Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
twitter:@egerssi

            Η Ελλάδα των Μνημονίων, η Ελλάδα των Δανειακών Συμβάσεων, η Ελλάδα της φτώχειας, της παράκρουσης, των αυτοκτονιών, της ανεργίας, της ανέχειας, της δυστυχίας. Η Ελλάδα των δοσίλογων πολιτικών, των προδοτών πολιτικών που υπέγραψαν την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εξαθλίωση του λαού μας, από 1ης Ιανουαρίου 2014, ανέλαβε την Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.  Έτσι, σε μια φιέστα, τύπου Λατινοαμερικανικών χωρών, στο Ζάππειο Μέγαρο, έγινε η παράδοση της Προεδρίας. Σε αυτήν την παράδοση της Προεδρίας από την ΕΕ στην Ελλάδα, ξεχώρισε η ομιλία ραγιαδισμού του υποτακτικού των διεθνών τοκογλύφων Πρωθυπουργού της πατρίδας μας, Αντώνη Σαμαρά που για άλλη μια φορά απέδειξε την απόλυτη περιφρόνησή του προς τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος συστηματικά και με σχέδιο εξαθλιώνεται από την Χούντα των Μνημονίων. Η πολιτική μαριονέτα των ξένων κέντρων εξουσίας είχε το θράσος να κάνει λόγο για ανάκαμψη μετά από 6 χρόνια ύφεσης, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούν και εξοντώνονται από ένα στυγνό και κοινωνικά ανάλγητο, αντεθνικό Καθεστώς. Είχε το θράσος να παραδεχτεί απόλυτα ξεδιάντροπα: «…Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες. Η Ελλάδα έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Και το έκανε συντονισμένα με τη βοήθεια της Ευρώπης…». http://www.youtube.com/watch?v=TaTXwVgs8Io
            Μετά λοιπόν, την εντός έδρας φιέστα παραλαβής της Προεδρίας, η φιέστα συνεχίστηκε και εκτός έδρας. Στο άντρο της ακολασίας και της διαφθοράς των πολιτικών ταγών της Ευρώπης που επιβουλεύονται την εξαφάνιση των Εθνών κρατών για χάρη της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποιήσεως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί, ένας φιλέλληνας Βρετανός Ευρωβουλευτής, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ως άλλος Λόρδος Μπάιρον, υπερασπίστηκε την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό για άλλη μια φορά. Είναι κατά καιρούς μνημειώδεις οι λόγοι του υπέρ της πατρίδος μας. Έτσι, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, είπε όσα θα έπρεπε να έχουν πει όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές τόσα χρόνια: «Συγχαρητήρια κ. Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας της ΕΕ….όμως, δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα, αλλά η Τρόικα. Το κόμμα σας ονομάζεται "Νέα Δημοκρατία", αλλά μάλλον θα έπρεπε να το ονομάσετε "No Democracy"(Μη Δημοκρατία). Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε!». http://www.youtube.com/watch?v=MYn0lTeFNV4
            Η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως πάντα καταγέλαστη, ειρωνική, μάγκικη! Μούγκα όμως, για όσα λίγες ώρες πριν είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, τοποθετούμενος σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Ο Όλι Ρεν με περίσσια θρασύτητα αποκάλυψε την αλήθεια των δολοφονικών σχεδίων της εγκληματικής οργάνωσης των τροικανών (ΔNT, EKT, EE) σε βάρος της Ελλάδος: «Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες». Καταλάβατε λοιπόν, το παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες της χώρας μας από τους μαφιόζους των χρηματαγορών και τους οίκους αξιολόγησης, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και να σωθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες; Καταλάβατε ότι εις γνώσιν τους οι Ευρωπαίοι, με την συμμετοχή των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, θυσίασαν την Ελλάδα ως άλλη Ιφιγένεια, στο βωμό της διάσωσης της Ευρώπης; Και ο κ. Σαμαράς αντί να υπερασπιστεί την πατρίδα μας και το λαό μας, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τους επιβήτορές μας. «Η ενωμένη Ευρώπη δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια. Δοκιμάστηκε η συνοχή της, δοκιμάστηκε η αντοχή της, δοκιμάστηκε ένα ολόκληρο οικοδόμημα, αυτό του ευρώ και φάνηκαν σημαντικά κατασκευαστικά ελλείμματα. Όμως, η κρίση αρχίζει και ξεπερνιέται επειδή η Ευρώπη άρχισε να ξεπερνά τις αδυναμίες της, είδε τα σφάλματα της και άρχισε να τα διορθώνει».
            Ωστόσο, ο έχων την τιμή να υπογράφει το παρόν άρθρο, προέβλεπε από το 2011 τα όσα βιώνουμε σήμερα και προσπαθούσε να αφυπνίσει τους κυβερνώντες, γράφοντας τις απόψεις του σε διάφορα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, αλλά και στην καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»:
-          13 Ιουλίου 2011 (πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου) με τίτλο: «Η χαμένη ευκαιρία της Κυβέρνησης» μεταξύ των άλλων ανέφερα τα παρακάτω: «Αυτή τη χρονική περίοδο, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει το λάθος της άρον-άρον ψήφισης του μνημονίου άνευ ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, εκβιάζοντας τους τροικανούς για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, επενδύοντας στο φόβο των Ευρωπαίων για την  επικείμενη διάλυση της Ευρωζώνης. Πριν λίγες μέρες, ανησυχούσαν όλοι και ήταν κοινή η διαπίστωση (ΗΠΑ και ΕΕ), πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος θα σήμαινε την απομάκρυνσή της από το ευρώ και ταυτόχρονα θα λειτουργούσε ως μεταδοτική ασθένεια για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και πιθανώς την Ιταλία και την Γαλλία) με κοινή κατάληξη την διάλυση της ζώνης του ευρώ. Δεν επένδυσε λοιπόν η Ελληνική Κυβέρνηση στο φόβο της ΕΕ, πως πιθανή πτώχευση της Ελλάδος οδηγεί σε πτώχευση της Ευρώπης, παρότι ήταν βέβαιο, πως η πέμπτη δόση του δανείου ήταν εξασφαλισμένη και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση, άσχετα, εάν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο. Με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση απεμπόλησε για άλλη μια φορά το δικαίωμα του ισότιμου εταίρου την ΕΕ και αποδέχθηκε να θεωρείται από τους Ευρωπαίους ως ένας κοινός δανειολήπτης. Αυτή, ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας». http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/101-teleftaia-efkairia-
-          19 Ιουλίου 2011 (πριν από την σύνοδο κορυφής) σε άρθρο μου με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, εμείς;» τονίζονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Σήμερα, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση, η αναστάτωση στην Ευρώπη για την πιθανή πτώχευση της Ελλάδος που θα επιφέρει την διάλυση της ευρωζώνης είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ιδιαίτερα, μετά και τις κερδοσκοπικές πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης προς την Ιταλία, αλλά και τις ΗΠΑ, που έχουν επιφέρει κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της Ευρώπης. Κύριοι της κυβέρνησης, επιτέλους σοβαρευτείτε και εν όψει της εκτάκτου συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα  συζητηθεί η αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστείτε τούτη την ύστατη ώρα για την Ελλάδα, πως χρειάζεται από μέρους σας αταλάντευτη και σκληρή διαπραγμάτευση με τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους, δηλαδή τους τραπεζίτες της Ευρώπης υπέρ των Εθνικών μας συμφερόντων. Όμως, Εθνικό μας συμφέρον είναι να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος και απαιτείται εκτός της επαναγοράς των ομολόγων μας, να διεκδικηθεί η δραστική περικοπή του χρέους, κάτι που τελευταία συζητούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.
Επίσης, θα πρέπει η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8%. Τέλος, θα μπορούσε να διεκδικηθεί τριετής έως πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας. Τα παραπάνω αποτρέπουν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το έχουν καταλάβει, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Η Ελληνική κυβέρνηση το έχει καταλάβει;»
.http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/102-europaioi-pouloun-akriva-to-tomari-tous-emeis

 Συνεπώς, κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ πως η πολιτική επιστήμη είναι πρωτίστως η πρόβλεψη των γεγονότων και η σωστή ανάγνωσή τους όταν αυτά συμβούν, από όλους τους πολιτικούς προς όφελος βεβαίως του συμφέροντος της πατρίδος και του λαού της και όχι της εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και όποιων εφήμερων απολαβών. Η Πατρίδα μας δεν ανακάμπτει με ευχολόγια, ούτε με επικοινωνιακές αλχημείες. Προπαντός όμως, δεν δύναται να ανακάμψει όταν εκείνοι που κυβερνούν δεν εκπροσωπούν τον Λαό αλλά μια ανήθικη συμμορία τοκογλύφων. 
"Ελεύθερη Ώρα"

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
    ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή