Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΘΟ!!!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΥΡΑΝΝΟΣ

 Δεν πρόλαβε καλά- καλά να πιάσει στα χέρια του τα πρώτα του χρήματα έπειτα από τέσσερα χρόνια στην ανεργία ο 52χρονος Σωτήρης Μακρής και βρέθηκε αντιμέτωπος με το πιο σκληρό πρόσωπο της πολιτείας. Αν και του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στην εργασία, μέσω των 5μηνων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στο δήμο της Λάρισας, η τοπική ΔΟΥ κατέσχεσε τον πρώτο του μισθό για παλαιότερο ληξιπρόθεσμο χρέος 700 ευρώ!

«Για τέσσερα χρόνια ζούσα την οικογένειά μου με δανεικά και με τη σύνταξη της μητέρας μου. Μας σίτιζε η Εκκλησία και μας βοηθούσαν οι γείτονες. Όταν με πήραν στα πεντάμηνα του δήμου, στην υπηρεσία των κοιμητηρίων, πίστεψα πως θα είχα μια δεύτερη ευκαιρία για μια αξιοπρεπή ζωή», λέει στη «Real News» ο κ. Μακρής. Αντ' αυτού διαπίστωσε την αναλγησία του κράτους.

«Πήγα στην τράπεζα να πάρω τα χρήματα από τον πρώτο μήνα εργασίας, περίπου 300 ευρώ, και είδα ότι το υπόλοιπο ήταν μηδενικό. Κόντεψα να πάθω ανακοπή! Όταν μάλιστα με ενημέρωσαν πως τα χρήματα είχαν κατασχεθεί κατ' εντολή της ΔΟΥ Λάρισας, έβαλα τα κλάματα», παραδέχεται ο 52χρονος.

Η οφειλή, όπως εξηγεί, δημιουργήθηκε επειδή πριν από χρόνια δεν παρέστη ως μάρτυρας σε ένα δικαστήριο, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο, το οποίο για χρόνια αγνοούσε κι έφτασε τελικά τα 700 ευρώ.

e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου