Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Noμίζω ότι είναι ευφυέστατος τρόπος όχι μόνον για διαμαρτυρία στο αντιδημοκρατικό πραξικόπημα συλλήψεως των μελών της Χ.Α. αλλά και στο να ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ της Χ.Α. να υποδηλώνει συγγένεια με το Χιτλερικό σχήμα. Το σφάλμα του Μιχαλολιάκου ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ και εκτός πάσης λογικής ακόμη και εθνικής συνειδήσεως. To εκμεταλλεύεται εύκολα (ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ) η Πρόπαγάνδα. (με την αρχή του εντοπισμού της προσοχής σε μία λέξη που της έχει αποδώσει, με συχνή επανάλειψη, κοπρολογική - scatological κατά τον Orwell -σημασία, π.χ. φασίστας, ρατσιστής κλπ).


Της συνιστώ να ακολουθήσει το σχήμα της Μαρίν Λεπεν. Ίσως θα έπρεπε από τώρα να το κάμει αναδεικνύοντας ένα  (ή μίαν) νέο Πρόεδρο με σοβαρό, ηθικό  και μορφωτικό υπόβαθρο ανωτάτου βεληνεκούς που θα μπορούσε να συσπειρώσει αυτούς που  ακόμη πιστεύουν στην IΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ του Έθνους.


Όπως στην Ελβετία (που θα μπορούσε να ήταν, ενώ δεν είναι, πρότυπο για την ΕΕ) η δημοκρατική Συνομοσπονδία (Confederatio) αποτελεί "συνεργία" της τοπικής πρσωπικότητας τών διαφόρων (και διαφορετικών) Καντονίων (κρατών).


Ο Αμερικανός φιλόσοφος William James έχει τονίσει ότι το φιλοσοφικό υπόβαθρό της εννοίας της δημοκρατίας δεν είναι η  "ισότης" των πάντων αλλά ο σεβασμός και  ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (βλ το βιβλίο μου Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, τόμος 3, σελ. 121-126). Ό τι ισχύει για τα άτομα ισχύει και για τα Έθνη. Αυτό είναι το αντίβαρο και το αντίδοτο στην νοσηρότητα της "Νέας Τάξης" που θέλει να διαλύσει την προσωπικότητα και εθνική  ιδιαιτερότητα μέσα στον χυλό της ¨παγκοσμιοποίησης".

Γραμμή Λεπεν είναι αυτό που δέχεται και θέλει ο ελληνικός λαός, όπως ακριβώς και ο Γαλλικός (ως αντίβαρο σωτηρίας από την εγκληματική Νέα Τάξη που δεν είναι ούτε νέα ούτε τάξις) διότι δεν είναι μακράν η στιγμή που ίσως θα δούμε την Μαρίν Λεπέν Πρόεδρο της Γαλλίας! (το ελληνικό πνεύμα έχει μια κάποια "εκλεκτική συγγένεια" με το γαλλικό).

Αυτά πιστεύω χωρίς καμία πολιτική ανάμειξη προσωπικής μου τοποθετήσεως πρώτον διότι η ηλικία μου (90 ετών) δεν το επιτρέπει, δεύτερον διότι είμαι μόνιμος (βαθέως ερριζωμένος!) κάτοικος Ελβετίας,  τρίτον διότι θεωρώ ότι ο ενεργός συμφυρμός με την πολιτική σπείρα (εννοώ spirale) βλάπτει σοβαρώς την υγεία (φυσική, ηθική και πνευματική) και τέταρτον and not least, διότι η μακρότατη φιλοσοφική μου παιδεία με έχει μάθει να έχω γενική θεώρηση ολης της "δυνατής" εμπειρίας, με πλήρη προστασία από κάθε virus φανατισμού ή ιδιοτέλειας.


Το μόνο που εύχομαι και με ενδιαφέρει (ζώντας "πέραν των Άλπεων" κατά αντίστοιχη έκφραση του Montaigne) είναι Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ που της εξησφάλισε ζωήν πέραν των 3500 ετών και να αποφύγει τον βέβαιο θάνατο που της εγγυάται η παρούσα μαστροπεία


Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος,Ph.D.(philosophie)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Στην αποψινή μεγαλειώδη συγκέντρωση για τα Ίμια  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νόμιμο πολιτικό κόμμα "Εθνική Αυγή" που ιδρύθηκε πρόσφατα κατόπιν πρωτοβουλίας Ελλήνων πατριωτών και εθνικιστών. Η "Εθνική Αυγή" μπορεί να μετάσχει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε περίπτωση που η μνημονιακή χούντα προχωρήσει σε νέο πραξικόπημα και θέσει εκτός νόμου το νόμιμο πολιτικό κόμμα "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή".

Το κείμενο που ακολουθεί διανεμήθηκε σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα στους συγκεντρωμένους Έλληνες.


Η Εθνική Αυγή καταδικάζει την στημένη πολιτική δίωξη εις βάρος του «ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και ζητά την άμεση αποφυλάκιση του Αρχηγού, των βουλευτών και των στελεχών του Εθνικιστικού Κινήματος.
Καταγγέλουμε την διεφθαρμένη συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά που έχει καταλύσει το Σύνταγμα των Ελλήνων και την λαϊκή κυριαρχία, στερώντας το δικαίωμα της ψήφου από βουλευτές που εξέλεξε ο Ελληνικός λαός.

Εάν επιχειρηθεί με παράνομες μεθοδεύσεις να περιοριστεί περαιτέρω η πολυφωνία, η ελεύθερη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, η κοινοβουλευτική ομαλότητα και να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, η Εθνική Αυγή θα δώσει το παρόν στην εκλογική διαδικασία για να εκφράσει τα εκατομμύρια των Ελλήνων εθνικιστών και πατριωτών.


Η Εθνική Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο και μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών σε κάθε εκλογική διαδικασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου