Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2ου-3ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΧΟΛΑΡΓΟ!

Πρόγραμμα και Δεσμεύσεις (συνέχεια...)

του
 Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
Υποψηφίου Δημάρχου
(18 Φεβ.2014)

Στο Σχολικό Συγκρότημα της οδού 17ης Νοέμβρη 119 στεγάζονται τα 2ο – 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού. Η συντριπτική πλειοψηφία των 400 περίπου μαθητών, εισέρχεται και εξέρχεται από την πόρτα της 17ης Νοέμβρη, σε ένα σημείο που η οδός αυτή, με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων, κάνει μια καμπή που περιορίζει αισθητά την ορατότητα των οδηγών.

      Στο σημείο αυτό υπάρχει βέβαια φωτεινός σηματοδότης για τη διέλευση πεζών και Σχολική Τροχονόμος κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών. Οι συνεχείς όμως διελεύσεις οχημάτων, που δυστυχώς γίνονται με μεγάλη ταχύτητα, η περιορισμένη ορατότητα και τα μονίμως σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλευρά της ανόδου της οδού, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους μαθητές και για τους γονείς.

      Προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος έγιναν μέχρι σήμερα, αλλά δεν είχαν, δυστυχώς, το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Είναι απόλυτα σαφές ότι το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα μπορεί να λυθεί μόνο με:

       α. Τη μετατροπή ενός τμήματος της  οδού 17ης Νοέμβρη,  σε μήκος πενήντα μέτρων εντεύθεν και εκείθεν του φωτεινού σηματοδότη, σε οδό «Ήπιας Κυκλοφορίας», ώστε οι οδηγοί εκ των πραγμάτων να αναγκάζονται να ελαττώνουν ταχύτητα. Το κόστος αυτής της προγραμματικής  πρότασης προϋπολογίσθηκε σε 40.000 ευρώ περίπου, ποσό αντιμετωπίσιμο από τον προϋπολογισμό.

β. Την απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων στο ρεύμα ανόδου της οδού 17 Νοέμβρη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κεφαλληνίας και Αγίας Τριάδος, με ταυτόχρονη κατασκευή διαζώματος στο μέσον της οδού, που θα διακόπτεται κάθετα μόνον από τη διαγραμμισμένη διάβαση πεζών, που θα εξυπηρετεί τη διέλευση γονέων και μαθητών.

γ. Την τοποθέτηση πιο πριν κρεμαστών προειδοποιητικών φωτεινών σηματοδοτών(αλάρμ), ένας από κάθε κατεύθυνση.

δ.  Τη συνέχιση της παρουσίας της Σχολικής Τροχονόμου.

Με την προτεινόμενη αντιμετώπιση συμφωνούν τόσο  οι Διευθυντές των δύο Σχολείων όσο και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς.

 Η παράταξή μας,η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» εντάσσει αυτή την προγραμματική της πρόταση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας του δημότη αλλά και των μαθητών. Ανάλογες παρεμβάσεις, θα γίνουν στο σύνολο των εκπαιδευτικών Μονάδων του Δήμου μας και με απόλυτη ιεράρχηση των αναγκών.

Όλα όσα αναφέρθηκαν ενδεικτικά πιο πάνω αποτελούν για μας στην «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» δεσμεύσεις διαρκείς και ανταποκρίνονται με απόλυτη συμβατότητα στο λογότυπο της παράταξής μας που είναι « Στο επίκεντρο ο δημότης ».
 Επιθυμία μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την προσφορά μας στα παιδιά και στις Σχολικές Μονάδες γι αυτό  το πιστεύω μας είναι πως ότι κάνουμε για τα παιδιά  είναι ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟ.

Επικοινωνία: 210-6537146                          Φεβρουάριος 2014
                      6945-803334


8 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2018 - 2019 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για σχολική τροχονόμο στου παπαγου βάλε τον Κομίνη στον Χολαργό τον Ριζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βαλε τη Παρίση που διαθετεί αεροσάκους >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΤΙΓΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο ΚΑΙ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ Ή ΤΗΣ Λ.ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ Ή ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ;

    ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ PLEASE ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ;
    ΚΥΡΙΕ ΤΙΓΚΑ , ΚΑΙΓΕΣΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ .........!!!!!

    ΕΓΩ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=gLnbJjBbyu0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ

    http://www.youtube.com/watch?v=aW4EWqEdH9I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

    http://www.youtube.com/watch?v=fZP--HIiYsg

    ΘΕΛΕΙ ΗΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα μαλλιά τα βάψετε κ. Τιγκα; Όπως ο κ.Ριζος!! Και ο κ. Κομινης

    ΑπάντησηΔιαγραφή