Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Πραγματοποιήθηκε στις 21-1-2014 το μεσημέρι συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας που συμμετείχαν εκπρόσωποι από 15 σχολεία της Αν Αττικής και δύο Ενώσεις Γονέων (δήμου Μαρκόπουλου και Αχαρνών), η αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου, οι τρεις σύλλογοι των εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου», «Σωκράτης» και «Αλ. Δελμούζος» και δύο μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ (Θ. Αγαπητός και Θ. Δριμάλα).
Ιδιαίτερα μαζική (με ένα πούλμαν και αυτοκίνητα) ήταν η συμμετοχή του 2ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη το οποίο έκανε σήμερα και συνεχίζει και αύριο με αποχή όλων των μαθητών από τα μαθήματα με απόφαση της ΓΣ των γονέων ενώ με πούλμαν ήρθαν και οι γονείς του 1ου ΔΣ Μαρκοπούλου. Τον τόνο έδωσαν οι μικροί μαθητές του Π-Ράφτη που κόλλησαν στην πόρτα του Υπ. Παιδείας τις ζωγραφιές και τα γράμματα που έφτιαξαν προς τον Υπ. Παιδείας (δεν ήταν εκεί για να τα παραλάβει) για το γεγονός ότι εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχουν δάσκαλο στην Δ΄ τάξη. Μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικοί φώναξαν συνθήματα, τραγούδησαν μαντινάδες και ποιήματα που έγραψαν για την περίσταση και ζήτησαν το αυτονόητο : να καλυφθούν ΤΩΡΑ τα 90 κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και ανάμεσα τους οι 22 δάσκαλοι τάξης και οι 8 νηπιαγωγοί των οποίων τα τμήματα δε λειτουργούν!!!


Δυστυχώς, την ελπίδα ότι μπορεί να δώσει κάποια άμεση λύση το Υπουργείο, που ενίσχυσε το γεγονός ότι αναμένονταν όλοι οι φορείς και αμέσως δόθηκε άδεια να περάσει η αντιπροσωπεία των 14 εκπροσώπων των φορέων, τη διέλυσε πολύ γρήγορα η αδιαφορία και ο απόλυτος εμπαιγμός του Υπουργείου που αποκαλύφθηκε πολύ γρήγορα. Η αντιπροσωπεία οδηγήθηκε στον δ/ντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού κου Αρβανιτόπουλου ο οποίος δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει να μας πει τίποτα απολύτως για το πρόβλημα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταγράψει τα προβλήματα μας και να τα μεταφέρει στον Υπουργό!!! Στις έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των φορέων και την αγανάκτησή τους ότι :
·         το Υπουργείο οφείλει να ξέρει πολύ καλά το πρόβλημα (ας δει στο σερβέι),
·         έχουν σταλεί από μέρες οι αποφάσεις και τα υπομνήματα μας και
·         η Δ/νση και η περιφέρεια έχουν στείλει τα κενά, επανειλημμένα
και ότι ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για την άμεση κάλυψή τους με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών με έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό γι  αυτό το σκοπό – Δεν μπορούν τα παιδιά μας να συνεχίσουν να χάνουν μαθήματα,
απάντησε αφοπλιστικά ότι αν θέλουμε μπορεί να καταγράψει τα κενά και το αίτημά μας και να το …διαβιβάσει - αν δε θέλουμε  μπορούμε να φύγουμε!!!
Η αταραξία - αδιαφορία και ο εμπαιγμός στο υπουργείο συνεχίστηκε καθώς η αντιπροσωπεία προσπάθησε να πετύχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας ή το Γενικό Γραμματέα οι οποίοι δήλωσαν αναρμόδιοι (μέσω των γραφείων τους) καθώς το θέμα των προσλήψεων το χειρίζεται αποκλειστικά ο Υπουργός!!!
Οι συγκεντρωμένοι και οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν στο τέλος της συγκέντρωσης ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ από την ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ και έδωσαν ραντεβού για συνελεύσεις γονέων σε κάθε σχολείο και συντονισμό όλων των σχολείων σε κοινή μέρα δράσης με κλείσιμο όλων των σχολείων μαζί και άλλες κοινές δράσεις.
Τέλος, γονείς και εκπαιδευτικοί συμφώνησαν ότι ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ «λύσεις μπαλώματα» που επιχειρεί η διοίκηση να υποβάλλει – επιβάλλει στα σχολεία ώστε να «καλύψουν» τη διδασκαλία των τμημάτων από τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς χωρίς νέα πρόσληψη εκπαιδευτικού, ίσως και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς!!!  
Για το ρεποετάζ του Star πατήστε εδώ: 

Νέα σύσκεψη  γονέων, συλλόγων και Ενώσεων των γονέων την Παρασκευή  24/1 στις 7μμ στον κινηματογράφο Άρτεμις στο  Μαρκόπουλο

                                                                      Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου