Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ 700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Η ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ 

Μεταγωγικό ARK Futura


Μεταγωγικό TAIKO
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ανθρωπότητας! Μετά χαρακτηρίζουμε γραφικούς αυτούς που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν! Εδώ, έρχεται η ίδια η Ευρώπη και πληρώνει για να δολοφονήσουν τη θάλασσά της και τους ίδιους τους ανθρώπους που κατοικούν πέριξ αυτής, είναι δυνατόν να μην αποδέχεται τους ψεκασμούς των πολιτών; Τώρα πλέον η νότια Ευρώπη ετοιμάζεται να υποστεί το φαινόμενο μαζικών θανάτων από τους 700 χιλιάδες τόνους χημικών που θα πεταχτούν στην καρδιά της Μεσογείου θάλασσας! Οι καρκίνοι θα θερίσουν σε χρόνο ρεκόρ εκατομμύρια ανθρώπους! Όλο το οικοσύστημα της περιοχής θα μολυνθεί και αντίστοιχα θα καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας και η χλωρίδα-πανίδα. Γιατί όλα είναι αλληλένδετα μεταύ τους. Η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα πληγούν άμεσα! 
Κανείς όμως δεν μιλάει. Ως συνήθως οι ολετήρες της χώρας μας, η κυβέρνηση Σαμαρά και οι δωσίλογοι πολιτικοί που την απαρτίζουν κάνουν την πάπια στο πρωτοφανές αυτό έγκλημα σε βάρος της φύσης και των ανθρώπων. 
Τα δύο κομβικά ερωτήματα που τίθενται είναι: 
1. Για ποιο λόγο οι ...μεγάλοι της παγκοσμιοποίησης αποφάσισαν να μετατρέψουν σε χαβούζα χημικών την Μεσόγειο; Την πιο ιστορική θάλασσα του κόσμου! Εδώ απ'όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η ζωή, όπως την μαθαίνουμε από τα αρχαία χρόνια, εδώ αποφασίζουν οι πλανητάρχες να αφανίσουν την ζωή! Γιατί άραγε δεν αδειάζουν τα χημικά κοντά στην Συρία, απ'οπου τα φόρτωσαν; Η Συρία παρήγαγε τα χημικά και θα τιμωρηθεί ο λαός της Νότιας Ευρώπης και της Βορείου Αφρικής;
2. Για ποιο λόγο η χημική βιομηχανία που παρήγαγε τα χημικά όπλα της Συρίας δεν ερωτάται για το πώς θα καταστραφούν τα χημικά; Αφού, ως παραγωγός βιομηχανία έχει την γνώση για την καταστροφή τους, γιατί αγνοείται;
Έκκληση Επιστημόνων και Φορέων προς την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ για την Ακύρωση της Χημικής Απειλής
Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια για την ανάδειξη του σοβαρού θέματος της απόφασης του ΟΗΕ για την εν πλω καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, στην καρδιά της Μεσογείου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έπειτα από συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Αρχπελάγους στις Βρυξέλλες, με εκπροσώπους της Επιτροπής Θαλασσίων Υποθέσεων και Ευρωβουλευτές και σε συνεργασία με άλλους περιβαλλοντικούς οργανισμούς και εξειδικευμένους επιστήμονες, προετοιμάσαμε μία κοινή δήλωση-έκκληση προς τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. Η έκκληση είχε ανταπόκριση σε 14 χώρες της Ε.Ε. και της Μεσογείου και έχει υπογραφεί από περισσότερους από 60 εξειδικευμένους επιστήμονες και περιβαλλοντικούς φορείς μέχρι στιγμής.
Μέσω της έκκλησης αυτής, στοχεύουμε να ασκήσουμε πίεση για την ακύρωση της επικίνδυνης αυτής απόφασης, η οποία εγείρει μάλιστα σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους επιλογής της περιοχής και της εν πλω μεθόδου καταστροφής, όπως επίσης και της μυστικότητας της όλης διαδικασίας που σχετίζεται με την αποτροπή ρύπανσης. Πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης αποτελεί το δεδομένο ότι η Ε.Ε. χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό την επιχείρηση, με χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων. Το ποσό ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ περίπου και αποτελεί το ήμισυ του συνολικού κόστους της επιχείρησης που εκτιμάται στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον προσφέρει γενικότερη στήριξη (logistic support) κόστους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχο επίσης αποτελεί και η άμεση εύρεση ενός εναλλακτικού πλάνου καταστροφής των χημικών όπλων σε ασφαλείς χερσαίες εγκαταστάσεις με κατάλληλη υποδομή, όπου θα είναι εφικτή η παρακολούθηση πιθανής τοξικής ρύπανσης (ακούσιας ή εκούσιας) και ο κίνδυνος θα είναι ελεγχόμενος.
Θα πρέπει τέλος να υπογραμμιστεί ότι η χημική βιομηχανία η οποία ευθύνεται για την προμήθεια και διανομή αυτών των επικίνδυνων χημικών, όχι μόνο δεν έχει κληθεί από κανέναν αρμόδιο φορέα να δώσει λόγο για τις εμφανώς αμφιλεγόμενες διαδικασίες που ακολουθεί, αλλά δεν συμμετέχει καν στη διαδικασία καταστροφής τους, παρότι διαθέτει τις υποδομές και την τεχνογνωσία για την ασφαλή καταστροφή τους. 
Η Μεσόγειος Θάλασσα εδώ και αρκετά χρόνια δέχεται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις και η ισορροπία της βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μία πιθανή ρύπανση τέτοιου μεγέθους, η οποία θα σημάνει όχι μόνο την καταστροφή του ιδιαίτερου και σπάνιου θαλάσσιου περιβάλλοντός της, αλλά και την καταστροφή της οικονομίας και της δημόσιας υγείας των κατοίκων της.


Οι υπογράφοντες την κοινή δήλωση προς ΟΗΕ και ΕΕ με θέμα "ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΟΛΠΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. ΨΑΡΑΚΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ = ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ
    ΨΑΡΑΚΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ = ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ
    ΨΑΡΑΚΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ=ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ = ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΑΚΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή