπίσουν αλληλέγγυοι  την επίθεση που δέχονται από την  τρόικα και την κυβέρνηση.
από τον Μάκη Βραχιολίδη


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενεργεί ως χασάπης. «Σφάζει» εν ψυχρώ τη μια ομάδα εργαζομένων μετά την άλλη. Είναι ο Πρωθυπουργός της... ανάπτυξης των τοκογλύφων και δολοφόνων της χώρας. Μετά την ΕΡΤ και τη Δημοτική Αστυνομία έβαλε λουκέτο και στην Τεχνική-Επαγγελματική Δημόσια Εκπαίδευση. Το νέο έγκλημα και τις  συνέπειές του περιγράφουν σε αποκλειστική τους συνέντευξη στους «Νέους Ανθρώπους», ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε) Σεραφείμ Κερασιώτης, ο Γενικός Ταμίας της ίδιας Ομοσπονδίας Φώτης Δανάσκος και μία εκ των απολυμένων εκπαιδευτικών, η Ευγενία Ψαρρά.



Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η κυβέρνηση εφάρμοσε τη συνταγή του αιφνίδιου θανάτου αλά ΕΡΤ και στον κλάδο της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Πόσοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο δρόμο από την μια μέρα στην άλλη και ποιες ακριβώς ειδικότητες;

Κερασιώτης: Ο «ξαφνικός θάνατος» των 50 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, της Δημόσιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  συνεπάγεται τη διακοπή της λειτουργίας 2 (δύο) Τομέων των ΕΠΑ.Λ. (Βοηθοί Νοσηλευτών, Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων) του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών και 9 (εννέα) Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Σ. (Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης, Αργυροχρυσοχοΐας και Γραφικών Τεχνών).

Οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση είναι 2.500 εκ των οποίων 500 έχουν την δυνατότητα υποχρεωτικής μετάταξης σε Διοικητικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας, χάνοντας βεβαίως την εκπαιδευτική τους ιδιότητα. Και το ερώτημα που πλανάται είναι γιατί οδηγούνται άκριτα σε διαθεσιμότητα, χωρίς κανενός είδους αξιολόγηση;

Σε σύνολο 80.177 ΕΝΕΡΓΩΝ μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ., οδηγούνται εκτός εκπαίδευσης 26.721 ΕΝΕΡΓΟΙ μαθητές, δηλαδή ένα ποσοστό 33% (που είναι μάλιστα αυτό που έχει τη μεγαλύτερη δυναμική, σε διαρκή αύξηση μαθητικού πληθυσμού, σε επίπεδο επίδοσης μαθητών και σε προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης) οδηγείται ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΙΚΗΣ (Δημόσιας) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Από το σύνολο των 26.721 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΩΝ μαθητών/τριών των καταργουμένων Τομέων και Ειδικοτήτων, τα 21.513 είναι ΚΟΡΙΤΣΙΑ (ποσοστό 81%). Πρόκειται λοιπόν για ειδικότητες που έχουν την απόλυτη προτεραιότητα επιλογής του γυναικείου πληθυσμού !! Ο πληθυσμός αυτός πολύ δύσκολα θα μετακινηθεί σε άλλες ειδικότητες (Μηχανολογίας, Οχημάτων, Ηλεκτρολογίας, κλπ) με αποτέλεσμα να οδηγηθεί μαθηματικά ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΙΚΗΣ (Δημόσιας) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Στο σύνολο των Σχολείων της Τ.Ε.Ε.:

248 από τα 392 ΕΠΑ.Λ. (ποσοστό 63 %) ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ και πολλά από αυτά διαλύονται.

96 από τις 109 ΕΠΑ.Σ. (ποσοστό 88 %) αποδεκατίζονται και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ.
Είχατε κάποιο προηγούμενο διάλογο με την Κυβέρνηση; Υπήρξαν κάποια μηνύματα από μέρους της ότι θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους σας ώστε να λάβετε κι εσείς τα μέτρα σας ή ενήργησε εν ψυχρώ; Πώς κρίνετε την ενέργειά της; 
Δανάσκος: Δεν υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωση, απεναντίας όλοι οι παράγοντες και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας καλούσαν για διάλογο τους φορείς για την αναμόρφωση και παρουσίαση του Νέου Τεχνολογικού Λυκείου το οποίο κυοφορείται εδώ και δύο χρόνια. Είναι απαράδεκτη η ενέργειά τους και προκαλεί έκπληξη πώς αυτές οι μεταρρυθμίσεις- απορρυθμίσεις που διαλύουν την ΤΕΕ, αποφασίστηκαν τόσο άμεσα και χωρίς συζήτηση με την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. (καθ΄ ύλην αρμόδια Ομοσπονδία για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση) - Φορείς - Συλλόγους και κυρίως χωρίς μια οποιασδήποτε μορφής ΕΡΕΥΝΑ!! Ζητάμε να ανακοινωθεί η επιστημονική μελέτη βάση της οποίας αποφασίστηκαν αυτές οι μεταρρυθμίσεις - απορρυθμίσεις.

Θεωρείτε ότι όσα έπραξε η κυβέρνηση έχουν στοιχεία αντισυνταγματικότητας; Ο κλάδος σας έχει κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης να παυθούν ειδικότητες της Τεχνικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης; Ελπίζετε σε δικαίωσή σας μέσω των δικαστηρίων;


Κερασιώτης: Γίνονται ενέργειες από την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με εγκεκριμένους νομικούς για τις μελλοντικές κινήσεις μας.

Δανάσκος: Η αντισυνταγματικότητα είναι εξόφθαλμη:
· με την οριζόντια διαθεσιμότητα – απόλυση  των εκπαιδευτικών,
·  χωρίς να είναι υπεράριθμοι,
·  χωρίς να είναι «επίορκοι»,
·  χωρίς να είναι «κοπανατζήδες»,
· χωρίς να έχουν «αξιολογηθεί», 
 χωρίς καμιά διαδικασία,
· με την κατάργηση των οργανικών θέσεων σε υπάρχουσες δομές εκπαίδευσης,
· όπου υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που συνεχίζουν την εκπαίδευση στις ειδικότητες όπου διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα για το σχολικό έτος 2013-2014 στην Γ΄ τάξη ΕΠΑΛ και Β΄ τάξη ΕΠΑΣ,
· όπου θα προσληφθούν ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί για να διδάξουν στη θέση των απολυομένων εκπαιδευτικών
·  σε θέσεις με πάγιες και διαρκείς ανάγκες
· όταν τέλος, γίνεται προσπάθεια να καταργηθούν δομές της τυπικής εκπαίδευσης και να μεταφερθούν στην μη τυπική και δια βίου εκπαίδευση καταστρατηγώντας την Ευρωπαϊκή συνθήκη του Μπριζ για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση  την οποία υπέγραψε και η χώρα μας το 2010.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΚ. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ


Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έπαυσε ειδικότητες κινούμενη στα πλαίσια του εξορθολογισμού της τεχνικής εκπαίδευσης. Πιστεύετε ότι υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική από μέρους της να αλλάξει το επίπεδο της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης ή …εφηύρε μια απλή πρόφαση;

Κερασιώτης: Το σύνολο των προς κατάργηση ειδικοτήτων, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ολόκληροι τομείς, όπως Υγείας και Πρόνοιας και Γραφικών Τεχνών, θα παρέχεται στο εξής από άλλες δομές. Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, σε ό,τι αφορά, προς το παρόν τουλάχιστον τις ειδικότητες προς κατάργηση,  εκχωρείται με τρόπο απροκάλυπτο κατεξοχήν στα ιδιωτικά κέντρα σπουδών, που ήδη άρχισαν να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και να εγκαινιάζουν καινούρια συγκροτήματα.

Και για να μπούμε και στο παιχνίδι των αριθμών:

Ένα εξάμηνο στα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. στοιχίζει κατά μέσο όρο 1.800,00 ευρώ  σε δίδακτρα για το μαθητή (τα ποσά διαφοροποιούνται ανάλογα με την ειδικότητα).

1.800,00 ευρώ x 4 εξάμηνα = 7.200,00 ευρώ.

26.721 μαθητές x 7.200,00 ευρώ = 192.391.200,00 ευρώ.

Η διαίρεση του συνολικού ποσού με τον αριθμό των λειτουργούντων Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. τα οποία «προσφέρουν» όμοια προγράμματα σπουδών, αφήνεται για εμπειρότερους από εμάς.

Βέβαια, τα χαρακτηριστικά των σπουδών στα ΙΕΚ είναι πολλά. Καταρχήν διαφέρουν καθ΄ όσον αποτελούν κατάρτιση και όχι Εκπαίδευση. Στα ΙΕΚ δεν παρέχονται βιβλία και απαιτούνται δίδακτρα. Επιπλέον, ενώ στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση παρέχεται πτυχίο κατόπιν απολυτηρίων εξετάσεων στο πέρας της φοίτησης, τα ΙΕΚ δεν παρέχουν πτυχίο, παρά μόνο μία βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης και στην συνέχεια οι σπουδαστές των ΙΕΚ καλούνται να συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης, με καταβολή εξέταστρων για να τους αποδοθεί τελικά το δίπλωμα της ειδικότητας από το Υπουργείο Παιδείας. Το ίδιο Υπουργείο, που απολύει τώρα με το παρόν νόμο τους μόνιμους εκπαιδευτικούς του, διατείνεται ότι οι εν λόγω ειδικότητες δεν είναι δημοφιλείς, ούτε είναι χρήσιμες ή ότι, αν τελικά είναι, μπορούν να παρέχονται σε άλλο εκπαιδευτικό επίπεδο. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την προηγούμενη της καρατόμησης των χιλιάδων εκπαιδευτικών του κλάδου σας, ο υπουργός Παιδείας παρέστη στα εγκαίνια μεγάλου ιδιωτικού ΙΕΚ εξαίροντας μάλιστα και τον ρόλο της ιδιωτικής σχολής. Τελικά μήπως η…ταμπακιέρα της υπόθεσης είναι το «θάψιμο» της δημόσιας εκπαίδευσης και η ώθηση της ιδιωτικής;

Δανάσκος: Και βέβαια ο μέσος νοήμων Έλληνας καταλαβαίνει το όλο σχέδιο. Μέσα στο καλοκαίρι γίνονται εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης κάποιων Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. Κάποια ανοίγουν «προσεχώς» σε νέες πολυώροφες εγκαταστάσεις στα κέντρα των πόλεων. Άλλα, έκτισαν ήδη μεγαθήρια στην περιφέρεια των μεγαλουπόλεων για πιο εύκολη πρόσβαση. Και άλλα εγκαινιάστηκαν πρόσφατα (σε κάποια εγκαίνια, ακούσαμε ότι παραβρέθηκε και ο Υπουργός Παιδείας, λίγο πριν – αν θυμόμαστε καλά – το Υπουργείο «διαρρεύσει» το non-paper για την non-technique paideia, αλλά μπορεί και να σφάλλουμε). 

Πιστεύετε ότι αυτό το μέτρο της κυβέρνησης μπορεί να επεκταθεί και στο Γενικό Λύκειο; Μπορεί δηλαδή αύριο- μεθαύριο να βλέπουμε καθηγητές των Γενικών Λυκείων να στέλνονται στην ανεργία; 

Δανάσκος: Βεβαίως, αν και το απευχόμαστε, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια μέτρα αλλά κάθε φορά θα είναι σε τέτοια μορφή που θα πλήττουν μικρές ομάδες ώστε να  «διασφαλίζεται»  η σιωπηλή αδιαφορία της κοινωνίας για την κατάργηση κάθε μορφής κοινωνικής πρόνοιας. Δυστυχώς οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Παιδείας. 

Μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ είχαμε το λουκέτο στη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες και τώρα λουκέτο σε δεκάδες τεχνικές-επαγγελματικές σχολές. Πείτε μου τη γνώμη σας ως πολίτης, πού βλέπετε να πηγαίνει το πράγμα; Πού θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος; 

Κερασιώτης: Ο κατήφορος της χώρας δεν δείχνει να σταματά και όσο όλοι δεν ενδιαφερόμαστε για τον διπλανό μας θα γίνει ό,τι προβλέπει το σχέδιό τους. Μόνο όταν σκεφτούμε σοβαρά πως όταν βλέπεις να καίγεται το σπίτι του διπλανού σου περίμενε την φωτιά και στο δικό σου σπίτι. Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό φορέα πρέπει ενωμένοι σαν μια γροθιά να αντιμετωπίσουν αλληλέγγυοι  την επίθεση που δέχονται από την  τρόικα και την κυβέρνηση.  

Πώς αισθάνεστε αυτή την ώρα ως μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου της  Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που δεν μπορείτε να προστατέψετε τους συναδέλφους σας από την κυβερνητική επίθεση που δέχονται, εξαναγκαζόμενοι να συρθούν στην ανεργία; Τι μήνυμα θέλετε να τους απευθύνετε; 

Κερασιώτης: Οι σκληρές και απάνθρωπες αποφάσεις των κυβερνόντων ντόπιων και ξένων, δεν είναι αποδεκτές από τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν μέχρι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να γυρίσουν όλοι στις θέσεις τους στα σχολεία, δίπλα στους μαθητές τους, κοντά στους  γονείς τους, σύμμαχοι και της κοινωνίας στη μόρφωση και την εκπαίδευση των πολιτών της χώρας μας. 

Δανάσκος: Η ΟΛΤΕΕ σε συνεργασία με όλες τις κατά τόπους ΕΛΤΕΕ δεν θα σταματήσουν το καλοκαίρι και μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς τις κινητοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση για να σταματήσει η εφαρμογή του άδικου νόμου. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα εντατικοποιηθούν  με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας που αυτή τη χρονική περίοδο δοκιμάζονται με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις και θα ησυχάσουμε μόνο όταν σταματήσει και αρθεί ο εφιάλτης της διαθεσιμότητας.

ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: «ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Ποια είναι η ειδικότητά σας; Πόσα χρόνια εργαζόσασταν στην Τεχνική Εκπαίδευση; 

Απολυμένη: Η ειδικότητα μου είναι Αισθητικός πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης. Στη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση εργάζομαι από το 1999 έως σήμερα, άρα 13 χρόνια. 

Από την μια μέρα στην άλλη βρεθήκατε άνεργη και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση. Τι αισθήματα σας δημιουργήθηκαν; Τι θα είχατε να πείτε στην κυβέρνηση; 

Απολυμένη: Πρώτον: μόλις έμαθα ότι απολύομαι από την δουλειά μου, με κυρίευσε πανικός όχι μόνο για το ότι αυτό έγινε απροειδοποίητα αλλά διότι το Υπουργείο Παιδείας μου την έφερε πισώπλατα μια και προκειμένου να διοριστώ μου είχε ζητήσει: να πετύχω στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να πάρω πτυχίο από το Παιδαγωγικό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, να σταματήσω να είμαι επαγγελματίας Αισθητικός και ξαφνικά, σε μια μέρα κατάργησε την ειδικότητα της  Αισθητικής Τέχνης από τη Δημόσια Εκπαίδευση! Έτσι, από αναγκαία, σήμερα θεωρούμε ότι περισσεύω για  αυτούς και με απολύουν. Τα αισθήματα που με διακατέχουν είναι απογοήτευση, απόγνωση και θυμός για μια ανήθικη και ανέντιμη κυβέρνηση.

Δεύτερον: η  κυβέρνηση είπε ότι θα μας αξιολογήσει, αλλά επειδή είναι ανίκανη να το κάνει προτίμησε με παράνομες διαδικασίες, και παντελή προχειρότητα και ανηθικότητα, να απολύσει σε μια νύχτα 2500 εκπαιδευτικούς, που σημειώστε, δεν ήταν ούτε «επίορκοι» ούτε «υπεράριθμοι».

Η ζήτηση του τομέα «Αισθητική Τέχνη  στη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση» ήταν πολύ μεγάλη από νεαρά κορίτσια και από μεγαλύτερες γυναίκες που αναζητούσαν δεύτερη ευκαιρία και η φοίτηση τους ήταν εντελώς δωρεάν. Τώρα, αυτές τις γυναίκες θα τις στείλει στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Ποια οικογένεια μπορεί σήμερα να πληρώνει 3000 ευρώ το χρόνο για δίδακτρα; 

Ποιο είναι το μέλλον σας τώρα; 

Απολυμένη: Μαύρο μέλλον ανεργίας, διότι για πολλά χρόνια ήμασταν έξω από την αγορά εργασίας και τώρα είναι πολύ δύσκολο, σε περίοδο κρίσης να ανταγωνιστούμε επιχειρήσεις πολλών ετών. Επιπλέον, το υπουργείο μιλά για την συμμετοχή μας σε ωρομισθίες  των ΙΕΚ όπου  οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες, άρα οι περισσότεροι από εμάς θα προστεθούμε στην ανεργία. 

"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"