Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ 11.500 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ 12.500 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

15 Ιανουαρίου 2014, μία κρίσιμη ημερομηνία για το κοντινό εργασιακό μέλλον, συνολικά 24.000 Δημοσίων Υπαλλήλων, εκ των οποίων, οι 11.500 θα απολυθούν μέσα στο 2014 και οι λοιποί 12.500 θα μπουν στο καθεστώς "διαθεσιμότητας - κινητικότητας" μέσα στον Φεβρουάριο.
Ήδη, το αρμόδιο Υπουργείο, αυτό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με πυρετώδεις διεργασίες «σχηματίζει» τις σχετικές λίστες - μνημονιακές δεσμεύσεις, για την εκταμίευση των σχετιζόμενων δόσεων.
Όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι απολύσεις θα προέλθουν, κυριότερα, από τη "διαθεσιμότητα", από υπαλλήλους δηλαδή, που δεν θα επανατοποθετηθούν, από την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον περιορισμό σε μέγεθος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ως απόρροια αξιολόγησης όλων των Ν.Π.Ι.Δ.
Σχετικά με τη "διαθεσιμότητα - κινητικότητα" των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, οι Ο.Τ.Α. βρίσκονται, για ακόμη μία φορά, στην «πρώτη γραμμή», μέσω της "εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας", δηλαδή της μετακίνησης υπαλλήλων από δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε δήμους όπου υπάρχουν κενά.
Απ' αυτήν την διαδικασία, στους προ... υπολογισμούς του Υπουργείου, προϋπολογίζεται και ένας δυνητικά σημαντικός αριθμός Δημοτικών Υπαλλήλων, που θα απολυθούν, μέσω της "εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας", «συμπληρώνοντας» τη λίστα των 11.500 απολύσεων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο. 
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου