Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΦΟΒΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ! ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ "ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ" ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ!

"Κόκκινη πλατεία" θα θυμίζει η πλατεία Συντάγματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθώς το ΓΕΕΘΑ με προσωπικό εντολή του Δ.Αβαμόπουλου και την συνηγορία του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, αποφάσισε "κόντρα στον άνεμο" των ημερών που φυσά σε κάποιες πολεμοχαρείς χώρες της ΕΕ και την Ουάσιγκτον να βγάλει όλα τα ρωσικά οπλικά συστήματα στην παρέλαση με κορυφαίο όλων το κορυφαίο αντιαεροπορικό σύστημα του ΝΑΤΟ το σύστημα των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300PMU1!
Eίναι η πρώτη φορά που μιας τέτοιας επιχειρησιακής αξίας σύστημα θα παρελάζει στην πλατεία Συντάγματος και μαζί του όλα τα προηγμένα, αλλά και τα παλαιότερα ρωσικά οπλικά συστήματα με τα οποία εξοπλίζονται οι ΕΔ: Τor-M1, OSA/AKM, Kornet-E, Fagot, ΒΜP-1, συστήματα διοίκησης κι ελέγχου κλπ.
Είναι η πρώτη φορά που όλα τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα παραταχθούν και θα παρελάσουν στέλνοντας μηνύματα σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Αλλά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν θα περιοριστεί μόνο στην παράταξη όλων των ρωσικών οπλικών συστημάτων που αποτελούν μια "χρυσή εγγύηση" ότι την κατάλληλη ώρα, τουλάχιστον κάποια συστήματα θα δουλέψουν (για κάποια αμερικανικά υπάρχει αμφιβολία ότι θα ... επιτραπεί να δουλέψουν...) , αλλά θα έχουμε και μία τεράστια αεροπορική αρμάδα που θα παραταχθεί και στην οποία περιλαμβάνονται μαχητικά F-16, Mirage 2000-5, F-4E Peace Icarus, A-7E, όλα σε τριάδες, επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64D, μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 και CH-47D Chinook κλπ.
Μάλιστα η παρουσία πριν λίγο επάνω από το κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα επάνω από τα κεφάλια των αξιωματούχνω της τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64D Αpache, εικόνες ανάλογες με εκείνες των πτήσεων των ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-24 Hind στην Κριμαία, έδωσε κάποιες ... "κρυφές ελπίδες" για την ύπαρξη "ομάδας αποχαιρετισμού" της τρόικα, αλλά εν τέλει ήταν μόνο για τις δοκιμές της παρέλασης.
Ελπίζουμε την επόμενη φορά να είναι η ομάδα συνοδείας τους στο αεροδρόμιο για την παντοτινή αποχώρησή τους...
Δείτε την φωτό από την πτήση επάνω από το ΥΠΟΙΚ.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου