Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΙΚΙΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σγόντζος
Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που έγινε στην εκπομπή «ΡΕΠΟΡΤΑΖ» της τηλεόρασης τουaction24, ότι πρώην υφυπουργός δικαιοσύνης παραδέχεται ότι «η Ελλάδα ήταν ΠΆΝΤΑ προτεκτοράτο – αποικία».
Η συγκεκριμένη δήλωση προέρχεται από τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τα γραφόμενα του, στο πολυσυζητημένο βιβλίο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», αναφερόμενος στις πιο πρόσφατες εμπειρίες του.
Ο εκδότης του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» Γιάννης Κορωναίος, καλεσμένος της εκπομπής και από τους λίγους που έχουν καταφέρει να διαβάσουν μέχρι στιγμής το βιβλίο ανέφερε:
«Σ” ένα από τα λίγα αποσπάσματα του βιβλίου του Κουφοντίνα που αναφέρεται στο σήμερα, γράφει ότι στις αρχές Αυγούστου του 2011, ο τότε υφυπουργός δικαιοσύνης κατέβηκε στο υπόγειο κελί του για να δει αν μαλάκωσε το ξεροκέφαλο του».
Τότε ο Κουφοντίνας του είπε: «Καταντήσατε τη χώρα προτεκτοράτο – αποικία»
Η απάντηση του υφυπουργού ήταν αποστομωτική: «Πάντα έτσι δεν ήταν;»
Και ο Κουφοντίνας συμπληρώνει: «Σε τελική ανάλυση είχε δίκιο».
Αυτό το απόσπασμα από το βιβλίο του ισοβίτη τρομοκράτη είναι ίσως από τις σημαντικότερες, από πολιτικής άποψης, αποκαλύψεις του Κουφοντίνα.
Σημειωτέον ότι τον Αύγουστο του 2011, υφυπουργός δικαιοσύνης ήταν ο Γιώργος Πεταλωτής, πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο επικοινώνησε η εκπομπή και το e-reportaz, αλλά αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, με την αιτιολογία ότι δεν είχε διαβάσει το βιβλίο.
Αν επαληθευτούν τα γραφόμενα του Κουφοντίνα, δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα, αφού ο μεν ισοβίτης – τρομοκράτης δείχνει με το δάκτυλο την πολιτική εξουσία και τις ευθύνες της για την κατάντια της χώρας κι ο δε υπουργός τις θεωρεί αυτονόητες.
Το e-reportaz παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει με την απάντηση του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πεταλωτή.
Δείτε το απόσπασμα στο video στο 19′ 15″:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου