Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΑΒΑΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Από την πρόκληση στην επανάσταση.
Από τον πουριτανισμό και τον στρουθοκαλισμό στην κορύφωση του φεμινισμού.
Και τώρα έγινε η Ελληνίδα Jeanne d Arc.
Κάποιοι «ενοχλήθηκαν» με τις προκλητικές φωτογραφίες στο facebook , της δημοσιογράφου Αγγελικής Διαβατοπούλου. Και φρόντισαν να της βγάλουν το μάτι.
Γιατί αυτοί οι σοβαροφανείς,  μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν. Να διαβάλουν , ίσως κρύβοντας έντεχνα τις δικές τους ατέλειες.
Όμως  η επίθεση τους γύρισε μπούμερανγκ.
Οι  δημοσιογραφικές ενώσεις υπερασπίστηκαν τη δημοσιογράφο.
Οι  δικηγόροι είπαν στους πελάτες τους ότι  έρχονται πρόστιμα.
Και τότε όλα άλλαξαν. Τα γύρισαν όλα τούμπα.
H Αγγελική Διαβατοπούλου έγινε ξαφνικά   ακτιβίστρια.
Έγινε η  φεμινίστρια που μάχεται για τα γυναικεία δικαιώματα. Έγινε ήρωας.
Όχι , η Αγγελική Διαβατοπούλου , δεν έγινε ξαφνικά ούτε ακτιβίστρια ούτε επαναστάτρια. .
Παλιά ήταν με μαύρα μαλιά.Περνούσε ατέλειωτες ώρες ,μπροστά στον υπολογιστή.Τότε κανένας δεν ασχολιόταν μαζί της.
Την ξέρουμε και μιλάμε με απόλυτη σιγουριά. Είχαμε συνεργαστεί μαζί της. Είχαμε δουλέψει  σε δύσκολα χρόνια . Και τότε μας είχε αποδείξει πόσο αυθεντική ήταν σε όλα της. Ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Χωρίς αναπνοές.
Όσοι δεν την ήξεραν, όσοι απλά εκμεταλλεύτηκαν τις προσωπικές της στιγμές ( αυτές που δημοσίευε η ίδια στο Facebook ) για να ανεβάσουν την ακροαματικότητα τους, όσοι δηλαδή το έκαναν για δικό τους συμφέρον και όσοι θέλησαν να την πικράνουν μάλλον λάθος έκαναν.
Η όμορφη δημοσιογράφος του 9.84 έγινε θέμα στο διαδίκτυο. Έγινε θέμα για τις σέξι φωτογραφίες της. Αλλά σίγουρα δεν απολύθηκε ποτέ για τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στο Facebook. Απλά για λίγες ημέρες διακόπηκε η συνεργασία της αφού ήταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αλλά οι καλοί συνάδελφοι ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν.
«Κανένας δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε να ρωτήσει για ποιο λόγο σταμάτησα για λίγες ημέρες να δουλεύω ούτε να με ρωτήσει αν μπορεί να πάρει από την προσωπική μου σελίδα τις φωτογραφίες μου» είπε η Αγγελική Διαβατοπούλου.
Η Αγγελική Διαβατοπούλου ήταν επαναστάτρια από τότε που μπήκε στο επάγγελμα.  Ίσως και πριν μπει. Χωρίς να χάσει την αξιοπρέπεια της και χωρίς να ντρέπεται για ότι έκανε , είχε το δικό της πρόσωπο και το δικό της τρόπο έκφρασης.
Με δύο λόγια ήταν αυθεντική και όχι διπρόσωπη. Ήταν αγνή και όχι δολοπλόκος, αντίθετα με κάποιους φίλους της ,  που βάζουν όμορφα περιτυλίγματα στα …κουτιά τους.
Φωτογραφία που κρίθηκε ένοχη Νο 1
Φωτογραφία που αναστάτωσε…..
Και λοιπόν τι έκανε ; Τράβηξε μερικές φωτογραφίες λίγο πιο τολμηρές από αυτές που θα έβγαζε κάθε κοπέλα. Φυσικά αν είμασταν στη Γερμανία η την Ολλανδία, τίποτα δεν θα είχε γίνει. Καμιά αναφορά σε προσωπικές στιγμές. Γιατί εκεί απλά, οι άνθρωποι δουλεύουν και δεν περνούν την ημέρα τους μόνο για να κουτσομπολέψουν. Αντίθετα με κάποιους καθώς πρέπει κυρίους που από το πρωί μέχρι το βράδυ το μόνο που κάνουν είναι να βρίσκουν τρόπους για να βγάλουν το μάτι στους άλλους.
Η δεοντολογία στη δημοσιογραφία είναι μία . Σεβασμός. Αν κάποιος αποφασίσει να βγάλει προσωπικές στιγμές κάποιου – που δεν είναι σταρ του σινεμά- θα πρέπει τυπικά να ρωτήσει αν μπορεί.
Αλλά τι ψάχνεις στην Ελλάδα να βρεις. Για δημοσιογραφική δεοντολογία ούτε λόγος.
Καλά κάνουν οι ξένοι και μας κάνουν ρόμπα.
Λένε ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι – ευτυχώς δεν είναι όλοι- δεν ασχολούνται με το χρέος και τα ελλείμματα στη χώρα τους αλλά με τις τολμηρές ΄φωτογραφίες μιας συναδέλφου τους.
Ο πρόεδρος του 9.84, καθηγητής Βασίλης Αγγελόπουλος μαζί με την Αγγελική Διαβατοπούλου. Ο πρόεδρος κόπηκε από τον » υλατζή «.. Ε δεν φορούσε μαγιό, άρα δεν πουλούσε.
Η Αγγελική Διαβατοπούλου δεν πτοήθηκε από όλα όσα την κατηγόρησαν. Αντίθετα συνέχισε το δρόμο της.  Συνέχισε δηλαδή να έχει αυτό που είχε. Την ελευθερία της έκφρασης. Την ελευθερία της σκέψης.
Αν την βάφτισαν κατόπιν εορτής «Ελληνίδα Jeanne D Arc»   αυτό το έκαναν για να αποφύγουν πιθανές μηνύσεις. Τζάμπα μάγκες δηλαδή.
Πέρης Χαλάτσης
now24.gr

2 σχόλια:

  1. ΜΑΛΙΣΤΑ .

    ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΡΜΑΡΑ ΜΟΥ ΣΕ SEXY ΠΟΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΓΩΓΕΣ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΩΡΕ , ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ .
    ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ;
    ΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ή ΑΝΤΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΒΥΖΟΚΩΛΑ ΤΟΥ ΣΕ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ FACEBOOK ;

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΩΡΑ ;
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΣΕ Η ΙΔΙΑ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ "ΜΙΛΗΘΕΙ" ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΖΕΡΤΖΕΛΕΣ .

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΚΟΡΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΤΗΣ ,ΕΞΩ .

    ΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΟ, ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΤΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ .

    ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ;
    ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ! ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ !
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλε, πέστα, έχει χαθεί παντελώς η αίσθηση του μέτρου. Όλοι στο πλησιέστερο κατάστημα να αγοράσουμε από ένα πασέτο...

      Διαγραφή