Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Στις 25/01/2014 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δήμου μας ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Γ.Α.Σ. Χολαργού και η Ετήσια Τελετή Βράβευσης των Αθλητών και Αθλητριών του.
Για δύο περίπου ώρες, που διήρκησε η τελετή βράβευσης, όλοι οι παρευρισκόμενοι καμάρωναν και χειροκροτούσαν ασταμάτητα τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2013 σε πανελλήνιο, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.  
Δεκάδες οι διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα που δραστηροποιείται ο Γ.Α.Σ. Χολαργού. Ιδιαίτερη αναφορά όμως πρέπει να γίνει στην πρώτη θέση του Τμήματος της Τοξοβολίας, σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και στις σημαντικές διακρίσεις των Αθλητών & Αθλητριών των υπολοίπων Τμημάτων όπως, του Στίβου, της Ρυθμικής, Αεροβικής, Ενόργανης Γυμναστικής, Πινγκ-Πονγκ, Ξιφασκίας & Σκακιού.
Όλοι όσοι κλήθηκαν να βραβεύσουν τους διακριθέντες επαίνεσαν και έδωσαν  συγχαρητήρια, τόσον στους αθλητές και στις αθλήτριες, όσον και στην Πρόεδρο κα Βάνα Ξένου, αλλά και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την άριστη και παραγωγική δουλειά που έχουν πραγματοποιήσει, εντελώς αθόρυβα, από το 1996 που ιδρύθηκε ο Γ.Α.Σ. Χολαργού μέχρι και σήμερα.
Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω αρνητικά τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της σημερινής διοίκησης του Δήμου που δεν ένιωσαν την υποχρέωση να ζητήσουν δημόσια ΄΄συγγνώμη΄΄  για την προ τριμήνου συμπεριφορά τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν αυτοί οι ίδιοι αδίκησαν το συγκεκριμένο Σύλλογο και αποφάσισαν να το επιχορηγήσουν μόνον με 3.000 ευρώ. (Η αρχική εισήγηση τους ήταν για 2.000 ευρώ και κατόπιν παρεμβάσεων και πιέσεων κάποιων Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και εκπροσώπων του Γ.Α.Σ., δέχτηκαν να αυξηθεί η επιχορήγηση σε 3.000 ευρώ). Υπόψη πως, τα ετήσια έξοδα ξεπερνούν τις 130.000 ευρώ.
Ποιος είναι ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού;
Ο Γ.Α.Σ. Χολαργού ιδρύθηκε το 1996. Δημιουργήθηκε από την ενσωμάτωση των τμημάτων Στίβου & Βόλεϊ του Ο.Φ.Χ.  με την αμέριστη συμπαράσταση των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Χολαργού.
Το συγκεκριμένο Σωματείο είναι μέλος σε 7 Ομοσπονδίες και έχει ενεργά τα παρακάτω Τμήματα:
Στίβο – Βόλεϊ – Τοξοβολία – Γυμναστική (Ρυθμική – Αεροβική – Ακροβατική – Χορό) – Πινγκ Πονγκ - Σκάκι & Ξιφασκία (τα δύο τελευταία μόνον για την αγωνιστική εκπροσώπηση τους ως τμήματα του ΔΟΠΑΠ).
Ο Γ.Α.Σ. Χολαργού απασχολεί 18 προπονητές/τριες και έχει 730 Αθλητές και Αθλήτριες (από 4-44 ετών) σε όλα τα τμήματά του.
Από τους 230 που ανήκουν στο αγωνιστικό δυναμικό του, οι 70 συμπεριλαμβάνονται στους 10 καλύτερους στην Ελλάδα στα αντίστοιχα αγωνίσματά τους &
Οι 43 απ΄αυτούς έχουν ανέβει στο βάθρο και έχουν κερδίσει χάλκινα, ασημένια και χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθήματα.
Τέλος, 9 αθλητές/τριες του Συλλόγου ανήκουν στις αντίστοιχες ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ των αθλημάτων τους,
4 της Τοξοβολίας, 3 της Αεροβικής Γυμναστικής, 2 του Στίβου και έχουν διεθνείς, βαλκανικές και παγκόσμιες επιτυχίες και πανελλήνια ρεκόρ.
Προσωπικά ως Χολαργιώτης νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος, διότι γνωρίζω με πόσο κόπο, κόστος και θυσίες έχουν επιτευχθεί οι συγκεκριμένες επιτυχίες. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους Εφόρους των Τμημάτων και φυσικά στους Γονείς των παιδιών.
Σ.Σ. Τα παραπάνω στοιχεία είναι της 27ης/09/2013.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου