Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ!!! 6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΕ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

γράφει ο Αντώνης Τριανταφύλλου
Ιεράρχες και κληρικοί που υπηρέτησαν στο πλευρό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αλλά και δεκάδες απλών πιστών τίμησαν σήμερα το πρωί τη μνήμη του έξια χρόνια μετά την κοίμησή του.
Συλλειτουργοί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ναό των Αγίων Θεοδώρου του Α’ Κοιμητηρίου οι Μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ, Σερρών Θεολόγος, Σύρου Δωρόθεος και Βελεστίνου Δαμασκηνός, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών.
Παρόντες συμπροσευχόμενοι και κληρικοί που υπήρξαν στενοί συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, όπως ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής επί Χριστοδούλου π. Θωμάς Συνοδινός, καθώς και οι διάκονοι του Χριστόδουλου, π. Διονύσιος Κατερίνας, π. Βαρνάβας Θεοχάρης, π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, π. Νικόλαος Κλάδης, π. Άνθιμος Ρεγγίδης, π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος και ο σημερινός αρχιδιάκονος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος είχε χειροτονηθεί από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.
Πέρασαν έξι χρόνια χωρίς το Χριστόδουλο αλλά φαίνεται σαν να ήταν χθες. Τόσο έντονη ήταν η προσωπικότητά του, σαν να επιβάλλεται ακόμα και αυτή τη στιγμή στο χρόνο…
Δίπλα στον ναό των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται το μνήμα του μακαριστού, πάντα περιποιημένο και ανθοστόλιστο. Εκεί ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος τέλεσε το τρισάγιο
Σε αυτό τον χώρο περίμεναν στωικά, κάτω από τον μολυβή ουρανό και υπό βροχή δεκάδες πιστοί. Απλοί καθημερινοί άνθρωποι που δεν ξέχασαν τον Χριστόδουλο. Ήταν εκεί για να αποτίσουν τον δικό τους προσωπικό φόρο τιμής στην πληθωρική προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, συμβολικά με ένα λουλούδι, ένα δάκρυ, πιο πολύ όμως με τον βουβό πόνο και τα σφυγμένα χείλη. Οι αναμνήσεις γέμιζαν το χώρο. 
amen.gr

1 σχόλιο:

  1. "ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ,ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ, ΑΞΙΖΕΙ"
    ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΧΙΛΙΑ .
    ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΧΑΖΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

    ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ , ΟΛΟΙ ΠΑΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΕΙ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΕΙ .

    ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ , ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή