Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ! Ο ΚΑΝΤΑΣ «ΞΕΡΑΣΕ» ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ …ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΜΙΖΕΣ!

Οι …λαδιάρηδες δεν θα ενεργούσαν ελεύθερα εάν δεν είχαν την άδεια των πολιτικών. Αυτοί άνοιξαν τις πόρτες να μιζάρουν τον Κάντα και τον κάθε Κάντα!


Του Μάκη Βραχιολίδη
 vrachiolidis@yahoo.gr
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί βουλευτές (νυν και πρώην) του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν θορυβηθεί διότι διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας κατά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές εκτός από τα ονόματα που ήδη έχουν δοθεί στην δημοσιότητα έχει δώσει και ονόματα βουλευτών που εκλέγονται στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας. Βουλευτές οι οποίοι κατά το κρίσιμο διάστημα που ο Κάντας βρισκόταν στο πόστο των εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ (από το 1997 μέχρι τις 5 Απριλίου 2002) και έπαιρνε με τα τσουβάλια τις μίζες, υπήρχαν και βουλευτές που λαδώθηκαν για να εγκρίνουν με την ψήφο τους τα οπλικά συστήματα και να περάσουν έτσι από την βουλή!
Φέρεται δε ο κ. Κάντας να έχει ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων οι οποίοι με το …σικέ αυτό παιχνίδι εξανάγκασαν μία ολόκληρη χώρα να υποκύψει σε δόλια συμφέροντα δισεκατομμυρίων. Οικονομικά συμφέροντα που τελικά έδεσαν την χώρα και την έσυραν με ακρίβεια στη σημερινή χρεωκοπία.
Όπως λοιπόν αναφέρουν οι πηγές αυτές, επικρατεί αναβρασμός στην κυβέρνηση Σαμαρά διότι εάν αποκαλυφθούν τα ονόματα που υπέδειξε ο Κάντας όχι μόνο θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος η κυβέρνηση αλλά θα υπάρξουν εξελίξεις που θα σαρώσουν ολόκληρο το σαθρό πολιτικό σύστημα και θα στηθούν δικαστήρια για εσχάτη προδοσία.
Ήδη ορισμένα δελτία ειδήσεων άρχισαν να υπογραμμίζουν ότι «τρέμουν οι πολιτικοί», δίνοντας το στίγμα αυτών που αναμένονται να αποκαλυφθούν το προσεχές διάστημα. Το γεγονός μάλιστα ότι από τα πολλά δις των εξοπλιστικών συστημάτων, οι μίζες αφορούν μόνο μερικά εκατομμύρια και όχι δις (!) όπως επίσης στις μίζες δεν εμπλέκονται τα αμερικάνικα όπλα (απάτσι, πάτριοτ, F16. Αν είναι δυνατόν!) κάνει και τον πιο ανυποψίαστο καχύποπτο: πίσω από το πάρτι με το μαύρο χρήμα κρύβονται και ονόματα πολιτικών!!!
Σύμφωνα με όσα έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων στην τετραήμερη απολογία του στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Δημήτρη Σταυρόπουλο, «έκαψε» 12 ονόματα δίνοντας ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς έρρεαν οι μίζες ενώ για τον Παπαντωνίου άφησε ενδείξεις ενοχής χωρίς όμως συγκριμένα στοιχεία. Τα ονόματα που …έδωσε στους ανακριτές ο Κάντας, είναι:
 Πάνος Ευσταθίου. Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας STN ATLAS, που τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και τα αντιαεροπορικά συστήματα ASRAD. Ο Πάνος Ευσταθίου έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί στις 2 Ιανουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του φέρεται αποφασισμένος να μιλήσει κι αυτός με τη σειρά του για όσα ξέρει.
 Φάνης Λυγινός. Τραπεζίτης από την Ελβετία, ο οποίος -κατά τον Αντ.Κάντα- του άνοιξε λογαριασμούς στους οποίους εμβάζονταν οι μίζες.
 Σπύρος Μεταξάς. Δικηγόρος που τους συνέστησε τις offshore.
 Κωνσταντίνος Δαφέρμος. Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας ΚΒΡ που κατασκευάζει τα αντιαρματικά KORNET.
 Παύλος Νικολαΐδης. Σύμφωνα με τον Α. Κάντα ο Νικολαΐδης κατονομάστηκε ως «πρόεδρος», όπως λέει, ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ, στενός φίλος και κουμπάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος στα τέλη του 2002 μου ζήτησε να του καταβάλω κάποια από τα χρήματα που πήρα από το Δαφέρμο. Σύμφωνα με τον Α. Κάντα ο τελευταίος του είπε «άσε τον Νικολαΐδη, τον έχω τακτοποιήσει καλά». Ακόμα, ο προφυλακισμένος πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών ενώπιον των ανακριτών και σε άλλο σημείο της απολογίας του ανέφερε ότι είχε λάβει προμήθεια από τον Παύλο Νικολαΐδη για το πρόγραμμα προμήθειας MIRAGE 2000-5. Σ΄αυτό το σημείο αναφέρει χωρίς να τον εμπλέκει στις παράνομες καταβολές τον «κύριο Χούμπαυλη που είχα ακούσει ότι ήταν εκπρόσωπος της DASSAULT στην Ελλάδα, τον οποίο όμως δεν γνώριζα ούτε είχα δει κατ΄όψη».
 Λάμπρος Μπαρτζώκας. Υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA που δωροδόκησε τον Αντ.Κάντα για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AKM. «Ο κος Μπαρτζώκας» -τονίζει ο Αντώνης Κάντας «επισκεπτόταν πολύ συχνά το γραφείο του κου Σμπώκου». Αργότερα μάλιστα ο Μπαρτζώκας «εμφανιζόταν και ως διεθνής σύμβουλος εταιρείας στην Ελλάδα που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά των TOR». Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αντ.Κάντα ο Μπαρτζώκας «περί το 1998 μου είχε πει ότι από το πρόγραμμα OSA που αυτός μεσολαβούσε, η προμηθεύτρια εταιρεία θα έδινε στον κο Σμπώκο πολλά λεφτά γιατί ήταν πολύ απαιτητικός μέχρι που τους είχε εκνευρίσει».
 Δημήτρης Παπαχρήστος. Εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN, απ’ τον οποίο επίσης δωροδοκήθηκε.
 Χρήστος Τούμπας. Απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, εκπρόσωπος της EMBRAER ,από τον οποίο επίσης έλαβε «δωράκι».
 Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας ή Μπαλέμπας. Σύμβουλος της Ericsson που του κατέβαλλε χρήματα για τα ραντάρ ARTHUR .
• Ο κος Κομνόπουλος (δεν αναφέρει το μικρό του όνομα) που τον δωροδόκησε για τα EXOCET του πολεμικού ναυτικού. «Ο κος Κομνόπουλος ήταν μέτοχος της KESTREL που εκπροσωπούσε την κατασκευάστρια EXOCET» δήλωσε ο Αντ.Κάντας.
• Θωμάς Λιακουνάκος. Ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών, για τον οποίο ο Αντώνης Κάντας κάνει σειρά αναφορών και αποκαλύπτει ότι είναι το πρόσωπο που του είχε δώσει χρήματα ακόμα και σε σακ- βουαγιάζ. Ο Αντώνης Κάντας εμπλέκει ακόμα και δύο στενούς συνεργάτες του Θωμά Λιακουνάκου, τους κους Αποστόλου και Αρκουμανέα.
 Εμπλέκει ακόμα τον κο OSWALD, επίσης διαχειριστή των παράνομων πληρωμών του.
Σύμφωνα όμως με τις πηγές μας εκτός από αυτά τα ονόματα ο Κάντας έχει καρφώσει και  βουλευτές της Β’ Αθηνών που το κρίσιμο διάστημα ’97-2002 τσέπωσαν μίζες για να περάσουν από την βουλή τα με σικέ διαδικασίες οπλικά συστήματα.

Δεν μπορούμε να βεβαιώσουμε κατά πόσο αληθινές οι πληροφορίες αυτές γιατί δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία να τις επιβεβαιώσουμε. Εάν όμως όμως αληθεύουν πρέπει να δοθούν άμεσα στην δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών. Το πολιτικό σύστημα που έφερε την χώρα στην καταστροφή και επέτρεψε να γίνουν όλα αυτά σε βάρος της χώρας και του λαού, έχει ονοματεπώνυμο. Ο κάθε …μιζαδόρος δεν θα ενεργούσε ελεύθερα εάν δεν είχε την άδεια των πολιτικών. Αυτοί του άνοιξαν τις πόρτες να μιζάρει τον Κάντα και τον κάθε Κάντα.   
"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου