Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ!

 ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 4172/2013 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!
Επιστολή προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ έστειλε ο δικηγόρος Απόστολος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Πρέβεζας να κάνει δεκτή την αγωγή κατά της διαθεσιμότητας έχοντας σαν αποτέλεσμα να επιστρέψουν 15 σχολικοί φύλακες στην εργασία τους.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε.
Σας ενημερώνω με χαρά ότι με οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πρέβεζας έγινε δεκτή η αγωγή μας κατά της διαθεσιμότητας και 15 συνολικά σχολικοί φύλακες επιστρέφουν οριστικά στην εργασία τους. Το Δικαστήριο, με αναλυτικό τρόπο, έκρινε ότι οι διατάξεις του ν. 4172/2013 που κατήργησαν τις θέσεις των Σχολικών Φυλάκων και έθεσαν τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα είναι ευθέως αντισυνταγματικές. Έτσι, οι συγκεκριμένοι Σχολικοί Φύλακες δεν θα απολυθούν στις 23 Μαρτίου 2014, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά στον Δήμο τους. Πρόκειται, όπως καταλαβαίνετε, για ιδιαίτερα σημαντική δικαστική απόφαση που γεννά προσδοκίες για όλους τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους με τον ν. 4172/2013 (Δημοτικοί Αστυνομικοί, Σχολικοί Φύλακες, Εκπαιδευτικοί).
Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ».
aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝ ΓΙΝΩ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ Ή ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ;
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΥΧΕΡΟ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ.....ΚΑΜΙΑ ΜΑΜΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ .....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή