Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ

Οι Δέκα άξονες
της Οικονομικής μας Πολιτικής
Πρόγραμμα και Δεσμεύσεις (συνέχεια…)
του
Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα
Υποψηφίου Δημάρχου

Όπως είναι γνωστό το «Ετήσιο Πρόγραμμα ∆ράσης» κάθε Δήμου, άρα και του Δήμου μας, περιλαμβάνει τις δράσεις που προκύπτουν από την κατ’ έτος εξειδίκευση του επιχειρησιακού προγράμματος, οι δαπάνες των οποίων καλύπτονται από τον ετήσιο προϋπολογισμό. Οι δαπάνες του προϋπολογισμού διακρίνονται σε Λειτουργικές και Επενδυτικές δαπάνες.
          Οι Λειτουργικές ∆απάνες είναι εκείνες που καλύπτουν το κόστος των δραστηριοτήτων, όπως είναι  οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, ενοίκια, δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων, δαπάνες συντήρησης, αποσβέσεις κτιρίων και εξοπλισμού, κλπ.
         Οι Επενδυτικές ∆απάνες είναι εκείνες που καλύπτουν την απόκτηση ή παραγωγή ενός αγαθού παγίου κεφαλαίου, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για μια σειρά ετών, μετά την περίοδο στην οποία έγινε η δαπάνη απόκτησης ή παραγωγής του, όπως έργα τεχνικής υποδομής, κτίρια, προμήθειες εξοπλισμού κλπ.
         Από την προσεκτική μελέτη του προϋπολογισμού προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι ο προγραμματισμός των δαπανών πρέπει να γίνεται με πολύ - πολύ μεγάλη προσοχή. Να λοιπόν ποιοι είναι οι δέκα άξονες της Οικονομικής μας πολιτικής και τι δεσμευόμαστε να κάνουμε όλοι εμείς της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης».
Πιο συγκεκριμένα:
         - Δεν πρόκειται να εξαγγείλουμε κανένα νέο μεγάλο έργο, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει εκ των προτέρων τη χρηματοδότησή του.
- Ασχολούμαστε με τη συντήρηση των υφισταμένων αλλά και με μικρά έργα που μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον προϋπολογισμό.
         -  Εάν προκύψει κάποιο σημαντικό και απόλυτα αναγκαίο έργο, θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
-               -  Τα έργα που είναι ήδη σε εξέλιξη θα συνεχισθούν.

        - Προσπάθειά μας είναι να ενταχθούμε σε όσα περισσότερα Ευρωπαϊκά Προγράμματα γίνεται για την υλοποίηση των έργων και δράσεών μας.

        - Επανεξετάζουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα κάποιων έργων που ήδη έχουν εξαγγελθεί και δεν έχουν ακόμη αρχίσει.
        - Σκοπό της επανεξέτασης αποτελεί η περιστολή των δαπανών ή ακόμη και η ματαίωση των έργων αυτών. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα κληροδοτήματα Σκυριανού, Γκανασούλη και Κακογιάννη.
        - Επανεξετάζουμε  σχολαστικά την αναγκαιότητα αλλά και το ύψος των πιστώσεων που διατίθενται, για ορισμένες μη σκόπιμες, κατά την άποψή μας, δαπάνες.
         - Επανεξετάζουμε τη χρησιμότητα των έμμισθων συμβούλων με στόχο την κατάργησή ή  τον περιορισμό τους, στους απόλυτα απαραίτητους.
         - Σε ότι αφορά το ποσό των 6.033.000 € που πρόσφατα διεκδίκησε και κέρδισε ο Δήμος μας, θα χρησιμοποιηθεί για:
           α.  Άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής.
           β. Ενίσχυση των αποδεδειγμένα οικονομικά ασθενών ομάδων.
           γ.  Βελτίωση  της  καθαριότητας,  με  προτεραιότητα  στο
Χολαργό,  όπου η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική.

           δ.Πλήρη αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
           ε.  Ασφάλεια των κατοίκων.
         στ.  Λοιπές απολύτως απαραίτητες δαπάνες.


         Σε κάθε περίπτωση για όλους εμάς στην «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» αποτελεί κανόνα και δέσμευση ότι το συντριπτικά μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για την άσκηση της Κοινωνικής μας Πολιτικής. Μιας πολιτικής για την οποία πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι αποτελεί τον ένα από τους τρεις πυλώνες όπου θα στηριχθούμε στη διοίκηση του δήμου, δηλαδή «ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ»

3 σχόλια:

  1. Αξιότιμε κ. Τίγκα
    1. Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα -"σχέδιο", οι δαπάνες του προϋπολογισμού των ΟΤΑ δεν διακρίνονται μόνον σ' αυτές που αναφέρετε. Αυτές έχουν τους γενικούς Κωδικούς 6 & 7. Υπάρχουν και οι "Προβλέψεις" (Κ.Α. 8) και το "Αποθεματικό" (Κ.Α. 9). Βέβαια, αν σκοπεύετε να μην δώσετε δεκάρα σ' αυτούς που χρωστάει ο Δήμος από προηγούμενα χρόνια, δηλ. ό,τι κάνει κι' ο Στουρνάρας που έχει γεμίσει φέσια την αγορά και εμφανίζει το διαβόητο "πλεόνασμα", τότε καλά κάνατε και δεν συμπεριλάβατε τον Κ.Α. 8. Ομοίως, αν δεν υπάρχει ούτε δεκάρα αποθεματικό στο ταμείο, πάλι καλά κάνατε και δεν αναφέρατε τον Κ.Α. 9.
    2. Στα Λειτουργικά έξοδα (Χρήσης) εντάσσονται και οι "Πληρωμές για την εξυπηρέτηση της δημόσιας πίστης", δηλ. τα τοκοχρεωλύσια. Αυτά, όπως τα παρουσιάζουν οι πολύ "φίλοι" του Νικολάου, πρέπει να είναι τεράστια ποσά. Εκτός αν ο "θαυματουργός" Ξύδης τα εξαφάνισε/μηδένισε σε 3 χρόνια. Τότε, καλά κάνατε και δεν μνημονεύσατε αυτή την σημαντική κατηγορία στα "Λειτουργικά", ενώ μνημονεύσατε την ανάξια λόγου δαπάνη των ενοικίων.
    3. Ουδαμού στο "Σχέδιο Προϋπολογισμού" υπάρχει δαπάνη "Απόσβεσης κτιρίων και εξοπλισμού". Οι "Αποσβέσεις", ως γνωστόν, είναι στοιχεία του Ισολογισμού.
    4. Αν σκοπεύετε να διαθέσετε στην καθαριότητα τα 6.000.000€ που κέρδισε ο Δήμος από δικαστήριο, αυτό θα είναι παράνομο, δεδομένου οτι απαγορεύεται εκ του Νόμου η μεταφορά εσόδων από άλλη πηγή για την κάλυψη δαπανών καθαριότητος. Οι δαπάνες καθαριότητος είναι, ως γνωστόν, ανταποδοτικές. Επ' ευκαιρία, ως πότε οι κάτοικοι Παπάγου θα πληρώνουν χρυσά τα σκουπίδια ; Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το θλιβερό προνόμιο των κατοίκων Παπάγου, απομεινάρι-ενθύμιο του πιό διεστραμμένου/ανισόρροπου μυαλού της γης ;
    5. Εξαγγέλλετε κατάργηση των εμμίσθων συμβούλων στο Δήμο. Μέχρι να φτάσετε εκεί, δώστε κανα φράγκο σε έναν σύμβουλο για την προεκλογική σας εκστρατεία. Οχι όλα τα λεφτά σε εκλ. κέντρα και διαφήμιση !!! :):):)
    Ανεξαρτήτως αυτών (προς το παρόν), σας εύχομαι καλή επιτυχία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχος Χολαργιωτης !! Ολα τα αλλά ειναι ιστορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή