Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ! ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ...ΠΗΔΗΜΑ! ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ;;;

- Στο υπουργείο Οικονομικών για να κάνει δηλώσεις ο Αντώνης Σαμαράς - Θα προηγηθεί σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο
- Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς ενημέρωσε τους πρέσβεις πως συμφώνησαν με την ελληνική κυβέρνηση
- Ήδη έφυγε από την Ελλάδα ο Π. Τόμσεν ενώ ο Γ. Στουρνάραςαναχωρεί σε λίγες ώρες για τις Βρυξέλλες
- Οι αποφάσεις για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος και τις απολύσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Όλα δείχνουν πως έκλεισε, έστω και σε μία τεχνική μορφή, η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.
Από τις πιο σημαντικές ενδείξεις της συμφωνίας είναι πως ο Ματίας Μορς, εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, ενημέρωσε σύμφωνα με το Βήμα τις πρεσβείες για την επίτευξη συμφωνίας.
Με τη συμφωνία στις βαλίτσες ο Γ. Στουρνάρας αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, όπου θα ληφθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τις τράπεζες, ενώ ο Π. Τόμσεν, του ΔΝΤ, βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο της επιστροφής.
Όπως διαρρέεται βάση της συμφωνίας είναι:
- το πάγωμα για έξι μήνες της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η δημιουργία ενός ανώτατου συμβουλίου με τη συμμετοχή πιθανότατα της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών, που θα εξετάζει τα αιτήματα εταιρειών για επιπλέον απολύσεις
- Αναβολή στις αποφάσεις για τις επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο για το 2015, ενώ ακούγεται πως πιθανόν οι εξτρά απολύσεις να μοιραστούν στα έτη 2014 - 2015
- Διανομή ενός ποσού που κυμαίνεται από 350 εως 500 εκατομμύρια ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα.Πολύ πιθανό μέρος του πλεονάσματος να διατεθεί, εκτός από ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους, για εξόφληση οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες, ώστε να υπάρχει η αναπτυξιακή διάσταση που ζητούσε η τρόικα
Φως στις λεπτομέρειες της συμφωνίας, που ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης, αναμένεται να ρίξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αφού θα κάνει ο ίδιος δηλώσεις νωρίς το μεσημέρι.
Μένει επίσης να εξακριβωθεί η τελική απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για την οποία διαρρέεται πως θα γίνει με βάση τις τρέχουσες τιμές τους στο Χρηματιστήριο, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων.
newsit.gr, τίτλος δικός μας

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΠΗΔΗΜΑ!!! ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ ΜΕ ΛΙΓΟ ΡΗΜΑΔ-ΛΙΓΟ ΚΚΕ ΘΑ ΣΑΣ ΜΠΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ!!!! ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ... ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή